ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 67




                                               

Fabada asturiana

Fabada asturiana, sing asring dikenal kanthi jeneng fabada, minangka salah sawijining olahan jenis rebus kacang Spanyol sing asli, asale saka lan umume ditemokake ing komunitas Autonomi Principalitas Asturias, nanging kasedhiya ing saindenging Sp ...

                                               

Gulung ésuk

Gulung esuk utawa sarapan bap yaiku gulung roti sing kenyal lan kenyal sing misuwur ing Skotlandia. Varian yaiku gulung sing dipecat kanthi apik, diwenehi rasa sing luwih kuat nalika fermentasi massal lan dipanggang kanthi suhu sing luwih dhuwur. ...

                                               

Krèker

Kreker yaiku panganan panggang sing rata lan garing biasane digawe saka woworan glepung. Rasa utawa bumbu, kaya ta uyah, jamu, wiji utawa keju, bisa ditambahake ing adonan utawa disiram ing ndhuwur sadurunge dipanggang. Krupuk asring diarani mina ...

                                               

Cong you bing

Cong bing, uga dikenal minangka scallion pancake, iku panganan Tionghoa, gurih, tanpa ragi flatbread lempitan karo lenga lan rajangan brambang. Beda karo pancake Kulon, digawe saka adonan lan ora adonan. Digoreng wajan sing diwenehi ujung sing as ...

                                               

Kuwé putri salju

Kuwé putri salju yaiku sejenis kuwé kering saka Indonesia sing bentuke sabit lan dilapisi gula bubuk ditutupi kaya salju. Secara harfiah putri salju ing basa Indonesia tegese "putri salju", nuduhaké lapisan gula bubuk kaya salju. Cookie putri sal ...

                                               

Pain au chocolat

Pain au chocolat pra=|Babagan swara iki, kanthi harfiah "roti coklat"), uga dikenal minangka coklat pra=|Babagan swara iki ing sisih kidul-kulon saka Prancis lan ing Quebec, jinis viennoiserie muter legi dumadi saka cuboid saka ragi - ragi, padha ...

                                               

Acar lombok

Acar lombok yaiku salah sawijining olahan arupa mrico Capsicum wadi dening pickling, kang biasane melu kerendem ing brine saka cuka lan banyu salted karo Jamu rempah-rempah, kalebu peppercorns, katumbah, dill, lan teluk rwaning. Mrica acar umum y ...

                                               

Paupiette

Paupiette minangka potongan daging, diobong lancip, lan digulung nganggo sayuran, woh-wohan utawa manis. Iki asring ditampilake ing resep-resep saka Normandia. Asring digoreng utawa digosok, utawa dipanggang ing anggur utawa stok. Dheweke misuwur ...

                                               

Sesuguh alus

Soft serv, uga dikenal minangka es empuk, minangka panganan cuci mulut susu sing beku, padha karo es krim nanging luwih alus lan ora kandhel amarga hawa diwiwiti nalika beku. Soft service wis didol kanthi komersial wiwit pungkasan taun 1930 ing A ...

                                               

Pudhing pelem

Pudhing pelem minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut sing misuwur banget ing Hong Kong, ing endi puding dipangan minangka panganan tradisional Inggris. Kurang banget variasi ing antarane persiyapan puding mangga regional ...

                                               

Prekmurska gibanica

Prekmurska gibanica minangka jinis gibanica Slovenia utawa kue lapis. Isine wiji empuk, kenari, apel, kismis lan isi kuark. Sanajan asal saka Prekmurje, dheweke entuk status khusus ing Slovenia. Sweetmeat unik nuduhake macem-macem tetanèn ing wil ...

                                               

Sangria

Sangria Cara Inggris / s æ ŋ ˈ ɡ r iː ə, Spanyol: sangría minangka omben-omben alkohol sing asale saka Spanyol lan Portugal. Miturut peraturan UE mung rong negara Iberia sing bisa menehi label produke minangka Sangria; produk sing padha saka mace ...

