ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 54




                                               

Gunung Kucir

Gunung Kucir yaiku jeneng siji gunung wisata kang mapan ing Kalurahan Banjarsari, Kacamatan Samigaluh, Kabupatèn Kulon Praga, Provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta. Jarake saka Kutha Ngayogyakarta udakara 15 km. Gunung kucir kapérang saka loro gugu ...

                                               

Tebing Breksi

Tebing Brèksi minangka papan pariwisata ing Kabupatèn Sléman. Lokasi ing jèjèré candhi Prambanan lan cedhak karo Kuil Ijo lan Komplèk Istana Boko. Lokasi Pariwisata Cliff Brèksi pèrsis ing Désa Sambirèjo, Prambanan, Kabupatèn Sléman, Wilayah Khus ...

                                               

Guwa Jepang Kaliurang

Guwa Jepang Kaliurang ya iku papan pariwisata sing biyèn dinggo golèk palindungan para tentara Jepang kanggo nyimpen senjata lan bom. Guwa Jepang Kaliurang iki mapan ing Kaliurang kutha Yogyakarta. Guwa Jepang iki salah sawijining guwa tinggalan ...

                                               

Guwa Kebon

Guwa Kebon Guwa Kebon inggih punika salah setunggaling guwa ingkang mapan wonten ing Dhukuh Tujuh, Désa Krembangan, Kecamatan Panjatan, Kabupatèn Kulon Progo, Provinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta, Indonésia. Guwa Kebon menika gadhah manéka warni p ...

                                               

Balai Konservasi Sumber Daya Alam

Balai Konservasi Sumber Daya Alam utawi ingkang asring dipuncekak kanthi nama Balai KSDA utawi BKSDA inggih punika unit pelaksana teknis ingkang sak tingkat eselon III ingkang mapan wonten ing sak ngandhaping Direktorat Jenderal Perlindungan Huta ...

                                               

Olahan Mèksiko

Masakan Meksiko kalebu masakan lan tradisi masak ing negara modern Meksiko. Asalé ana ing masakan Mesoamerika. Bahan-bahan lan cara diwiwiti karo komunitas pertanian pertama kayata Maya sing ngeterake jagung, nggawe proses standar nixtamalisasi j ...

                                               

Tancang

Tancang utawa Tanjang, kondhang kanthi jeneng Bakau utawa Mangrove ya iku sawijining jinis tuwuhan kang urip ing alas bakau. Tuwuhan tancang duwé sipat kang mbedani amarga minangka gathukan saka titikan tuwuhan kang urip ing dharat lan ing segara ...

                                               

Frappé kopi

A kopi frappé, frappé Yunani, frappé Nescafé, utawa mung frappé minangka ombenan kopi es Yunani sing digawe saka kopi instan, banyu, gula, lan susu. Tembung kasebut asring ditulis frappe. Frappé kasebut ditemokake liwat eksperimen dening Dimitris ...

                                               

Candhi Bubrah

Candhi Bubrah ya iku candhi Buda kang ana ing komplèks Taman Wisata Candhi Prambanan, ya iku ing antarané candhi utama Roro Jonggrang lan candhi Sèwu. Dijenengaké Bubrah amarga pancèn keadaané rusah nalika pertama kali ditemuaké. Candhi iki diban ...

                                               

Candhi Tapan

Candhi Tapan ya iku papan kang gawé tapa wong-wong ing jaman biyèn. Candhi Tapan mapané ing aréa persawahan, amarga masyarakat ing kana nyebutké mawi sebutan "Candhi Sawah Tapan". Candhi Tapan nalika tahun 1995 kang ditemokaké ing tengah sawah ar ...

                                               

Unai Emery

Unai Emery Etxegoien ya iku mènèjer bal-balan Spanyol lan mantan pamain bal-balan. Dhèwèké saiki dadi mènèjer klub Arsenal. Sasampunipun main karir main wonten ing Segunda División Spanyol, piyambakipun dados mènèjer nalika taun 2005, miwiti kali ...

                                               

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw ya iku sawijining filem aksi taun 2019 kang diarahaké déning David Leitch lan ditulis déning Chris Morgan lan Drew Pearce. Filem iki diadhaptasi saka carita kang digagas kaliyan Morgan. Saka seri filem Fast a ...

