ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 51




                                               

Nokia 6282

Nokia 6282 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99.9 x 46 x 21 mm déné boboté 115 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inchi kanthi ...

                                               

Nokia 6280

Nokia 6280 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 46 x 21 mm déné boboté 115 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inchi kanthi résol ...

                                               

Olahan Pakistan

Masakan Pakistani bisa ditondoi kanthi campuran macem-macem tradhisi masak regional saka benua India, Asia Tengah uga unsur-unsur warisane Mughal. Ing macem-macem masakan sing asalé saka Pakistan s suku lan budaya bhinéka. Sarapan khas Pakistan, ...

                                               

Koktail

Cocktail minangka salah sawijining jinis ombenan ngandhut alkohol, yaiku kombinasi roh, utawa siji utawa luwih roh sing dicampur karo bahan liyane kaya ta jus buah, sirup rasa, utawa krim. Ana macem-macem jinis koktail, adhedhasar jumlah lan jini ...

                                               

Saos cheddar

Saus Cheddar, saus keju cheddar, utawa saus keju minangka saus tradisional sing digunakake ing masakan Inggris. Saos kasebut adhedhasar saos putih, sing dikenal minangka salah sawijining saos ibu, lan keju cheddar. Bisa ditemokake minangka basa I ...

                                               

Pepanthan kapustakan

Pepanthan kapustakan iku sistem kanggo nata barang-barang kapustakan miturut jejeré. Pepanthan kapustakan nganggo sistem notasi sing nglambangaké urutan rembug. Sistem iki ngudokaké barang-barang kapustakan murih ditata manut urutan iku. Sistem-s ...

                                               

Ziti panggang

Ziti panggang minangka kaserol sing populer karo pasta ziti lan saos khas tomat gaya Neapolitan khas masakan Italia-Amerika. Iki minangka bentuk pasta al forno. Biasane, pasta pisanan digodhog kanthi kapisah nganti meh, nanging durung rampung. Pa ...

                                               

Eko Margono

Eko Margono kalebu warga anyar ing donya kasustraan, apik jawa wondené Indonesia. Dhèwèke miwiti karier pangariptané wiwit dékadé 1990-an lwat Jawa Anyar, Jawa Baya, Panyebar Semangat, Anita Cemerlang, Pos Kata, Cerita Remaja, lan sakpanunggalané ...

                                               

Whopper

Whopper minangka roti isi teken lan lini produk sing gegandhengan didol dening rantai restoran panganan cepat saji internasional Burger King lan waralaba Australia, Hungry Jacks. Dikenalake ing taun 1957, roti isi wis ngalami sawetara reformulasi ...

                                               

Aprilidianus

Meriam Situmorang lan Aprilidianus minangka salah satunggaling peserta saking enem peserta Nusantara Sèhat ing Manggarai Wètan, NTT ingkang gadhah program ngabdi marang masyarakat terpencil lan terisolasi ing NTT. Kagiatan ingkang dipunlampahi dé ...

                                               

Filippo Guastavillani

Filippo Guastavillani lair ing Bologna pada 28 September 1541, minangka putra saka bangsawan Bologna kanthi nama Angelo Michele Guastavillani lan Giacoma Boncompagni. Ibune sadulur saka Paus Gregorius XIII. Dhèwèké misanane Kardinal Filippo Bonco ...

                                               

Mangkupraja II

K.R.A.Mangkupraja II ya iku patih dalem ing Kasunanan Surakarta 1796-1804 M, putrane Radèn Adipati Sasradiningrat I. Sadurunge kaparingan kalungguhan patih, Mangkupraja II dadi Bupati Kalang aran Raden Tumenggung Makupraja banjur dadi bupati kepa ...

                                               

Timur Muhammad

Gusti Radèn Mas Timur Muhammad ya iku putra Sultan Hamengkubuwana V lan garwa pramèswari GKR. Sekar Kedhaton kang mijil 13 dina sawusé ramané séda. Sawusé diwasa banjur kaparingan asma Kanjeng Pangeran Haryo Suryaning Ngalaga. Manut saka urutané, ...