                                               

Wiski lan panganan

Ing idea saka ngombé wiski karo pangan dianggep outre dening akeh, nanging ana kapentingan akeh ing masangake whiskeys karo panganan congenital. Industri wiski Scotch kepengin banget promosi iki. Malt tunggal, wiski pot-isih, bourbons, lan wiski ...

                                               

Trifle

Trifle minangka panganan cuci mulut sing ditemokake ing basa Inggris lan masakan liyane. Digawe nganggo woh-wohan, lapisan driji spons sing lancip sing biasane direndhem ing sherry utawa anggur benteng liyane, lan kastard, isi barang sing ukurane ...

                                               

Saos pedhes legi

Saus cabai manis, uga dikenal minangka nam chim kai ing Thailand, minangka bumbu saus cabai sing populer ing masakan Thailand, Afghanistan, Malaysia, lan Barat. Biasane digawe nganggo mrica cabai abang, cuka anggur beras, kadang papak, kadang-kad ...

                                               

Panpepato

Panpepato utawa pampepato yaiku kue manis sing bunder, khas Provinsi Ferrara, Siena, Provinsi Terni, Sabina lan Valle Latina. Panpepato minangka jinis panforte. Iki digawe miturut cara tradisional saka macem-macem bahan kayata woh-wohan lan kacan ...

                                               

Pudhing sémolina

Puding semolina utawa bubur semolina minangka bubur - jinis puding sing digawe saka semolina, sing dimasak nganggo susu, utawa campuran susu lan banyu. Iki asring disajikake karo gula, bubuk coklat, kayu manis, kismis, woh, utawa sirup. Konsisten ...

                                               

Olahan Afghanistan

Masakan Afghanistan minangka salah sawijining jinis olahan umume didhasarake ing panen utama negara, kayata gandum, jagung, gandum lan pari. Kasedhiya staples kasebut yaiku woh-wohan lan sayuran asli lan produk susu kayata susu, yogurt, lan whey. ...

                                               

Pudhing roti lan mertéga

Panggang roti lan butter minangka jinis puding roti tradisional sing populer ing masakan Inggris. Iki digawe kanthi irisan roti lapis sing disebar karo kismis ing sajian oven, sing dicampur karo endhog, digawe karo susu utawa krim lan biasane dib ...

                                               

Siru-tteok

Sirutteok minangka jinis kue beras Korea sing biasane digawe nganggo kukus utawa tepung ketan ing "siru", sawijining wadhah lempung gedhe sing digunakake kanggo kukus sing menehi "sirutteok" jenenge. "Sirutteok" dianggep minangka jinis tteok pali ...

                                               

Pain de campagne

Pain de campagne, uga diarani "asam Prancis", umume roti bunder gedhe digawe saka ragi alami utawa ragi roti. Umume versi tradisional roti iki digawe karo kombinasi glepung putih karo glepung gandum lan / utawa glepung gandum, banyu, ragi lan uya ...

                                               

Teknologi pertanian

NANDUR PARI Beras dadi kabutuhane masarakat, mula ya ora nggumunake manawa ora sethithik beras kang kudu dicawisake. Déné kang kajibah nyukupi beras ora liya para among tani, srana nggarap sawah nandur pari. Mungguh kaya ngapa lan kepriye carané ...

                                               

Olahan Pashtun

Masakan Pashtun minangka salah sawijining masakan Pashtuns. Masakan masarakat Pashtun kalebu masakan Afghanistan lan masakan Pakistan, lan umume didhasarake akeh panganan daging sing kalebu daging domba, daging sapi, pitik, lan iwak seger uga nas ...

                                               

Succade

Succade minangka kulit permen saka sembarang spesies jeruk, utamane saka jeruk utawa medica Citrus sing beda karo kulit sing luwih kenthel; Kajaba iku, rasane kulit jeruk luwih ora pait tinimbang karo jeruk liyane. Nanging, istilah iki kadang uga ...

                                               

Jeblugan lintang

Starburst yaiku jeneng merek permen taffy alus sing wujude kaya buah diproduksi dening The Wrigley Company, sing saiki dadi anak perusahaan Mars, Incorporated, sawise Mars ngirimake produksi merek kasebut. Starburst duwe macem-macem macem-macem, ...

