ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 74




                                               

Metropolitan Opera

Metropolitan Opera ya iku sawijining gedhong opera kang dibangun taun 1883. Gedhong iki uga kalebu gedhong opera sing tuwa dhéwé ing donya. Gedhung iki ana ing Lincoln CenterIng. taun 1995, Metropolitan Opera dianyari kanthi unsur modern. Péranga ...

                                               

Lawang

Lawang utawa Kori yaiku salah sijiné piranti omah kang bisa dibukak. lawang lumrahé nemplek ing témbok lan gebyok. Gunané kanggo nggampangaké sirkulasi udara ing sajrone panggonan-panggonan ing sanjeroné omah. Saliyané tinemu ing wewangunan-wewan ...

                                               

Crema de fruta

Crema de fruta yaiku salah sawijining olahan panganan tradisional Filipino fruitcake digawe karo lapisan saka karang jajan, manis puding utawa krim, gelatin utawa gulaman, lan macem-macem wadi utawa seger woh-wohan, kalebu mangoes, pineapples, ch ...

                                               

Aloo mutter

Aloo mutter minangka sajian Punjabi saka anak bawana India sing digawe saka kentang lan kacang polong ing saus tomat krim sing dibumbui. Iki minangka panganan vegetarian. Saos umume dimasak nganggo bawang putih, jahe, bawang, tomat, cilantro, wij ...

                                               

Chhena poda

Chhena poda minangka panganan cuci mulut keju saka negara Odisha ing India. Poda chhena secara harfiah tegese Keju Panggang ing Odia. Iki digawe saka chehena keju krasan seger sing wis diraeni kanthi apik, gula dipanggang nganti pirang-pirang jam ...

                                               

Masala puri

Masala puri, utawa Masalpuri, minangka nyamikan India sing misuwur banget ing negara bagian kidul Karnataka, Tamil Nadu, Telangana lan Andhra Pradesh. Wujud chaat, olahan kasebut asale ing negara Karnataka ing India lan saiki wis misuwur ing sain ...

                                               

Daging baya

Daging buaya yaiku daging saka alligator utawa baya sing bisa didadekake olahan lan dipangan. Iki wis digunakake kanthi historis lan ing jaman saiki ing macem-macem masakan ing Amerika Serikat Kidul. Endhog buaya uga kanggo dikonsumsi. Daging All ...

                                               

Baba ghanoush

Baba ghanoush, uga dieja baba ganoush utawa baba ghanouj, minangka salah sawijining jinis panganan pembuka Levantine eggplant masak sing wis dicampur karo tahini, minyak zaitun, bisa uga jus lemon, lan macem-macem bumbu. Cara tradisional, mutabba ...

                                               

Sahur

Sahur, uga bisa diarani Sehur, Sehri, Sahari lan Suhoor sajeroning basa liyané, ya iku sawijining istilah Islam kang ngarujuk sajeroning kagiyatan mangan déning umat Islam kang duwé niyat kanggo nindakaké Pasa /siam ana ing wayah pajar utawa sadu ...

                                               

Annin tahu

Tahu Annin utawa tahu almond minangka panganan cuci mulut sing lembut lan alus saka susu kernel aprikot, agar, lan gula. Iki minangka panganan cuci mulut tradisional masakan Beijing, Masakan Kanton, lan masakan Jepang. Mirip karo blancmange. Ing ...

                                               

Kuwé battenberg

Battenberg utawa Battenburg yaiku kue bolu entheng sing dianakake senggol. Kue ditutupi marzipan lan, nalika dipotong ing salib, nampilake pola pamriksa loro-kanggo-rong khas sing beda-beda kanthi warna pink lan kuning. Pola kotak-kotak gedhe ing ...

                                               

Yéma

Yema punika salah sawijining jinis olahan arupa puding confectionary saka Filipina. Iki digawe nganggo kuning telur, susu, lan gula. Jeneng yema saka basa Spanyol kanggo "kuning telur". Kaya panganan cuci mulut Filipina sing adhedhasar kuning tel ...

                                               

Supangle

Supangle utawa sup minangka jinis puding coklat Turki. Lapisan ngisor kalebu rajangan jajan lan asring dihias nganggo pistachio utawa klapa, lan kripik coklat.

