ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 47




                                               

Chistorra

Chistorra minangka jinis sosis cepet saka Aragon, Negara Basque lan Navarre, Spanyol. Bisa dianggep minangka jinis chorizo khusus. Iki digawe saka daging babi cincang, utawa campuran daging babi lan daging sapi sing dicincang, dilebokake ing usus ...

                                               

Tongsèng

Tongsèng inggih punika salah satunggaling tetedhan ingkang bahan dhasaripun daging wedhus. Tongsèng punika wujudipun kados gule nanging kanthi bumbu ingkang langkung mantep raosipun. Bedanipun tongseng kaliyan gulé, ugi saged dipuntingali saking ...

                                               

Alexander Ngadus

Alexander Ngandus, miyos wonten ing Flores, NTT sapunika yuswanipun 71, piyambakipun minangka Ketua Adat Wae Rebo wiwit saking taun 2011. Wiwit Wae Rebo dipunbikak dados tujuan wisata, ing taun 2018, alexander kagungan jejibahan tambahan. Gantosa ...

                                               

Nokia 5310 XpressMusic

Nokia 5310 XpressMusic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2007, wiwit dipasaraké Oktober taun 2007 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103.8 x 44.7 x 9.9 mm déné boboté 71 gram ...

                                               

Tandha asu

Tag asu iku istilah sing ora resmi nanging umum kanggo jinis tag identifikasi tartamtu sing digunakake dening personel militer. Panggunaan utama tag kanggo identifikasi korban ; kaya ngono, dheweke duwe informasi babagan personel sing ditulis, la ...

                                               

Bekal pambajak

Makan siang ploughman yaiku panganan sing adhem ing Inggris sing adhedhasar roti, keju, lan bawang, biasane diiringi butter lan acar. Barang tambahan kayata ham, salad ijo, endhog rebus, lan apel bisa ditambah. Kaya jenenge, umume dipangan nalika ...

                                               

Sasradigdaya

Raden Tumenggung Sasradigdaya salah sijing bupati ing Kabupatèn Adikarta, wewengkon Pakualaman kang ing taun 1951 lumebur dadi ing Kabupatèn Kulon Praga. Sasradigdaya disarekake ing Kuburan Nosari ing Panjatan, Kulon Praga. Ing sekarane tinulis m ...

                                               

P.G. Wodehouse

Sir Pelham Grenville Wodehouse utawa P.G. Wodehouse ya iku panitra lan satiris kang lair ing Guildford, Surrey, Inggris tanggal 15 Oktober 1881. Dhèwèké tilar donya ing Southampton, New York, Amérikah Sarékat tanggal 14 Fèbruari 1975 nalika umur ...

                                               

Budi Dharmawan

Budi Dharmawan lair ing Juana - Kabupaten Pati, 26 Nopèmber 1936. Agamané Khonghucu, lulus seka Institut Téknologi Bandung, Jurusané Mesin 1961. Bebarengan wektu iku dhèwèké uga dadi Sarjana Muda Jurusan Administrasi Niaga, Fak. Sosial Politik Un ...

                                               

Matcha

Matcha kuwi jinising tèh ijo awujud bubuk. Yèn tèh ijo kuwi digawé saka rendheman godhong tèh, nanging matcha kuwi saka godhong tèh ijo garing sing didheplok dadi bubuk sing alus. Panalitèn nuduhaké, tèh ijo duwé mupangat kanggo kasarasan kaya ta ...

                                               

Française pitik

Chicken Française iku sawijining panganan Italia-Amérika glepung-dredged, endhog-dipped, sauteed cutlets pitik karo linglang-butter lan saus anggur putih. Piring iki misuwur ing wilayah sekitar Rochester, New York, sing dikenal minangka Chicken F ...

                                               

Rp100

Rp 100 ya iku nominal duit kertas lan logam kang diedarake lan dicetak kanthi resmi ing Indonésia. Duit kanthi jumlah Rp 100 diedarake lan dicetak kathi aneka emisi lan seri, antarané taun emisi 1977, 1984, lan 1992 uga 1973, 1978, 1991. Kanthi t ...

                                               

Pai krim

Pie krim minangka salah sawijining olahan jinis pie sing diisi karo wadi utawa puding sing digawe saka susu, krim, gula, glepung gandum, lan endhog. Kasedhiya ing macem-macem jinis, kalebu vanilla, lemon, jeruk, butter kacang, banana, klapa, lan ...

                                               

Sony Ericsson T290

Sony Ericsson T290 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 44 x 19 mm déné boboté 73 gram. Layaré STN, 4096 werna ukuran 1.45 inchi ...

                                               

Chow-chow

Chow-CHOW punika Amérika Lor pickled relish. Bahan-bahane beda-beda, gumantung saka macem-macem jinis "Lor" utawa "Kidul", uga macem-macem Kanada sing kapisah sing ana ing Maritim. Tilas digawe saka kombinasi sayuran, umume tomat ijo lan abang, b ...

