ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 20




                                               

Roti isi has babi

Sandwich tenderloin daging babi, uga dikenal minangka roti lapis tenderloin sandwich alias BPT, ngemot cutlet roti lan gorengan sing padha karo Wiener Schnitzel lan misuwur ing wilayah Midwest Amerika Serikat, utamane ing negara bagian Indiana, I ...

                                               

Motorola cd920

Motorola cd920 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1998, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 129 x 55 x 27 mm déné boboté 120 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x 32 piksel. Mo ...

                                               

Motorola cd930

Motorola cd930 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1998, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 129 x 55 x 27 mm déné boboté 120 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x 32 pixel. Mot ...

                                               

Sharp 936SH

Sharp 936SH ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2009, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 50 x 15.9 mm déné boboté 129 gram. Layaré ...

                                               

Sharp 934SH

Sharp 934SH ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2009, wiwit dipasaraké Agustus taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 50 x 15.9 mm déné boboté 129 gram. Layaré TFT, ...

                                               

Motorola Es400

Motorola Es400 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2010, wiwit dipasaraké kwartal 3 taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 129 x 60.4 x 16.4 mm déné boboté 156 gram. Laya ...

                                               

Nokia 230

Nokia 230 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2015, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2015 lan duwé ukuran 124.6 x 53.4 x 10.9 mm déné boboté 91.8 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 2. ...

                                               

Nokia Asha 500

Nokia Asha 500 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2013, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2013 lan duwé ukuran 100.3 x 58.1 x 12.8 mm déné boboté 101 gram. Layaré TFT capacitive touchs ...

                                               

Nokia N85

Nokia N85 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2008, wiwit dipasaraké Oktober taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103 x 50 x 16 mm déné boboté 128 gram. Layaré AMOLED, ...

                                               

Nokia N86 8MP

Nokia N86 8MP ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2009, wiwit dipasaraké Juni taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103.4 x 51.4 x 16.5 mm déné boboté 149 gram. Layaré ...

                                               

Sony Ericsson Xperia X8

Sony Ericsson Xperia X8 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2010, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 54 x 15 mm déné boboté 104 gram. Laya ...

                                               

Ericsson GA 318

Ericsson GA 318 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Ericsson. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1995, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 130 x 49 x 32 mm déné boboté 248 gram. Layaré alfanumerik kanthi résolusi 1 x 12 karakte ...

                                               

Ericsson GH 688

Ericsson GH 688 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Ericsson. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1996, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 130 x 49 x 23 mm déné boboté 160 gram. Layaré alfanumerik kanthi résolusi 3 x 12 karakte ...

                                               

Nokia 225 Dual Sim

Nokia 225 Dual Sim ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2014, wiwit dipasaraké Mèi taun 2014 lan duwé ukuran 124 x 55.5 x 10.4 mm déné boboté 100.6 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2. ...

                                               

Nokia 230 Dual Sim

Nokia 230 Dual Sim ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2015, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2015 lan duwé ukuran 124.6 x 53.4 x 10.9 mm déné boboté 91.8 gram. Layaré TFT, 65K werna ...

                                               

Nokia Asha 500 Dual Sim

Nokia Asha 500 Dual Sim ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2013, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2013 lan duwé ukuran 100.3 x 58.1 x 12.8 mm déné boboté 101.3 gram. Layaré TFT capaci ...

                                               

Nokia Oro

Nokia Oro ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2011, wiwit dipasaraké Agustus taun 2011 lan duwé ukuran 117.3 x 57.5 x 12.2 mm déné boboté 132 gram. Layaré AMOLED capacitive touchscreen, 1 ...

                                               

Nokia 1202

Nokia 1202 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2008, wiwit dipasaraké April taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105.3 x 45 x 13.1 mm déné boboté 78 gram. Layaré monok ...

                                               

Prasasti Padang Roco

Prasasti Padang Roco inggih punika prasasti ingkang pinanggih wonten ing taun 1911 ing tlatah kali Batanghari, komplek candhi Padangroco, nagari Siguntur, kecamatan Sitiung, kabupatèn Dharmasraya, Sumatra Kulon. Prasasti punika awujud alas arca A ...

                                               

Nokia 1209

Nokia 1209 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2008, wiwit dipasaraké Agustus taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 102 x 44.1 x 17.5 mm déné boboté 79.9 gram. Layaré CS ...

                                               

Iwak dara

Ing terminologi kuliner, squab minangka merpati domestik sing isih enom, umure kurang saka patang minggu, utawa daginge. Daging iki umume dicritakake kaya ngicipi kaya iwak pitik sing peteng. Tembung kasebut bisa uga asale saka Skandinavia ; temb ...

                                               

Cuka

Cuka minangka cuweran banyu asam asetat lan bahan kimia tilak sing bisa kalebu rasa. Cuka biasane ngemot 5-8% asam asetat kanthi volume. Racaké asam asetat diproduksi kanthi fermentasi etanol utawa gula dening bakteri asam asetat. Ana macem-macem ...

                                               

Kalkun giling

Lemah Turkey, utawa minced Turkey, minangka salah sawijining campuran saka peteng lan cahya daging Turkey karo kulit isih lan katon lemak diproses bebarengan nganti "lemah" wangun muncul. Daging kalkun, kulit, lan lemak dijupuk saka balung lan di ...

                                               

Mazurèk

Mazurek iku macem-macem banget manis, warata cake baking ing Polandia kanggo Paskah. Miturut buku kursus gastronomi Polandia, mazurek khas yaiku kue sing bisa digawe saka siji utawa rong lembar kue-kue cekak utawa "setengah cekak" utawa siji lemb ...

