ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 6




                                               

Suya

Suya utawa tsire minangka olah-olahan tusuk sate daging pedhes sing dadi panganan sing populer ing Afrika Kulon. Uga dipangan ing Sudan, diarani "Agashe". Suya umume digawe nganggo daging sapi, daging domba, utawa daging pitik. Bagean kayata ginj ...

                                               

Puff-puff

Puff-puff minangka nyamikan tradisional Afrika sing digawe saka adonan goreng. Pinunjul saka panganan enak iki nganti tekan sisih wétan lan kidul Afrika Kulon, sing umume diarani mandazi. Puff-puffs disebutake ana ing buku See the Dreamers dening ...

                                               

Katsuyoshi Fukui

Katsuyoshi Fukui ya iku ahli antropologi saka Shimane, Jepang, kalairan taun 1943. Pandhidhikané olèh saka Kyoto University. Dhéwéké olèh gelar BA taun 1967, MA taun 1969, lan Ph.D. taun 1973. Panlitian lapangan antropologis kang dilakoni déning ...

                                               

Bamia

Bamia, utawa bamia loro-Lahm, punika olah-olahan Eastern Tengah, Anatolian lan Yunani kang digawé mawa godhok nyawisake nggunakake daging lamb, okra lan tomat minangka bahan utami. Bahan tambahan sing digunakake kalebu saos tomat, bawang, bawang ...

                                               

Kagubernuran Aleppo

Kagubernuran Aleppo iku salah sawijining kagubernuran saka patbelas kagubernuran ing Suriah. Kagubernuran Aleppo iku kagubernuran kang paling padhet ing Suriah kanthi cacah wongé luwih saka 4.868.000, mèh 23% saka gunggung populasiné nagara Suria ...

                                               

Pertempuran Aleppo 2012

Pertempuran Aleppo, uga diarani baboné pertempuran, iku sawijining konfrontasi militèr sing isih lumaku ing Aleppo, Suriah antara Tentara Pambébasan Suriah Free Syrian Army lan militèr Suriah. Pertempuran wmiwiti ing tanggal 19 Juli 2012 minangka ...

                                               

Masjid Agung Aleppo

Masjid Agung Aleppo utawi Masjid Umayyah saking Aleppo inggih punika masjid paling ageng ing Kitha Aleppo, Suriah. Masjid punika dumunung ing distrik al-Jalloum kitha Aleppo. Masjid Agung Aleppo dipunyasa ing kawitanipun abad 8. Salah satunggalin ...

                                               

Homs

Homs Online – Brief information about the city of Homs. Cithakan:Suriah-geo-stub Emesa-net ing basa Arab eHoms – Official website for Homs. Executive Branch of Homs ing basa Arab

                                               

Nagara Islam Irak lan Syam

Nagara Islam Irak lan Syam ugi saged dipunsebat Nagara Islam Arab: الدولة الإسلامية ‎‎ ad-Dawlah al-ʾIslāmiyyah), dan nagara Islam Irak lan Levant) ingguh punika satunggaling nagara lan kelompok militan jihad ingkang boten dipunakèni ing Irak lan ...

                                               

Pita

Pita utawa Pitta, iku salah siji suku yeast- ragi jinis flatbreads panggang saka glepung gandum, umum ing Mediterania, Tengah Wétan, lan tlatah liya tanggané. Iki kalebu versi sing kawr karo kanthong interior, uga dikenal minangka roti Arab, roti ...

                                               

Abu Qubays

Abu Qubays biyèn minangka sawijining kastil jaman tengahan, lan saiki dadi sawijining désa kang didunungi wong-wong ing Suriah. Wewengkon iki sacara administratif minangka pérangan saka Kagubernuran Hama, kang pernahé ana ing lor-kuloné Hama. Wew ...

                                               

Mahmoud Dahoud

Mahmoud Dahoud yaiku pemain bal-balan profésional Jerman sing main dadi gelandhang kanggo klub Borussia Dortmund lan timnas Jerman U21. Dhèwèké miwiti dhebut profésional kanggo pihak Bundesliga Borussia Mönchengladbach ing taun 2014 lan nglakoni ...

