ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 55




                                               

Salad kenthang

Salad kentang minangka salah sawijining panganan sing digawe saka kentang rebus lan macem-macem bahan liyane. Umume dianggep minangka sajian, amarga umume kalebu kursus utama. Salad kentang dipercaya umume saka Jerman, nyebar ing saindenging Erop ...

                                               

Carne asada

Carne asada minangka sajian daging sapi panggang lan irisan, biasane steak rok, steak sirloin, steak tenderloin, utawa steak iga. Biasane dimasak nganggo marinade lan sawetara searing kanggo menehi rasa angus. Carne asada bisa dadi woworan utama ...

                                               

Poqui poqui

Poqui poqui, uga dieja puke utawa puki puki, minangka salah sawijining olahan jinis terong Filipina lan sajian endhog orak-arik sing asale saka Wilayah Ilocos ing Luzon Lor ing Filipina. Mirip banget karo tortang talong yaiku yen terong pisanan d ...

                                               

Sega pop

Nasi rangkep lan sega panggang, kalebu jinis gandum kembung sing digawe saka beras sing biasane dipangan ing masakan tradisional Asia Tenggara, Asia Wetan, lan Asia Kidul. Iki uga wis diprodhuksi kanthi komersial ing Kulon wiwit taun 1904 lan mis ...

                                               

Raita

Riti raita minangka bumbu ing masakan Asia Kidul sing digawe saka dahi bebarengan karo jangan mentah utawa mateng, woh-wohan sing luwih arang, utawa ing bab boondi raita, kanthi adonan tetes goreng sing digawe saka glepung, umume diarani glepung ...

                                               

Ensaïmada

Ensaimada minangka produk jajanan saka Mallorca, Kepulauan Balearic, Spanyol. Iki minangka panganan umum sing dipangan ing Eropa Kulon Kidul, Amerika Latin lan Asia Tenggara. Referensi sing ditulis pisanan ing Mallorcan ensaïmada diwiwiti saka ab ...

                                               

Gajah Perang

Gajah perang iku gajah sing digladhi lan dibimbing déning manungsa kanggo laga. Piguna bakuné gajah perang ya iku kanggo nggempur lawan, ngremukaké pangkaté lan néror. Elepantri iku unit militèr mawa bregada gajah. Gajah-gajah kuwi kapisan dilant ...

                                               

Defense of the Ancients

Defense of the Ancients ya iku arena perang online bebarengan kanggo video game Warcraft III: Reign of Chaos lan sawijining pamekarané, Warcraft III: The Frozen Throne. Tujuné saka game iki ya iku saben tim numpes mungsuh Kuna, struktur sing dija ...

                                               

Olahan Yahudi Sepharadik

Masakan Yahudi Sephardik minangka maneka warna olahan tradhisi masak sing dikembangake ing antarane wong-wong Yahudi Sephardi - wong-wong Yahudi Spanyol lan Portugal, lan asal-usul Iberia iki sing kasebar ing Sephardic Diaspora, lan pungkasane da ...

                                               

Basa Hagkah

Basa Hagkah utawa basa Kek yaiku klumpukan basa Cina kang dipocapake dening wong Hagkah ing Cina Kidul, Taywan, Hongkong, Makaw, lan sajroning laladan pêpêncaring wong Cina ana ing Asia Wetan, Asia Kidul Wetan, lan sapanunggalane. Amarga pingguna ...

                                               

Bagoong monamon

Bagoong monamon, bagoong monamon-dilis, utawa mung bagoong lan bugguong munamon ing Ilocano, minangka bahan umum sing digunakake ing Filipina lan utamane ing masakan Ilocano Lor. Iki digawe kanthi fermentasi iwak teri asin sing ora dirancang, uta ...

                                               

Basa Yüt (basa Yit)

Basa Yüt utawa basa Yit yaiku klumpukan basawangsa Cina kocap ing Cina Kidul utamane ing Kwangtung lan Kwangsyi kang karan Lyangkwang. Jeneng basa Kwangtung Ing: Cantonese lumrah kanggo klumpukan iki. Ananging, juru basawidya luwih seneng supaya ...

