ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 65




                                               

A Fairly Odd Movie: Grow Up, Timmy Turner!

Cithakan:Infobox television film A Fairly Odd Movie: Grow Up, Timmy Turner! yaiku film live action televisi adhedhasar seri animasi The Fairly OddParents. Film kasebut ditayangke ing Nickelodeon ing Amerika Serikat tanggal 9 Juli 2011 kanggo ngra ...

                                               

IMMG

International Media Marketing Group ya iku sawijining perusahaan kang nyekel hak siar kanggo program-program TV animasi Jepang IMMG Indonesia madeg taun 1997. Program-program TV kang diduweni IMMG saikne ya iku Doraemon, Crayon Shin-chan, YuYu Ha ...

                                               

Hakuna matata

Hakuna-matata minangka tembung basa Swahili saka Afrika Wétan, tegese "ora ana alangan" utawa "ora ana kekuwatiran" Film animasi Walt Disney Animation Studios taun 1994 yaiku Lion King nggawa ukara kasebut dadi misuwur ing salah sawijining lagu s ...

                                               

Starscream

Starscream inggih punika salah satunggal karakter robot fiksi saking serial Transformers. Piyambakipun punika kalebet anggota saking Decepticons lan ugi kalebet abdinipun saking Megatron. Nanging, sejatosipun Starscream punika gadhah kalih watak, ...

                                               

Hiruzen Sarutobi

Cithakan:Karakter Naruto Hiruzen Sarutobi, kang duwé gelar minangka Hokage ka-3, yaiku karakter fiksi saka anime lan manga Naruto.Jeneng kulawargané kaasal saka jeneng Sarutobi Sasuke. Sarutobi kang duwé arti "mluncat kaya ta monyet," lan kéwan p ...

                                               

Biyomon

Cithakan:Infobox digimon Biyomon utawa Piyomon ya iku salah sijiné digimon kang dadi paraga baku ing Digimon Adventure lan Digimon Adventure 02. Biyomon ya iku digimon kanthi wujud unggas werja jambon. Ing tataran level evolusi, Biyomon duwé leve ...

                                               

Asuma Sarutobi

Asuma Sarutobi inggih punika nama salah satunggaling karakter fiksi saking serial anime lan manga Naruto. Piyambakipun inggih punika pangarsa lan ugi guru ingkang mbimbing tim 10, mangarsani Shikamaru Nara, Choji Akimichi, lan Ino Yamanaka. piyam ...

                                               

Kalamay

Kalamay, minangka panganan enak sing lengket sing populer ing pirang-pirang wilayah ing Filipina. Iki digawe saka santen, gula coklat, lan beras ketan. Uga bisa dirasakake nganggo margarine, butter kacang, utawa vanilla. Kalamay bisa dipangan dhe ...

                                               

Jacques Specx

Jacques Specx, iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 7. Dhèwèké maréntah antara taun 1629 – 1632. Kastamiwan tokoh iki ya iku dhèwèké sing ngembangaké Batavia. Supaya bisa nangguli wong Mataram, dhèwèké ngupayani nyiasati, memperalat w ...

                                               

Mitung dina

Mitung dinan ya iku upacara adat jawa kaggem mengeti cagak ingkang sampun séda. Mitung dinan dipengeti ing dinten kapitu utawa seminggu sabanjuré wong mau séda. Mitung dinan utawa pitung dinan iku dienkake ing omahé kang séda lan lumrahé donga ka ...

                                               

Manunggaling Kawula Gusti

Manunggaling Kawula Gusti iku siji konsèp falsafi Jawa. Konsèp iki isiné prakara nyawijiné ing antarané aku lan Gusti. "Aku" ing kéné bisa minangka aku kang salumrahé, bisa minangka abdi, utawa rakyat. Ing budaya Jawa manunggaling kawula gusti ik ...

                                               

Kasusastran Nippon

Karya-karya Kasusastran Nippon ing wiwitane akeh kaprabawa dening budaya Cina lan kasusastrane kang kêrêp katulis ana ing sastrabasa Cina. Kasusastran Barata uga duwe prabawa kanthi sumêbaring agama Buda ing Nippon. Sithik baka sithik, Kasusastra ...

