ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 30




                                               

Sop waluh

Sup waluh umume sup sing duwe tekstur digawe saka sup waluh. Iki digawe kanthi nggabungake daging waluh campuran karo duduh kaldu utawa stok. Bisa disajikake kanthi panas utawa adhem, lan minangka sajian Thanksgiving sing kawentar ing Amerika Ser ...

                                               

Embolotherium

Embolotherium inggih punika salah satunggalipun génus brontothere ingkang sampun cures lan naté gesang ing Mongolia nalika jaman Eocene sawetawisyuta taun kepungkur.

                                               

Tancredi Saletta

Tancredi Saletta yaiku Tentara Italia, sing misuwur nalika jroning masa jajahan Italia ing Eritrea lan dadi Panguwasa Tentara Italia saka taun 1896 nganti 1908.

                                               

Motorola Mpx220

Motorola Mpx220 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 48 x 24.3 mm déné boboté 110 gram. Layaré TFT, 65k werna ukuran 2.0 inch ...

                                               

Provinsi Sondrio

Provinsi Sondrio iku provinsi ing regione Lombardia, Italia. Kutha krajané dumunung ing kutha Sondrio. Jembar wewengkon 3.212 km², lan populasi 176.856 2001. Ana 78 comune ing provinsi iki. Provinsi iki wewatesan karo Switzerland presisé karo Can ...

                                               

Sony Ericsson Xperia Neo

Sony Ericsson Xperia Neo ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2011, wiwit dipasaraké Maret taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 116 x 57 x 13 mm déné boboté 126 gram. La ...

                                               

Sony Ericsson Live With Walkman

Sony Ericsson Live With Walkman ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2011, wiwit dipasaraké Oktober taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 56.5 x 14.2 mm déné boboté ...

                                               

Sony Ericsson Xperia Neo V

Sony Ericsson Xperia Neo V ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2011, wiwit dipasaraké Oktober taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 116 x 57 x 13 mm déné boboté 126 gram. ...

                                               

Sony Ericsson Xperia Ray

Sony Ericsson Xperia Ray ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2011, wiwit dipasaraké Agustus taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 111 x 53 x 9.4 mm déné boboté 100 gram. Lay ...

                                               

Sony Ericsson Xperia Arc

Sony Ericsson Xperia Arc ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2011, wiwit dipasaraké Maret taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 125 x 63 x 8.7 mm déné boboté 117 gram. La ...

                                               

Sony Ericsson Xperia Arc S

Sony Ericsson Xperia Arc S ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2011, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 125 x 63 x 8.7 mm déné boboté 117 gr ...

                                               

Pai sirip

Flipper pie iki salah sawijining jinis olahan arupa daging pie digawe saka segel clempung flippers. Mirip karo pie pot yen flip segel dimasak karo sayuran ing saus kenthel banjur ditutupi jajanan. Iki khusus kanggo propinsi Newfoundland lan Labra ...

                                               

Pai meringue lémon

Pai lemon meringue minangka jinis panganan cuci mulut, sing kalebu basa jajanan cekak sing diisi kari lemon lan paling ndhuwur meringue. Makanan penutup buah sing ditutup karo meringue panggang ditemokake wiwit abad kaping 18 ing Prancis. Menon s ...

                                               

Motorola A760

Motorola A760 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 53 x 21 mm déné boboté 120 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 65K werna kanthi ...

                                               

Hors doeuvre

Hors doeuvre ; Prancis: hors-doeuvre pra=|Babagan swara iki appetizer utawa wiwitan iku panganan cilik sajian dadi sadurunge meal ing masakan Eropa. Sawetara hors doeuvres disajekake adhem, lan liyane panas. Jaran doeuvres bisa disajakake ing mej ...

                                               

Panganan pambuka

Hors horset ; Prancis: hors-doeuvre pra=|Babagan swara iki appetizer utawa wiwitan iku panganan cilik sajian dadi sadurunge meal ing masakan Eropa. Sawetara hors doeuvres disajekake adhem, lan liyane panas. Jaran doeuvres bisa disajakake ing meja ...