                                               

Kuih

Kuih minangka panganan cemilan utawa panganan cuci mulut ukuran cokotan sing umume ditemokake ing Asia Tenggara. Iki minangka istilah sing cukup jembar sing bisa ngemot barang sing bakal diarani kue, cookie, pangsit, puding, biskuit, utawa kue-ku ...

                                               

Char kway teow

Char kway teow minangka sajian mi populer saka Asia Tenggara Maritim, utamane ing Indonesia, Malaysia, Singapura, lan Brunei. Ing Hokkien, Char ateges" tumis” lan kway teow nuduhake mi beras sing rata. Sajian kasebut dianggep minangka favorit nas ...

                                               

Sagu de vinho

Sagu minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut Brasil kidul, digawe nganggo mutiara tapioka, gula lan anggur abang. Biasane kalebu negara Rio Grande do Sul, nanging uga dikonsumsi ing Santa Catarina lan Paraná. Iki dikenala ...

                                               

Sai ua

Sai ua utawa sosis Thailand sisih lor utawa sosis Chiang Mai minangka sosis daging babi panggang saka sisih lor Thailand lan Burma sisih lor. Ing Thailand, iki minangka panganan standar kanggo propinsi sisih lor lan wis dadi populer ing wilayah l ...

                                               

Masakan Awadh

Masakan Awadh masakan saking kutha Lucknow, kutha krajan négari pérangan Uttar Pradesh. Masakan punika sérupa kaliyan masakan Asia Téngah, masakan Timur Téngah, lan masakan India lor, lan gadhah masakan vègètarian lan non-vègètarian. tiyang Awadh ...

                                               

Griffin

Griffin ya iku dumadi kèwan mitologi kang rupané iku hibrida saka kèwan singa lan wulung ing tlatah Éropa. Grifin awujud awak lan sirahé singa nanging dhuwé cakar kaya wulung ing sikilé. Uga ana suwiwi ing awaké. Kèwan mitologi iki wis ana awit 5 ...

                                               

Kahwah

Kahwah uga nerjemahake minangka persiyapan teh ijo tradisional sing dikonsumsi ing India Ghats Kulon, wilayah Malabar, lan Kashmir, saka ngendi nyebar menyang Asia Tengah. Teh iki digawe nganggo godhong teh ijo sing nggodhok nganggo helai safron ...

                                               

Tiropita

Tiropita utawa tyropita minangka jajanan Yunani sing digawe lapisan phyllo mentega lan diiseni campuran endhog keju. Dilayani kanthi bentuk kebungkus bentuk gratis ukuran individu, utawa minangka pie sing luwih gedhe sing diwatesi. Liyane teori i ...

                                               

Zélnik

Zélnik minangka panganan Makedoni tradisional saka Balkan dumadi saka lapisan pastri phyllotipis sing diisi manèka kombinasi sirene, endhog, sorrel, daging soklat, leeks lan beras. Ing mangsa adhem, isèn tradisional nyakup kubis lan bayem, mula i ...

                                               

Mi siam

Mee siam sing diwaca "Mi Siam", ing basa Melayu ya kuwi panganan saka mihun beras tipis, sing asalé saka Maritim Asia Tenggara. Olahan iki misuwur ing Singapura lan Malaysia Panganan iki dipitayani asale saka padunung Melayu utawa Peranakan. Mina ...

                                               

Saos pedhes

Saus panas minangka jinis bumbu, bumbu, utawa salsa sing digawe saka mrica cabe lan bahan liyane. Akeh jinis komersial saus panas sing diproduksi massal. Saus panas sok diarani sambel Chili, nanging sing terakhir duwe tekstur lan viskositas sing ...

                                               

Kembang kol gorèng

Kembang kol goreng minangka salah sawijining olahan sing populer ing pirang-pirang masakan ing Timur Tengah, Asia Kidul, Eropa, lan liya-liyane. Bisa diwiwiti saka kembang kol mentah utawa mateng; bisa dicelupake ing adonan utawa adonan; bisa uga ...

                                               

Dandang gendis

Dandang gendis iku salah sawijiné wiwitan sing katah manfaaté, nanging punika déréng sedanten ngenal manfaat lan wiwitané, utamané élmu kaweruhan sedanten maksih sederhana lan déréng wonten téknologi bungkus ingkan saé, séjéné niku masyarakat mak ...

