ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 4




                                               

Kutin

Kutin ya iku polimer heterogen kang kasusun saka sawatara kombinasi anggota rong golongan asem lemak, saklompok duwé 16 karbon lan sijiné 18 karbon. Akeh-akèhé asem lemak mau duwé loro utawa luwih gugus hidroksil, kang sarupa karo asem risinoleat ...

                                               

Triakontanol

Triakontanol ya iku alkohol primèr jenuh kang kasusun saka 30 karbon lan kawiwitan diisolasi saka tajuk alfalfa. Senyawa mau ora larut banget ing banyu lan ing wujud suspensi koloid ngundhakaké kanthi nyata modoting tuwuhan jagung, tomat lan pari ...

                                               

Kutikula tanduran

Kutikula tuwuhan ya iku lapisan pangreksa ing sekabehing sistem tajuk tuwuhan herba kang duwé fungsi kanggo ngrendhetake kelangane banyu saka godhong, watang, kembang, woh, lan wiji. Tanpa lapisan pelindung iki, transpirasi ing meh kabèh tuwuhan ...

                                               

Protein kedhelé

Protein kedele minangka salah sawijining jinis protein sing diisolasi saka kedele. Iki digawe saka panganan kedele sing wis dibuwang lan dibuwang. Kacang kedelai sing rusak lan defat diproses dadi telung jinis produk komersial protein tinggi: tep ...

                                               

Whey

Whey minangka cairan sing isih ana sawise susu digulung lan disaring. Iki minangka produk sampingan saka pabrik keju utawa kasein lan duwe sawetara kagunan komersial. Whey manis minangka produk sampingan sing digawe saka jinis keju rennet, kaya t ...

                                               

Prodhuk iwak

Produk iwak lan iwak dikonsumsi minangka panganan ing saindenging jagad. Karo panganan segara laut liyane, sumber protein utama kanggo protein kualitas tinggi ing jagad iki; 14-16 persen protein kewan sing dikonsumsi ing saindenging jagad. Luwih ...

                                               

Kacang ginjel

Kacang ginjel minangka macem-macem kacang umum. Iki dijenengi amarga mirip visual lan - kanggo macem-macem warna abang - ginjel manungsa. Kacang ginjel abang ora kudu dibingungake karo kacang abang liyane, kayata kacang adzuki. Kacang ginjel sing ...

                                               

Gandhum

Gandum minangka suket sing akeh ditandur kanggo winih, gabah sereal sing dadi panganan pokok ing saindenging jagad. Akeh jinis gandum kalebu genus Triticum ; sing ditandur umume yaiku gandum umume. Cathetan arkeologi nuduhake manawa gandum pisana ...

                                               

Soklat batang

Bar coklat utawa bar permen yaiku kuali sing ngemot coklat, sing uga ngemot lapisan utawa campuran sing kalebu kacang, buah, karamel, nougat, lan wafer. Didol macem-macem merek coklat bar. Conto populer yaiku bar Snickers, sing kalebu nougat dica ...

                                               

Tofurky

Tofurky minangka jeneng merek sesulih kalkun vegan Amerika digawe saka campuran protein gandum lan tahu organik.

                                               

Kèju vegan

Keju sayuran kalebu kategori analog keju non-susu, adhedhasar tanduran. Keju sayuran kalebu keju seger sing alus nganti keju sing bisa digrandel kanthi tuwa lan budaya kaya Parmesan adhedhasar tanduran. Ciri khas keju vegan yaiku ora kalebu kabeh ...

                                               

Kacang hazel

Kacang Hazel minangka jinis kacang-kacangan sing diklasifikasikaké ing spesies Filbert. Kulité nyontrot lan bentuké bunder. Wiji sing biasané di panggang utawa lemah akeh mupangat. Isiné asam lemak padha karo kandhutan lemak ing susu ibu. Tandura ...

                                               

Wijèn

Wijèn iku tuwuhan asli saka Afrika Khatulistiwa, ing tlatah sing dhuwuré 1000 mèter saka sadhuwuré lumahing banyu segara. Kembangé tumancep ing antarané klanjer, pangé cendhek lan godhongé wernané ungu lan putih. Makutha kembangé ana rambuté lan ...

                                               

Plastik

Plastik yaiku kumpulan zat organik kang stabil ing suhu biyasa. Nanging bisa malih dhapuré nganggo kalor utawa tekanan, amarga plastik iki carané nggawé plastis. Plastik uga nduwéni teges bahan sintetis kang nduwéni warna-warna warna. Plastik uga ...