                                               

Kadhi bari

Kadhi bari utawa Bari kadhi minangka panganan vegetarian sing asale saka sub bawana India. Panganan vegetarian iki misuwur ing Bihar, Jharkhand lan Uttar Pradesh saka India lan ing sawetara tlatah Nepal. Panganan kasebut digawe saka glepung Gram, ...

                                               

Panasonic X800

Panasonic X800 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 48 x 17 mm déné boboté 99 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 2.2 inchi k ...

                                               

Motorola A1010

Motorola A1010 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, nanging ora sida dipasaraké lan duwé ukuran 117 x 59 x 19 mm déné boboté 160 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 256K ...

                                               

Panasonic X700

Panasonic X700 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 97 x 49 x 24 mm déné boboté 107 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 2.0 inchi k ...

                                               

Motorola A1000

Motorola A1000 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 116 x 57.5 x 20 mm déné boboté 160 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 65K ...

                                               

Šakotis

Šakotis utawa raguolis Lithuania, Polandia sękacz, bankukha Bélarus: банкуха minangka kue tandur tradisional Polandia, Lituania lan Belarusia. Iki minangka kue sing digawe saka mentega, endhog lan kuning telur, glepung, gula, lan krim, dimasak in ...

                                               

Samsung

Samsung Group inggih punika salah satunggalipun perusahaan elektronik paling misuwur ugi paling ageng ing jagad donya. Kawiwitan madeg ing tanggal 1 Maret 1938 ing Daegu, Koréa, perusahaan punika duwé mitra kerja ing 58 nagara ugi gadhah langkung ...

                                               

Sony Ericsson W950

Sony Ericsson W950 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 54 x 15 mm déné boboté 112 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 256K we ...

                                               

Chongqing manci panas

Chongqing, uga dikenal minangka panci panas pedhes, biasane dipangan ing restoran, nanging uga padha karo malatang ing pinggir dalan. Panci panas Chongqing padha karo mala xiang guo goreng garing sing uga dipangan ing restoran. Cara mangan pot pa ...

                                               

Rockville, Maryland

thumb|right|200px|Rockville, Maryland. Rockville ya iku kutha kang mapan ing distrik Montgomery County, Maryland, Amérikah Sarékat. Kutha Rockville ambané 34.8 km². Rockville ing taun 2006, duwé penduduk sagunggung 59.114 jiwa. Kutha iki duwé kut ...

                                               

Siemens SX66

Siemens SX66 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 125 x 71 x 18 mm déné boboté 210 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 65K werna ...

                                               

Motorola Timeport L7089

Motorola Timeport L7089 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 130 x 46 x 23 mm déné boboté 140 gram. Layaré monokrom. Motorola Timeport L7089 ...

                                               

Motorola Timeport P7389

Motorola Timeport P7389 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 130 x 46 x 23 mm déné boboté 140 gram. Layaré monokrom. Motorola Timeport P7389 ...

                                               

Panasonic GD92

Panasonic GD92 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 118.1 x 40.5 x 16.4 mm déné boboté 77 gram. Layaré monokrom. Panasonic GD92 dipirantèni ...

                                               

Motorola Talkabout T2288

Motorola Talkabout T2288 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 130 x 47 x 27 mm déné boboté 140 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x 64 ...

                                               

Panasonic A500

Panasonic A500 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 84 x 47 x 19 mm déné boboté 89 gram. Layaré TFT,65K werna kanthi résolusi 128 ...

                                               

Panasonic X200

Panasonic X200 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 104 x 45 x 13 mm déné boboté 79 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 12 ...

                                               

Sharp GX15 GZ100

Sharp GX15 GZ100 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 45 x 18 mm déné boboté 90 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 120 x 160 piks ...

                                               

Siemens SL55

Siemens SL55 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 82 x 45 x 22 mm déné boboté 79 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 101 x ...

                                               

Motorola T180

Motorola T180 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 130 x 47 x 27 mm déné boboté 140 gram. Layaré alfanumerik kanthi résolusi 2 x 12 karakter. ...