                                               

Pai stik lan ginjel

Steak lan pie ginjel punika gurih pie sing kapenuhan prinsipe karo dicampur saka diced daging sapi, diced ginjel, goreng trikatuka, lan duduh coklat. Pai steak lan ginjel minangka panganan khas Inggris. Kuah biasane kalebu duduh kaldu daging sapi ...

                                               

Gustavo Selva

Gustavo Selva yaiku wartawan, penulis, lan politikus Italia. Lair ing Imola, Selva miwiti kariré minangka wartawan kanggo koran LAvvenire dItalia, Bologna, taun 1946 nganti 1956.Taun 1960 dheweke dadi majikan RAI, nyambut gawe minangka pembuka be ...

                                               

Monumen Bandung Lautan Api

Monumen Bandung Lautan Api ingkang manggon ing Bandung punika dados monumén ingkang paling nginggil ingkang manggèn wonten ing Bandung. Monumèn punika wonten ing kawasan Tegallega. Monumen punika nginggilipun 5.4 m. Ginanipun punika kanggé menget ...

                                               

Snoopy

Snoopy ya iku tokoh fiksi kang wujud asu jinis beagle kang diingoni Charlie Brown ing strip komik Peanuts kang digawé Charles M. Schulz. Nalika rong taun sawisé tokoh Snoopy dikenal, tokoh Snoopy mung digambaraké dadi asu biyasa, nanging sangsaya ...

                                               

Persebi Boyolali

Persatuan Sepak Bola Indonesia Boyolali ya iku sawijining tim bal-balan Indonesia kanthi markas ing Boyolali, Jawa Tengahya iku ing Stadion Pandan Arang. Lair taun 1975. Nalika main ing divisi 2, Persebi Boyolali isih disengkuyung déning Supporte ...

                                               

Papo-de-anjo

Papo de anjo utawa papo-de-anjo, kira-kira diterjemahake minangka "dagu malaikat", yaiku panganan cuci mulut tradisional Portugis sing digawe utamane saka kuning telur sing dipecut, dipanggang banjur digodhog nganggo sirup gula. Jeneng kasebut bi ...

                                               

Ferrán Torres

Lair ing Foios, Komunitas Horta Nord, Komunitas Valencia, Torrès gabung karo pandhidhikan bal enom remaja Valencia FC ing taun 2006, nalika umur enem taun. Tanggal 15 Oktober 2016, nalika isih enom, dhèwèké miwiti debut senior kanthi dadi pemain ...

                                               

Seto Nurdiyantoro

Matheus Seto Nurdiantara yaiku pemain bal-balan Indonesia lan pelatih sing biyen dadi gelandang nyerang. Seto pungkasan main ing klub PSIM Yogyakarta lan pensiun ing 2013. Saiki dheweke dadi pelatih klub YOGYAKARTA PSIM ing Liga 2 2020. Seto Nurd ...

                                               

Popo Iskandar

Popo Iskandar iku pelukis Indonésia sing lair ing Garut, Jawa Kulon 18 Dhésèmber 1926 lan tilar donya ing tanggal 29 Januari 2000. Popo lulus saka ITB jurusan seni rupa ing taun 1958. Wiwitané lukisan Popo, kaprabawan saka guruné, Ries Mulder, wo ...

                                               

Hayatudin

Hayatudin iku seniman lukis sing biyèn sinau ning Institut Seni Indonesia Jogja. Hayatudin uwis bola-bali nampa pangaji ing seni rupa, pangaji kuwi kaya ta skètsa lan akrilik jempolan FSR ISI Jogja, nominator ing Affandi Prize, Juros Choice Asean ...

                                               

Gerardo Bianco

Gerardo Bianco iku sawijining pulitisi Italia. Dheweke lair ing Guardia Lombardi, Campania ing Italia. Ulih beasiswa ing Universitas Augustinianum Universitas Katolik Sacred Heart, lulus ing huruf klasik. Bianco wis dadi Wakil saka 1968 nganti 19 ...

                                               

Permèn waluh

A permen aluh iku cilik, waluh -salah sawinining olah-olahan utamané digawe saka sirup jagung, madu, carnauba lilin, coklat, lan gula. Warni tradhisional diwarnai nganggo basa oranye lan dihiasi nganggo batang ijo kanggo nggawe labu permen sing u ...