                                               

Gunungan (paésan)

Gunungan kang ditulis ning kéné ya iku rupa paésan kang dienggo ning umah tradhisional. Bentuk paésan iki ya kaya gunung. Gunungan gen sok karan kayon, mirib kekakyon ning pewayangan. Gunungan lan kayon iki dijukut sing tembung istilah dunya pewa ...

                                               

Kaisar Tang Xuanzong

Kaisar Tang Xuanzong. Kaisar Tang Xuanzong uga dikenal kanthi jeneng Kaisar Tang Ming, lan uga nduwéni jeneng Li Longji, utawa Wu Longji. Kaisar Tang Xuanzong urip wiwit taun 690 nganti 705. Kaisar Tang Xuanzong iku kaisar dinasti Tang kang kapin ...

                                               

Jus tomat

Jus tomat yaiku ombenen arupa jus sing digawe saka tomat, biasane digunakake kanggo omben-omben, polos utawa koktail kaya ta Bloody Mary, Kaisar, utawa Michelada.

                                               

Zhong Kui

Zhong Kui ya iku déwa Mitologi Cina pembasmi setan lan roh ala. Miturut legenda dhèwèké manggon ana ing Pegunungan Zhongnan ing wiwitan Dinasti Tang. Zhong Kui memiliki rupa yang tidak rupawan. Ing wiwitan pamaréntahan Kaisar Xuanzong dari Tang, ...

                                               

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn utawa Kaiserschmarren yaiku panganan cuci mulut legi sing njupuk jeneng saka kaisar Australia Franz Joseph I, sing seneng banget karo pancake sing ngembang gedhe. Kaiserschmarrn minangka dhaharan utawa panganan cuci panganan sing p ...

                                               

Qu Yuan

Qu Yuan ya iku penyair lan pejabat pamaréntahan saka Nagara Chu ing Periode Nagara Perang. Dilahirkan ing taun 340 SM, Qu Yuan lair saka salah sawijining kulawarga kang berpengaruh ing nagara Chu. Dhèwèké ya iku penaséhat Kaisar Huai kang dadi pa ...

                                               

Pasanda

Pasanda minangka sajian daging sing populer saka sub bawana India, utamane India Utara, Hyderabadi lan Pakistan, sing asale saka panganan sing ditawakake ing pengadilan kaisar Mughal. Tembung kasebut minangka variasi saka tembung Urdu "pasande" s ...

                                               

Tafelspitz

Tafelspitz kanggo meja) wis nggodhok iwak utawa daging sapi ing duduh kaldu, dadi karo campuran apple rajang horseradish. Iki minangka panganan klasik masakan Wina lan populer ing kabeh Austria lan negara Jerman Bayern, Jerman. Franz Joseph I, Ka ...

                                               

Kaiser gulung

Gulung Kaiser, uga diarani gulung Wina utawa gulung keras, yaiku salah sawijining olahan jinis gulung roti bunder sing biasane kerak, asale saka Austria. Iki digawe saka glepung putih, ragi, malt, banyu lan uyah, kanthi sisih ndhuwur biasane dipi ...

                                               

Bolillo

A bolillo utawa pan francés kalebu jinis roti gurih sing digawe tradisional ing Meksiko, nanging uga digawe ing Amerika Tengah. Iki minangka variasi baguette, nanging dawane luwih cendhek lan asring dipanggang ing oven watu. Digawa menyang Mexico ...

                                               

Zarda

Zarda minangka sajian nasi manis sing digodhog tradisional, asale saka bawana India, kanthi pewarna panganan, susu lan gula, lan dirasakake nganggo kapulaga, kismis, safron, pistachios utawa almond. Jeneng Zarda asale saka tembung Persia zard زرد ...

                                               

Mughlai paratha

Mughlai paratha minangka panganan jalanan Benggala sing misuwur sing diyakini asale saka Bengal Subah nalika jaman Kekaisaran Mughal. Piring kasebut dipercaya disiapake ing kraton Kaisar Mughal Jahangir. Bisa dadi roti goreng empuk sing ditambah ...

