ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 70




                                               

Senam aerobik

Senam aerobik inggih punika senam kanthi iringan musik.Senam punika mbetahaken kalenturan saha kontinuitas obahan ingkang trep kaliyan musik ingkang ngiringi.Dr Kenneth Cooper inggih punika pelopor senam aerobik. Ancasing senam punika saged mompa ...

                                               

Bumbu pawon

Daftar bumbu pawon: Laos Kayu legi Lombok rawit Temu kunci Pala Godhong pandan Jintan Kemiri Kapulaga Cabé Wijèn Jaé Brambang Mrica Serai Kencur Kunir Tumbar Jeruk limo / limau Tabasco Godhong salam Lombok abang Bawang daun utawa godhong bawang T ...

                                               

Suman

Suman minangka jajanan saka beras sing asale saka Filipina. Iki digawé saka beras ketan sing dimasak ing santen klapa, asring diwungkus godhong gedhang, godhong klapa, utawa godhong buli utawa buri banjur dikukus. Biasane dipangan karo gula cuwer ...

                                               

Tèh putih

Tèh putih iku godhong tèh kang durung diawètaké lan di oksidasi. Kayadéné tèh ijo, tèh oolong lan tèh ireng, tèh putih asal saka tuwuhan Camellia sinensis. Tèh putih kadhang ngandhut kembang lan godhong tèh kang isih anom, kang sabanjuré diweruhi ...

                                               

Tarub

Tarub ya iku rerenggan kang digawé saka janur, dipasang ing pinggir tratag kang digawé saka bleketepe.Payoné tarub digawé saka blarak klapa ing tlatah Jawa sok diarani widig Nalika masang tarub lumrahe bebarengan karo siraman, sadina sadurungé ac ...

                                               

Bánh lá

Bánh lá, secara harfiah tegesé "cake leaf", kalebu kategori bánh, utawa jajan Vietnam, sing kalebu salah sawijining jinis olahan bungkus saka macem-macem beras sing diisi karo sawetara isi lan dibungkus ing godhong utawa godhong.

                                               

Sinanglay

Sinanglay minangka panganan Filipina sing digawe saka iwak mateng sing dibungkus janganan godhong lan serai utawa godhong pandan sing dimasak nganggo saus santen pedhes. Iki kalebu jinis ginataan lan asale saka Wilayah Bicol.

                                               

Gulai Itiak

Gulai itiak inggih punika satunggaling dhaharan khas ingkang kawentar saking Koto Gadang Agam, wonten ing Bukittinggi ingkang mapanipun punika boten tebih saking Koto Gadang. Gulai itiak punika sinebat tanak koto gadang. Bahan ingkang dipunginaka ...

                                               

Saag

Saag utawa saga ya iku panganan adhedhasar gegodhongan kaya ta bayem, godhong sawi, sayuran ijo Collard, basella lan sapanunggalane sing dipangan karo roti utawa naan lan uga sega. Saag bisa digawé saka bayem, godhong mustard, brokoli dicincang, ...

                                               

Sop janganan

Sop janganan punika umum sup disiapake nggunakake sayuran lan sayuran godhong minangka bahan utami. Iki wiwit saka sejarah kuno, lan minangka produk panganan sing diproduksi kanthi massal ing jaman saiki.

                                               

Sarma

Sarma minangka salah sawijining olahan wit anggur, kubis, rhubarb biksu, kale utawa godhong chard sing digulung ngubengi gandum, kaya ta bulgur utawa nasi, daging cincang, utawa kalorone. Iki ditemokake ing masakan bekas Kekaisaran Ottoman saka T ...

                                               

Mojito

Mojito iku Kuuban tradisional highball. Koktail asring kasusun saka limang bahan: rum putih, gula, jus jeruk, banyu soda, lan mint. Gabungan rasa legi, jeruk, lan rasa mint ditrapake kanggo nglengkapi rum, lan nggawe mojito minangka omben musim p ...