                                               

Ramiro Funes Mori

José Ramiro Funes Mori ya iku sawijining pemain bal-balan profésional Argèntina sing main minangka bèg ing klub bal-balan Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Argèntina. Dhèwèké main minangka bèg tengah nanging uga bisa dadi bèg kiwa.

                                               

Abdul Aziz

Abdul Aziz lair ing Jombang, Jawa Wétan, 18 Dhésèmber 1964, padamelanipun dados Koordinator Departement Cabang Olahraga NPC saha Pelatih kepala tim atlentik Asian Games 2018. Pengalaman pelatih inggih punika nglatih atlet ASEAN para games 2001 te ...

                                               

Buldak

Buldak utawa pitik geni yaiku panganan pitik sing dibumboni kanthi pedhes banget. Teges literal saka jeneng yaiku "pitik geni", ing endi bul tegese "geni" lan dak nerjemahake menyang "pitik."

                                               

David Maulana

David Maulana yaiku pemain bal-balan Indonesia U-17. David main minangka glandhang lan uga dadi ketua tim nasional Indonesia U-17.

                                               

Han Ga-In

Han Ga-in ya iku artis saka Koréa Kidul. nalika esih dadi siswi SMA, Han Ga-In metu ana ing tayangan kuis TV lan ketangkep kodhak nalika diwawancarai kanca liyané. Petinggi hiburan tv ndelok lan lunga menyang sekolahane kanggo nawari dadi bintang ...

                                               

Terorisme ing Indonesia

Terorisme ing Indonésia wujud terorisme ing Indonésia sing ditindakaké déning grup teror Jemaah Islamiyah sing magepokan karo al-Qaeda. Wiwit taun 2002, sawatara "target nagara Kulon" wis diserang. Kurban sing tiwas lan tatu ya iku turis mancanag ...

                                               

Akiho Yoshizawa

Akiho Yoshizawa, asring dicekak minangka Acky, ya iku aktris vidio diwasa, pink filem, lan pemain filem lan sèri TV Jepang.

                                               

Andi Bahar Yusuf

Andi Bahar Yusuf anggadhahi prestasi kathah. inggih menika Pendiri Sandiwara Petta Puang dan Gribson, Sutradara Terbaik Festival Teater Nasional 2013 2014 2015, Sutradara Terbaik Festival Nasional Teater Anak 2015, Peraih Celebes Award bidang Tea ...

                                               

Yam

Yam minangka jeneng umum kanggo sawetara spesies tanduran ing genus Dioscorea sing mbentuk umbi sing bisa didhahar. Yams sing perennial herbaceous vines lestarekake kanggo konsumsi sing pati tubers ing akeh sedheng lan tropis wilayah, utamané ing ...

                                               

Aida Vitayala Sjafri Hubeis

Prof. Dr. Ir. Aida Vitayala Sjafri Hubeis iku nimpuna Gender Indonesia. Dhèwèké giyat minangka dhosèn ing IPB, lan akèh nglakoni paneliten ing prakara Gender lan pertanian. Dhèwèké dadi Wakil KetuWa Dewan Pakar ICMI Periode 2005-2010.

                                               

A. Walid

A. Walid, H.SH ya iku tilas DPRD Surakarta uga tilas MPR RI. Panjenengané lulus SD ing taun 1955, SMP taun 1985, SMA taun 1961 lan dadi sarjana ing UMS ing taun 1988.

                                               

Mihun

Mihun yaiku bentuk mi sing lancip. Kadhangkala diarani mie beras utawa tongkat beras, nanging ora kudu dibedakake karo mi cellophane, jinis bihun Asia sing beda-beda digawe saka pati mung kacang utawa pati beras tinimbang pari-parian liyané.

                                               

Angki Purbandono

Angki Purbandono ya iku juru foto kang lair ing Semarang, 24 September 1971. Angki duwéni pangalaman nglakokaké program résidhensi Changdong Art Studio ing Seoul, Korea. Angki iku wong kang nduwèni sifat gapyak lan ndhagel. Biyasané Angki nganggo ...