                                               

Motorola C250

Motorola C250 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 42 x 19 mm déné boboté 80 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 96 ...

                                               

Motorola Timeport 250

Motorola Timeport 250 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2001, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 130 x 46 x 23 mm déné boboté 97 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 98 x 64 piks ...

                                               

YesTV

TransYesTV ya iku televisi berlangganan kang mènèhi tayangan program, informasi, hiburan, ulah raga, lan kawruh. Saluran TV kang disediyakaken déning YesTV ora béda karo TelkomVision, kang mbedakake ya iku perangkat keras kang digunakaké.

                                               

Sony Ericsson K770

Sony Ericsson K770 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 47 x 14.5 mm déné boboté 95 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inchi ka ...

                                               

Aora

aora TV satelit ya iku stasiun televisi satelit berlangganan ing Indonésia kang dioperasikaké déning PT Karyamegah Adijaya duwéné Rini M. Soemarno lan Ongki M. Soemarno.

                                               

Présto

Tekanan masak minangka proses masak panganan kanthi tekanan dhuwur, nggunakake banyu utawa cairan masak adhedhasar banyu, ing prau sing ditutup kanthi tekanan kompor. Tekanan dhuwur mbatesi nggodhok, lan ngidini suhu masak luwih saka 100 °C bakal ...

                                               

Gula watu

Permen "gula dikristalisake kanthi nguap lan penguapan alon". Istilah permen sing disingkat wiwitane padha karo permen gula, nanging wiwit pungkasan abad kaping 19, "permen" nyebarake artine lan, utamane ing Amerika Serikat, nyebutake manisan ing ...

                                               

Irus

Irus yaiku jinis sendok sing digunakake kanggo sup, rebus, utawa panganan liyane. Sanajan desain beda-beda, sendok khas duwe gagang dawa sing diakhiri ing mangkuk sing jero, asring kanthi mangkuk orientasi sudhut kanggo gagang kanggo nggampangake ...

                                               

Levan

Levan ya iku salah siji jinis fruktan kang ngandhut unit fruktosa kang mligi diubungake déning ikatan α-2.6 glikosida. Saben levan ngandhut glukosa ing pucuk wiwitan rantene. Pirang-pirang levan duwé cabang, kerep nganggo mung saunit fruktosa sab ...

                                               

Kawruh Kapribadhèn

Organisasi Kawruh Kapribadhèn sawijining pakumpulan kang dipandhegani déning R. Soemantri GRG lan diadegaké taun 1967. Organisasi iki madheg ancase supaya para manungsa ing alam padhang bisa pikantuk wahyu lan wangsit saking Gusti Kang Akarya Jag ...

                                               

Panggodhaning Jansson

Godaan Jansson) yaiku kaserol Swedia tradisional sing digawe saka kentang, bawang, sprat pickled, crumbs roti lan krim. Umume kalebu ing julbord Swedia, lan påskbuffé Paskah, sing luwih entheng tinimbang julbord tradisional. Piring iki uga umum i ...

                                               

Nopal

Nopal minangka jeneng umum ing basa Spanyol kanggo Opuntia cacti, uga kanggo bantalane. Nopales umume didol seger ing Meksiko, diresiki duri, lan diiris miturut kekarepane pelanggan ing papan kasebut. Uga bisa dikemas kaleng utawa botol minangka ...

                                               

Ching bo leung

Ching bo tangan yaiku sup sing asale saka Cina kanthi asri lan umume disajikake ing masakan Kanton, masakan Hainan lan masakan Guangxi. Yaiku jinise tong sui. Dikenal kanthi jeneng sâm bổ lưong utawa chè sâm bổ lưong ing Vietnam. Sanajan resep si ...

                                               

Prau panumpes Jepang Kasumi (1937)

Prau Kasumi iku prau panumpes angka sanga ing klas Asashio kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Kasumi". Kasumi kapernahaké rikala 1 Dhésèmber 193 ...