ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 68




                                               

Beksa maengket

Beksa Maengket ingguh punika beksan tradhisional tiyang Minahasa. Beksan punika sampun wonten wiwit jaman dhisek kanthi dinten punika beksan mau taksih ngrembaka lan dipunlestantunaken. Beksan punika sampun wonten ing tanah Minahasa wiwit tiyang ...

                                               

Hari Merdeka

Hari Merdeka ya iku irah-irahan tembang maha karya nasional kaping kara saka panjenengané H. Mutahar lan dirilis ing taun 1946. BNTV memainkan lagu pwnutup di akir giyaran. Tujuh belas agustus taun empat lima Itulah hari kemerdekaan kita Hari mer ...

                                               

Martin Ricca

Martin Ricca miyos ing Rio Cuarto inggih punika salah satunggaling kitha ing provinsi Codoba, Argentina rikala 17 Dhésèmber 1985. Tahun 1998 piyambakipun kepanggih kaliyan musisi kang sampun misuwur, Adrian Pose ingkang ngajak piysmbskipun tindha ...

                                               

Tembung Gerban-gerba

Tembung Gerban-gerba yaiku tembung rerangkèn utawa tembung loro sing didadeké siji, nanging ana sing dielongi utawa diungkrèt. Tembung gerban-gerba sing akeh-akeh kanggo ing tembang, kanggo ngetung guru wilangan utawa lagu, kaya ta: Sarotama tege ...

                                               

Cublak-cublak Suweng

Cublak-cublak Suweng yaiku salah sawijining dolanan sing diiringi lagu pengiring sing ditembangake. Lagu pengiring ing game iki duwe judhule padha karo jeneng game kasebut dhewe, yaiku cublak-cublak suweng. Dolanan tradhisional cublak-cublak suwe ...

                                               

Puré

Puré utawa puree lan diarani bubur iku jeneng umum tumrapé panganan, racaké woh-wohan utawa janganan, sing digiling dadi bubur empuk utawa cuwèran kenthel. Istilah puré iki tumpang tindhih karo panganan liya sing wujudé mèh padha kaya ta sup kent ...

                                               

Stilton

Stilton minangka salah sawijining jinis olahan keju Inggris, diproduksi ing rong jinis: Biru, sing wis ditambahake Penicillium roqueforti kanggo ngasilake aroma lan rasa khas, lan Putih, sing durung ana. Loro-lorone wis diwenehi status sebutan si ...

                                               

Colby-Jack

Colby-Jack, utawa Co-jack / Cojack, minangka keju Amerika sing diproses kanthi artifisial nggunakake keju Colby lan Monterey Jack sing digabung dadi siji liyane. Klasifikasine minangka tekstur semi-keras lan entheng amarga proses penuaan 2 minggu ...

                                               

Evan Dimas

Evan Dimas Darmono yaiku pemain sepak bola profesional ing Indonesia sing main dadi gelandang tengah. Evan Dimas sukses nggawa Kejuaraan Remaja U-19 AFF 2013 kanggo menang Kejuaraan Pemuda AFF U-19 2013 kanthi ngalahake Vietnam ing partai paling ...

                                               

Cifantuan

Cífàntuán utawa mung, fantuan minangka sajian ketan ing masakan Tionghoa sing asale saka wilayah Jiangnan ing sisih wetan China sing kalebu Shanghai lan wilayah sekitar. Iki digawe kanthi mbungkus ketat youtiao karo beras ketan. Biasane dipangan ...

                                               

Begawi adat lampung

Tahap pertimbangan khusus Upacara meghwatin minangka patemon warga pribumi kanggo nemtokake manawa ana wong sing cocog kanggo nindakake Pepadun Cakak. Ing kasus iki, biaya sing dienggo kalebu biaya pengadilan sing diarani galang silo, jumlah sing ...

                                               

Iron Maiden

Iron Maiden inggih punika grup heavy metal ingkang dipundamel taun 1975 ing London, Britania Raya. Band punika dados salah satunggalipun band saking New Wave of British Heavy Metal. Iron Meiden dipundamel déning Steve Harris ing bassist. Steve sa ...