                                               

Rad ing Éropah

Organisasi iki béda karo Pasamuan ing Éropa lan Rad Uni Éropa Rad ing Éropa iku sawijining organ Uni Éropa. Organisasi iki ditugasi ngurusi garis gedhé kawicaksanan lan prioritas pulitik Uni Éropa. Organisasi iki ngandhut kepala-kepala nagara UE, ...

                                               

Susu panggang

Susu panggang yaiku sawijining jinis susu rebus sing wis misuwur ing Rusia, Ukraina lan Belarus. Digawe kanthi nyemprotake susu ing geni sing kurang suwene wolung jam utawa luwih.

                                               

Olahan Moldova

Masakan Moldovan minangka gaya masak sing ana gandhengane karo masarakat Moldova lan wilayah Transnistria sing istirahat. Isine utamane kalebu bahan-bahan kayata daging sapi, daging babi, kentang, kubis, lan macem-macem biji-bijian sereal. Masaka ...

                                               

Zacuscă

Zacuscă iku sayur-sayuran panyebaran populer ing Romania lan Moldova. Penyebaran sing padha ditemokake ing negara liya ing saindenging, wates, utawa negara liya ing wilayah Balkan.

                                               

Ati minangka panganan

Ati mamalia, manuk, lan iwak umume dipangan minangka panganan manungsa. Daging babi, domba, pedhet, sapi, pitik, angsa, lan iwak kod domestik akeh kasedhiya saka tukang daging lan supermarket, nanging pari lan burbot umume ing sawetara negara Ero ...

                                               

Bustrengo

Bustrengo minangka sajian jajan ing Romagnol lan masakan Sammarin lan sajian tradisional Natal ing Republik San Marino. Sampeyan bisa dikonsumsi ing kabeh taun. Bahan kasebut kalebu bahan-bahan kue standar kayata glepung, ragi, minyak utawa short ...

                                               

Pitik Kiev

Ayam Kiev, kadang ayam Kyiv, utawa mung Kiev, yaiku sajian sing digawe saka fillet pitik sing ditumbuk lan digulung ing butter adhem, banjur dilapisi endhog lan roti, lan uga digoreng utawa dipanggang. Umume, sajian susu ayam sing diiseni uga dik ...

                                               

Gotlandsdricka

Gotlandsdricka punika tradisional homebrewed wedang alkohol digawe ing pulo Gotland, Swedia. Iki minangka jinis ale, gegandhengan karo sahti Finlandia, lan Maltol Norwegia kanthi rasa asap, legi, pedhes. Iki padha karo gruit. Iki padha karo omben ...

                                               

Candranegara

Candranegara bisa ngrujuk marang sawenèh bupati ing abad 18-19 kang mengku jabatan ing pasisir lor pulo Jawa. Bupati kang asmané Candranegara ing antarané: Candranegara V, Bupati Kudus 1858-1880, Bupati Brebes 1880-1883 Candranegara I, Kasepuhan ...

                                               

Wong Mandobo

Wong Mandobo urip ning deso ing kali Mandobo, yo iku antara kali Digul lan kali Kao sing ono ing pantai kidul Irian Jaya. Koyo to ing kecamatan Merauke, Kecamatan Waropko lan Kecamatan Mindiptana, Kabupaten Merauke, Propinsi Irian Jaya.

                                               

Wong Panghulu

Wong Panghulu yaiku masyarakat sing manggon ing pinggire kali sing ana wilayah Jambi, kaya déné kali Batang Asai, Pangkalan Jambu, Limun, Tinting, Ulu Tabir, kabèh kuwi manggon ing Kabupaten Sarolangun. Ana sing nganggep yen suku bangsa iki asale ...

                                               

Een javaans geschrift uit de 16e eewe

Tulisan menika nganggem basa jawa tengahan, kang mbahas babagan agami islam kados ing ngandap menika: syarating iman islam niku wonten pitu: sepindah iman kalyan Gusti Pangeran, kaping kalih iman kalyan sedaya nabi, kaping tiga asihing wali, kapi ...

