ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 25




                                               

Prau panumpes Jepang Yūgure (1934)

Prau Yūgure iku prau panumpes klas Hatsuharu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka enem ing klas Hatsuharu. Yūgure kapernahaké rikala 9 April 1933 déning Astragara Wadya Sagara Mai ...

                                               

Motif Taman Arum Kasepuhan

Taman Arum Kasepuhan ya iku salah siji motif bathik khas Cirebon. Motif iki bentuk wangunan taman nganggo kalangan keraton kang fungsie kanggo bungalau. Taman Arum iki anae ning daerah lereng Gunung Ciremai kang ana ning daerah Ciperna. Bentuk wa ...

                                               

Roti kismis

Roti kismis minangka jinis roti sing digawe kismis lan dibumboni karo kayu legi. Yaiku "biasane glepung putih utawa roti adonan endhog". Kajaba saka glepung putih, roti kismis uga digawe karo glepung liyane, kayata tepung gandum, gandum, utawa ga ...

                                               

Prau dlajah Jepang Yahagi (1942)

Prau Yahagi iku prau dlajah ènthèng klas Agano kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Yahagi ing Préfèktur Gifu lan Préfèktur Nagano, Jepang. Yahagi kapernahaké rikala 11 Novèm ...

                                               

Sony Ericsson Yendo

Sony Ericsson Yendo ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2010, wiwit dipasaraké Oktober taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 93.5 x 52 x 15.5 mm déné boboté 81 gram. Layaré ...

                                               

Prau panumpes Jepang Nagatsuki (1926)

Prau Nagatsuki iku prau panumpes klas Mutsuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé wulan September. Nagatsuki kapernahaké rikala 16 April 1926 déning IHI Corporation; banjur kabab ...

                                               

Prau panumpes Jepang Yūdachi (1936)

Prau Yūdachi iku prau panumpes klas Shiratsuyu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Yūdachi kapernahaké rikala 16 Oktober 1934 déning Astragara Wadya Sagara Sasebo. Prau iki kababar rikala 21 Juni 1936. Pra ...

                                               

Prau panumpes Jepang Suzukaze

Prau Suzukaze iku prau panumpes klas Shiratsuyu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Suzukaze kapernahaké rikala 9 Juli 1935 déning Uraga Dock Company. Prau iki kababar rikala 11 Maret 1937. Prau iki kinepy ...

                                               

Prau panumpes Jepang Murasame (1935)

Prau Murasame iku prau panumpes klas Shiratsuyu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Murasame kapernahaké rikala 1 Fèbruari 1934 déning Fujinagata Shipyards. Prau iki kababar rikala 20 Juni 1935. Prau iki k ...

                                               

Prau panumpes Jepang Minegumo (1937)

Prau Minegumo) iku prau panumpes angka wolu ing klas Asashio kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Minegumo". Minegumo kapernahaké rikala 22 Maret ...

                                               

Prau dlajah Jepang Kinugasa

Prau Kinugasa iku prau dlajah abot angka loro ing klas Aoba kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Gunung Kinugasa ing Yokosuka, Kanagawa, Jepang. Kinugasa kapernahaké rikala 24 Okt ...

                                               

Litti

Litti, bebarengan karo chokha, minangka panganan jangkep sing asale saka negara India tlatah Bihar. Iki uga misuwur ing Jharkhand lan bagean Wétan Uttar Pradesh. Iki minangka bal adonan sing digawé saka glepung gandum lan diiseni glepung, bahan l ...

                                               

Sony Ericsson K600

Sony Ericsson K600 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 104.3 x 45 x 18.9 mm déné boboté 105 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.8 inc ...

                                               

Barbekyu roti isi

A sandwich barbecue punika sandwich sing biasane disiapake karo barbecued daging. Sawetara jinis daging digunakake kanggo nyiyapake roti bakar panggang. Sawetara jinis nggunakake daging sing wis dimasak sing dudu barbekyu, nanging kalebu saus bak ...

                                               

Panduduhan

Poaching minangka salah sawijining jinis teknik masak sing nyakup masak kanthi nyelehake panganan menyang cuweran kayata banyu, susu, stok utawa anggur. Perburuan dibedakake karo cara masak "panas lembab" liyane, kayata simmering lan godhok, amar ...