                                               

Bradley Dack

Br Bradley Paul Dack inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Inggris ingkang samenika main minangka glandhang ing Liga Utama Inggris klub Blackburn Rovers F.C.

                                               

Ada

Ada utawa Ela Ada, minangka salah sawijining olahan tradisional panganan khas Kerala sing legi lan tradisional India, kalebu bungkus beras sing dibungkus ing adonan sing digawe saka glepung beras, kanthi isian manis, dikukus ing godhong gedhang l ...

                                               

Ada Apa Dengan Cinta?

Cithakan:Penghargaan filem Ada Apa dengan Cinta? ya iku filem Indonesia karya Rudi Soedjarwokang diresmiake lan digiyaraké wiwit Kamis, tanggal 7 Fèbruari 2002 lan dibintangi Nicholas Saputra lan Dian Sastrowardoyo, kanthi lagu tema soundtrack ma ...

                                               

Belitang II, Ogan Komering Ulu Timur

Kelirejo BK 24 ya iku salah satu désa di kecamatan Belitang II kabupatèn OKU Timur. Di Kelirejo hanya ada satu sekolah ya iku SD Negeri 1 Kelirejo. Sekolah ini terletak di pusat désa dan di sini lah putra-putri harapan désa kelirejo dididik olèh ...

                                               

Memek (panganan)

Memek minangka cemilan khas saka Pulo Simeulue ing Aceh, Indonesia. Panganan iki padha karo bubur lan digawe saka ketan lan gedhang. Memek ditunjuk minangka Warisan Budaya Intangible ing Indonesia ing sidhang sing ditindakake ing Millennium Hotel ...

                                               

Palo Alto, California

Palo Alto ya iku jeneng kutha ning Amérikah Sarékat. Manggone ning pérangan kulon. ya iku ning praja California. Nalika taun 2000, kutha iki duwé ccah padunung ana 58.598 jiwa lan duwé amba wewengkon 66.4 km². Kutha iki duwé angka kepadatan pendu ...

                                               

Bannock

Bannock minangka macem-macem roti cepet sing rata utawa artikel bunder sing amba utawa dipanggang saka gandum. Bannock biasane dirajang dadi bagean sadurunge disedhiyakake.

                                               

Pecerèn

Peceren minangka jinis penggalian utawa depresi ing lemah sing umume luwih jero tinimbang ambane sing luwih amba, lan sempit dibandhingake karo dawane. Ing geologi, parit digawe minangka akibat saka erosi kali utawa kanthi gerakan geologis lempen ...

                                               

Cuberdon

Cuberdon minangka sawijining permen Belgia sing bentuk kerucut. Ing basa Walanda uga dikenal minangka neus, Gentse neus, utawa neuzeke sing mirip irung manungsa. Ing basa Prancis, cuberdons uga diarani chapeau-de-curé lan chapeau-de-prêtre. Cuber ...

                                               

Plateau de fruits de mer

Plato de fruit de mer minangka sajian panganan laut saka kerang mentah lan masak sing digawe adhem ing piring, biasane ing amben es . Plato de fruit de mer umume kalebu kerang lan diwenehake karo bumbu kayata saus mignonette, saus koktail, lan je ...

                                               

George Junus Aditjondro

George Junus Aditjondro yaiku salah sajining dosen ing Universitas Kristen Satya Wacana. Dhèwèké narima ganjaran Kalpataru taun 1987 merga pengabdianné karo pelestarian lingkungan idhup lewat macem-macem Lembaga Swadaya Masyarakat. Milih tinggal ...

                                               

Sheela Shanker

Sheela Shanker iku, sawijining wong wadon sing menang sayembara Ratu Ayu ing Malaysia taun 1987. Kala iku kenya iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iki yèn dideleng saka jenengé katonané wong katurunan Éropah.

                                               

Kalakukko

Kalakukko minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan tradisional saka wilayah Finlandia Savonia sing digawe saka iwak sing dipanggang ing jero roti. Kalakukko misuwur ing Kuopio, ibukutha wilayah Savonia Lor. Kuopio minangka omah kangg ...