                                               

Susu beras

Susu pari minangka susu tanduran sing digawe saka beras. Susu beras Commercial biasane diprodhuksi nggunakake beras coklat lan sirup beras coklat, lan bisa legi nggunakake gula utawa gula gantosipun, lan roso dening úa umum, kayata vanilla. Umume ...

                                               

Prau panumpes Jepang Ikazuchi (1931)

Prau Ikazuchi iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka telu ing subklas Akatsuki. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Ikazuchi". ...

                                               

Prau panumpes Jepang Akatsuki (1932)

Prau Akatsuki iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji ing subklas Akatsuki. Prauné minangka prau angka telu kang kaaran mitrut jenengé "Akatsuki". ...

                                               

Prau panumpes Jepang Hibiki (1932)

Prau Hibiki iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro ing subklas Akatsuki. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Hibiki". Hibi ...

                                               

Prau panumpes Jepang Fuyutsuki

Prau Fuyutsuki iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji ing subklas Fuyutsuki. Fuyutsuki kapernahaké rikala 8 Mèi 1943 déning Astragara Wadya Sagar ...

                                               

Prau panumpes Jepang Suzutsuki (1942)

Prau Suzutsuki iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Suzutsuki". Suzutsuki kapernahaké rikala 15 Maret 1941 déning M ...

                                               

Prau panumpes Jepang Yoizuki

Prau Yoizuki iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka telu ing subklas Fuyutsuki. Yoizuki kapernahaké rikala 25 Agustus 1943 déning Uraga Dock Company; ...

                                               

Prau panumpes Jepang Sazanami (1931)

Prau Sazanami iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka songo ing subklas Ayanami. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Sazanami". ...

                                               

Prau panumpes Jepang Harutsuki

Prau Harutsuki iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro ing subklas Fuyutsuki. Harutsuki kapernahaké rikala 23 Dhésèmber 1943 déning Astragara Wady ...

                                               

Prau panumpes Jepang Hatsuzuki

Prau Hatsuzuki / Rembulan ing wulan Agustus) iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Hatsuzuki". Hatsuzuki kapernahaké ...

                                               

Prau panumpes Jepang Teruzuki (1941)

Prau Teruzuki iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Teruzuki". Teruzuki kapernahaké rikala 13 Novèmber 1940 déning M ...

                                               

Prau panumpes Jepang Kikuzuki (1926)

Prau Kikuzuki iku prau panumpes klas Mutsuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé wulan krisan. Kikuzuki kapernahaké rikala 15 Juni 1925 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; ban ...

                                               

Izumo Taisha

Izumo Taisha inggih punika kuil Shinto ingkang mapan wonten ing kutha Izumo, Prefektur Shimane, Jepang. Nama resmi kuil punika Izumo Ōyashiro. Kuil mau mulyakaken Ookuninushi ingkang kawéntar minangka Kami iketan tresna lan perkawinan. Ing Jepang ...

                                               

Benik

Benik utawa kancing klambi ya iku barang kang wujudé cilik, gèpèng, lan bunder kang dipasang kanthi bolongan benik supaya bisa ndadèkakè 2 lembar kain kang tumpukkan utawa mung kanggo rerenggan. Saliyané bunder, benik uga bisa digawé kang wujudé ...

                                               

Undhang-undhang Parlemèn

Undhang-undhang Parlemèn yakuwi undhang-undhang sing lumaku minangka undhang-undhang dhasaring parlemèn nasional utawa sub-nasional. Ana ing Républik Irlandia, undhang-undhang Oireachtas sing dienggo lan ana ing Amérikah Sarékat, undhang-undhang ...

                                               

Motorola Quench Xt5 Xt502

Motorola Quench Xt5 Xt502 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2010, wiwit dipasaraké Agustus taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 114.9 x 56.8 x 12.6 mm déné boboté 114 ...

                                               

Motorola Quench Xt3 Xt502

Motorola Quench Xt3 Xt502 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2010, wiwit dipasaraké Agustus taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 114.9 x 56.8 x 12.6 mm déné boboté 114 ...

                                               

Pala

Pala salah siji rempah kang asli Indonésia. Asale saka pulau Banda lan Maluku. Tuwuhan pala banjur nyebar tekan pulau Jawa. Nalika Marcopolo nglakoni laku menyang Tiongkok, dhèwèké mampir ing tanah Jawa wiwit taun 1271 nganti 1295. Wiwit iku tuwu ...

                                               

Manisan almond

Manisan kacang almond yaiku salah sawijining olahan kacang sing wis dimasak kanthi cara khusus, mula ditutupi karo gula coklat lan krupuk. Kacang almond dimasak kanthi digawe panas gula coklat utawa gula putih, kayu manis lan banyu ing wajan banj ...

                                               

Motorola Startac 130

Motorola Startac 130 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1998, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 94 x 55 x 19 mm déné boboté 95 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 4 x 15 karakte ...

                                               

Ericsson R380

Ericsson R380 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Ericsson. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 130 x 50 x 26 mm déné boboté 164 gram. Layaré monokrom. Kanggo sesukan, uga ana game. Erics ...

                                               

Nokia 3250

Nokia 3250 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103.8 x 50 x 19.8 mm déné boboté 130 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.1 inchi kan ...

                                               

Siemens AF51

Siemens AF51 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 79 x 41 x 19.6 mm déné boboté 80 gram. Layaré CSTN, 65K werna kanthi résolusi 130 x ...

                                               

Siemens CF62

Siemens CF62 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing Februari taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 82 x 45 x 22 mm déné boboté 85 gram. Layaré CSTN, 65K werna kanthi résolusi 130 x 1 ...

                                               

Siemens AL21

Siemens AL21 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 86.8 x 45.8 x 19.2 mm déné boboté 78 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 13 ...

                                               

Siemens CF110

Siemens CF110 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 83 x 45 x 18 mm déné boboté 76.5 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 130 x ...