                                               

Tapé

Tapé ya iku panganan fèrmèntasi kang digawé saka ketan lan pohung sing wis di fèrmèntasi nganggo ragi. Ing wektu fèrmèntasi tapé, nganggo warna-warna mikroorganisme, kaya ta: Saccharomyces cerevisiae, Rhizopus oryzae, Endomycopsis burtonii, Mucor ...

                                               

Pribasa

Pribasa ngrupiyaken sawiji unsur teng lebet sastra Cerbon. kewontenan basa Cerbon niku kinten-kinten medal awit ngedege Cerbon minangka nagari kang mardika. Pribasa inggih punika ngrupiyaken ungkapan kang ngangge "pengumpamaan". Wacana pribasa ge ...

                                               

Among-among

Among-among ya iku tradhisi kanggo mengeti utawa pangéling-éling dina kalairan miturut tanggalan Jawa. Among-among saka tembung pamomong’ tegesé ngemong. Among-among digawé 35 dina pisan utawa selapan. Ing tanggalan Jawa 5 dina pasar ya iku Legi, ...

                                               

Olahan Ekuador

Masakan Ekuador macem-macem, beda-beda karo dhuwure, lan kahanan pertanian sing ana gandhengane. Daging sapi, pitik, lan panganan segara misuwur ing wilayah pesisir lan biasane disajikake kanthi panganan kaya karbohidrat, kayata beras sing diirin ...

                                               

Midodaren

Midadarèni saking tembung widadari, pikantuk ater-ater hanuswara saha panambang ; am + widadari + i = amidadarèni = midadarèni; aksara a ical, aksara w lebur dados aksara m. Midadarèni tegesipun tumindaking tata upacara kanthi ancas pinangantèn k ...

                                               

Kawabathah Yasǔnari

Kawabathah Yasǔnari ya iku juru ripta nopel lan carita cêkak Nippon kang liwat karya-karyane entuk Bubungah Nobel kango Kasusastran ing taun 1968 M. Dheweke dumadi juru ripta Nippon kapisan kang entuk bubungah iki. Karya-karyane isih dilangêni de ...

                                               

Cina Dharatan

Cina Dharatan, yaiku laladan geopolitig lan pratalawimba sangisoring yurisdhiksi langsung saka Républik Rakyat Cina. Cina dharatan iku kalebu pulo Haynan lan kanthi politig ora kalebu Hong Kong utawa Makaw sanadyan kalorone isih nduwe laladan ana ...

                                               

Khoresh bademjan

Khoresh bademjan minangka salah sawijining jinis olahan rebus terong lan tomat ing Persia. Tembung khoresh tegese "rebus," lan bādemjān tegese "terong."

                                               

Bakarkhani

Bakarkhani Utawa baqarkhani, uga dikenal minangka bakar Khani roti, iku nglukis, spiced flatbread sing asalé ing modern-dina Bangladesh sak periode Mughal. Kanthi oyot ing Dhaka Tua, roti wis ngembangake maneka varian regional ing saindenging baw ...

                                               

Museu Calouste Gulbenkian

Muséum Calouste Gulbenkian iku sawijining muséum ing Freguesia Avenidas Novas, ing Lisboa. Muséum iki diadegaké miturut kekarep lan wasiyaté Calouste Gulbenkian, lan nglestarèkaké kolèksi seniné Yayasan Calouste Gulbenkian sing uga kalebu kagunan ...

                                               

Paduraksa

Paduraksa ya iku wewangunan kang dhapuré gapura lan ndarbèni payon. Payon kang nutupi gapura ngubungaké rong sisih batesing wewangunan. Wangunan iki padatan tinemu ing gerbang mlebu wewangunan-wewangunan lawas ing Jawa. Sanadyan ing jaman saiki u ...

                                               

Pringgitan

Pringgitan iku pérangan ruangan ing umah adat Jawa sing dunungé ana antarané pendhapa lan dalem utama. Pringgitan duwé kagunan kanggo nampa tamu, lan papan kanggo pagelaran wayang nalika ana gawé utawa hajatan. Ruang pringgitan iki uga bisa kangg ...