                                               

Hendradi

Hendradi lair ing Jepara, 25 April 1924. Dhéwéké minangka Ketua DPRD Kodia Semarang warsa 1987-1992. Tilasan pajuang kamerdikan kang pernah dadi Letnan Muda ing Devisi Ronggolawe, Pambantu Letnan, Letnan II nalika ana ing Komisi Gatot Soebroto, l ...

                                               

Prau pangayom pasisir Jepang Shimushu

Prau Shimushu iku prau pangayom pasisir angka siji ing klas Shimushu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Pulo Shimushu ing Sagara Okhotsk. Shimushu kapernahaké rikala 29 Novèmber ...

                                               

Yasadipura I

Radèn Ngabèi Yasadipura I ya iku Pujangga ing Surakarta. Sara sarisilah, Yasadipura isih turun saka Sultan Adiwijaya ing Demak, kanthi urutan Kangjêng Sultan Adiwijaya, pêputra: 1. Pangeran Adipati Banawa Kangjêng Sinuhun Prabuwijaya pêputra: 2. ...

                                               

Nokia 5000

Nokia 5000 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2008, wiwit dipasaraké Juni taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 46 x 11.1 mm déné boboté 74 gram. Layaré TFT, 65K we ...

                                               

Kitfo

Kitfo, sing kala-kala dieja ketfo, minangka panganan tradisional sing ditemokake ing masakan Ethiopia. Iki kalebu daging sapi mentah sing dicincang, diasinake ing mitmita lan niter kibbeh. Tembung kasebut asale saka root Ethio-Semitik ktf, sing a ...

                                               

Pai jeruk nipis

Key jeruk pie iku sawijining Amérika panganan cuci mulut pie digawe saka Key jeruk jus, endhog yolks, lan susu kental legi. Bisa uga disajikake tanpa topping, paling ndhuwur nganggo meringue topping sing digawe saka endhog putih, utawa nganggo kr ...

                                               

Yogurt beku

Yogurt beku minangka salah sawijining panganan cuci mulut beku sing digawe karo yogurt lan kadang-kadang produk susu lan non-susu liyane. Yogurt beku minangka produk beku sing ngemot bahan dhasar sing padha karo es krim, nanging ngemot budaya bak ...

                                               

Sambel pari

Sambal pari, uga dikenal minangka Sambel Pisang Daun lan kanthi jeneng Melayu Ikan bakar, minangka panganan laut Malaysia / Singapura. Disiapake kanthi pari bakar, disedhiyakake karo sambal ing ndhuwur. Sambal bisa dituku kanthi gampang ing warun ...

                                               

Papat Hotel lan Resor

Four Seasons Hotel lan Resorts ora kalebu klompok ing Toronto lan Ontario. La société sing dadi créée par Isadore "Issy" Sharp en 1960 avec louverture du premier First Season in Toronto. Nalika taun 2007, ing Al-Walid ben Talal ben Abdelaziz Al S ...

                                               

Krikil

Krikil iku watu cilik-cilik, lumrahé arpa watu granit sing dipecah-pecah dadi cilik-cilik. Ukuran krikil lumrahé antara 2 mm nganti 75 mm. Krikil kerep dianggo ing pangyasa badan dalan, lan minangka bahan campuran kanggo mrodhuksi beton.

                                               

Dina Ibu

Dina Ibu minangka dina pengeling-eling utawa perayaan peran ibu ing kulawarga, kalorone kanggo bojone, anak, lan lingkungan sosiale. Pengetan lan pahargyan biasane ditindakake kanthi mbebasake ibu saka tugas rumah tangga sing dianggep dadi tugas ...

                                               

Vla

Vla inggih menika olah-olahan ingkang awarna pethak ingkang dupunsandhingaken kaliyan pudhing. Vla kados déné geganep menawi dhahar pudhing. Vla padatanipun dipundamel saking tigan, gula lan susu segar. Saged ugi dipuntambahi soklat, susu kenthel ...

                                               

Sony Ericsson T100

Sony Ericsson T100 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 43.5 x 17.7 mm déné boboté 75 gram. Layaré Grayscale graphics, 4 shades. K ...

                                               

Tèh mutiyara

Tèh mutiyara sing kawentar kanthi jeneng bubble tea ya iku salah sawijining ombèn-ombènan sing adhedhasar tèh lan ana mutiyara ing jeroné. Mutiyara iki kagawé saka glepung pathi saèngga kenyil-kenyil nalika dicokot. Sanajan mangkono, ana campuran ...

                                               

Sony Ericsson R300 Radio

Sony Ericsson R300 Radio ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2008, wiwit dipasaraké Juli taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 46 x 12 mm déné boboté 75 gram. Layar ...

                                               

Sony Ericsson K330

Sony Ericsson K330 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2008, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 45 x 12 mm déné boboté 75 gram. Layaré TF ...