                                               

Yunizar

Yunizar, lair tanggal 04 Juni 1971, iku salah sijinè pelukis sing lulus seko ISI Yogyakarta. Sawektu kuliah, dhèwèkè uga aktif ninf Komunitas Jendela. Yunizar uga kondhang sebagai seniman sing nggunaakè gaya lukis coret-coretan ringkes. Dhèwèkè b ...

                                               

Memil-buchimgae

Memil-buchimgae utawa pancake soba minangka macem-macem buchimgae, utawa pancake Korea. Yaiku panganan kaya crepe digawe saka adonan soba lan kubis napa sing tipis. Adonan disiyapake kanthi nyampur glepung soba lan banyu kanthi konsistensi tipis. ...

                                               

The Calling

The Calling iku sawijining golongan musik sing nganut aliran post grunge. Band iki gua pernah surud nalika taun 2007. Alex Band banjur damel band iki malih nalika taun 2013, nanging tanpa ana Aaron Kamin malih. Album judhul Camino Palmero iku gaw ...

                                               

Momo

Momo minangka salah sawijining olahan disiapake kanthi ngisi daging sing wis digiling / dicincang, nanging ing jaman modern, iki wis diganti lan tambalane dadi luwih rumit. Dina iki, momo wis siyap nganggo kombinasi daging, sayuran, tahu, keju pa ...

                                               

Ragi mudde

Ragi Mudde, Ragi Sangati utawa kali lan kanthi umum diarani Mudde utawa Hittu - yaiku tepung); minangka salah sawijining olahan panganan sing enak ing negara bagian Karnataka lan wilayah Rayalaseema ing Andhra Pradesh. Umume misuwur karo masaraka ...

                                               

Chaat

Chaat utawa chat minangka nyamikan gurih sing asale saka India, biasane dadi hors doeuvre ing trek pinggir dalan saka kios utawa kranjang panganan ing benua India ing India, Pakistan, Nepal, lan Bangladesh. Asal-usulé ing Uttar Pradesh, India, ch ...

                                               

Olahan Punjabi

Ana macem-macem gaya masak ing Punjab. Ing desa-desa isih akeh sing nggunakake infrastruktur tradisional kanggo masak. Iki kalebu oven kayu lan geni. Cara modern kalebu masak ing kompor gas. Gaya masak Tandoori kalebu nggunakake tandoor. Ing Indi ...

                                               

Simit

Simit, gevrek, bokegh, utawa koulouri yaiku roti bunder, biasane ditutupi wiji-wijen utawa, umume, popia, rami utawa wiji kembang srengenge, ditemokake ing masakan bekas Kekaisaran Ottoman, lan Timur Tengah. Ukuran, crunch, chewiness, lan karakte ...

                                               

Adem Sarı

Adem Sarı minangka pemain bal-balan Turki sing saiki dadi pemain ing Altay. Ing wulan Desember 2009, dheweke gawe 2 gol kanggo timnya, Eskisehirspor, lan menang 2-1 saka Fenerbahce. Jumlah total gol sing wis dicetak yaiku 10 ing 23 pertandingan i ...

                                               

Ignazio La Russa

Ignazio Benito Maria La Russa iku sawijining politisi Italia. Dheweke dadi Menteri Pertahanan ing kabinèt Silvio Berlusconi.Dheweke iku Wakil Presiden Senat Republik ing Legislatif XVIII. Ing 11 Mei 2008, piyambakipun dadi presiden saka Gianfranc ...

                                               

Put chai ko

Put chai ko minangka cemilan populer ing Hong Kong. Kue puding ukurane kurma lan rasane legi. Iki alus, nanging bisa nahan bentuk cetakan ing njabane mangkuk. Kue digawe saka gula putih utawa coklat, tepung beras gandum dawa karo pati gandum utaw ...

                                               

Spettekaka

Spettekaka utawa spettkaka minangka panganan cuci mulut lokal ing bagean kidul Swedia, utamane ing provinsi Scania nanging uga ing Halland. Iki minangka bagean penting saka warisan kuliner Scanian. Jeneng kasebut tegese "jajan nalika ngidoni", la ...