                                               

Parodi

Parodi, ya iku siji asil karya kang kanggo mlesetake, mènèhi komentar awit karya asli, judhul utawa ngenani pengarange kanthi cara kang lucu utawa kanthi nggunakaké basa satire. Kaya déné pangandikane Linda Hutcheon siji teoris literatur puts it, ...

                                               

Made Sukadana

Made Sukadana inggih menika salah sawijining juru lukis saking Bali ingkang medharaké asil karya gegambaran kanthi cara nglukis èkspresif, kepara wonten ingkang marabi utawi kanthi jejuluk pangripta, amargi cara nglukis ekspresif kawiwitan ing ta ...

                                               

Koki

Koki punika pamarkaryo ingkang dipunmakaryo ing piyantun jaler utawa piyantun wadon ingkang gadhah pamarkayo nyiapake masakan utawa panganan.Ing basa Inggris bisa tumuju ing jeneng chef, kang boten saged dipunsamiake kaliyan profesional.

                                               

Roti rata

Roti rata yaiku sawijining jinis roti sing digawe glepung, banyu, lan uyah, banjur digulung dadi adonan sing rata. Akeh roti lapis tanpa ragi, sanajan ana sing ragi, kaya ta pizza lan roti pita. Roti rata wiwit ing ngisor siji milimeter nganti sa ...

                                               

Wedang jahe

Wédang jaé punika unjukan mawi bahan pokokipun saking jaé. Caranipun damel wédang jaé kanthi cara tradhisional inggih punika: jaé dipungepuk ngantos setengah ajur. jaé dipunresiki lajeng dipunbakar nganggé areng ngantos mateng. manawi sampun ajur ...

                                               

Pitik bakar

Ayam Bakar iku sawijining olah-olahan Indonesia lan Malaysia sajian, dumadi saka areng batu - panggang pitik. Ayam bakar secara harfiah tegese "pitik panggang" ing basa Indonesia lan Melayu.

                                               

Frankfurter Würstchen

Sawijining Frankfurter minangka salah sawijining olahan sosis parboiled tipis sing digawe saka daging babi murni ing selubung usus wedhus. Rasa sing disenengi diduweni kanthi metode khusus ngrokok suhu sithik. Kanggo dikonsumsi, sok-sok Frankfurt ...

                                               

Siu yuk

Siu yuk minangka salah sawijining macem-macem siu mei, utawa panganan daging panggang, ing masakan Kanton. Iki digawe kanthi manggang kabeh babi kanthi bumbu, kayata uyah lan cuka ing tungku areng ing suhu dhuwur. Babi panggang kanthi kualitas dh ...

                                               

Tortillon

Tortillon utawa campuran tunggul minangka alat gambar silinder, pungkasane ditutup lan biasane digawe saka kertas sing digulung, digunakake dening para seniman kanggo gawe tenger utawa nyampur tandha sing digawe saka areng, krayon, Conté, potlot ...

                                               

Kabab koobideh

Kabab koobideh Utawa Kobida Iku sawijining Iranian kabab daging digawe saka daging sapi, asring mrico lemah lan bawang disigar. Kabab koobideh panggang ing tusuk sate sing wiyar lan rata, umume nganggo areng, lan disedhiyakake nganggo polo pilaf ...

                                               

Lechon manok

Lechon Manok punika salah sawining olahan Filipino sing di panggang sajian pitik digawe karo pitik marinated ing dicampur saka papak, teluk rwaning, trikatuka, mrico ireng, kecap asin, lan patis. Pengasam uga bisa digawe legi karo muscovado utawa ...

                                               

Quzi

Quzi, uga diarani qoozi, ghozi, utawa ouzi, minangka panganan adhedhasar beras sing kewentar ing negara-negara Arab Teluk Persia. Dadi karo daging wedhus sing mateng alon banget, kacang panggang, kismis lan disajekake nganggo beras. Iki dianggep ...

