ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 46




                                               

Prasasti Kayumwungan

Prasasti Kayumwungan iku prasasti ing limang punggelan watu sing tinemu ing dhusun Karangtengah, Kabupatèn Temanggung, Jawa Tengah. Prasasti iku uga kondhang kanthi sebutan prasasti Karangtengah. Prasasti iki tinulis kanthi aksara Jawa Kuna, lan ...

                                               

Kebleg

Kebleg ya iku lelembut ing budaya Jawa kang lumrahé ana ing pawon. Kebleg iki wujudé kaya pitik jago, lan yèn wayah soré, kebleg bakal nyuwara bleg-bleg-bleg." Biyasané kebleg njedhul kanggo medèn-medèni bocah cilik, nanging uga kadhang kala kebl ...

                                               

Nokia 6060

Nokia 6060 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 85 x 44 x 24 mm déné boboté 93 gram. Layaré TFT, 65k werna ukuran 1.8 inchi kanthi résolusi ...

                                               

Nokia 7260

Nokia 7260 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 45 x 18 mm déné boboté 92 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.6 inchi kanthi ré ...

                                               

Nokia 7200

Nokia 7200 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 86 x 50 x 26 mm déné boboté 115 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.5 inchi kanthi ré ...

                                               

Nokia 5140

Nokia 5140 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 47 x 24 mm déné boboté 100 gram. Layaré CSTN, 4096 werna ukuran 1.5 inchi kanthi ...

                                               

Nokia 5140i

Nokia 5140i ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106.5 x 46.8 x 23.8 mm déné boboté 100.8 gram. Layaré CSTN, 65K werna ukuran 1.5 inch ...

                                               

Leipäjuusto

Leipäjuusto utawa juustoleipä, uga dikenal ing Amerika Serikat minangka salah sawijining jinis olahan keju Roti utawa keju Finnish sing squeaky, minangka keju seger Finlandia sing biasane digawe saka omben - omben sapi, susu sing akeh saka sapi s ...

                                               

Rukem

Rukem ya iku tuwuhan kang karan asli saka Indonésia. Tuwuhan iki uga diarani ganda rukem utawa gerendhang. Ing basa manca diarani Rukam, Ta Khop Thai, Rukam Manis, Rukam Gajah, Rukem, Jawa Rukamu. Ing Basa Inggris diarani Governors plum, Indian p ...

                                               

Siemens CL75

Siemens CL75 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 87 x 44 x 23 mm déné boboté 90 gram. Layaré TFT, 256K werna kanthi résolusi 128 x ...

                                               

Sharp GX30

Sharp GX30 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 95 x 49 x 26 mm déné boboté 110 gram. Layaré CGS, 256K werna ukuran 2.2 inchi kanthi r ...

                                               

Sony Ericsson T280

Sony Ericsson T280 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2008, wiwit dipasaraké Mèi taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 45 x 13 mm déné boboté 82 gram. Layaré TFT, ...

                                               

Nokia 7250i

Nokia 7250i ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 44 x 19 mm déné boboté 92 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 128 x 128 pi ...

                                               

Nokia 6610

Nokia 6610 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 45 x 17.5 mm déné boboté 84 gram. Layaré CSTN, 4096 werna ukuran 1.5 inchi kanth ...

                                               

Nokia 6220

Nokia 6220 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107 x 45 x 19 mm déné boboté 92 gram. Layaré CSTN, 4096 werna ukuran 1.5 inchi kanthi ...

                                               

Prasasti Kelurak

Prasasti Kelurak iku prasasti watu kanthi angka taun 782 M sing tinemu ing sacedhaké Candhi Lumbung, Dhusun Kelurak, sisih lor lan cedhak karo Komplèks Candhi Prambanan, Jawa Tengah. Kaanan watu prasasti iki wis ora apik manèh, saéngga surasaning ...

                                               

Bamboo Airways

Bamboo Airways ya iku jeneng salah sijiné maskapé pamaburan kanti biaya murah kang asalé saka Vietnam. Maskapé iki nglayani penerbangan domestik utawa internasional. Bamboo Airways wujud maskapé pertama ing Vietnam kang nggunakaké armada jinis Bo ...

                                               

USS Cassin Young (DD-793)

USS Cassin Young yaiku prau pemusnah kelas Fletcher nalika Perang Donya II ing Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Prau iki kapernahaké rikala 12 Sèptèmber 1943 ing San Pedro, California.Prau kasebut dijenengi saka Cassin Young; kapten ing Wadya Sagar ...

                                               

Resèp Asli KFC

Kala pungkasané taun 1930-an, pom bènsin ana ing Corbin, Kentucky duwèké Harland Sanders kondhang lantaran ayam gorèng gawéané. Jalaran iku pom bènsiné banjur dibongkar nuli ganti diyasa griya dhahar. Nalika mernahaké resèpé sing wadi sing isiné ...