                                               

Syamsir Siregar

Syamsir Siregar ya iku panjenengané salah sijiné tokoh militèr Indonésia kang njabat Kepala Badan Intelijen Negara wiwit 8 Dhésèmber 2004 nganti 22 Oktober 2009. Syamsir Siregar lulusan Akademi Militer angkatan 1965 lan saka kasatuan Infanteri - ...

                                               

Pratélan Présidèn Prancis

Direktur Perancis, 26 Oktober 1795 – 10 November 1799 Napoléon Bonaparte, Konsultan Perancis, 10 November 1799 – 18 Mèi 1804 Konvensi Nasional, 21 September 1792 – 26 Oktober 1795

                                               

Detasemen Khusus 88

Detasemen Khusus 88 utawa Delta 88 iku ékan mirunggan Kapulisèn Nagara Républik Indonésia kanggo pananggulangan teroris ing Indonésia. Pasukan mirunggan mawa ompi abang iki dilatih mirunggan kanggo nangani ancaman teror, kalebu teror bom. Sawetar ...

                                               

Serotan poppy

Sedotan poppy asale saka popium candu sing dipanen nalika diwasa lan garing kanthi cara mekanik, nyuda wiji poppy sing mateng. Sedotan candu opium saiki bisa dadi salah sawijining prekara sing beda. Yaiku sing isih ana sawise panen winih popia, y ...

                                               

Kèju flor de guía

Sapi, wedhus lan wedhus Keju Flor de Guía yaiku keju Spanyol basa Spanyol: Queso de Flor de guía digawe ing pulau Gran Canaria ing Kepulauan Canary. Nduwe perlindungan Denominasi Asal. Keju diklasifikasikake minangka lemu utawa semi-lemu lan diga ...

                                               

Ansu Fati

Anssumane "Ansu" Fati Vieira yaiku pemain bal-balan sing main dadi pemain sayap kanggo Tim Nasional Spanyol FC Barcelona. Lair ing Guinea-Bissau, Fati entuk kewarganegaraan Spanyol liwat naturalisasi lan layak dadi Spanyol dadi internasional.

                                               

Dhaptar Mentri Pertahan Uni Sovyèt

Komisaris Rakyat: Mikhail Frunze 15 Januari – 31 Oktober 1925 Kliment Voroshilov 6 November 1925 – 20 Juni 1934 Nikolai Podvoisky 8 November 1917 – 13 Maret 1918 Leon Trotsky 29 Agustus 1919 – 15 Januari 1925 Lev Kamenev 13 Maret 1918 – 28 Agustu ...

                                               

Pusat Pembinaan, Pendidikan, lan Pelatihan Perencana

Pusat Pembinaan, Pendidikan, lan Pelatihan Perencana inggih punika unsur penunjang ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun Badan Perencanaan Pembangunan Nasional lan gadhah tanggel jawab dhateng Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional kan ...

                                               

Gusti Kanjeng Ratu Hemas

Gusti Kanjeng Ratu Hemas) punika permaisuri saking Sri Sultan Hamengkubuwana X, inggih punika ratu Kasultanan Yogyakarta milai warsa 1989 lan Gubernur Daerah Istimewa Yogyakarta milai warsa 1998. Milai warsa 2004, Ratu Hemas mengku jabatan minang ...

                                               

Badan Pemeriksa Keuangan

Cithakan:Politics of Indonésia Badan Pemeriksa Keuangan dipuncekak BPK inggih punika lembaga tinggi nagara ing sistem ketatanagaraan Indonésia ingkang gadhah wewenang mriksa pengelolaan lan tanggung jawab babagan arta nagara lan ngawasi pangginaa ...

                                               

Muhammad Yusuf Hasyim

KH. Muhammad Yusuf Hasyim ya iku tokoh Islam ing Indonésia. Yusuf Hasyim uga naté dadi pangasuh ing Pondhok pesantrèn Tebu Ireng wiwit taun 1965 nganti 2006. KH. Muhammad Yusuf Hasyim iku putrané KH. Hasyim Asyarie kang paling pungkasan. KH Yusuf ...

                                               

Komisi Perlindungan Anak Indonésia

Cithakan:Politics of Indonésia Komisi Perlindungan Anak Indonésia utawi ingkang asring dipuncekak KPAI inggih punika salah satunggaling lembaga independen ing Indonésia ingkang kedhudhukanipun sak tingat kaliyan Komisi Nagara ingkang dipunbentuk ...