                                               

Oloroso

Oloroso minangka macem-macem anggur benteng digawe ing Jerez lan Montilla-Moriles lan diproduksi kanthi tuwa oksidatif. Biasane luwih peteng tinimbang Amontillado. Oloroso biasane peteng lan nutty. Boten kados ing fino lan Amontillado sherries, i ...

                                               

Tupig

Tupig, uga dikenal minangka intemtem utawa kangkanen, yaiku kue beras Filipina sing asale saka sisih lor-kulon Luzon, khususe wilayah Pangasinan, Tarlac, lan Ilocos. Iki digawe saka beras ketan direndhem kanthi fermentasi sing dicampur karo sante ...

                                               

Banyak panggang

Banyak panggang minangka sajian sing ditemokake ing masakan Tionghoa, Eropa, lan Timur Tengah. Angsa kasebut kalebu ing kulawarga biologis manuk kalebu bebek, angsa, lan angsa, sing dikenal minangka kulawarga Anatidae. Kulawarga duwe distribusi k ...

                                               

USS William D. Porter (DD-579)

USS William D. Porter yaiku prau panumpes kelas Fletcher nalika Perang Donya II ing Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Prau iki kapernahaké rikala 27 Sèptèmber 1942 ing Orange, Texas. Prau kasebut dijenengi saka komodor William D. Porter. Prau sing d ...

                                               

Ès cincau

Ès cincau utawi asring dipunsebat ès camcao inggih punika salah satunggaling jinis ombèn-ombèn ingkang seger raosipun ingkang dipundamel saking cincau ijo utawi cincau ireng lajeng dipunsukani santen ingkang sampun dipungodhog ugi saged dipunwimb ...

                                               

RTÉ Television

RTÉ Television inggih punika departemen penyiar nasional Irlandia Raidió Teilifís Éireann, dipunyasa ing 1 Juni 1960. Saluran kawiwitan kanggé nyiaraken inggih punika Telefís Éireann ingkang wiwit ngudara ing tanggal 31 Dhésèmber 1961. Ing taun 1 ...

                                               

Siemens S65

Siemens S65 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 109 x 48 x 18 mm déné boboté 98 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 2.1 inchi kanthi rés ...

                                               

Andreas Ado

Andreas Chrismanto Ado yaiku salah sawijining pemain bal-balan Indonesia sing saiki dadi pemain sayap PSIS Semarang ing Liga 1.

                                               

Daftar Wali Kutha Semarang

Kol. H. Imam Soeparto Tjakrajoeda SH 15 Januari 1980 - 19 Januari 1990 Kolonel H.Soetrisno Suharto 19Januari 1990 - 19 Januari 2000 Letkol. R.Warsito Soegiarto 6 Maret 1967 - 2 Januari 1973 Letkol. Soeparno 1 September 1966 - 6 Maret 1967 Mr. Moc ...

                                               

Udan abang ing Kerala

Fenomena udan abang Kerala yaiku kedadeyan udan getih sing kedadeyan ing wilayah Wynaad Malabar, India ing dina Senen, tanggal 15 Juli 1957 lan warna kasebut banjur malih dadi kuning lan uga tanggal 25 Juli nganti 23 September 2001, nalika udan d ...

                                               

Victor Wanyama

Victor Mugubi Wanyama inggih punika salah satunggaling juru main bal-balan profésional saking Kenya, ingkang main ing posisi gelandhang bertahan ing Liga Primer Inggris klub Tottenham Hotspur lan dados kaptèn ing Tim Nasional Bal-balan Kenya. Wan ...

                                               

Ömer Toprak

Ömer Toprak inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Turki ingkang main bal minangka bék tengah ing klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Turki.

                                               

ASASSN-V J213939.3-702817.4

ASASSN-V J213939.3-702817.4 minangka lintang, sadurunge ora ana variabel, ditemokake ana gandhengane karo kedadeyan sing surup, ditemokake dening proyek All Sky Automated Survey for SuperNovae, lan pisanan dilaporake tanggal 4 Juni 2019 ing Teleg ...

                                               

Jeremias van Riemsdijk

Jeremias van Riemsdijk, iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 30. Dhèwèké maréntah antara taun 1775 – 1777.