                                               

Kebab

Kebab yaiku daging sing cara pamasaké disunduki nganggo sunduk utawa sujèn utawa saka gagang wesi. Hidangan iki lumrahé tinemu ing masakan Laut Tengah, masakan Kaukasus, masakan Asia Tengah, masakan Asia Kidul lan masakan ing nagara-nagara liyané ...

                                               

Olahan Tunisia

Masakan Tunisia, masakan Tunisia, minangka campuran saka masakan Mediterania lan Berber. Spiciness khas kasebut asalé saka pirang-pirang peradaban sing nguwasani tlatah sing saiki dikenal kanthi jeneng Tunisia: Roma, Vandals, Bizantium, Arab, Spa ...

                                               

Assidat zgougou

Assidat Zgougou minangka panganan cuci mulut Tunisia asring disiapake kanggo ngrayakake Mūled. Originally digawe saka madu, smen lan semolina, yen salah sawijining jinis sajian saiki diarani "εasida Tunisia".

                                               

Harissa

Harissa minangka pasta ladapanas Tunisia, bahan-bahan utamane yaiku mrica abang panggang, Baklouti paprika utawa mrico serrano, rempah-rempah lan rempah - rempah kaya ta bawang putih, wiji caraway, wiji ketumbar, cumin lan minyak zaitun kanggo ng ...

                                               

Malsouka

Malsouqa yaiku panganan Tunisia sing digawe saka adonan filo, diiseni isi gurih. Jeneng Arab asale saka لصق lasaqa sing artine "tetep", nuduhake proses masak njupuk bal adonan mentah lan nemplek ing wajan sing dipanasake kanggo nggawe lembaran fi ...

                                               

Ujung Cap Bon

Cap Bon, uga karan Watanul kibli, menika ujung ing lor-wétan Tunisia. Lokasiné ana ing 36°45′N 10°45′E. Ujung menika dipunubengi déning Teluk Tunis ing lor. Ujung iki dawané 80 kilomèter dan ambané 20 nganti 50 kilomèter. Ujung iki kalebet dhaéra ...

                                               

Sfénj

Sfenj yaiku olah-olahan arupa donat Maghrebi: ali-ali adonan entheng, spons digoreng ing lenga. Sfenj dipangan kosong, disiram karo gula, utawa direndhem ing madu. Iki minangka panganan sing misuwur ing Maghreb lan tradisional digawe lan didol es ...

                                               

Prau dlajah Itali Giuseppe Garibaldi (1936)

Prau Giuseppe Garibaldi iku prau dlajah ènthèng klas Duca degli Abruzzi kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Karajan Itali. Aran prau iki saka jenengé Giuseppe Garibaldi, Wira Itali. Giuseppe Garibaldi kapernahaké rikala 28 Dh ...

                                               

Olahan Arab

Masakan Arab yaiku masakan Arab, sing ditemtokake minangka macem-macem masakan daerah sing jembar ing jagad Arab, saka Maghreb nganti Fesile Crescent lan Semenanjung Arab. Masakan kasebut umure wis umure atusan taun lan nggambarake budaya dagang ...

                                               

Pastilla

Pastilla minangka panganan tradisional Afrika Lor sing bentuké pie manis utawa pai daging sing pedhes karo werqa, godhong adonan sing padha karo phyllo. Disebutake asalé saka Andalusi lan ditulis kanthi sejarah supaya bisa digunakake ing Maroko l ...

                                               

Olahan Yaman

Masakan Yaman minangka salah sawijining jinis olahan beda karo masakan Timur Tengah sing luwih amba nanging kanthi tingkat variasi regional. Sawetara pengaruh asing kabukten ing sawetara wilayah ing negara kasebut, pawon Yaman adhedhasar dhasar s ...

                                               

Abdrabbuh Mansur Hadi

Abdrabbuh Mansour Hadi iku sawijining politikus Yaman lan mantan bala Angkatan Bersenjata Yaman. Panjenengané dadi Présidhèn Yaman wiwit 27 Fèbruari 2012, lan dadi Wakil Présidhèn wiwit 1994 nganti 2012. Antarané tanggal 4 Juni lan 23 Sèptèmber 2 ...

                                               

Saltah

Saltah minangka panganan Yaman. Iki akeh dipangan ing sisih lor negara kasebut. Utamane disajikake kanggo nedha awan. Dhasar yaiku daging rebus daging coklat sing diarani maraq, bebatuan saka frug fenugreek, lan sahawiq utawa sahowqa. Beras, kent ...

