ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 37




                                               

Sambiloto

Sambiloto Nees) ya iku jinis tuwuhan obat kang isih sakuluwarga karo Acanthaceae. Ing Jawa, sambiloto nduwè telung jeneng, ya iku bidara, sadilata, takila, lan sambiroto. Ing Sunda, sambiloto uga duwé telung jeneng, ya iku ki peurat, ki oray, ki ...

                                               

Cincinnati

Cincinnati ya iku jeneng kutha ing Amérikah Sarékat. Panggone ing pérangan tengah. Ing praja Ohio, Amérikah Sarékat. Ing taun 2005, kutha iki duwé jumlah penduduk akèhé 308.728 jiwa. Ing laladan metropolitan duwé jumlah 2.113.011 jiwa.

                                               

Sosatie

Sosatie minangka salah sawijining panganan daging tradisional Afrika Selatan sing dimasak ing tusuk sate. Tembung kasebut asale saka sate lan sosis. Asale saka Cape Malay, digunakake ing basa Afrikaans, basa utama wong Melayu Cape, lan tembung ka ...

                                               

Panganan akasa

Panganan luar angkasa minangka salah sawijining jinis produk panganan sing digawe lan diproses kanggo digunakake dening para astronot sajrone misi menyang ruang angkasa. Panganan kasebut nduweni persyaratan khusus kanggo nyediakake nutrisi sing s ...

                                               

Motorola E770

Motorola E770 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 111 x 46 x 20.7 mm déné boboté 115 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.9 inchi ...

                                               

Nokia 2660

Nokia 2660 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 87 x 44.8 x 20.7 mm déné boboté 79 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.85 inch kanthi résol ...

                                               

Sony Ericsson W890

Sony Ericsson W890 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2007, wiwit dipasaraké Fèbruari taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 104 x 46.5 x 9.9 mm déné boboté 78 gram. Lay ...

                                               

Nokia 6500 Slide

Nokia 6500 Slide ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2007, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2007 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96.5 x 46.5 x 16.4 mm déné boboté 125 gram. Layar ...

                                               

Savannah, Georgia

Savannah iku kutha ing Amérikah Sarékat. Dunungé ana ing sisih wétan, ya iku ing praja Georgia. Ing taun 2000, kutha iki kang ndunungi cacahé 131.510 jiwa lan jembar wewengkon 202.3 km². kanthi kapadhetan 679.4 jiwa/km². Ing wewengkon metropolita ...

                                               

Prau dlajah Jepang Chōkai

Prau Chōkai iku prau dlajah abot klas Takao kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Gunung Chōkai ing Tōhoku, Jepang. Chōkai kapernahaké rikala 26 Maret 1928 ing Nagasaki déning Mits ...

                                               

Candhi Sari Cepogo

Candhi Sari utawa Candhi Sari Cepogo iku salah sawijine candhi Hindu ing Boyolali, prenahe ing Dukuh Candisari, Desa Gedangan, Kecamatan Cepogo. Lokasine ana ing sisih wetan Gunung Merapi, antarane Kali Musuk lan Kali Gandul. Candhi Sari iku cand ...

                                               

Prau dlajah Jepang Haguro

Prau Haguro iku prau dlajah abot klas Myōkō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Gunung Haguro ing Préfèktur Yamagata, Jepang. Haguro kapernahaké rikala 16 Maret 1925 ing Nagasaki ...

                                               

Prau dlajah Jepang Aoba

Prau Aoba iku prau dlajah abot angka siji ing klas Aoba kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Gunung Aoba ing Maizuru, Jepang. Aoba kapernahaké rikala 4 Fèbruari 1924 déning Mitsub ...

                                               

Prau dlajah Jepang Nachi

Prau Nachi iku prau dlajah abot klas Myōkō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Gunung Nachi ing Préfèktur Wakayama, Jepang. Nachi kapernahaké rikala 26 Novèmber 1924 ing Kure, Hi ...

                                               

Prau dlajah Jepang Chikuma (1938)

Prau Chikuma iku prau dlajah abot klas Tone kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Chikuma ing Préfèktur Nagano, Jepang. Chikuma kapernahaké rikala 1 Oktober 1935 ing Nagasaki ...

                                               

Prau dlajah Jepang Mogami (1934)

Prau Mogami iku prau dlajah abot klas Mogami kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Mogami ing Tohoku, Jepang. Mogami kapernahaké rikala 27 Oktober 1931 ing Kure, Hiroshima dén ...

                                               

Roti isi tèh

A sandwich teh iku disiapake cilik sandwich temenan dipangan ing teatime afternoon kanggo stave mati keluwen nganti utama meal.Sandwich teh bisa uga duwe macem-macem bentuk, nanging kudu gampang ditangani, lan kudu bisa dipangan nganggo loro utaw ...