                                               

Cruller

A cruller iku jero-goreng jajanan populer ing AS lan Kanada kerep digawe saka persegi dowo saka keuangan, karo Cut digawe ing tengah sing ngidini bakal ditarik liwat lan liwat dhewe prodhuksi corak ing sisih jajanan. Crullers wis diterangake kaya ...

                                               

Séra

O.M. Séra ya iku salah sawijining orkès melayu utawa kelompok sing ngiringi lagu dangdut saka Surabaya. Séra ngadeg taun 2003. Pimpinané Séra iku Moch. Sholèh, Sukir management Séra lan Suto asistèn manageré. Personilé Séra sing pertama iku ya ik ...

                                               

Anang-anang

Anang-anang yaiku wong sing duwéni tugas ménéhi pambiyantu marang dhukun utawa balian ing dhaerah Lombok, Nusa Tenggara Kulon. Wong lara kang diobati kanthi cara magis tradhisional diarani Pakon, upacara kanggo ngobati kuwi mau uga diarani upacar ...

                                               

Khoirul Soleh

Khoirul Soleh inggih menika salah sawijining sastrawan ingkang miyos ing Boyolali, 22 Juli 1968. Ingkang rama asmanipun Harno Budianto suwargi lan ingkang ibu asmanipun Sumarti. Khoirul Soleh miwiti pawiyatanipun wonten SD N 1 Donohudan, Ngemplak ...

                                               

Masak ing njaba

Ngolah ing njaba iku beda karo masak ing pawon, bedane sing paling jelas yaiku kurang saka area pawon sing gampang ditemtokake. Akibate, kemping lan backpacker wis ngembangake teknik lan peralatan khusus kanggo nyiyapake panganan ing lingkungan n ...

                                               

Forevermore (Séri Tivi)

Iki crita saka Alexander "Xander" Grande III, mbrontak, bejat mung anak saka hotel magnate, lan Maria Agnes Calay, andhap-asor, ayu lan genah putri saka stroberi petani ing La Presa, Benguet. Padha nglintasi dalan nalika Xander tubrukan menyang A ...

                                               

Tlaga Mono, California

Tlaga Mono inggih punika tlaga ingkang éndah ing California, Amérikah Sarékat. Dipunwastani éndah sanget amargi wonten tufa ing tengahipun. Tufa inggih punika sèdhimèn sèla ingkang kadamel nalika wonten jeblugan redi ingkang boten tebih saking ng ...

                                               

Tembung Èntar

Tembung Éntar ya iku tembung kang tegesé ora kaya makna saluguné.Utawa tembung kang ora kena ditegesi sawantahe baé sinebut uga ing basa Indonesia tembung silihan. Tuladhané: A 01. abang kupingé = nêsu bangêt 02. ngabangké kuping = gawé nêsu 03. ...

                                               

Cak Percil

Deni Afriandi utawa Cak Percil yaiku salah sawijining pelawak terkenal ing Jawa Timur. Dheweke wis ngejahi donya seni wiwit dheweke ana ing taman kanak-kanak. Dene getih senine ngalir saka ibune Puji Astutik sing uga dadi pesindhen kasenen Janger ...

                                               

Bagus Nirwanto

Bagus Nirwanto uga dipunkenal kanthi sebutan Bagus Munyeng, menika pemain bal-balan saking Indonésia ingkang mbela PSS Sleman wonten ing Shoope Liga 1. Ing liga kasebut, Munyeng kadhapuk dados pemain mburi utawi bèk. Bagus Nirwanto dianggep duwé ...

                                               

Ben Gladwin

Benjamin Thomas C. Gladwin inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Inggris ingkang samenika main minangka glandhang ing Liga Utama Inggris klub Blackburn Rovers F.C.

                                               

Minotaurus

Ing mitologi Yunani, Minotaur iku makluk sing duwé sirah banthèng nanging awaké manungsa utawa digambaraké déning pujangga Roman Ovid, "setengah wong setengah banthèng". Minotaur iku manggon ana ing tengah Labirin sing susunané kang mbingungaké s ...

                                               

Kefalotyri

Kefalotyri utawa kefalotiri Punika hard, putih asin keju digawe saka susu wedhus utawa wedhus s susu ing Yunani lan Siprus. Kefalograviera keju sing padha, uga digawe saka susu wedhus utawa wedhus, kadang didol ing njaba Yunani lan Siprus minangk ...

