ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 27




                                               

Sony Ericsson S600

Sony Ericsson S600 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2005, nanging ora sida dipasaraké lan duwé ukuran 93 x 46.5 x 22.5 mm déné boboté. Layaré TFT, 256K werna kanthi résolusi 176 x 220 p ...

                                               

Sony Ericsson Z550

Sony Ericsson Z550 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 87.5 x 45.4 x 20 mm déné boboté 93 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inchi kanth ...

                                               

Sony Ericsson W395

Sony Ericsson W395 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2009, wiwit dipasaraké Maret taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96 x 47 x 14.9 mm déné boboté 96 gram. Layaré TF ...

                                               

Sony Ericsson W710

Sony Ericsson W710 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 88 x 48 x 24.5 mm déné boboté 101 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inchi kanthi ...

                                               

Sony Ericsson Z710

Sony Ericsson Z710 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 88 x 48 x 24.5 mm déné boboté 101 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inchi kanthi ...

                                               

Nokia N70

Nokia N70 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108.8 x 53 x 21.8 mm déné boboté 126 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.1 inchi kant ...

                                               

Sony Ericsson F305

Sony Ericsson F305 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2008, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96 x 47 x 14.6 mm déné boboté 97.5 gram. Layaré T ...

                                               

Sony Ericsson Z555

Sony Ericsson Z555 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2008, wiwit dipasaraké Maret taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 95 x 49 x 16.5 mm déné boboté 95 gram. Layaré TF ...

                                               

Sony Ericsson S302

Sony Ericsson S302 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2008, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 46 x 12 mm déné boboté 79 gram. Layaré TFT ...

                                               

Sony Ericsson K630

Sony Ericsson K630 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2007, wiwit dipasaraké Januari taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103 x 47 x 15.5 mm déné boboté 97 gram. Layaré ...

                                               

Sony Ericsson W380

Sony Ericsson W380 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2007, wiwit dipasaraké Maret taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 92 x 49 x 16 mm déné boboté 100 gram. Layaré TFT ...

                                               

Sony Ericsson S312

Sony Ericsson S312 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2009, wiwit dipasaraké Juni taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 46 x 12.5 mm déné boboté 80.1 gram. Layaré TFT ...

                                               

Prau panumpes Jepang Arare (1937)

Prau Arare iku prau panumpes angka sepuluh ing klas Asashio kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Arare". Arare kapernahaké rikala 5 Maret 1937 dén ...

                                               

Sop ogbono

Sup Ogbono, yaiku olah-olahan igbo Nigeria sing digawe wiji ogbono garing ing lemah kanthi variasi lokal sing cukup gedhe. Wiji ogbono sing dienggo digunakake kanggo dadi luwih kenthel, lan menehi sup warna kanggo ireng. Kajaba wiji, banyu lan mi ...

                                               

Barros luco

Barros Luco minangka sandwich panas ing Chili sing kalebu daging sapi lan keju cair ing salah sawijining jinis roti. Sandwich jenenge sawise presiden Chili Ramón Barros Luco, lan digawe ing restoran Kongres Nasional Chili, ngendi presiden Barros ...

                                               

Sarangbang

Sarangbang ya iku sawijining ruangan kang ana ing omah tradhisional Korea kang digunakake kanggo aktivitas kaum wong lanang. Nggunakake panggonan iki minangka gaweyan kas masarakat Dinasti Joseon lang nggunakaké prinsip Konfusianisme. Ing omahé m ...

                                               

Mezzelune

Mezzelune, uga dikenal kanthi jeneng Schlutzkrapfen ing Tyrol Selatan, Tyrol, lan wilayah- provinsi sing basa Jerman, yaiku salah sawijining olahan pasta sing diiseni setengah bunder, padha karo ravioli utawa pierogi Adonan biasane digawe saka gl ...

                                               

Prau dlajah Jepang Kashima

Prau Kashima iku prau dlajah ènthèng klas Katori kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kuil Kashima ing Préfèktur Ibaraki, Jepang. Kashima kapernahaké rikala 6 Oktober 1938 ing Yok ...

                                               

Polong sapi

Kacang sapi minangka legum vegetasi taunan saka genus Vigna. Amarga toleransi sawijining Sandy lemah lan banyu udan kurang, iku penting potong ing semiarid wilayah antarane Afrika lan Asia. Sampeyan mbutuhake sithik input, amarga nodul oyot tandu ...

                                               

Pyeonyuk

Pyeonyuk minangka panganan tradisional Korea, sing kalebu daging irisan tipis sing wis digodhog lan dipencet. Salah siji daging sapi utawa daging babi bisa digunakake kanggo nggawe sajian. Dikonsumsi minangka anju iringan omben-omben alkohol, uta ...