                                               

Kiribath

Kiribath yaiku salah sawijining jinis panganan tradisional Sri Lankan sing digawe saka beras. Wis disiapake kanthi masak nasi karo santen, mula jeneng iki, lan bisa dianggep minangka wujud jajan utawa puding beras. Kiribath minangka sajian pentin ...

                                               

Sega lan kari

Nasi lan kari minangka sajian sing kawentar ing negara - negara India Kidul Andhra Pradesh, Telangana, Karnataka lan Tamil Nadu, uga ing Sri Lanka lan Bangladesh.

                                               

Glepung gram

Glepung gram utawa besan yaiku salah sawijining glepung pulsa sing digawe saka lentil gram kuning bubuk. Iki minangka bahan pokok ing masakan bawana India, kalebu masakan India, Bangladeshi, Burma, Nepali, Pakistan, lan Sri Lankan.

                                               

Kalu dodol

Kalu dodol minangka panganan sing legi, jinis dodol sing populer ing Sri Lanka. Piring peteng lan lengket kalebu umume kithul jaggery, glepung beras lan santen. Kalu dodol minangka panganan sing angel banget lan butuh wektu kanggo nyiyapake. Wila ...

                                               

Kripik pohung

Kripik pohung minangka panganan cemilan sing digawe saka irisan tipis sing oyod singkong goreng sing jero. Umume ditemokake ing India Selatan lan Sri Lanka, uga ing Indonesia sing diarani kripik singkong. Iki uga minangka olahan ing komoditas ake ...

                                               

Watalappam

Watalappam yaiku salah sawijining olahan jinis puding kastard klapa digawe saka santen utawa susu pekat, jaggery, kacang mete, endhog, macem-macem rempah-rempah, kalebu kapulaga, cengkeh, lan pala, lan kadhang kala jus pandan kenthel utawa polong ...

                                               

Rihaakuru

Rihaakuru yaiku saos kenthel adhedhasar iwak. Werna beda-beda gumantung saka coklat muda nganti coklat peteng. Iki minangka panganan tradisional masakan Maldivian, dikonsumsi meh saben dina ing saben kluwarga ing Maladewa lan ing Minicoy wiwit ja ...

                                               

Tèrong Thai

Terong Thai minangka jeneng kanggo macem-macem jinis terong sing digunakake ing masakan Asia Tenggara, umume spesies terong Solanum melongena. Iki uga dibudidayakake ing India lan Sri Lanka lan kalebu ing masakan Sri Lanka. Terong ukuran bal golf ...

                                               

Lempeni

Lempeni, rempeni utawa Ardisia elliptica kalebu tuwuhan kang tansah ijo. Tuwuhan ikiumebar ing India, Sri Lanka, Indocina, Malaysia, Indonesia lan Papua Nugini. Tuwuhan iki bisa duwé dhuwur nganti 5 mèter, urip ana lemah kang teles lan ayom, duwé ...

                                               

Parthayadnya Mawi Sekar

Parthayadnya Mawi Sekar punika sanadyan boten mawi nyebat asmané satungalipun ratu, nangging kedah dipun papanaken wonten ing mriki tétémbunganipun ketawis bilih barakan kaliyan serat Ardjunawijaya saha Sutasoma. Serat Parthayadnya grupipun serat ...

                                               

Pangawetan panganan

Pengawetan pangan iku cara sing digunakaké kanggo nggawé pangan kang duwé daya nyimpen wektu sing dawa lan nahan sawijining sipat fisik lan kimia pangan.

                                               

Biscuit

Ing Amerika Serikat lan Kanada, biskuit minangkamaneka barang panggang cilik kanthi kerak coklat lan jeroan sing alus lan rapuh. Biasane digawe nganggo bubuk manggang utawa soda kue minangka agen ragi kimia tinimbang ragi. Dheweke berkembang saka ...

                                               

Antibeku

Antibeku iku kimia aditif sing lowers titik pembekuan banyu basis cuwèran. Antibeku dicampur digunakaké kanggo éntuk mudhunake titik pembekuan kanggo lingkungan selesma lan kanggo éntuk ningkatake nggodhok titik kanggo ngidini kanggo luwih dhuwur ...