                                               

Malawach

Malawach, minangka roti lapis sing tradisional ing masakan Yahudi Yaman ing Israel. Iki digawa menyang Israel dening wong-wong Yahudi Yaman. Malawach mirip pancake sing kenthel nanging kalebu lapisan kue-kue puff sing tipis sing disapu karo lenga ...

                                               

Kertabasa Bustam

Kyai Ngabei Kertabasa Bustam utawa Kyai Bustaman ya iku juru tulis VOC ing Semarang ing wiwitan abad 18 kang asale saka Hadramaut, Yaman. Kyai Ngabehi Kertabasa Bustam dadi punjer trah Bustaman kang nurunake para bupati lan priyayi ing laladan pa ...

                                               

Tèh céri kopi

Teh ceri kopi minangka teh herbal sing digawe saka kulit garing saka woh kopi. Asring luwih saka kulit sing digunakake, lan kalebu woh wohan garing saka tanduran kopi sing isih ana sawise biji kopi dikoleksi saka njero. Uga dikenal kanthi jeneng ...

                                               

Fatoot samnèh

Fatoot samneh minangka sajian Israel saka wong-wong Yahudi Yaman, kalebu potongan pita sing wis digoreng ing butter sing diklarifikasi lan dikombinasikake karo endhog sing diuleni, sing umume disajikake minangka sarapan utawa panganan nedha bengi ...

                                               

Tèh susu

Teh susu minangka salah sawijining jinis omben - omben sing ditemokake ing pirang-pirang budaya, ngemot sawetara kombinasi teh lan susu. Minuman beda-beda adhedhasar jumlah bahan utama kasebut, cara nyiyapake, lan kalebu bahan liyane. Bubuk teh s ...

                                               

Brandon Salim

Brandon miwiti kariré minangka pandega saka sawijining band sing digawé taun 2008 kanthi jénéng Lights ON. Dhèwèké dadi gitaris lan pénulis lagu. Dhèwèké bisa main instrumèn musik kaya ta gitar, drum lan piano. Ing taun 2013, Lights On band mlebu ...

                                               

Olahan Yordania

Masakan Yordania minangka salah sawijining gaya tradisional kanggo nyiyapake panganan sing asale saka, utawa umume digunakake ing Yordania sing dikembangake nganti pirang-pirang abad perubahan sosial lan politik. Ana macem-macem teknik sing digun ...

                                               

Jameed

Jameed minangka panganan Beduin - Yordania dumadi saka hard garing Laban digawe saka ewe utawa susu wedhus kang. Susu disimpen ing cheesecloth tenunan sing apik kanggo nggawe yogurt sing kenthel. Uyah ditambah saben dina kanggo nambah kenthel yog ...

                                               

Qalayet bandora

Qalayet Bandora iku prasaja Yordania lan Palestina sajian saka tomat, bawang, mrico panas, lenga zaitun, lan uyah. Wis misuwur ing saindhenging Levant, nanging utamane ing Yordania amarga gampang disiyapake lan bahan-bahan sing sehat. Kanggo ngga ...

                                               

Hesybon

Cithakan:Coordinate Hesbon Esebon, Esbous, Esbus ; Cithakan:ArS) war eine antike Stadt, die sich östlich des Flusses Jordan befand, also auf dem Territorium des heutigen Jordanien, in der Nähe des Berges Nebo. Hesybon inggih punika sebuah kutha k ...

                                               

Kahk

Kahk, utawa Kaak al-Idul, minangka sawijining olahan arupa biskuit bunder cilik sing dipangan ing saindenging jagad Arab kanggo ngrayakake Idul Fitri lan Paskah. Iki ditutupi karo gula bubuk lan bisa diisi karo agameya, lokum, kenari, pistachio ...

                                               

Wat

Wat utawa tsebhi minangka panganan rebus utawa kari wong Étiopia lan Éritréa sing bisa disiapake nganggo daging pitik, daging sapi, domba, macem-macem janganan, campuran rempah-rempah kayata berbere, lan niter kibbeh, mentega sing dicuwerake.

