ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 60




                                               

Sour Sally

Sour Sally ya iku sawijining outlet yogurt beku tanpa lemak revolusiner sepisanan ing Indonesia, kang diadegaké ing Indonesia taun 2008. Saikine cabang Sour Sally sumebar ing kutha Jakarta, Bandung, Surabaya, Bali, Medan, Palembang, Makassar, Sem ...

                                               

Ismawan Darso Suwarno

Ismawan Darso Suwarna ya iku salah sawijining tokoh pulitik. Lair ing kutha Solo, 10 Agustus 1954, dhèwèké ngrampungaké pendhidhikan SD lan SMP ing Solo lan SMA ing Semarang. Naté kuliah ing Fakultas Peternakan UNDIP, nanging ora nganti rampung. ...

                                               

Ratan

Ratan iku papan umum thoroughfare ing lingkungan sing diwangun. Iki minangka bagéyan umum bangunan tanah sing ana gandhengane karo konteks kutha, ing endi masarakat bisa bebas kumpul, sesambungan, lan pindhah. Dalan bisa dadi gampang kaya tambala ...

                                               

Ondol

Ondol utawi gudeul, inggih punika sistem pemanas ruangan tradhisional wonten ing Koréa. Ondol punika gadhah mupangat kanggé mindhah panas ingkang dipunasilaken déning obongan kayu saking tungku pengobongan ingkang dipunaliraken saking sekat-sekat ...

                                               

Pasangkayu, Mamuju Lor

Pasangkayu iku kacamatan ing Kabupatèn Mamuju Lor Propinsi Sulawesi Kulon. Cithakan:Kabupatèn Mamuju Lor Kabupatèn Mamuju Lor

                                               

Dilem

Wit dilem utawa tanduran nilam yaiku tanduran sing wis dikenal lawas ning Jawa. Lamun penganggoné jaman bengén masih setitik. Ning masyarakat tradisional, khususé para mimi, nilam mung dienggo kanggo mbasuh tapih amber mutu batiké awét. Najan mas ...

                                               

Pagak, Beji, Pasuruan

Pagak minangka salah sijiné kalurahan kang ana ing kacamatan Bèji, kabupatèn Pasuruan, provinsi Jawa Timur, Indonesia. Ing kalurahan Pagak, ana telung dhusun ya iku Dusun Bakalan, Dusun Pagak, lan Dusun Kemambang. Saka telung dhusun mau, kang pal ...

                                               

Motoling, Minahasa Kidul

Motoling iku kecamatan ing Kabupaten Minahasa Selatan propinsi Sulawesi Utara. Kabupaten Minahasa Selatan

                                               

Tenga, Minahasa Kidul

Tenga iku kecamatan ing Kabupaten Minahasa Selatan propinsi Sulawesi Utara. Kabupaten Minahasa Selatan

                                               

Tareran, Minahasa Kidul

Tareran iku kecamatan ing Kabupaten Minahasa Selatan propinsi Sulawesi Utara. Kabupaten Minahasa Selatan

                                               

Tumpaan, Minahasa Kidul

Tumpaan iku kecamatan ing Kabupaten Minahasa Selatan propinsi Sulawesi Utara. Kabupaten Minahasa Selatan

                                               

Modoinding, Minahasa Kidul

Modoinding iku kecamatan ing Kabupaten Minahasa Selatan propinsi Sulawesi Utara. Kabupaten Minahasa Selatan

                                               

Kumelembuai, Minahasa Kidul

Kumelembuai iku kecamatan ing Kabupaten Minahasa Selatan propinsi Sulawesi Utara. Kabupaten Minahasa Selatan

                                               

Sinon Sayang, Minahasa Kidul

Sinon Sayang iku kecamatan ing Kabupaten Minahasa Selatan propinsi Sulawesi Utara. Kabupaten Minahasa Selatan

                                               

Tompaso Baru, Minahasa Kidul

Tompaso Baru iku kecamatan ing Kabupaten Minahasa Selatan propinsi Sulawesi Utara. Kabupaten Minahasa Selatan

                                               

Marga Sangir

Marga Sangir-Talaud ngrujuk marang jeneng kulawarga utawa marga kang digunakaké ing mburine jeneng ngarep masarakat suku Sangir lan suku Talaud ing Kabupatèn KapuloanSangihe lan Kabupatèn KapuloanTalaud ing Sulawesi Utara. Ing Indonésia Timur jen ...

