ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 73




                                               

Tisu Jepang

Tisu Jepang minangka salah sawijining kertas sing lancip lan kuat digawe saka serat sayuran. Tissue Japanese bisa digawe saka siji saka telung tetanduran, ing tanduran Kōzō, ing mitsumata shrub lan gampi wit. Serat sing dawa lan kuwat saka tandur ...

                                               

Lenga neem

Minyak neem minangka minyak sayur sing ditekan saka woh-wohan lan wiji neem, sawijining wit ijo sing asli saka anak bawana India lan wis dikenalake ing pirang-pirang wilayah liyane ing wilayah tropis. Iki minangka produk paling penting saka neem ...

                                               

Ham Natal

Ham Natal utawa ham Yule minangka ham sing asring disajikake kanggo nedha bengi Natal ing Eropa sisih lor lan Anglosfer. Gaya persiyapan beda-beda gumantung miturut papan lan wektu. Punika bilih tradisi mangan Ham ngalami évolusi saka pagan Jerma ...

                                               

Unown

Unown, ing Jepang diarani Unknown, iku spésies Pokémon tipe psikik ning Pokémon saka Nintendo lan Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori, Unown pisanan muncul ing dolanan vidéo Pokémon Gold lan Silver lan bacutan sakterusé. Dikenal minangka Pokém ...

                                               

Yushèng

Yusheng, yee sang utawa yuu sahng, utawa Prosperity Toss, uga dikenal minangka lo hei yaiku sawijining olah-olahan arupa salad iwak mentah gaya Kanton. Biasane kalebu potongan iwak mentah, dicampur karo sayuran abon lan macem-macem saos lan bum ...

                                               

Ginataang isda

Ginataang Ikan punika salah sawijining jinis olahan saka Filipino rebusan sup iwak digawe saka iwak lan sayuran ron ing santen karo papak, jahe, bawang, patis utawa bagoong alamang, lan uyah lan mrico. Yaiku jinising ginatan. Versi umum sajian, s ...

                                               

Pizza panganan laut

Panganan laut yaiku pizza sing disiapake karo panganan laut minangka bahan utama. Akeh jinis bahan panganan laut ing bentuk seger, beku utawa kalengan sing bisa digunakake ing pizza panganan laut. Sawetara rantai pizza ritel, uga restoran sing lu ...

                                               

Pangasepan

Pangasepan minangka proses rasa, coklat, masak, utawa ngreksa panganan kanthi mbuwang asap saka bahan kobong utawa kobong, umume kayu. Daging, iwak, lan teh sapsong lapsang asring diasep.

                                               

Beurre Maître dHôtel

Beurre Maître dHôtel, uga diarani butter Maître dHôtel, minangka jinis butter majemuk asale saka Prancis, disiyapake karo mentega, peterseli, jus lemon, uyah lan mrico. Iki minangka salah sawijining olahan butter gurih sing digunakake ing daging ...

                                               

Trixie Lulamoon

Trixie, utawa Trixie Lulamoon, yaiku jaran poni unicorn wadon lan ahli silap mata, uga karakter sampingan ing My Little Pony: Friendship is Magic lan My Little Pony: Equestria Girls. Panjenenganipun minangka antagonis utama Boast Busters lan Magi ...

                                               

Lor

Lor iku pedoman arah. Ing péta, arah lor iku racaké ana ing sisih dhuwur. Adate, arah lor dadi panunjuk arah kompas. Jarum kompas mesthi nunjukake arah lor amarga nganggo magnet. Magnet wis mesthi baé bakal ketarik magnet utama Bumi sing ana ing ...

                                               

Tarzan ke Kota

Tarzan ke Kota ya iku filem Indonesia kang pisanan diputer ing biyoskup tanggal 4 Dhésèmber 2008. Film iki dibintangi Sandra Dewi, Ajul Jiung, Vincent lan disutradarai déning Reka Wijaya. Film iki kelebu filem komedi kang nyaritakaké ana Tarzan k ...

                                               

Amala

Àmàlà minangka salah sawijining panganan lokal Nigeria, asli saka klompok etnik Yoruba ing negara-negara kulon negara kasebut. Iki digawe saka ubi lan / utawa glepung singkong, utawa glepung plantain sing durung mateng. Keladi dikupas, diiris, ...