                                               

Roti cepet

Roti cepet yaiku salah sawijining olahan roti sing di ragi karo agen ragi kimia tinimbang roti biologis kaya ragi utawa wiwitan asam. Kauntungan saka roti sing cepet yaiku kemampuan kanggo siyap kanthi cepet lan andal, tanpa mbutuhake tenaga kerj ...

                                               

Kunir pethak

Kunir Pethak utawa duwé kandhungan kimia, kaya ta kandhutan zat tianin, amilum, kurkumin, lenga atsiri, gula, sapoin, damar, flavonoid, uga zat protéin toksis kanggo ngalonke uripé sel kanker.

                                               

Wungkus panganan

Wungkusan panganan yaiku salah sawijining bungkus kanggo panganan. Paket nyedhiyakake perlindungan, resistensi ngrusak, lan kebutuhan fisik, kimia, utawa biologis khusus. Bisa uga diwenehi label kasunyatan nutrisi lan informasi liyane babagan pan ...

                                               

Panglurus rambut

Ngleresake rambut minangka teknik tata rambut sing digunakake wiwit taun 1890-an sing ana gandhengane karo rambut rata lan rata supaya katon alus, ramping, lan ramping. Iki dadi misuwur banget ing taun 1950-an ing antarane pria lan wanita kulit i ...

                                               

Sobrassada

Sobrasada yaiku sosis sing mentah, sing ditambani saka Kapuloan Balearic sing digawe daging babi, paprika lan uyah lan rempah - rempah liyane. Sobrasada, bebarengan karo botifarró, minangka produk daging tradisional Balearic sing disiapake ing up ...

                                               

Popok

A Popok / daɪpə / utawa nappy a iku jinis jeroan sing ngidini kiwane kanggo Urinate utawa ngising tanpa nggunakake jamban, dening nyerep utawa ngemot produk sampah kanggo nyegah rereged sandhangan njaba utawa lingkungan eksternal. Nalika popok da ...

                                               

Kembang api

Kembang api ya iku materi kang bisa njeblug. Kembang api uga nduwéni daya njeblug kang cilik piroteknik. Kembang api lumrahé dianggo panglipur, amarga kembang api nduwéni efek lampu kang éndah. Kembang api uga digunakaké nalika ana karaméan taun ...

                                               

Dhaptar Publikasi Statistika

Ganhèng wacan ngenani statistika lan matématika akèh-akèhé nganggo basa Inggris, mula murih prasaja bisa diwaos langsung ing Wikipedia basa Inggris kaya kacetha ing ngisor iki: List of important publications in statistics pratélan publikasi ngena ...

                                               

Frieda Nuzulia Ratna Hadiyati

Frieda Nuzulia Ratna Hadiyati ya iku salah siji dosén Undip kang lair ing Semarang, 19 Mei 1956 lan agamané Islam. Dhéwéké alumni Fakultas Psikologi UI Jakarta lan wis tau kuliyah S2 ing Fakultas Pasca Sarjana UGM Yogyakarta. Kèjaba dadi dosén FI ...

                                               

Nrimo

Nrimo ing psikologi manungsa minangka setuju karo kasunyatane sawijining kahanan, ngakoni proses utawa kondhisi tanpa nyoba ngowahi utawa mrotes. Konsep kasebut tegese cedhak karo idin, asale saka basa Latin acquiēscere. Eckhart Tolle, sawijining ...

                                               

Psikomètrika

Psikomètrika iku babagan kang magepokan karo téyori lan tèknik sajeroning pangukuran pendhidhikan lan psikologis, nyakup pangukuran kawruh, kamampuan, sikap, lan sipat kapribadèn. Babagan iki mligi nyinaoni prabédan antar individu lan antar golon ...

                                               

Lenga jagung

lenga jagung yaiku minyak sing diekstrak saka germ jagung. Panganggone utamane yaiku masak, ing endi titik asap sing dhuwur nggawe minyak jagung sing ditapis dadi minyak goreng sing larang banget. Iki uga minangka bahan utama kanggo sawetara marg ...