                                               

Lets Eat 2

Lets Eat 2 ya iku serial televisi Koréa Kidul kang dibintangi déning Yoon Doo-joon, Seo Hyun-jin, lan Kwon Yul. Seri iki disiaraké ing tvN saka 6 April 2015 nganti 2 Juni 2015 kanggo 18 episodé. Seri iki minangka seri kapindho saka Lets Eat 2013, ...

                                               

Mean Girls 2

Mean Girls 2 nggih punika sesirah filem serial televisi saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Melanie Mayron. Ingkang ngayahi minangka juru damel filem nggih punika Melanie Mayron. Skénario kaanggit sesarengan kaliyan ...

                                               

USS Vestal (AR-4)

USS Vestal iku prau pangrukti nalika Perang Donya II ing Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Prau iki kapernahaké rikala 25 Maret 1907 ing Brooklyn déning New York Navy Yard; banjur kababar rikala 19 Mèi 1908. Prau iki kinepyakaké rikala 4 Oktober 190 ...

                                               

Mayor

Mayor iku pangkat sajeroning kamilitèran kanggo perwira tingkat menengah. Lumrahé pangkat iki persis sadhuwuré pangkat Kaptèn lan persisi sangisoré Letnan Kolonèl. Lumrahé, Mayor kalebu kategori perwira "Level 4", sanadyan ana uga sistem kang ngg ...

                                               

Lokomontip

lokomontip iku péranganing rangkean sepur kang duwé mesin kanggo ngobahaké sepur. Lumrahé lokomontip dumunung ing ngarep sajeroning siji rangkéan sepur. Operator saka lokomontip karan masinis. Masinis nglakokaké sepur dhedhasar préntah saka pusat ...

                                               

Jupuk 5

Take 5 minangka salah sawijining jinis olahan arupa permen sing dirilis dening The Hershey Company ing wulan Desember 2004. Jeneng asli permen yaiku TAKE5 nanging panggunaan umum ing antarane para konsumen nambah papan. Ing wulan Juni 2019, nalik ...

                                               

Pathet

Pathet punika ukuran inggil lan andhapipun gendhing. Pathet punika ingkang dados patokan runtut lan saenipun gendhing. Pathet dados wates inggil lan andhapipun tata caca nabuh gamelan. Cara nabuh gamelan slendra lan pélog kanthi nganggé pathet in ...

                                               

Liputan 6 Petang

Liputan 6 Petang ya iku program berita kang digiyaraké déning stasiun televisi SCTV. Program iki ngangkat pawarta-pawarta sing Aktual, Tajam, lan Terpercaya. Saliyané pawarta sosial/budaya, pulitik, hukum/kriminal, lan gaya hidup. Sipat program i ...

                                               

Saka

Saka iku cagak kang dienggo nyangga blandar. Saka iku piranti kang wigati ing yasan omah, kanthi landhesan ompak. Ing Jawa, lumrahé omah nganggo saka kang cacahé 4, 6, utawa 8. Saka racaké digawé saka kayu kang wujud balokan ukurané luwih gedhé k ...

                                               

Sakura Haruno

Sakura Haruno inggih punika salah satunggaling tokoh fiksi saking séri manga & anime Naruto. Piyambakipun inggih punika salah satunggaling ninja wanita ingkang nggabung wonten ing Tim 7 kaliyan Naruto Uzumaki lan Sasuke Uchiha sangandhapipun bimb ...

                                               

Rengginang

Beras ketan dipususi, dikum udakara sewengi, banjur dikukus watara 30 nganti empuk lan dadi sega. Sega mau banjur dicithak lan dipepe nganti garing. Yèn wis garing, rengginang bajur digoreng

                                               

Dongèng

Dongéng inggih punika carita fiksi utawi carita khayalan. Dongéng limrahipun kathah pesan moralipun. Dongéng punika dipuncaritaaken kanthi lésan saha turun temurun saking génerasi satunggal dugi génerasi salajengipun.

                                               

Olahan Benin

Masakan Benin dikenal ing Afrika amarga bahan-bahan endah lan pasugatan sing enak. Masakan Benin kalebu akeh panganan seger sing disajikake karo macem-macem saos. Daging biasane larang, lan panganan umume entheng kanggo daging lan lemu kanggo say ...