                                               

Cruffin

Cruffin minangka hibrida saka croissant lan muffin. Kue - kue digawe kanthi mbuktekake lan baking adonan laminasi ing cetakan muffin. Cruffin banjur diisi macem-macem krim, selai, creme pâtissières utawa curd, banjur dihiasi. Cruffin sing pisanan ...

                                               

Daging babi kalkun

Daging babi Turki minangka salah sawijining jinis olahan daging sing disiapake saka kalkun sing disigar, dibentuk, diobati, lan asap, sing umume dipasarake minangka alternatif lemak rendah kanggo daging babi. Daging babi Turki uga bisa digunakake ...

                                               

Asu bebaya

Asu sing mbebayani yaiku asu panas sing wis dibungkus daging lan digoreng. Dadi ing bun segawon panas kanthi macem-macem topping. Uga dikenal minangka asu panas sing dibungkus daging, mula didol karo PKL ing Meksiko. Asal-usule wis diselehake ing ...

                                               

James P Allison

James P Allison punika satunggaling mahaguru wonten ing University of Texas MD Anderson Cancer Center, Huston, Texas, Amerika Serikat. Padatan piyambakiun dipunwastani Allison amargi nama Allison punika nama ingkang sampun asring dipunginakaken. ...

                                               

Bicol cepet saji

Bicol Express, sing diarani asli ing Bikol minangka sinilihan, minangka panganan khas Filipina sing dipopulerake ing distrik Malate, Manila nanging digawe kanthi gaya Bicolano tradisional. Iki minangka rebusan sing digawe saka mrica cabe dawa uta ...

                                               

Jinantra

Roda jinantra minangka hiburan sing kalebu rodha mujur muter kanthi macem-macem komponen sing nggawa penumpang sing dipasang ing pinggiran kanthi cara kaya rodha puteran, dijaga terus, biasane nganggo gravitasi. Sawetara rodha Ferris modern palin ...

                                               

Thokolan gorèng

Tauge goreng iku sawijining Indonesia gurih vegetarian panganan kang digawé saka nglakoake-goreng tauge karo irisan-irisan saka tahu, Ketupat utawa lontong cake beras lan mie kuning, dadi ing pedhes oncom -based sauce. Tauge goreng minangka spesi ...

                                               

Seladha kèju

Slaw keju yaiku salad lan sajian sing kalebu keju cheddar, wortel, mayones, lan kadang kubis. Keju liyane kayata biru lan Swiss sok-sok digunakake nalika nyiyapake, lan bahan sayuran tambahan kadang digunakake. Asal-usule bisa dilacak menyang Tow ...

                                               

Pitik parmigiana

Parmigiana pitik, utawa parmesan pitik (yaiku panganan sing kalebu olahan pitik roti sing ditutupi saos tomat lan mozzarella, parmesan, utawa keju provolone. Irisan ham utawa daging babi sok ditambahake. Uga dikenal kanthi sebutan ing Amerika Ser ...

                                               

Plum

Plum minangka salah sawijining jinis woh saka subgenus Prunus saka genus Prunus. Subgenus wis bentenaken saking subgenera liyane ing shoots gadhah terminal Bud lan tunas sisih dhewekan, ing kembang ing kelompok siji limang bebarengan ing short As ...

                                               

Kuwé nèker

Kue marmer yaiku kue kanthi tampilan corak utawa mottled sing dipikolehi kanthi campuran cahya sing entheng lan adonan peteng. Bisa dadi campuran kue vanilla lan coklat, sing biasane vanilla, kanthi garis-garis coklat. Kemungkinan liyane yaiku st ...

                                               

Kanthong susu

Kantong susu yaiku kantong plastik sing isine susu. Biasane disimpen ing kendi utawa kendhi kanthi salah siji sudhut dipotong supaya diwutahake. Kantong susu khas ngemot udakara 1 L susu ing Amerika Selatan, Iran, Israel, Eropa Wétan lan Baltik, ...

                                               

Pai cincang

Pie mince minangka pie manis sing asale saka Inggris, diisi karo campuran woh-wohan lan rempah-rempah sing diarani mincemeat ", sing biasane disedhiyakake sajrone Natal mangsa ing akeh jagad sing nganggo basa Inggris. Bahan-bahane bisa dilacak ng ...