                                               

Lengkeng pingpong

Tuwuhan buah kelengkeng pingpong utawi Nephelium Longanum gadhah gagang ingkang ageng lan rimbun. Tuwuhan punika taksih satunggal famili kaliyan Rambutan, Kapulasan, Leci. klasifikasinipun lengkeng pingpong inggih punika: Devisi Spermatophyta, Su ...

                                               

Gentian

Gentian minangka salah sawijining jinis minuman beralkohol sing jelas sing diwiwiti ing wilayah pegunungan, diproduksi kanthi oyod kembang gentian.

                                               

Watu thuthuk

Nuthuk watu, Knockin-stanes utawa Clach chnotainn ing Scottish Gaelic padha kapapar watu bedrock utawa boulders kanthi concavity Cut pot-shaped menyang wong digunakake kanggo husking gandum lan cereals sadurunge introduksi saka cara liyane saka p ...

                                               

Kurir pit

Utusan sepeda yaiku wong sing makarya kanggo perusahaan kurir sing nggawa lan ngirim barang nganggo sepeda. Utusan sepeda paling asring ditemokake ing distrik bisnis pusat wilayah metropolitan. Perusahaan kurir nggunakake utusan sepedha amarga le ...

                                               

Kukis piñata

Cookie piñata minangka cookie gula sing wujude lan diwarnai kaya piñata lan diisi karo macem-macem permen cilik sing tumpah nalika cookie rusak. Cookie piñata bisa uga ana warna-warni, kalebu nyiyapake adonan cookie kanthi beda lan dicelup warna- ...

                                               

Kambium

Kambium ya iku pérangan saka wit-witan kang wujud ayid, manggon ana ing antarané kulit lan pang. Lumrahé pang kang jinis iki atos lan didarbèni déning uwit kang umuré dawa. Kambium ing kayu nduwèni fungsi minangka jalur dat hara saka jero lemah n ...

                                               

Dewandaru

Déwandaru ya iku tuwuhan taunan kang wujudé wit kanthi ukuran sedheng, dhuwuré 2–5 m. Godhongé tunggal, pucuké lancip, pinggirané rata, balung godhongé nyirip, duwé lapisan wujud lilin, lan ukurané dawa. Godhong kang enom wernané abang. Kembange ...

                                               

Hiasan rami

Hemp perhiasan minangka salah sawijining jinis hemp yaiku materi kang digawe saka sativa ganja tanduran, ugi misuwur minangka "umum hemp", kang wis lestarekake kanggo gawe barang kayata pangan, bahan bakar, sandhangan lan tekstil, Kosmetik, cat, ...

                                               

Cocido lebaniego

Cocido lebaniego minangka panganan tradisional saka wilayah Liébana ing Cantabria, Spanyol. Rebus iki duwe sawetara bahan penting, kalebu kacang -kacangan saka kotamadya Potes, kentang lan sayur-sayuran collard. Bahan-bahan liyane saka resep iki ...

                                               

Kornét sapi

Daging sapi corned iku uyah-nambani balung sikil sapi. Tembung rawuh saka perawatan saka meat karo gedhe-grained uyah rock, uga disebut "corns" saka uyah. Kadhangkala, gula lan rempah - rempah uga ditambahake ing resep daging sapi kornet. Daging ...

                                               

Roti isi daging babi cincang

Roti potong daging babi minangka salah sawijining cemilan sing paling populer lan misuwur ing Macau, lan wis diterangake minangka spesialisasi Macau. Bun asri banget ing njaba lan ing njero alus banget. Sawijining daging babi goreng diiseni ing b ...

                                               

Porchetta

Porchetta minangka daging babi tanpa balung, lemu, lan lembab saka tradhisional kuliner Italia. Sesuguh kasebut diuripake, disusun kanthi ati ati, adas liar, kabèh lemak lan kulit isih ora dibeset, lan / utawa dipanggang, umume nganggo kayu palin ...

                                               

Galbi-jjim

Galbi-jrim utawa iga cendhak sing dikepang yaiku macem-macem bahan kukus utawa kukus Korea sing digawe galbi. Daging sapi galbi asring diarani "gari", mula panganan kasebut bisa diarani "garijjim". Galbijjim umume digawe nganggo iga utawa daging ...