                                               

Kanafèh

Kanafeh minangka panganan mulut tradisional Timur Tengah sing digawe nganggo pastry filo abrit, utawa adonan semolina sing apik, direndhem ing sirup sing adhedhasar gula, lan biasane dilapisi keju, utawa bahan liyane kayata krim clot utawa kacang ...

                                               

Sony Ericsson K700

Sony Ericsson K700 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 46 x 19 mm déné boboté 93 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.78 inchi kanthi ...

                                               

Prau panumpes Jepang Murakumo (1928)

Prau Murakumo iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Murakumo". Murakumo kapernahaké rikala 25 April 1927 déning Fujin ...

                                               

Prau panumpes Jepang Ayanami (1929)

Prau Ayanami iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji ing subklas Ayanami. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Ayanami". Aya ...

                                               

Prau panumpes Jepang Natsugumo (1937)

Prau Natsugumo iku prau panumpes angka pitu ing klas Asashio kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Natsugumo". Natsugumo kapernahaké rikala 1 Juli ...

                                               

Prau dlajah Jepang Furutaka

Prau Furutaka iku prau dlajah abot klas Furutaka kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Gunung Furutaka ing Etajima, Hiroshima, Jepang. Furutaka kapernahaké rikala 5 Dhésèmber 1922 ...

                                               

Gilap

A glaze ing masak iku nutupi saka nggilap, asring manis, kadang gurih, inti Applied kanggo pangan biasane dening dipping, dripping, utawa karo rerumput. Egg tiyang kuilt pethak lan dhasar icings sing loro digunakake minangka glazes. Dheweke asrin ...

                                               

Nokia 2760

Nokia 2760 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 87 x 44.8 x 20.7 mm déné boboté 81 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.9 inchi kanthi résol ...

                                               

Nokia 6080

Nokia 6080 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105.4 x 44.3 x 18.6 mm déné boboté 91 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.78 inch kanthi r ...

                                               

Nokia 5070

Nokia 5070 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105.4 x 44.3 x 18.6 mm déné boboté 88 gram. Layaré CSTN, 65K werna ukuran 1.87 inch kanthi ...

                                               

Nokia 6136

Nokia 6136 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Februari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 90 x 46 x 23 mm déné boboté 98 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.8 inchi kanthi rés ...

                                               

Nokia 6070

Nokia 6070 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Februari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105.4 x 44.3 x 18.6 mm déné boboté 88 gram. Layaré CSTN, 65K werna ukuran 1.8 inchi kan ...

                                               

Nokia 6101

Nokia 6101 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 85 x 45 x 24 mm déné boboté 97 gram. Layaré TFT, 65k werna ukuran 1.8 inchi kanthi réso ...

                                               

Nokia 2630

Nokia 2630 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 45 x 9.9 mm déné boboté 66 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.8 inchi kanthi résolus ...

                                               

Sony Ericsson Z525

Sony Ericsson Z525 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 83 x 46 x 24 mm déné boboté 94 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.8 inchi kanthi r ...

                                               

Sony Ericsson W200

Sony Ericsson W200 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 44 x 18 mm déné boboté 85 gram. Layaré UBC, 65K werna ukuran 1.8 inchi kanth ...

                                               

Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2012, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2012 lan duwé ukuran 123.8 x 68.5 x 9.9 mm déné boboté 160 gram. Layaré AMOLED capacitive to ...

                                               

Sony Ericsson W205

Sony Ericsson W205 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2009, wiwit dipasaraké Juli taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 92 x 47 x 16.4 mm déné boboté 96 gram. Layaré TFT, 6 ...

                                               

Sony Ericsson Z530

Sony Ericsson Z530 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 90 x 47 x 24 mm déné boboté 93 gram. Layaré UBC, 65K werna ukuran 1.8 inchi kanth ...

                                               

Trusmian

Motif Trusmian iku motif bathik sing ngilustrasiaken pelataran Situs Masjid Trusmi. Motif Trusmian bisa digolongna karo bathik Keraton, sebabe bentuk lan gaya wujud kiasane meluan gaya bathik Keratonan Cirebon sejene, sanajan motif kie iku gubaha ...

                                               

Siemens AP75

Siemens AP75 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 102 x 44 x 18 mm déné boboté 86 gram. Layaré CSTN, 65K werna kanthi résolusi 128 x 1 ...