                                               

Khichuri alus

Khichuri lunak, uga dikenal kanthi jeneng Norom Kisuri minangka salah sawijining jinis panganan adhedhasar nasi sing padha karo konsistensi bubur, sajian sing populer ing wilayah Sylhet ing Bangladesh. Iki minangka panganan tradisional ing masaka ...

                                               

Back to December

"Back to Desember" iku judul lagu kang katulis lan karekam dening penyanyi kondhang saka Amerika, yaiku Taylor Swift. Lagu iki mlebu ing albume sing katelu yaiku Speak Now kang kababar taun 2010. Lagu iki kasebar ing radio Amerika Serikat tanggal ...

                                               

Doge (meme)

Doge minangka meme Internet sing misuwur ing taun 2013. Meme iki biasane kalebu gambar asu Shiba Inu sing diiringi teks warna-warni ing font Comic Sans ing sisih ngarep. Teks kasebut, makili jinis monolog internal, kanthi sengaja ditulis nganggo ...

                                               

Michael Rumere

Michael Bonjozi Rumere yaiku juru main bal-balan profesional Indonesia sing saiki dadi pemain tengah kanggo Sulut United ing Liga 2.

                                               

Moto GP

Moto GP ya iku balapan monthor sampun diwiwiti nalika taun 1949. Rikala iku digawé karo pabrikan monthor saka nagara Prancis, ya iku FIM. balapan monthor iki dicacah dadi lima, ya iku kelas saka 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, lan 500cc. Rikala taun-t ...

                                               

Domenico Luca Spinosi

R.P. Domenico Luca Spinosi, C.P. yaiku salah sijine misionaris saka Italia. Dhèwèké sabanjuré makarya minangka Prefek Apostolik Sekadau. Spinosi kadhapuk dadi Prefek Apostolik ing Sekadau tanggal 1 Sèptèmber 1972 nerusaké pakaryané R.P. Michael D ...

                                               

Magazèn

Magazen yaiku piranti kanggo nyimpen lan ngisi amunisi kang gabung utawa dipasang ing senjata api. Magazen asalé saka basa Arab, yaiku "makahazin", kang artiné gudang).Magazen bisa terintegrasi karo salah sijiné senjata api utawa bisa dicopot. Fu ...

                                               

Jaejoong

Kim Jaejoong, nduwe jengeng panggung, Hero, Youngwoong Jaejoong lan Jejung, penyanyi, penulis lagu, composer lan occasional actor. Jaejoong iku anggota lan vocal utama saka boyband Koréa TVXQ, utawa dikenal Dong Bang Shin Ki ing Koréa Selatan lan ...

                                               

Luck by Chance

Luck By Chance iku sawijining filem Bollywood sing dirilis taun 2009 lan kanggo pisan disutradarani Zoya Akhtar. Film iki dibintangi déning Konkona Sen Sharma lan Farhan Akhtar, karo Rishi Kapoor, Dimple Kapadia, Juhi Chawla, Hrithik Roshan, Isha ...

                                               

Pusat Keuangan Kementerian Pertahanan Indonesia

Pusat Keuangan Kementerian Pertahanan Indonésia ingkang asring dipuncekak Pusku Kemhan inggih punika unsur pelaksana tugas tartamtu ingkang mapan wonten ing sak ngandhaping Kamentrian Pertahanan Indonésia. Pusku Kemhan gadhah tugas kanggé ngemuna ...

                                               

Christopher Benjamin Rungkat

Christopher Benjamin Rungkat inggih punika atlét ténis profèsional ingkang dados unggulan Indonésia. Piyambakipun dados kawentar amargi taun 2018 nyumbang emas kagem Indonésia sasampunipun ngalahaken pasangan Thailand Luksika/Soncat wonten final ...

                                               

Cuco Martina

Rhu-endly Aurelio Jean-Carlo "Cuco" Martina ya iku pemain bal-balan profésional sing main kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C. Dhèwèké main minangka bèg tengen, nanging bisa uga main minangka bèg tengah utawa glandhang. Nalika ésih enom dh ...

                                               

Jonjoe Kenny

Jonjoe Kenny ya iku sawijining pemain bal-balan profésional Inggris sing main minangka bèg tengen klub kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C. lan timnas Inggris. Dhèwèké kalebu asil pelatihan sistem nom-noman tim Liga Premier, ing ngendi dhè ...