                                               

Daging garang leléwa Montreal

Daging garang lelewa Montreal utawa daging Montreal garang utawa mung daging garang in Quebec iku jinis kosher-gaya Deli produk daging digawe dening salting lan ngruwat daging sapi balung sikil karo rempah-rempah. Brisket diidini bisa nyedhot ras ...

                                               

Escudella i carn dolla

Escudella i carn dolla, utawa escudella sing luwih cekak, iku tradisional Catalan daging lan sayur-sayuran godhok lan sup. Francesc Eiximenis nulis ing abad kaping 14 manawa saben dina dipangan wong Catalan. Ditondoi kanthi nggunakake pilota, bak ...

                                               

Pitik pedhes

Ayam lombok minangka sajian pitik Indo-Tionghoa sing misuwur minangka warisan saka hakka Cina. Ing India, iki bisa uga kalebu macem-macem persiapan pitik garing. Sanajan umume pitik tanpa rambut digunakake ing sajian iki, sawetara wong uga ngguna ...

                                               

Chipotle

Cithakan:Infobox pepperA chipotle / tʃ ᵻ ˈ p oʊ t l eɪ, chi- POHT -lay ; Pangucap cara Spanyol, utawa cabe, yaiku mrica cabai jalapeño mateng asap sing digunakake kanggo bumbu. Iki minangka cabai sing digunakake utamane kanggo masakan Meksiko lan ...

                                               

Pinsèt

Pinset minangka alat cilik sing digunakake kanggo njupuk obyek sing sithik banget supaya gampang ditangani nganggo driji manungsa. Alat kasebut paling kamungkinan asale saka tong, pincer, utawa tang kaya gunting sing digunakake kanggo nyekel utaw ...

                                               

Kapang-kapang

Kapang-kapang ya iku gerak tari kang dilakokaké kanggo nyambut mlebu utawa metuné para penari wadon kanthi khidmat lan urut. Sikil para penari napak lan sikil sijiné maju ana ing ngarepé. Lengen penari lurus ing sandhing awak, ugel-ugel tangan ma ...

                                               

Pizzetta

Pizzetta ya iku pizza cilik sing bisa ing ukurané rata-rata minangka sak driji ing watara telung inci ing diameteripun kanggo sing saka pizza wong ijèn dadi ukurané cilik.

                                               

Schupfnudel

Schupfnudel, uga diarani Fingernudel, kalebu jinis pangsit utawa mi kenthel ing masakan Jerman lan Austria kidul. Mirip karo kopytka Eropa Tengah. Dheweke duwe macem-macem bentuk lan bisa diarani macem-macem jeneng ing macem-macem wilayah. Susuh ...

                                               

Cumbana silit

Cumbana silit yaiku tumindak seksual sing nyisipake palanangan menyang silit pasangan seksual. Tembung kasebut uga kalebu tumindak seksual liyane sing kalebu anus, kalebu pegging, anilingus, driji, lan ngelebokake barang liya menyang silit. Ana s ...

                                               

Dorokdok

Dorokdok inggih punika satunggaling nama saking dhaharan garing ingkang limrah dipuncemil utawi dipundadosaken lawuh. Wujudipun dorokdok punika alit-alit mèmper kados déné krikil karang segara. Wonten ingkang agengipun punika sami kaliyan kuku dr ...

                                               

Lapis roti

roti lapis yaiku panganan sa jinis roti sing disiyapake khusus kanggo digunakake kanggo nyiyapake roti isi. roti lapis diproduksi ing pirang-pirang jinis, kayata putih, gandum, sourdough, rye, multigrain lan liya-liyane. roti isi bisa diformulasi ...

                                               

Cholent

Cholent or hamin minangka olah-olahan sop Yahudi, Ana macem-macem variasi sajian, sing standar ing pawon Ashkenazi lan Sephardi. Bahan baku kolent yaiku daging, kentang, kacang buncis lan gandum. Hamin gaya sephardi asring nggunakake keran beras ...