                                               

Parotta

Parotta utawa Porotta yaiku roti lapis India sing digawe saka tepung maida. Umume wis umum ing Kerala asale, nanging uga kasedhiya ing negara liyane kayata Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra lan negara kaya Uni Emirat Arab lan Sri Lanka. Porottas ...

                                               

Godhog

Simmering punika preparation pangan technique kang panganan sing masak ing cairan panas terus mung ngisor titik didih saka banyu lan ndhuwur suhu perburuan. Kanggo nggawe simmer kanthi stabil, cairan digawe mendidih, mula sumber panas kasebut dik ...

                                               

Ès krim vanila

Vanilla asring digunakake kanggo nambah rasa es krim, utamane ing Amerika Utara, Asia, lan Eropa. Es krim vanilla, kaya rasa es krim liyane, wiwitane digawe kanthi adhem campuran sing digawe saka krim, gula, lan vanilla ing ndhuwur wadhah es lan ...

                                               

Vinegret

Vinegret utawa vinaigrette Rusia minangka salad ing masakan Rusia sing uga misuwur ing negara-negara pasca-Soviet liyane. Klebu sayuran mateng sing wis dicincang, bawang bombay sing disigar, uga sauerkraut lan / utawa acar asem. Bahan-bahan liyan ...

                                               

Siemens M30

Siemens M30 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 124 x 44 x 24 mm déné boboté 110 gram. Layaré alfanumerik kanthi résolusi 2 x 12 karakter. Ka ...

                                               

Ès tèh

Teh es minangka sawijining ombenan bentuk teh adhem. Sanajan biasane disajikake ing gelas nganggo es, bisa uga nuduhake teh sing wis digawe adhem utawa adhem. Bisa legi karo gula, sirup lan / utawa irisan apel. Teh es uga minangka omben kemasan s ...

                                               

Siemens C35i

Siemens C35i ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 118 x 46 x 21 mm déné boboté 110 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 101 x 54 piksel. Kang ...

                                               

Siemens C35

Siemens C35 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 118 x 46 x 21 mm déné boboté 110 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 101 x 54 piksel. Kangg ...

                                               

Siemens M35i

Siemens M35i ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 118 x 47 x 22 mm déné boboté 125 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 101 x 54 piksel. Kang ...

                                               

Motorola A768i

Motorola A768i ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 53 x 21 mm déné boboté 120 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 65K we ...

                                               

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé Lottin mbape" ; lair 20 Dhésèmber 1998) inggih punika salah satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Perancis ingkang main minangka panyerang ing klub Paris Saint-Germain, kanthi status ampilan saking Monaco, lan Tim Nasi ...

                                               

Vínartérta

Vínarterta, uga dikenal kanthi jeneng Randalín, yaiku sawinining jajan multi-lapisan digawe saka lapisan almond lan / utawa biskuit lan plum sing rasane kardam, selai biasane kalebu rempah-rempah kayata kayu manis, vanilla, cengkeh lan kapulaga. ...

                                               

Tsukemono

Tsukemono uga diarani konomono, oshinko utawa okōkō, kabeh mawa teges "sajian wangi" ing basa Jepang. Bagean ko utawa kō ing jeneng kasebut secara harfiah tegese "wangi", lan tembung kasebut digunakake minangka nyōbō kotoba utawa "tembung wanita" ...

                                               

Prau dlajah Jepang Suzuya (1934)

Prau Suzuya iku prau dlajah abot klas Mogami kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Suzuya ing Karafuto. Suzuya kapernahaké rikala 11 Dhésèmber 1933 ing Sasebo, Nagasaki déning ...

                                               

Kacilakan Asiana Airlines 214

Kacilakan Asiana Airlines 214 ya iku kacilakan motor mabur Boeing 777 nalika motor mabur mudhun ing Papan Anggegana Internasional San Francisco. Kadadeyan kuwi nandang ing dina Setu, 6 Juli 2013. Motor mabur kuwi kacatet nggoné maskapai Asiana Ai ...

                                               

Fox Movies Premium

Fox Movies Premium ya iku sawijining saluran filem Asia kang diduweni déning Fox International Channels, anak perusahaan saka News Corporation. Ing tanggal 1 Januari 2012, STAR Movies diganti jenenge dadi Fox Movies Premium lan ana ing Hong Kong ...