                                               

Enting-enting gepuk

Enting-enting gepuk ya iku panganan khas saka kutha Salatiga. Panganan iki mesthi dadi olèh-olèh kang disenengi. Cara gawéné digepuk nganti alus lan kabèh bahan nyampur dadi siji. Banjur dibungkus nganggo kertas lan dhapuré prisma segitiga.

                                               

Marsilea

Semanggi ya iku jeneng kanggo kulawarga paku banyu saka marga Marsilea kang ana ing Indonésia akèh tinemu ing sawah, kali utawa ing pinggir saluran irigasi. Tuwuhan semanggi nduwéni morfologi kang khas amarga wujud entalé kang pada kaya payung. W ...

                                               

Kacang godhog

Kacang godhong yaiku olahan kang misuwur ing sawetara papan sing umume kacang. Kacang diwasa kanthi diwasa ora nggawe kacang rebus sing berkualitas; digunakake mentahan utawa ijo. Mentah nuduhake kacang ing kahanan sepuh diwasa, sawise ngrambah u ...

                                               

Saos celup kacang buncis

Bean dip jinis saus cocol digawe nggunakake kacang buncis utawa kacang buncis refried minangka bahan utami. Pancen dicampur karo sifat sing jelas lan dudu akeh sayur-sayuran sing dikethok sing bisa diarani salsa kacang. Biasane disajikake nganggo ...

                                               

Kari ijo

Kari ijo punika tengah Thai macem-macem kari. Kajaba protein utama, iwak tradisional, bal iwak, utawa daging, bahan liyane kanggo panganan kasebut kalebu santen, pasta kari ijo, gula aren, lan saos iwak. Terong Thailand, aubergine kacang polong, ...

                                               

Kripik buncis

Kripik kacang minangka chip sing disiyapake nggunakake kacang buncis minangka bahan utama. Kripik kacang diarani kaya serat lan protein sing luwih dhuwur dibandhingake karo kripik jagung lan kentang. Kripik kacang bisa disiapake saka macem-macem ...

                                               

Ketan ireng

Ketan ireng yaiku salah sawijining ketan kang warnanè ireng. Ketan ireng bisa diolah dadi tapé, bubur kacang ijo, es doger, rengginang, lan liya-liyané.

                                               

Afritada

Afritada minangka panganan saka Filipina berbasis Spanyol sing dumadi saka iwak pitik, daging sapi, utawa daging babi sing diolah ing saos tomat nganggo wortel, kentang, lan mrica lonceng abang lan ijo. dipangan karo beras putih lan panganan umum ...

                                               

Bánh da lon

Bánh da lon utawa bánh da heo yaiku kue lapis kukus Vietnam sing digawe saka pati tapioka, tepung beras, kacang mungga, talas, utawa durian, santen lan / utawa banyu, lan gula. Wujude alus lan alus kanthi gelatin, kanthi lancip lapisan warna sing ...

                                               

Kwati

Kwāti ; Nepali) yaiku sup campuran saka sangang jinis kacang kecambah. Iki minangka panganan tradisional Newari sing dikonsumsi ing festival Guni Punhi, dina purnama Gunlā sing dadi wulan kaping sepuluh ing kalender lunar Era Nepal. Kwāti dipanga ...

                                               

Sop buntut

Sop buntut iku salah sawijining panganan lumrah Indonésia. Sop iki digawé saka buntut sapi sing digodhog nganti empuk lan banjur dibumboni. Kadhangkala buntuté iki ya digorèng utawa dibakar. Duduh sop buntut iki bening lan saliyané diwèhi buntut ...

                                               

Gravlax

Gravlax utawa grav laks minangka salah sawijining olahan Nordik sing kalebu salmon sing bisa dibumboni nggunakake uyah, gula, lan dill. Gravlax biasane dadi panganan pembuka, diiris tipis lan diiringi hovmästarsås, saus dill lan mustar, ing roti ...