                                               

Lumpiang ubod

Lumpiang ubod, uga dikenal minangka jantung lumpia sawit, punika hidangan pembukaan Filipina dumadi saka julienned ubod karo macem-macem daging lan jangan ing endhog lancip Pancake. Umume disajikake seger, nanging uga bisa digoreng. Asale saka ku ...

                                               

Gorèng kungkum

Gorèng kungkum yaiku teknik masak kanthi nggorèng utawa nyemplungaké bahan panganan ing lenga panas, umpamané lenga gorèng. Dadi gorèng iki asring diterangné minangka teknik gorèng nggunakaké lenga, mula panganan kasebut dicelupaké kanthi sampurn ...

                                               

Sop getih babi

Sup getih babi minangka sup sing nggunakake getih daging babi minangka bahan utamane. Bahan-bahan tambahan bisa uga kalebu barley lan herbal kaya ta marjoram, uga panganan lan bumbu liyane. Sawetara jinis sing disiapake karo getih daging babi coa ...

                                               

Stippgrütze

Stippgrütze, uga diarani Wurstebrei, minangka salah sawijining panganan Jerman saka Westphalia sing padha karo Grützwurst utawa Knipp. Iki kalebu gandum sing dimasak ing jus sosis, sing diperkaya karo potongan daging, jeroan, kayata jantung, ginj ...

                                               

Faggot

Fagots yaiku bakso digawé saka rajangan iwak lan jeroan, utamané daging babi bebarengan karo Jamu kanggo panambah rasa lan kadhangkala ditambahaké crumbs roti. Iki minangka panganan tradisional ing Inggris, utamane South lan Mid Wales lan Inggris ...

                                               

Araning Kembang

Araning Kembang ing tandhuran dèning basa Jawa, kaya ta: Kembang jambé jenengé mayang Kembang kapas jenengé kadi Kembang kanthil jenengé gadhing Kembang pandhan jenengé pudhak Kembang pacé jenengé sarwendah Kembang aren jenengé dangu Kembang rand ...

                                               

Tomesode

Tomesode inggih punika kimono paling formal kanggé wanita ingkang sampun mantèn. Tomesode saking kain krep kanthi warna ireng ingkang dipunwastani kurotomesode, lajeng tomesode ingkang saking kain krep mawi warna dipunwastani irotomesode. Miturut ...

                                               

Kaos jero

Kaos tanpa lengan yaiku salah sawijining jinis kaos sing diprodhuksi tanpa lengen klambi, utawa lengane wis dipotong. Shirts lengan sing rusak déning wong saka salah siji gender, gumantung ing gaya. Padha bisa digunakake minangka undershirts, rus ...

                                               

Besut gagah

Besut gagah ya iku gerak tari kang dilakokaké déning penari lanang. Besut gagah biyasané digunakaké dadi gerak transisi saka gerakan siji menyang gerakan liyané. Besut gagah dilakokaké kanthi mindah lengen kiwa ing ngarep pas ana ing tengah-tenga ...

                                               

Iron Hide

Ironhide iku sawenèh jeneng karakter fiksi ing waralaba Transformers. Miturut saka panyipta jeneng-jeneng Transformers, Bob Budiansky, Ironhide iku dijenenngi sawisé sèri Tipi Ironside.

                                               

Babi has jero

Tenderloin daging babi, uga diarani fillet daging babi utawa Gentlemens Cut, yaiku potongan daging babi sing dawa lancip. Kaya dene kabeh quadrupeds, tenderloin nuduhake otot utama psoas ing sadawane bagean tulang punggung, ventral menyang verteb ...

                                               

Iwak fermentasi

Iwak fermentasi minangka salah sawijining jinis olahan iwak tradisional. Sadurunge kasedhiya pendinginan, komplong lan teknik pengawetan modern liyane, fermentasi minangka metode pelestarian sing penting. Iwak kanthi cepet ngrusak, utawa dadi bos ...

                                               

Picanha

Picanha minangka potongan daging sapi sing pisanan digawe populer ing Brasil, lan banjur diadopsi ing Portugal. Ing Amerika Serikat, potongan kasebut durung dingerteni lan asring dijenengi tutup sirloin ndhuwur, tutup gumpalan, tutup gumpalan, ut ...