                                               

Komisi Hukum Nasional

Komisi Hukum Nasional utawi Dewan Teknologi Nasional inggih punika salah satunggaling lembaga pamaréntah nonstruktural Indonésia ingkang dipunbentuk ing tanggal 18 Pebruari 2000 kanthi dhedhasar Surat Dudutan Présidhèn ngèngingi Komisi Hukum Nasi ...

                                               

Mentri Hukum lan Hak Asasi Manungsa Republik Indonesia

Ing ngisor iki kapacak pratélan Mantri Hukum lan Hak Asasi Manungsa. Sadurungé kalungguhan iki jenengé Mantri Kehakiman, Mantri Hukum lan Perundang-undangan, lan Mantri Kehakiman lan Hak Asasi Manungsa.

                                               

Mantri Koordinator Babagan Perékonomian Républik Indonésia

Mantri Koordinator Babagan Perekonomian, dicekak Menko Perekonomian iku mantri sing mbawahi Kementerian Koordinator Babagan Perekonomian Républik Indonésia. Pejabat-pejabat sing tau mengku kalungguhan Menko Perekonomian yaiku:

                                               

Mentri Koordinator Bidang Kasajahtran Rakyat Républik Indonésia

Mantri Koordinator Babagan Kesejahteraan Rakyat, dicekak Menko Kesra, iku mantri sing tugasé mbiyantu Présidhèn sajeroning ngoordinasèkaké lan nyinkronaké panyiapan lan panyusunan kawicaksanan sarta pelaksanaan ing babagan kasajahtran rakyat. Men ...

                                               

Sekretariat Wakil Presiden Kamentrian Sekretariat Negara Indonesia

Sekretariat Wakil Présidhèn inggih punika salah satunggaling lembaga ingkang mapan wonten ing sak ngandhaping Kamentrian Sekretariat Nagara Indonésia. Sekretariat Wakil Présidhèn gadhah tugas kanggé ngawontenaken pinaringan panyengkuyung teknis l ...

                                               

Unit Kerja Presiden untuk Pengawasan dan Pengendalian Pembangunan

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Unit Kerja Présidhèn Babagan Pengawasan dan Pengendalian Pembangunan utawi ingkang asring dipuncekak UKP-PPP utawi ingkagn asring dipuncekak UKP4 inggih punika salah satunggaling unit makarya ingka ...

                                               

Istana Merdeka

Istana Merdeka ya iku papan resmi panggénan lan kantor Présidhèn Indonésia kang dumunung ing sakomplèks karo Pura Negara lan Bina Graha. Istana Merdeka madhep Taman Monumen Nasional Jalan Medan Merdeka Utara, Jakarta. Pura kang ambané 2.400 m² di ...

                                               

Komite Nasional Keselamatan Transportasi

Komite Nasional Keselamatan Transportasi utawi ingkang asring dipuncekak KNKT utawi ingkang ing basa Inggris dipunsebat National Transportation Safety Committee, ingkang asring dipuncekak NTSC inggih punika salah satunggaling lembaga pamaréntahan ...

                                               

Trans Studio Makassar

"Gambar:Trans Studio Makassar live show on the stree ing njero ruangan kang gedhéné nomer loro sawisé Trans Studio Bandung. Ing sandhuwuré lemah kang ambané 2.7 Hektar, Trans Studio Theme Park nyediakaké 21 wahana kanggo dolanan lan warna-warna h ...

                                               

Bebek, Besiktas

Bebek minangka lingkungan Istanbul sing bersejarah sing ana ing wates lan administrasi distrik Besiktas. Dumunung ing Teluk Bebek ing sadawane pesisir Eropa ing selat Bosphorus lan diubengi karo lingkungan sing padha kayadene Arnavutköy lan Etile ...

                                               

Kopanisti

16.7% 45-60 dina PDO Kopanisti Yunani: Κοπανιστή yaiku keju asin, pedhes, kanthi sebutan sing dilindhungi PDO diproduksi ing pulau-pulau Yunani Cyclades ing Segara Aegean kayata Mykonos, Tinos, Andros, Syros, Naxos lsp; wis diproduksi ing Mykonos ...

                                               

Bèbèk prèsto almond

Bebek ditekan almond, uga dikenal kanthi bebek sing ditekan Mandarin, minangka panganan Kanton sing populer ing restoran bertema Tionghoa lan Polinesia ing Amerika Serikat ing pertengahan abad kaping 20. Renyah lan tanpa rambut, digoreng lan disa ...