                                               

Poké

Poké / p oʊ ˈ k eɪ / yaiku iwak mentah sing dicincang dadi panganan pembuka utawa minangka mangan utama lan minangka salah sawijining panganan utama masakan Hawaii Asli. Wangun tradisional yaiku aku lan hee. Hee poke biasane diarani nganggo jenen ...

                                               

Pyzy

Pyzy kalebu jinis pangsit. Panganan iki umume diarani jamak kanggo pyzy, amarga umume disajeni minangka panganan utama: kluski sing bentuké oval gedhe, khas kanggo masakan Polandia. Piring sing disiapake padha karo pyzy, kalebu kartacze, goły, kn ...

                                               

Pitik 65

Ayam 65 minangka panganan pitik sing pedhes lan jero digoreng saka Hotel Buhari, Chennai, India, minangka entrée, utawa cemilan cepet. Rasane sajian bisa disebabake lombok abang, nanging bahan sing tepat kanggo resep bisa beda-beda. Bisa disiyapa ...

                                               

Bung

Bung pring utawa thukulan pring sing becik ditonton pring enom saka akeh pring kagolong Bambusa vulgaris lan edulis Phyllostachys. Iki digunakake minangka sayuran ing -macem masakan Asia lan kaldu. Didol kanthi macem-macem bentuk olahan, lan kase ...

                                               

Dobos torte

Dobos torte utawa Dobosh yaiku salah sawijining olahan kue bolu Hongaria sing dilapisi buttercream coklat lan ditambahi caramel. Kue lapis dijenengi miturut penemu, koki Hongaria József C. Dobos, pamilik panganan istimewa ing Budapest. Ing pungka ...

                                               

Prau dlajah Jepang Sendai

Prau Sendai iku prau dlajah ènthèng klas Sendai kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Sendai ing Kyushu, Jepang. Sendai kapernahaké rikala 16 Fèbruari 1922 déning Astragara Wa ...

                                               

Ericsson A1018S

Ericsson A1018S ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Ericsson. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1999, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 130 x 49 x 27 mm déné boboté 163 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 3 x 12 karakter. ...

                                               

Knut (bruwang ès)

Knut iku sawijining bruwang ès lanang, sing lair lan gedhé ing Zoologischen Garten Berlin. Knut iku misuwur banget ing Jerman lan sadonya amarga bruwang ès kapisan sing bisa lair ing Taman Raja ing 30 taun pungkasan. Knut tau dadi kontrovèrsi int ...

                                               

Chow mein

Chow mein mie goreng China karo jangan lan kadang daging utawa tahu; jeneng iki minangka romanisasi saka Taishan chāu-mèn. Panganan iki misuwur ing saindenging diaspora Tionghoa lan ditampilake ing menu paling akeh restoran Cina ing luar negeri. ...

                                               

Ford Pinto

Ford Pinto yaiku salah sawijining jinis mobil sing diprodhuksi lan dipasarake dening Ford Motor Company ing Amérika lor, didol wiwit taun 1971 nganti taun 1980. Kendaraan Ford Amérika wis ana wiwit taun 1907, Pinto minangka kendaraan subkomponen ...

                                               

Jus kranbéri

Jus cranberry minangka jus cair saka cranberry, biasane digawe kanggo ngemot gula, banyu, lan jus buah liyane. Cranberry – woh-wohan sing asale saka Amerika Utara – diakoni kanthi warna abang sing cerah, rasa tart, lan fleksibilitas kanggo pabrik ...

                                               

Nokia N91

Nokia N91 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 113.1 x 55.2 x 22 mm déné boboté 164 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.1 inchi kant ...

                                               

Carciofi alla giudia

Carciofi alla giudìa iku salah sawijining jinis olahan sing misuwur saka Romawi Yahudi. Resep iki ateges artichoke sing digoreng jero, lan asale saka komunitas Yahudi Roma, giudio minangka istilah dialek Romawi kanggo wong Yahudi. Iki minangka ke ...

                                               

Upma

Upma, uppumavu utawa uppittu minangka panganan sing asalé saka subbawana India, sing paling umum ing India Kidul, minangka menu sarapan Maharashtrian, Odia lan Sri Lanka, dimasak minangka bubur sing kandhel saka semolina garing utawa glepung bera ...