                                               

Nokia 3530

Nokia 3530 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 118 x 50 x 17 mm déné boboté 106 gram. Layaré CSTN, 4096 werna ukuran 1.5 inchi kanthi ...

                                               

Kulfi

Kulfi utawa Qulfi minangka panganan cuci mulut susu beku sing asale saka benua India ing abad kaping 16. Iki asring diarani es krim tradisional India". Iki misuwur ing saindenging India, Sri Lanka, Pakistan, Bangladesh, Nepal, Burma, lan Timur Te ...

                                               

Neapolitan ragù

Neapolitan ragù minangka salah sawijining rong jinis saos daging sing paling misuwur sing diarani ragù. Iki minangka keahlian khas Naples, amarga jenenge nuduhake. Jinis Neapolitan digawe saka telung bagean utama: soffritto, daging, lan saos toma ...

                                               

Motorola ROKR E2

Motorola ROKR E2 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 49.5 x 18 mm déné boboté 107 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.0 inch ...

                                               

Hyderabadi biryani

Biryani Hyderabadi minangka sawijining olahan macem-macem jinis biryani saka Hyderabad, India. Iki disiapake saka beras kanthi nggunakake metode dum masak, lan minangka fitur umum ing pesta pernikahan Hyderabadi.

                                               

Samsa

Samsa minangka salah sawijining olahan gorengan. Ing negara-negara Kazakhstan, Kirgistan, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, uga Wilayah Otonomi Xinjiang Uygur ing Tiongkok, samsas meh mesthi dipanggang. Beda karo samosa Asia Kidul, nanging wa ...

                                               

Magnavox Odyssey

Magnavox Odyssey minangka konsol gim video omah komersial pisanan. Konsol iki dikembangake dening tim cilik sing dipimpin dening Ralph H. Baer ing Sanders Associates lan dirilis dening Magnavox ing Amerika Serikat ing September 1972 lan ing luar ...

                                               

Bhakri

Bhakri minangka roti bunder sing asring digunakake ing masakan negara bagian Maharashtra, Gujarat lan Goa ing India, bebarengan karo sawetara wilayah India sisih kulon lan tengah, kalebu wilayah Rajasthan lan Malwa lan Karnataka ing India Selatan ...

                                               

Mapo tahu

Tahu Mapo minangka salah sawijining sajian khas Cina saka propinsi Sichuan. Iki kalebu tahu sing disetel ing saus pedhes, biasane suspensi abang sing lancip, berminyak, lan padhang, adhedhasar douban lan douchi, uga daging cincang, daging sapi tr ...

                                               

Mahmoud Jam

Djam sinau basa Perancis saka wong Prancis ing Tabriz lan wiwit dadi juru basa ing legasi Prancis. Nalika taun 1921, dhèwèké diangkat dadi menteri luar negeri ing kabinet Seyyed Zia. Dheweke dadi menteri keuangan ing kabinet sing dipimpin dening ...

                                               

Lyulya kebab

Lyulya kebab utawa lule kebab minangka jinis kebab sing dimasak ing tusuk sate. Iki digawe saka daging cincang. Iki minangka keahlian khas Armenia, Azerbaijan, lan masakan liyane ing negara-negara ing Kaukasus Selatan, Timur Tengah, lan Asia Teng ...

                                               

Yerusalem ing Yudaisme

Wiwit abad kaping-10 SM, Yerusalem sampun dados kutha tersuci, panceripun spiritual Yahudi. Yerusalem sampun dangu mawujud wonten salebetipun kesadaran relijius Yahudi lan Yahudi tansah nyinaoni lan ngupadosaken Raja Daud saperlu ngrebut Yerusale ...

                                               

Pitik jeruk

Ayam jeruk minangka sawijining sajian Cina Amerika Lor sing asale saka Hunan. Ing basa Cina, sajian iki dikenal minangka "橙花 雞", kanthi harfiah "pitik kulit jeruk" seger. Olahan kasebut uga nduweni variasi sing dikenal kanthi sebutan "陳皮 ...

                                               

William David Hammond-Tooke

William David Hammond-Tooke ya iku ahli antropologi saka Cape Town, Afrika Kidul, kalairan ing tanggal 30 Agustus 1926. William naté olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing University of Cape Town. Ing taun 1946, dhèwèké olih gelar BA, taun 194 ...