                                               

Qomaruddin

Qomaruddin dheweke duweni agama islam inggih punika Sekertaris tlatah Kutha Madya Surakarta.keluarga ingkang ketatagamanipun lan mikul dhuwul nilai-nilai budaya,ndadeaken proses internalisasi cultur religious, suatu indicator ingkang nentoaken pe ...

                                               

Suwèk

Nyuwek yaiku tumindak mbedakake materi kanthi paksa, tanpa nganggo alat pemotong. Luh ing selembar kertas, kain, utawa obyek liyane sing padha bisa uga asil saka gaweyan sing disengaja karo tangan kosong, utawa ora disengaja. Beda karo potongan, ...

                                               

Roti taboon

Taboon roti utawa laffa minangka salah sawijining olahan jinis roti lapis Levantine. Biasane dipanggang ing oven tabon utawa tannur, lan padha karo macem-macem roti tandoor sing ditemokake ing pirang-pirang wilayah ing Asia. Iki digunakake minang ...

                                               

Pasta kacang fermentasi

Pasta kacang fermentasi minangka kategori panganan sing difermentasi biasane digawe saka kedele, sing pribumi saka masakan ing Asia Wétan, Kidul lan Tenggara. Ing sawetara kasus, kaya ta produksi miso, macem-macem jinis kacang buncis, kaya ta kac ...

                                               

Pangaseman

Pangaseman minangka proses ngreksa utawa nggedhekake umur panganan kanthi fermentasi anaerob ing brine utawa kecemplung ing cuka. Prosedur pangaseman biasane mengaruhi tekstur, rasa lan rasa panganan. Panganan sing diasilake diarani pickle, utawa ...

                                               

Dosa

Dosa yaiku pancake beras, asale saka India Selatan, digawe saka adonan fermentasi. Kayane mirip karo crepe ing tampilan. Bahan-bahan utamane yaiku beras lan gram ireng, digiling kanthi adonan sing alus lan alus kanthi potongan uyah, banjur diferm ...

                                               

Olahan Ethiopia

Masakan Ethiopia khas kalebu sayuran lan panganan daging pedhes banget. Iki biasane ing wangun wat, godhok nglukis, dadi ning injera, gedhe sourdough flatbread, kang kira 50 centimeters ing diameteripun lan digawe metu saka fermentasi teff glepun ...

                                               

Tunnbröd

Tunnbröd lan pin gulung. Adonan digawé saka kombinasi gandum, gandum lan rye ; agen ragi bisa dadi ragi lan amonium karbonat. Tunnbröd alus biasane digunakake kaya crêpe utawa tortilla minangka bungkus kanggo panganan liyane.panganan cepet sing p ...

                                               

Ginataang kalabasa

Ginataang kalabasa, uga dikenal minangka kalabasa sa gata, minangka sayuran Filipina digawe saka calabaza ing santen lan rempah-rempah. Iku umum kalebu urang lan yardlong kacang buncis lan salah siji bagoong utawa patis. Uga bisa dimasak nganggo ...

                                               

Masakan Pyongan

Masakan Pyongan inggih punika masakan ingkang asalipun saking provinsi Pyongan, Koréa Utara. Tradisi kulinèr masarakat Pyongan ing Koréa Lor dipunpengaruhi déning karaktéristik kontinéntal Manchuria ing jaman kino. Hidangan ingkang dipunmasak ing ...

                                               

Binagoongan

Binagoongan minangka salah sawijining jinis proses masak Filipina sing kasusun saka sayuran utawa daging tumis utawa digoreng ing sadurungeong alamang, papak, lada ireng, lan godhong teluk. Sawetara resep uga nambah nanas, cabai, utawa krim klapa ...

                                               

Tari Klasik India

Jogèd klasik India ya iku jogèd klasik yang berasal dari variasi berdasarkan daerah-daerah di India antara lain Bharatanatyam dari Tamil Nadu, Kuchipudi dari Andhra Pradesh, Manipuri dari India timur laut, Odissi dari Orissa, sarta Kathak dari In ...