                                               

Bawang asep

Bawang putih asap minangka salah sawijining jinis panganan asap. Mirip karo bawang putih panggang, nanging kalebu proses ngasepi kanggo nambah roso. Dhaptar panganan asap Dhaptar piring papak

                                               

Adobada

Adobada, uga dieja adovada, minangka persiyapan kanggo panganan sing umume dimasak ing masakan Meksiko sing padha karo taco. Adobada umume saka daging babi diasinake ing saus lombok "abang" karo cuka lan oregano, nanging bisa nuduhake macem-macem ...

                                               

Kenthang panggang

Kentang panggang, utawa kentang jaket, minangka kentang sing wis dipanggang kanggo dipangan. Yen wis mateng, kentang panggang duwe interior sing alus lan kulit sing asri. Bisa uga diisi nganggo isian lan bumbu kayata mentega, keju, krim asem, kua ...

                                               

Roti isi kacang panggang

Sandwich kacang panggang yaiku roti lapis sing digawe saka kacang panggang ing antarane rong irisan roti, sing bisa kalebu hiasan kayata salad lan topping kayata mayones utawa ketchup. Resep roti lapis panggang bisa ditemokake wiwit taun 1909. Si ...

                                               

Tangsuyuk

Irisan daging babi utawa daging lembu sing diisi ditutupi karo adonan, biasane digawé kanthi campuran kentang utawa pati kentang manis lan pati jagung ing banyu pirang-pirang jam lan diantas saka banyu sing akeh. Glepung ketan uga bisa digunakake ...

                                               

Loobia polo

Loobia polo Iku sawijining Iranian sajian saka beras, kacang ijo, lan daging sapi utawa wedhus gibas. Ing basa Persia, jeroia tegese buncis nalika polo minangka gaya nasi sing dimasak, sing dikenal ing basa Inggris pilaf. Iki digawe kanthi tumis ...

                                               

Candhi Merak

Candhi Merak utawa Candi Batara Gana iku salah sawijine candhi Hindu ing tlatah Klaten, prenahe ana ing Dukuh Candi, Desa Karangnongko, Kecamatan Karangnongko, Kabupatèn Klathèn. Candhi iki misuwur amarga naté dadi bahan skripsine R. Soekmono, ar ...

                                               

Pinakbet

Pinakbet minangka panganan khas Filipina saka wilayah sisih lor Filipina. Pinakbet digawe saka sayuran campuran tumis ing iwak utawa saos udang. Tembung kasebut minangka wujud kontrak saka tembung Ilokano pinakebbet, tegese "nyusut" utawa "nyusut ...

                                               

Setatsiyun Kalibaru

Setatsiyun Kalibaru yaiku setatsiyun sepur kelas I sing dununge ing Kalibaruwetan, Kalibaru, Banyuwangi ; kalebu ing Wilayah Operasional Jember IX kanthi ketinggian +428 meter, setatsiyun iki minangka setatsiyun sepur sing dununge ana ing sisih k ...

                                               

Tour Areva

Cithakan:Infobox Gratte-ciel Tour Areva utawi ingkang sadèrèngipun dipunsebut minangka Tour Framatome lan Tour Fiat inggih punika salah satunggaling yasan pencakar langit utawi yasan ingkang gadhah struktur ingkang inggil ingkang punika minangka ...

                                               

Wong lenga

Wong lenga ngrujuk marang wong sing nyinaoni ilmu batin kanggo ancas mlebu menyang omah korban kanggo nyolong bandha utawa nggawé cecongkrahan. Ing kapitayan memedi Melayu, Wong lenga iku tegese oily man utawa orang minyak. Salah sawijining crita ...

                                               

Akupunktur

Akupuntur awalé diterapna ing negeri tirai bambu, nanging suwé-suwé nyebar ana ing kabèh dhaérah ing Indonésia, kalebu Yogyakarta. pengobatan iki akeh gunane. ahli medis uga nliti bab akupunktur kang dipadu karo ilmu kedokteran. Ig Yogyakarta, ak ...

                                               

Direktorat Jenderal Anggaran Kamenterian Keuangan Indonesia

Direktorat Jenderal Anggaran inggih punika unit eselon I ingkang wonten ing sak ngandhaping Kementerian Keuangan. Direktorat Jenderal Anggaran, asring dipuncekak kanthi cekakakan DJA, gadhah peran wigati nalika nyusun Anggaran Pendapatan dan Bela ...

                                               

Gurah

Gurah yaiku bentuk terapi keséhatan kang tradhisional asli Jawa. Ing Ngayogyakarta, gurah yaiku terapi kang kondhang. Pusaté ana ing daerah Girilaya, Imogiri, Bantul. Ing sadawane dalan seka kutha Yogyakarta ngidul tumuju marang Imogiri, saben li ...