                                               

Batanghari Nuban, Lampung Wétan

Batanghari Nuban iku kacamatan ing Kabupatèn Lampung Timur propinsi Lampung. Kabupatèn Lampung Timur

                                               

Wisata kebun durèn Lolong

Salah sawijining panggonan wisata kang misuwur amarga saé ya iku dhaerah wisata kebun durèn ana ing Désa Lolong, Pekalongan. Désa Lolong ini ngerupaake salah sijiné désa saking pira-pira désa kang ana ing kacamatan Karanganyar kang dadi kawasan p ...

                                               

Kampoeng Batik Masaran Sragen

Kampoeng Batik Masaran Sragèn ya iku bathik saka Lawéyan, Solo. Batik iki sampun kondang karo lingkungan lan budaya luhur bathik, wilayah sing berbatasan karo Kébakkramat Karanganyar iki sampun sejak puluhan tahun, utawa dékadé 1950-an tergantung ...

                                               

Studhi Bandhing

Studi Banding, miturut Riski Lilah punika sejatosipun salah stunggaling adicara ingkang dipun lampahaken kanthi ancas nambah wawaasan saha pangertosan ingkang badhé dipuncakaken supados sakngajengipun saged saé. Menawi kalampahaken saéstu, adicar ...

                                               

Sarang madu

sarang madu ya iku panganan saka daerah kudus ingkang uborampenipun sami kaliyan rengginang, nanging bentukipun bunder, ageng, rada cekung lan ing nginggilipun wonten gula abang. racaké jajanan iki kanggé olèh-olèh yèn saka ziarah ing makam sunan ...

                                               

Karesidenan Pati

Karesidhenan Pati utawa Eks. Karesidenan Pati ya iku wewengkon administratif pamaréntahan jaman mbiyèn sing ketata saking Kabupatèn Pati, Kabupatèn Kudus, Kabupatèn Jepara, Kabupatèn Rembang, Kabupatèn Blora lan Kabupatèn Grobogan.

                                               

Lampah-Lampahanipun Radèn Mas Arya Purwalelana

Cariyos Lampah-Lampahanipun Radèn Mas Arya Purwalelana iku siji roman Jawa Modèrn sing ditulis déning Tjondronegoro, bupati Kudus mawa jeneng sesinglon Purwalelana. Buku iki kapisan dibabar ing taun 1863 lan nyritakaké panglelanan Purwalelana, si ...

                                               

Jabur

Jabur iku kesenian tradhisional Jawa kang wujud sendratari kaya déné wayang wong, kawentar ing masarakat padésan ing tlatah Ngayogyakarta nganti watara taun 1980-an. Sandhangan lan beksa ora béda adoh karo wayang wong, mung waé paraga jabur okèh ...

                                               

Panjunan

Panjunan iku salah sijining désa ing Kacamatan Petarukan, Kabupatèn Pemalang. Désa iki disigar kali Comal mujur ngulon. Dadi ana Panjunan lor, uga Panjunan kidul. Kantor Désa ana ing kidul kali. Dadi yèn warga brang lor arep ning mbalé kudu nyabr ...

                                               

Mori

Mori ya iku bahan baku bathik saka katun. Mutu mori manéka warna lan jinisé nemtokaké apik èlèké kain bathik kang diasilké. Kabutuhan kain mori manut dawa cendhaké kain kang arep dinggo. Sakdurungé mori diolah, di kèthok dhisik banjur diplipit na ...

                                               

Dompyong

Dompyong utawa gowok yaiku salah siji aran uwoh uwohan ning jawa. Dompyong nduwèni rong versi aran latin sing beda, yaiku Eugenia polychepala lan Syzygum Polycephalum. sedangkan ning jawa buah kien uga due beberapa aran, kayadene gowok, gowak, ku ...

                                               

Dumoga Lor, Bolaang Mongondow

Kacamatan Dumoga Lor Basa Indonésia: Dumoga Utara, iku kacamatan ing Kabupatèn Bolaang Mongondow provinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn Bolaang Mongondow

                                               

Bolaang Mongondow

Kacamatan Bolaang iku kacamatan ing Kabupatèn Bolaang Mongondow propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn Bolaang Mongondow

                                               

Pinogaluman, Bolaang Mongondow

Kacamatan Pinogaluman iku kacamatan ing Kabupatèn Bolaang Mongondow propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn Bolaang Mongondow

                                               

Nuangan, Bolaang Mongondow

Kacamatan Nuangan iku kacamatan ing Kabupatèn Bolaang Mongondow propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn Bolaang Mongondow

                                               

Kaidipang, Bolaang Mongondow

Kacamatan Kaidipang iku kacamatan ing Kabupatèn Bolaang Mongondow propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn Bolaang Mongondow

                                               

Lolak, Bolaang Mongondow

Kacamatan Lolak iku kacamatan ing Kabupatèn Bolaang Mongondow propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn Bolaang Mongondow