                                               

Martini babi

Bacon Martini, uga dikenal minangka bacontini, babi ing kaos sikil utawa martini daging getih, minangka koktail sing kasusun saka vodka sing diinfus karo daging sing dihiasi nganggo hiasan sing bisa kalebu potongan daging, daging babi utawa zaitu ...

                                               

Pai dara

Pai dara minangka salah sawijining panganan tradisional saka Inggris Kulon Kulon, kanthi cathetan awal sing ana gandhengane karo Cornwall, Devon lan Gloucestershire. Sanajan jeneng kasebut ngemot squab, nyatane ngemot daging domba lan apel. Pai k ...

                                               

Holishkes

Holishkes minangka sajian tradisional kubis Yahudi. Holishkes disiapake saka godhong kubis sing rebus sing dibungkus nganggo bentuk bungkus kaya daging cincang banjur dibungkus nganggo saos tomat. Kadhangkala nasi ditambahake ing isi daging. Nali ...

                                               

Thong èk

Thong ek, uga dikenal minangka "Tepung Gandum karo Endhog Yolks", minangka salah sawijine saka sangang panganan pencuci mulut tradisional Thailand sing enak. Kue manis emas sing diukir minangka macem-macem jinis kembang sing dihiasi nganggo godho ...

                                               

Iwak gorèng

Iwak goreng nuduhake panganan iwak utawa kerang apa wae sing wis disiapake kanthi digoreng. Biasane, iwak ditutupi adonan, endhog lan potongan roti, glepung, utawa rempah - rempah lan rempah-rempah sadurunge digoreng lan disajekake, asring ngangg ...

                                               

Gorèng iwak

iwak goreng minangka panganan kang ngemot battered utawa breaded iwak goreng. Biasane uga kalebu kentang goreng, coleslaw, hushpuppy, irisan jeruk nipis, saus tartar, saus panas, cuka malt lan panganan cuci mulut. Sawetara versi Native American d ...

                                               

Sop iwak

Sop iwak minangka panganan sing digawe kanthi nggabungake iwak utawa panganan laut karo janganan lan stok, jus, banyu, utawa cairan liyane. Sup panas uga ditondoi dening bahan-bahan padhet sing nggodhog ing cairan ing pot nganti rasa diekstrak, d ...

                                               

Pai iwak

Pai iwak, uga dikenal minangka kue nelayan, minangka panganan tradisional Inggris. Pie biasane digawe nganggo iwak putih, asring ngrokok, ing saus putih utawa saus keju cheddar sing digawe nganggo susu iwak sing dibakar. Udang lan endhog rebus mi ...

                                               

Mimpi Sèmah Sang Juru Iwak

Mimpi Sèmah Sang Juru Iwak punika karya lukisan Hokusai, sang palukis Jepang. Lukisan punika ingkang kagolong erotis, dipundamel kirang langkung ing taun 1820. Ing lukisan punika wonten tiyang wadon lukar ingkang dipunkekep déning oktopus.

                                               

Sardhèn

Sardhen minangka salah sawijining jinis iwak sing akeh nutrisi, cilik, berminyak sing akeh dikonsumsi manungsa lan minangka iwak pakan saka spesies iwak, manuk laut lan mamalia laut sing luwih gedhe. Sardin minangka sumber asam lemak omega-3. Sar ...

                                               

Chowder

Chowder minangka jinis sup utawa rebus sing asring disiyapake nganggo susu utawa krim lan kenthel nganggo krupuk pecah, biskuit kapal remuk, utawa roux. Variasi chowder bisa uga panganan laut utawa jangan. Krupuk kayata kerupuk kerang utawa uyah ...

                                               

Thieboudienne

Tiep utawa thieb minangka panganan tradisional saka Sahel, utamane saka Senegal lan minangka panganan utama ing Senegal. Versi tiep diarani thieboudienne utawa chebu jen disiapake karo iwak, nasi lan saos tomat sing dimasak ing siji pot, lan dian ...

                                               

Pangawétan

Ngobati yaiku salah sawijining macem-macem proses pengawetan lan rasa panganan kayata daging, iwak lan sayuran, kanthi tambahan uyah, kanthi tujuan supaya kelembapan metu saka panganan kanthi proses osmosis. Amarga ngobati nambah konsentrasi laru ...