                                               

Detergen

Detergen iku bahan utawa produk kang bisa ngguwang, njupuk regetan padhat lan cair saka sawijining alas/bahan/pakéyan kang arep dikumbah. Detergen iku nyakup kabèh bahan kanggo ngresiki, kaya ta: banyu lan penglarut liya, sabun lan bahan dudu sab ...

                                               

Imarti

Imarti utawa Amriti manis saka India lan Bangladesh. Papan asal asale saka manis yaiku India lan wektu asale wiwit jaman Weda. Iki digawe nganggo adonan tepung vigna mungo kanthi bentuk kembang bunder, banjur direndhem ing sirup gula. Jeneng alte ...

                                               

Sony Ericsson K500

Sony Ericsson K500 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 102 x 46 x 14 mm déné boboté 80 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.9 inchi ka ...

                                               

Pizzoccheri

Pizzoccheri minangka jinis tagliatelle cendhak, pasta pita datar, digawe nganggo 80% gandum soba lan 20% glepung gandum. Nalika disiapake kanthi klasik ing Valtellina utawa ing Graubünden, masak karo sayuran ijo, lan kentang cubed. Campuran iki d ...

                                               

Klembak

Klembak utawa kang dikenal ing inggris minangka Chinese rhubarb asalé saka lor kulon Cina lan Tibet. Klembak digunakaké ing babagan pangobatan kurang luwih 2.000 taun kapungkur. Ing Jawa, klembak digunakaké minangka bumbu penyedep rokok krètèk la ...

                                               

Sajadah

Sajadah ya iku alas kang kanggo salat, wujudé karpet lan sakpanunggalané ukuran cilik, kurang luwih 80 x 120 cm. Sajadah iku digawé saka bahan karpet. Sajadah nduwéni manéka ukuran lan warna. Manéka ukuran sajadah ana telung ukuran. Kaping pisan ...

                                               

Babi dipanggang

A pickin babi minangka jinis pesta utawa pakumpulan sing dianakake utamane ing Amerika Selatan sing kalebu barbekyu babi dikonsumsi kanggo umure udakara 12 minggu). Wanita utawa wanita uga digunakake. Celeng lan nyebar umume gedhe banget. Babi, a ...

                                               

Brunost

Brunost iku jeneng umum Norwegia kanggo mysost, kulawarga panganan sing ana gandhengane karo keju sing digawe nganggo whey, susu, lan / utawa krim. Tembung kasebut asring digunakake kanggo ngrujuk menyang jinis Gudbrandsdalsost, sing kalebu varia ...

                                               

KH Zaenurrahman Arrahili

KH Zaenurrahman Arrahili inggih punika sosok Kiai ingkang aslinipun saking Sekuping Jepara. KH Zaenurrahman Arrahili akrab dipunsebat Mbah Zein. Mbah Zein inggih punika pengasuh Pondok Pesantren Gubuk Sekupuing Bani Rasul ingkang mapan wonten sak ...

                                               

Borodinsky roti

Roti Borodinsky utawa roti borodino minangka roti rai coklat kecokratan coklat peteng sing asale saka Rusia, kanthi tradisional manis karo molase lan rempah-rempah karo wiji ketumbar lan caraway.

                                               

Motorola C115

Motorola C115 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98 x 45 x 21 mm déné boboté 81 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x 64 pik ...

                                               

Komisi Nasional Perlindungan Anak

Komisi Nasional Perlindungan Anak utawi ingkang asring dipuncekak Komnas PA inggih punika salah satunggaling lembaga independen ing Indonésia ingkang kedhudhukanipun sak tingat kaliyan Komisi Nagara ingkang dipunbentuk dhedhasar Surat Dudutan Man ...

                                               

Pesaha appam

Pesaha Appam utawa Inriyappam utawa Kurisappam minangka roti Paskah tanpa Ragi sing digawe dening Santo Kristen Kerala, India kanggo disedhiyakake ing wayah wengi Kamis Maundy. Appam Pesaha sing isine putih yaiku kue beras sing kuwat. Iki digawe ...

                                               

Sony Ericsson K205

Sony Ericsson K205 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103 x 46 x 17 mm déné boboté 82 gram. Layaré CSTN, 65K werna ukuran 1.6 inchi k ...

                                               

Motorola Motocubo A45

Motorola Motocubo A45 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2009, wiwit dipasaraké Oktober taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 82 x 61.5 x 16.6 mm déné boboté 110 gra ...