                                               

Pinolosian, Bolaang Mongondow

Kacamatan Pinolosian iku kacamatan ing Kabupatèn Bolaang Mongondow propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn Bolaang Mongondow

                                               

Sangtombolang, Bolaang Mongondow

Kacamatan Sangtombolang iku kacamatan ing Kabupatèn Bolaang Mongondow propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn Bolaang Mongondow

                                               

Passi, Bolaang Mongondow

Kacamatan Passi iku kacamatan ing Kabupatèn Bolaang Mongondow propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn Bolaang Mongondow

                                               

Modayag, Bolaang Mongondow

Kacamatan Modayag iku kacamatan ing Kabupatèn Bolaang Mongondow propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn Bolaang Mongondow

                                               

Posigadan, Bolaang Mongondow

Kacamatan Posigadan iku kacamatan ing Kabupatèn Bolaang Mongondow propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn Bolaang Mongondow

                                               

Kisaran Timur, Asahan

Kisaran Timur iku kacamatan ing Kabupatèn Asahan Propinsi Sumatra Lor. Kisaran Timur trdiri dari kalurahan Kedailedang,kalurahan Sentang.

                                               

Sosis Italia

Ing Amerika Utara, sosis Italia asring diarani gaya sosis daging babi. Sosis asring misuwur amarga wis dibumboni adas minangka bumbu utama. Nanging ing Italia, macem-macem jinis sosis digawe, sing akeh beda karo produk kasebut. Varietas sing pali ...

                                               

Provolone

Provolone iku sawijining Italia keju. Iki minangka keju pasta filata sing umure diwiwiti ing Casilli cedhak Vesuvius, sing isih diproduksi nganggo bentuk pir, sosis, utawa kerucut 10 to 15 cm dawa. Keju jinis Provolone uga diproduksi ing negara l ...

                                               

Ragù

Ing masakan Itali, ragù minangka saos saka daging sing racake disajekake karo pasta. padunung gastronomi Itali, Accademia Italiana della Cucina, nyathet sawetara resep ragu. Karakter resep yaiku anané daging lan kasunyatane, saos kanggo pasta. Si ...

                                               

Pandoro

Pandoro palafalan jroning basa Italia: minangka roti manis tradisional Italia, paling populer ing sekitar Natal lan Taun Baru. Biasane produk Veronese, pandoro biasane dibentuk kaya frustum kanthi bagean lintang wolung mancing. Asring dadi dusted ...

                                               

Kiton

Merek Kiton didegake dening Ciro Paone ing Arzano, ing provinsi Napoli, ing taun 1968 lan jeneng Kiton asale saka "chiton", tunik upacara sing digunakake dening wong Yunani kuno kanggo ndedonga marang dewa Olympus.

                                               

Pesto

Pesto, utawa kanggo ngrujuk sajian asli pesto alla genovese, yaiku saos sing asale saka Genoa, ibukutha Liguria, Italia. Biasane kalebu bawang putih remuk, kacang pinus Eropa, uyah kasar, godhong kemangi, lan keju keras kayata Parmigiano-Reggiano ...

                                               

Panna cotta

Panna cotta minangka salah sawijining panganan cuci mulut saka Italia krim legi sing kenthel karo gelatin lan cetakan. Krim kasebut bisa uga arumatis nganggo kopi, vanilla, utawa rasa liyane.

                                               

Carrozza

Carrozza, uga diarani mozzarella ing carrozza, minangka jinis roti lapis keju goreng ing masakan Italia lan masakan Italia Kidul. Wis disiapake kanthi nutupi sandwich keju mozzarella ing endhog lan glepung, lan digoreng. Iki minangka panganan sin ...

                                               

Bucatini

Bucatini palafalan jroning basa Italia, minangka pasta kaya spaghetti kenthel kanthi bolongan sing mbukak liwat tengah. Biasane umume ing saindenging Lazio, utamane Roma. Ziti sing padha palafalan jroning basa Italia. Bucatini minangka pasta tabu ...

                                               

Saos bolognese

Saus bolognese minangka saus adhedhasar daging ing masakan Italia, khas kutha Bologna. Biasane digunakake kanggo macak tagliatelle al ragù lan nyiyapake lasagne alla bolognese. Ragual all bolognese asli yaiku saus adhedhasar daging sing dimasak a ...

                                               

Biscotti

Biscotti, dikenal uga cantucci, yaiku biskuit almond Italia sing asale saka kutha Prato Tuscan. Dheweke panggang kaping pindho, bentuke oblong, garing, renyah, lan bisa dicelupake ing omben-omben, biasane Vin Santo.Cantuccio minangka tembung Ital ...