                                               

Fricot

Fricot minangka panganan tradisional Acadian. Fricot minangka bagean penting saka budaya panganan Acadian, sing diarani mangan ing basa Prancis Acadian yaiku Au fricot! Bahan-bahan utamane kalebu kentang, bawang, lan daging apa wae sing kasedhiya ...

                                               

Kuciran

Pemegang buntut kuda minangka barang sing digunakake kanggo nyikat rambut, utamane rambut dawa, adoh saka wilayah kayata rai. Iki biasane ditindakake minangka bagean saka gaya rambut kayata pigtail, tandan, utawa ponytail kanggo rambut lurus, ber ...

                                               

Kèju ing roti panggang

Keju roti panggang digawe nganggo irisan utawa keju parut ing roti panggang lan lebur ing sangisore panggangan. Iki misuwur ing Inggris, Australia lan Selandia Baru, Karibia lan ing negara-negara Afrika. Kadhangkala diarani kelinci Welsh, sanajan ...

                                               

Tourtière du Lac-Saint-Jean

Tourtière du Lac-Saint-Jean minangka sajian Québécois saka kulawarga pie lan variasi sajian wisata sing populer ing Prancis Prancis. Varian iki asale saka wilayah Saguenay-Lac-Saint-Jean ing Quebec. Tourtière du Lac-Saint-Jean bedane karo turisèr ...

                                               

Joko tarub

Ki ageng Tarub II kang Putra Kiageng Tarub I gadhah Garwo kang Asma Dewi Nawang Wulan, asma sanèsipun Ki ageng Tarub II daub patutan asma Dewi Nawangsih salah satunggaling putri dipundaup salah tunggaling Putri selir Prabu Brawijaya I Radja Majap ...

                                               

Kuwé telung susu

Kue tres lintah, uga dikenal minangka pan tres leches, yaiku kue spons - ing sawetara resep, butter jajan - direndhem ing telung jinis susu: susu sing nguap, susu pekat, lan krim abot.Nalika mentega ora digunakake, tres lintah minangka kue sing e ...

                                               

Ginataang hipon

Ginataang hipon yaiku sup panganan laut Filipina sing digawe saka urang lan santen lan rempah-rempah. Beda karo jinis ginataan liyane, amarga ora nggunakake janganan. Yaiku jinising ginatan. Varian sajian kalebu ginataang curacha lan ginataang su ...

                                               

Kerang panggang

Kerang panggang utawa clam bakar, uga dikenal kanthi clambake New England, minangka cara tradisional masak panganan laut, kaya ta lobster, kerang, kepiting, kerang alus, lan quahogs. Panganan kasebut biasane dimasak kanthi ngukus bahan-bahan ing ...

                                               

Arroz caldoso

Arroz Caldoso minangka panganan sing asale saka Spanyol. Secara harfiah tegese "beras brothy" lan kasusun saka duduh kaldu lan beras kanthi macem-macem rasa lan bahan-bahan ekstra. Resep cukup beda-beda gumantung ing wilayah ing semenanjung Iberi ...

                                               

Chingri malai kari

Kari Chingri malai uga dikenal minangka kari udang malai, yaiku olahan kari benggala sing digawe saka udang lan santen lan dibumboni rempah-rempah. Piring kasebut misuwur ing saindenging Bengal lan disajikake sajrone pesta pernikahan lan perayaan ...

                                               

Olahan Yahudi Amérika

Masakan Yahudi Amerika kalebu panganan, masak, lan kebiasaan mangan sing ana gandhengane karo wong-wong Yahudi Amerika. Iki dipengaruhi banget dening masakan para imigran Yahudi sing teka ing Amerika Serikat saka Eropa Wétan sekitar abad kaping 2 ...

                                               

Rica-rica pitik

Rica-rica pitik iku sawijining panganan kang digawé saka daging pitik. Panganan iki asalé saka Manado, Sulawesi Utara. Tembung rica asalé saka basa Manado kang tegesé "pedhes" utawa lombok. Resep kanggo nggawé rica-rica pitik akèh maceme, uga car ...