                                               

Tambak uyah

Tambak uyah iku papan kanggo mringkilaké uyah saka banyu segara utawa kenthelan uyah. Banyu segara utawa kenthelan uyah dipapanaké ing tambak banjur banyuné disataké kanthi nguwabaké kawalan alami saéngga kari pringkilan uyah sing bisa dipanèn. T ...

                                               

Mangú

Mangu minangka olahan saka Dominican. digawe serep saka nggodhok plantains utawa ijo bananas. Tanduran banjur ditumbuk karo mentega, margarin utawa minyak ing banyu sing digodhog. Piring kasebut diiseni bawang merah tumis sing wis dimasak nganggo ...

                                               

Sancocho

Sancocho minangka kaldu tradisional ing sawetara masakan Amerika Latin. Jinis nggambarake masakan nasional sing populer ing Puerto Rico, Honduras, Ekuador, Kolombia, Kuba, Panama, Republik Dominika, Trinidad lan Tobago, lan Venezuela. Biasane kal ...

                                               

Longaniza

Longaniza iku salah sawijining jinis olahan arupa sosis padha karo chorizo lan uga rapet karo Portugis linguiça. Ciri khas sing ditegesi beda karo wilayah liyane. Iki misuwur ing masakan ing sawetara wilayah ing Spanyol, Argentina, Uruguay, Puert ...

                                               

Tostones

Tostones yaiku irisan gedhang goreng kaping pindho sing umume ditemokake ing masakan Amerika Latin lan masakan Karibia. Paling dikenal minangka tostones, Puerto Rico, Jamaica, Nicaragua, Cuba, Honduras lan Venezuela, uga dikenal minangka tachinos ...

                                               

Bizcocho

Bizcocho minangka jeneng kang diwenehaké ing jagad Spanyol - Spanyol kanggo sawétara kue - kue, kue utawa cookie. Produk kang tepat ing tembung bizcocho ditrapaké beda-beda gumantung saka wilayah lan negara. Contone, ing Spanyol, bizcocho khusus ...

                                               

Lechon

Lechón minangka sawijining olahan panganan daging babi ing sawetara tlatah ing saindenging jagad, sing paling khusus ing Spanyol lan bekas barang kolonial Spanyol ing saindenging jagad. Lechón minangka tembung Spanyol sing nuduhake babi cilik sin ...

                                               

Pasteles

Pasteles, uga dikenal minangka pastelles ing Karibia sing nganggo basa Inggris, minangka panganan tradisional ing sawetara negara Amerika Latin lan Karibia. Ing Puerto Rico, Republik Dominika, Trinidad lan Tobago, pesisir Karibia Kolombia, lan Pa ...

                                               

Arroz con pollo

Arroz con pollo minangka salah sawijining olahan panganan tradisional Spanyol lan Amerika Latin, sing ana gandheng cenenge karo paella. Ing Republik Dominika kanthi gantian diarani locrio de pollo, lan ing Saint Martin diarani lokri utawa locreo.

                                               

Cocada

Cocada minangka salah sawijining olahan permen klapa utawa permen tradisional sing ditemokake ing pirang-pirang wilayah ing Amerika Latin. Dheweke misuwur banget ing Argentina, Bolivia, Brasil, Kolombia, Chili, Republik Dominika, Meksiko, Panama, ...

                                               

Sega lan kacang

Sega lan kacang minangka jinis panganan sing digawe saka kombinasi panganan pokok ing pirang-pirang budaya ing saindenging jagad. Gabungan gandum lan legum nyedhiyakake sawetara nutrisi penting lan akeh kalori, lan kalorone panganan kasedhiya ake ...

                                               

Biskuit asin

saltine utawa soda cracker punika lancip, biasane kothak cracker digawe saka putih glepung, ragi, lan manggang soda, karo paling varieties entheng sprinkled karo coarse uyah. Nduwe perforasi ing permukaan, uga tekstur garing lan asri sing khas.Sa ...

                                               

Iwak keluk

Iwak asap yaiku iwak sing wis mari amarga keluk. Panganan wis kena asap dening manungsa sajrone sejarah. Wiwitane iki ditindakake minangka bahan pengawet. Ing jaman saiki, iwak gampang diawetake dening kulkas lan beku lan udud iwak umume ditindak ...