                                               

Kenthang uleg

Kentang uleg utawa kentang tumbuk, kanthi koloki dikenal minangka mash, minangka sajian sing disiyapake kanthi mashing kentang rebus. Susu, mentega, uyah lan mrico asring digunakake nalika nyiyapake. Piring kasebut biasane dadi lawuhan kanggo dag ...

                                               

Vindaloo

Vindaloo utawa vindalho minangka sawijining panganan kari India adhedhasar ing panganan saka Portugis ya iku Carne de vinha dalhos sing misuwur ing tlatah Goa, Vasai, cedhak Konkan, Kerala lan tlatah liyané ing India. Iki ditepungi sacara global ...

                                               

Yukgaejang

Yukgaejang utawa daging sapi sup pedhes ya iku sop pedhes Korea kang digawé saka daging sapi suwir lan brambang. Yukgaejang bagéan saka gom guk utawa sup kenthel sing mauné dihidhangke ing masakan kadhaton Korea. Hidhangan iki dianggep sehat lan ...

                                               

Kenthang rajang

Rajang kentang yaiku salah sawijining olahan jinis wedges kentang, asring gedhe lan ora dikendhaleni, sing bisa dipanggang utawa digoreng. Didol ing restoran lan restoran fast food. Ing Australia, wedges kentang minangka panganan bar sing umume, ...

                                               

Roti kenthang

Roti kentang minangka salah sawijining jinis roti ing endi glepung kentang utawa kentang ngganti bagean saka glepung gandum biasa. Wis dimasak kanthi macem-macem cara, kalebu panggang ing wajan utawa wajan panas, utawa ing oven. Sampeyan uga ragi ...

                                               

Kenthang digorèng

Kentang goreng minangka salah sawijining olahan- utawa komponen panganan liyane, kaya ta Bauernfrühstück - intine kalebu kentang sing wis digoreng, utawa digoreng, ing minyak masak panas, asring ditambah karo uyah lan / utawa bumbu liyane. Dhewek ...

                                               

Pai kenthang lan daging

Pai daging lan kentang minangka macem-macem pie sing populer ing Inggris. Pie daging lan kentang kasedhiya ing pirang-pirang versi lan kalebu casing jajanan sing isine: kentang, wedhus utawa sapi, lan kadang wortel lan / utawa bawang. Dheweke asr ...

                                               

Kuwé dadar kenthang

Pancake kentang, raggmunk, deruny, latkes utawa boxties minangka pancake goreng parut utawa kentang rebus, panganan matzo utawa glepung lan bahan pengikat kaya ta endhog utawa apel, asring dirasakake nganggo papak utawa bawang bombay lan bumbu pa ...

                                               

Kenthang leléwa Rioja

Kentang Gaya Riojan utawa Patatas la Riojana minangka panganan saka masakan Spanyol, populer ing kabupaten Rioja lan Álava ing wilayah Basque ing Spanyol. Digawe nganggo mrico lonceng, sosis chorizo lan kentang. Saosipun sederhana, lan kenthel de ...

                                               

Produksi beras ing Indonesia

Produksi beras ing Indonesia minangka salah sawijining jinis bagean penting ing ekonomi nasional. Indonesia minangka produsen beras nomer telu paling gedhe ing saindenging jagad.

                                               

Ama-no-Uzume

Ama-no-Uzume inggih menika satunggaling dewi tari lan kabagyan utawi dewi ingkang nari nalika wanci énjing. Kanthi kasiram toya ingkang medal ing sanginggilipun guci, Ama no Uzume menika nari lan paring lelipur dhumateng para déwa-dewi wonten ing ...

                                               

Running man

Running Man ya iku acara varietas saka Korea Kidul. Tayang sapisanan ing tanggal 11 Juli 2010 ana ing SBS. Acara iki gantine acara varietas Family Outing.

                                               

Glepung gandum

Tepung gandum minangka bubuk sing digawe saka giling gandum sing digunakake kanggo konsumsi manungsa. Varietas gandum diarani "empuk" utawa "ringkih" yen isi gluten kurang, lan diarani "hard" utawa "kuwat" yen kandungan gluten dhuwur. Glepung ato ...