                                               

Internux

Internux ya iku sawijining perusahaan swasta kang kalebu babagan telekomunikasi. Ing taun 2009 perusahaan iki éntuk lisensi Broadband Wireless Access saka pamaréntah lan pungkasane masarake layanan 4G Long Term Evolution sawijining internet nirka ...

                                               

Aloo paratha

Aloo Paratha minangka salah sawijining olahan jinis roti sing asale saka anak bawana India. Iki minangka panganan sarapan sing asale saka wilayah Punjab. Resep iki minangka salah sawijining masakan sarapan sing paling populer ing saindenging wila ...

                                               

Dawung

Dawung yaiku wiwitan utawi tanduran sing seniki arang dipanggihi teng masyarkat, soalé wiwitan niku cukulé teng dhaérah pegunungan utamané sih teng tebing sing inggil, cirié wiwitané kadosé wiwitan pete, cuma luwih inggil lan luwih ageng. Wiwitan ...

                                               

Khoiful Mukhib

Khoiful Mukhib lair ing Jepara, 15 Desember 1990. anak seka Bapak Affandi lan Ibu Barokah, nduwe bojo jenenge Hamida Saran. Khoiful Mukhib wiwit umur 8 taun wis nguber sepeda BMX, amarga padha kepengin weruh tumindak para penunggang sepeda BMX. K ...

                                               

Autobot

Autobots inggih punika grup robot protagonis ing sèrial Transformers. asalipun saking planit Cybertron. Musuh utam punika inggih punika Decepticons. Baik Autobots utawi Decepticons inggih punika robot kabèntuk kados ta manungsa ingkang saged kaub ...

                                               

Kreplach

Kreplach yaiku pangsit cilik sing diisi daging sing diobong, kentang tumbuk utawa isi liyane, biasane digodhog lan disedhiyakake ing sup pitik, sanajan bisa uga digoreng. Dheweke padha karo uszka Polandia, pelmeni Rusia, ravioli Italia utawa tort ...

                                               

Boza

Boza, uga bosa, bozo minangka wedang fermentasi sing populer digawe ing bagean-bagean ing Afrika Lor, Asia Tengah lan Kulon, Kaukasus lan Eropa Tenggara. Iki minangka minuman malt sing digawe kanthi fermentasi macem-macem gandum: jagung lan gandu ...

                                               

Borhani

Borhani, minangka ombenan tradisional kaya yoghurt saka Bangladesh. Borhani digawe saka doi asem, ketumbar lan mint. Ana sing nganggep sawetara jinis lassi. Biasane umume dikonsumsi ing wilayah Dhaka lan Chittagong ing Bangladesh, sing tahap mabu ...

                                               

Nyepi

Nyepi ya iku dina riyayané umat Hindhu kang dirayakaké saben taun baru Saka. Dina riyaya iki dipèngeti kanthi itungan Tilem Kesanga kang dipercayai dadi dina kanggo nyucèkaké para déwa ing tengah samodra kang nggawa intisari amerta, saéngga umat ...

                                               

Motorola W215

Motorola W215 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2007, wiwit dipasaraké Januari taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 44 x 14.9 mm déné boboté 78 gram. Layaré ...

                                               

Motorola W208

Motorola W208 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 44 x 14.9 mm déné boboté 78 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.6 inchi kanthi ...

                                               

Nokia 5220 XpressMusic

Nokia 5220 XpressMusic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2008, wiwit dipasaraké Juli taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 43.5 x 10.5 mm déné boboté 78 gram. Laya ...

                                               

Challah

Challah minangka roti khusus kanggo masakan Yahudi, racake dikepang lan biasane dipangan ing acara upacara kayata Shabbat lan preinan utama Yahudi. Challah sing bisa ditampa kanthi ritual digawe saka adonan sing bagean cilik dipisahake minangka p ...

                                               

Bambang Hartono

Michael Bambang Hartono misuwur minangka salah satunggaling tiyang ingkang paling sugih ing Indonésia. Nalika dipuntlisik saking sisi ulahraga, Hartono mawi kantor-kantoripun identik kaliyan pembinaan badminton. Kamangka, ing suwalikipun, Hartono ...

                                               

Nokia 3128

Nokia 3128 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 79.9 x 41.6 x 20.8 mm déné boboté 80 gram. Layaré 65K werna kanthi résolusi 128 x 160 ...

                                               

SHARP GX10i

SHARP GX10i ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan SHARP. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 94 x 49 x 27 mm déné boboté 110 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 120 x 160 pikse ...

                                               

Sharp GX10

Sharp GX10 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 94 x 49 x 27 mm déné boboté 110 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 120 x 160 pi ...

                                               

Motorola ROKR Z6

Motorola ROKR Z6 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 45 x 16.2 mm déné boboté 105 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.1 inch ...

                                               

Panasonic X100

Panasonic X100 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 90 x 44 x 18 mm déné boboté 79 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 128 ...