                                               

Sop kacang

Sop kacang utawa sop kacang tanah yaiku sup sing digawe saka kacang, asring nganggo macem-macem bahan. Minangka panganan khas Afrika, nanging uga dipangan ing Asia Wétan, Amerika Serikat lan tlatah liyane ing saindenging jagad. Iki uga umum ing m ...

                                               

R-Channel

R Channel West Java minangka lembaga siaran swasta lokal sing aktif melu ndhukung wilayah Kulon lan Nasional Jawa kanthi pertunjukan sing cepet lan akurat, uga media hiburan sing menarik karo pendidikan, informatif, inspirasi lan pendidikan hibur ...

                                               

Adat Lawas

Adat Lawas yaiku sawijining pakumpulan kapércayan dumatèng Sang Hyang Widhi ing Tenggarong, Kabupaten Kutai, Propinsi Kalimantan Timur tahun 1980. Adat Lawas duwèni ngalamat ing Kandepdikbud Tenggarong, Kabupaten Kutai. Pinisepuh pakumpulan Adat ...

                                               

Guwa Brahala

Guwa Brahala punika salah satunggaling papan pariwisata sajarah ingkang mapan wonten ing Gunungkidul mliginipun wonten ing kacamatan Karangmojo, Gunungkidul, Yogyakarta. Wonten ing Guwa Braholo kapanggih fosil manungsa purba kanthi wetah. Ingkang ...

                                               

Séntra tenun ing Kapuloan Riau

Ing Kabupatèn Kepulauan Riau yaiku ing Daik Lingga ditemokaké klambi kang maneka warna kagawe saka tenunan Melayu Riau yaiku sarung, selempang, selendang, tanjak, kudung kanggo tutup sirah, tutup bandoso uga klambi pèranganning wanita. Jenising t ...

                                               

Börék

Börék iku salah siji panganan saka kulawarga pastries digawé saka kulit adhonan kaya ta phyllo utawa yufka, saka Ottoman asal, lan uga ditemokaké ing masakan saka Balkan, ing Caucasus Kidul, ing Levant, lan bagéan saka Eropa Wétan lan Asia Kulon. ...

                                               

Pão de queijo

Pão de queijo utawa roti keju Brasil minangka roti panggang keju cilik utawa roti keju, panganan cemilan lan sarapan sing populer ing Brasil. Iki minangka resep tradisional Brasil, asale saka negara Minas Gerais. Pão de queijo asale saka budak Af ...

                                               

Mandazi

Mandazi, yaiku salah sawijining olah-olahan bentuk roti goreng sing asale saka Pesisir Swahili. Panganan iki uga dikenal minangka bofrot utawa puff ing negara-negara Afrika Kulon kayata Ghana lan Nigeria. Iki minangka salah sawijining masakan uta ...

                                               

Jambalaya

Jambalaya minangka panganan populer ing Afrika Kulon, Prancis, lan pengaruh Spanyol, utamane kalebu daging lan janganan sing dicampur karo beras. Biasane, daging kasebut mesthi kalebu sosis, asring daging asap kaya ta andouille, uga daging babi u ...

                                               

Muffin Inggris

Muffin Inggris yaiku roti ragi cilik, bunder lan ragi rata, sing biasane diiris kanthi horisontal, roti panggang, lan mentega. Asring minangka bagean saka sarapan ing Amerika Utara lan Australia, sing asring dipangan nganggo endhog sing enak utaw ...

                                               

Panganan jiwa

Panganan jiwa minangka masakan etnis sing tradisional disiyapake lan dipangan dening warga Afrika Amerika, asale saka Amerika Serikat Kidul. Masakan kasebut diwiwiti karo panganan sing diwenehake menyang Afrika Kulon sing diperbudak ing perkebuna ...

                                               

Kuwé kopi

Kue kopi yaiku kue sing rasa utawa arep dipangan karo kopi. Kue kopi Inggris umume kue spons sing dibumbui karo kopi, biasane dipanggang kanthi bentuk bunder kanthi rong lapisan sing dipisahake karo lapisan butter kopi, sing uga nutupi sisih ndhu ...