                                               

Pratélaning taman nasional ing Jepang

Taman Nasional lan Taman Nasional Kuasi ing Jepang yaiku papan astamiwa kanggo perlindungan lan penggunaan berkelanjutan dening Kementerian Lingkungan Hidup adedhasar UU Taman Alam 1957. Taman Nasional dikelola dening Kementerian Lingkungan Hidup ...

                                               

Predator Fun Park, Batu

Predator Fun Park iku panggon wisata sing kelebu ing JTP Group. Panggon wisata iki ana ing Jalan Raya Tlekung No.315, Dusun Gangsiran, Desa Tlekung, Kecamatan Junrejo, Kutha Batu, Jawa Timur. Panggon wisata iki isa dituju nganggo sepeda motor uta ...

                                               

Nokia Lumia 730 Dual Sim

Nokia Lumia 730 Dual Sim ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2014, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2014 lan duwé ukuran 134.7 x 68.5 x 8.7 mm déné boboté 130 gram. Layaré OLED capac ...

                                               

Pudhing putih

Puding putih, puding oatmeal utawa puding mealy minangka panganan daging sing populer ing Skotlandia, Irlandia, Northumberland, Islandia, Nova Scotia, lan Newfoundland. Puding putih umume padha karo puding ireng, nanging ora kalebu getih. Resep-r ...

                                               

Khandvi

Khandvi, uga dikenal minangka Patuli, Dahivadi utawa Suralichi Vadi, minangka cemilan gurih ing masakan Maharashtria uga ing masakan Gujarati ing India. Iki kalebu rajangan ukuran cokotan sing digulung kanthi kekuningan, lan utamane digawe saka g ...

                                               

Prau dlajah Jepang Takao (1930)

Prau Takao iku prau dlajah abot klas Takao kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Gunung Takao ing Jepang. Takao kapernahaké rikala 28 April 1927 ing Yokosuka, Kanagawa déning Astra ...

                                               

Kugelis

Kugelis, uga ditepungi minangka bulvių plokštainis, minangka panganan adhedhasar kentang saka Lithuania. Kentang, daging babi, susu, bawang, lan endhog diudhak karo uyah lan mrica lan rempah, tuladhané nganggo godhong bay lan / utawa marjoram, ba ...

                                               

Margareth Widhy Pratiwi

Margareth Widhy Pratiwi ya iku panulis wanita ugi putri saking pasangan S. Cipto Setiyono kaliyan Sri Kasiyah ingkang purna pendhidhikan wonten ing SD Kanisius Wirobrajan, SLTP Pangudiluhur I, sarta SMA Marsudi Luhur. Panjenenganipun mboten mendh ...

                                               

Permèn atos

Permen sing atos, utawa manis sing digodhog, minangka jinis permen gula sing disiapake saka siji utawa luwih sirup gula sing digodhog nganti suhu 160 °C kanggo nggawe permen. Antarane macem-macem jinis permen sing angel yaiku permen tongkat kaya ...

                                               

Sharp 880SH

Sharp 880SH ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 47.8 x 15 mm déné boboté 93 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inchi kanth ...

                                               

Maryanto Satria Nusantara

Marwanto Satria Nusantara Maryanto Satria Nusantara, uwong lanang kang umuré 56 taun nerangaké minangka umur among angka, aja nganti umur dadi bates kanggo uwong – uwong kanggo bisa obah. Kanggoné Maryanto, bates kekuatan among ana ing pikiran, o ...

                                               

Motorola A6188

Motorola A6188 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98 x 60 x 29 mm déné boboté 137 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 240 x 320 piksel. K ...

                                               

Sharp TM100

Sharp TM100 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 49 x 19 mm déné boboté 95 gram. Layaré CGS, 256K werna kanthi résolusi 240 x 32 ...

                                               

Motorola A728

Motorola A728 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 53 x 21 mm déné boboté 120 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 65K werna ka ...

                                               

Panasonic VS6

Panasonic VS6 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96 x 46 x 21 mm déné boboté 101 gram. Layaré TFT, 16M werna kanthi résolusi 240 ...

                                               

Sharp GX22

Sharp GX22 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 94 x 49 x 25 mm déné boboté 102 gram. Layaré CGS, 256K werna kanthi résolusi 240 x 320 ...

                                               

Motorola V1000

Motorola V1000 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, nanging ora sida dipasaraké lan duwé ukuran déné boboté 91 gram. Layaré LCD, 256K werna ukuran 2.2 inchi kanthi résolusi ...

                                               

Sharp GX29

Sharp GX29 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 93.8 x 46 x 20.3 mm déné boboté 92 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.0 inchi kanthi ...

                                               

Sharp V801SH

Sharp V801SH ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 102 x 50 x 26 mm déné boboté 126 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.4 inchi kanth ...