                                               

Antoine Henri van den Hurk

Mgr. Antoine Henri van den Hurk, O.F.M. Cap. yaiku biskop Vikaris Apostolik ing Kabiskopan Agung Medan, nerusakMathias Leonardus Mgr. Mathias Leonardus Trudon Brans, O.F.M. Dhèwèké makarya saka tanggal 1 Januari 1955 tumeka 3 Januari 1961. Kejaba ...

                                               

Okoy

Okoy utawa ukoy, minangka olahan gorengan Filipina sing kemripik digawé karo ketan antuk giliran, cilik urang, lan macem-macem jangan, kalebu calabaza, kentang manis, singkong, thokolan kacang mung, brambang lan rajangan wortel, bawang, lan ijo k ...

                                               

Turah (film)

Turah ya iku filem drama basa Tegal kang digawé déning Fourcolours Films taun 2016. Film sing suwéné 82 menit, iku disutradharani déning Wicaksono Wisnu Legowo, kanti juru main ing antarané Ubaidillah, Yono Daryono, Rudi Iteng, Firman Hadi, Slame ...

                                               

Grubi

Grubi ya iku salah siji panganan saka olahan téla rambat. Panganan iki kalebu nyamikan kang wus lawas, amarga mèlu kasebut ing Serat Centhini lan saiki isih lestari lan dadi olèh-olèh khas saka Ngayogyakarta lan sakiwa tengené. Rasané legi kayadé ...

                                               

Nokia 7500 Prism

Nokia 7500 Prism ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 109 x 44 x 14 mm déné boboté 83 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.0 inchi kanthi r ...

                                               

Fatányéros

Panggangan campuran Hongaria utawa Fatányéros minangka panganan barbecue daging campuran Hongaria, asale saka Tranifornia. Panganan Fatányéros ana ing menu wiwit taun 1900 ing restoran terkenal Wampetich mengko Gundel ing City Park Városliget ing ...

                                               

Alice in Wonderland (filem 2010)

Alice in Wonderland nggih punika filem fantasi saking Amérikah Sarékat taun 2010. Filem punika kaarahaken déning Tim Burton. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Linda Woolverton, adhedhasar saking buku pakaryanipun Lewis Carroll. Ingka ...

                                               

Nokia 6086

Nokia 6086 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 92 x 46 x 23 mm déné boboté 84 gram. Layaré CSTN, 256K werna ukuran 1.8 inchi kanthi ré ...

                                               

My World 2.0

Cithakan:Infobox album Cithakan:Album infobox My World 2.0 inggih punika album kaping kalih saking Justin Bieber, pènyanyi mudi asal Kanada ingkang dipunrilis ing 19 Maret 2010. ing masa produksinipun, Bieber boten ngèlampahi punapa kèmawon sanès ...

                                               

Musiyum Sejarah Purbakala Pleret

Museum Sejarah Purbakala Pleret dipunbangun wiwit taun 2004 saha wiwit dipunbikak langge umum ing tanggal 10 Maret 2014. Musiyum menika papan kangge nyimpen piranti-piranti ingkang gadhah nilai sejarah saking Kraton Mataram ing Kabupaten Bantul. ...

                                               

Susumu Kuno

Susumu Kuno, Kuno Susumu, lair tanggal 11 Agustus 1933) ya iku ahli basa lan panulis Jepang. Dheweke minangka Profesor Emeritus Linguistik ing Universitas Harvard, ing kana dheweke nampa Ph.D. gelar ing taun 1964 lan nelasake kabeh karir. Dheweke ...

                                               

Semar Mèsem

Semar Mèsem yaiku ajian ing masarakat Jawa kang misuwur minangka salah siji kawruh pèlèt. Sanadyan satemené bisa digunakaké kanggo akèh kaperluan, semar mèsem luwih idhèntik mawa prakara asmara utawa pangasihan.

                                               

Motorola L6

Motorola L6 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 113 x 49 x 10.9 mm déné boboté 86 gram. Layaré CSTN, 65K werna ukuran 2.0 inchi ka ...

                                               

Motorola W388

Motorola W388 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2008, wiwit dipasaraké Juli taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 109 x 46 x 14.7 mm déné boboté 86 gram. Layaré TFT, 6 ...

                                               

Sabda pandhita ratu

Sabda pandhita ratu utawi sabda pandhita ratu, tan kena wola-wali, ugi wonten ingkang nyebataken kanthi jangkep Sabda pandhita ratu, sabdane pandhita pangandikaning ratu datan kena wola-wali. Paribasan punika salah satunggaling paribasan Jawi ing ...

                                               

Jianbing

Jianbing minangka panganan tradisional Tionghoa sing padha karo crepes. Iki kalebu jinis roti sing umume dipangan kanggo sarapan lan diarani "salah sawijining sarapan jalan sing paling populer ing China." Bahan-bahan utama jianbing yaiku adonan g ...