                                               

Tom Davies

Thomas Davies ya iku pemain bal-balan profésional Inggris sing main dadi gelandhang kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C. lan timnas 21 Inggris. Dhèwèké lulusan akademi klub lan debut senior ing April 2016 ing umur 17 taun.

                                               

Ahmad Moshir al-Saltaneh

Ahmad Moshir al-Saltaneh, iku Perdana Menteri Qajar jaman Iran. Dheweke dadi Perdana Menteri Iran kaping pindho lan dadi mentri dalem negri.

                                               

Temugiring

Temugiring utawa jeneng Latine Curcuma Héynéana Vahl ya iku tuwuhan obat kang bisa ditandur taunan. Tuwuhan iki yèn ditandur, dhuwuré bisa nganti rong mètér. Temugiring bisa ditandur ing kebon utawa petarangan omah,

                                               

Jaipongan

Jaipongan ya iku seni jogèd kang lair saka tlatah Bandung.Gugum Gumbiro ya iku wong kang gagas jogèd jaipong. Dhèwèké merhatekake kesenian rakyat kang salah sajine ya iku Ketuk Tilu dadekaké ngerteni lan ngenali obahan jogèd tradisi kang ana ing ...

                                               

Legenda Siluman Ula Putih

Legenda Siluman Ula Putih (白蛇传) ya iku legenda ngenani sawijining siluman ula putih kang arane Bai Suzhen kang tresna karo sawijining pelajar kang jenenge Xu Xian. Sawisé ketemu ing kreteg Duan nalika udan, Xu Xian nyilihake payunge marang B ...

                                               

Rumah Merah Putih

Rumah Merah Putih nggih punika filem saking Indonesia ingkang dipundamel taun 2019. Filem punika kaarahaken déning Ari Sihasale lan Nia Zulkarnaen. Rumah Merah Putih badhe kababar ing surya 20 Juni 2019.

                                               

Kalèng

Kalèng ya iku lembaran baja kang disepuh timah. Kalèng uga diartéké panggonan kanggo nyimpen utawa wadhah kang digawé saka logam lan minangka wadhah panganan, ombenan, sarden, soft drink, woh kalengan, biskuit. Kaleng uga kena diarani wadhah kang ...

                                               

Kala Bendana

Kala Bendana ya iku putrané Prabu Aribaka ana ing nagara Pringgodani. Kala Bendana wujudé raseksa cébol. Sanadyan awujud raseksa nanging Kala Bendana iku kalebu raseksa sing ora seneng kerengan, jujur lan uga sarwa ngalah.

                                               

Sega goréng

Sega goréng inggih punika makanan ingkang asalipun saking Tionghoa. Resép punika dipunbeta déning perantau Tionghoa. Wonten ing nagari asalipun, nasi goreng inggih punika alternatif saking penyajian maeman ingkang sampun atis.

                                               

Bata

Bata bahan yasan kanggo nggawé témbok. Kanggo gawé témbok, biyèn masarakat luwih seneng nganggo batako utawa bata, nanging yèn saiki masarakat luwih seneng nganggo hebel. Bata digawè saka lemah abang, lempung, bata pasir kapur, lan bata mortar. D ...

                                               

Taun lumrah kawiwitan ing dina Sabtu

Taun lumrah kang kawiwitan ing dina Sabtu iku taun kang dudu taun wuntu utawa taun kang cacah dinané 365 kang wiwit ing dina Sabtu, tanggal 1 Januwari, lan wekas ing dina Sabtu, tanggal 31 Dhésèmber. Kurup dhominisé ya iku B. aun mangkéné kang ka ...

                                               

Dina Lilin Cilik

Dina Lilin Cilik ya iku dina riyaya tradhisional ingkang paling dirayakake ing Kolombia. Dina iki dianakaken ing tanggal 7 Dhésèmber, ing malem Dikandung Tanpa Noda, kang uga minangka wiwitan mangsa natal kang ora resmi ing nagara mau.

                                               

Pai krim Boston

Pie krim Boston minangka panganan cuci mulut saka Amerika sing ngemot kue mentega kuning sing diisi karo wadi utawa krim lan dilapisi glaze coklat. panganan cuci mulut entuk jenenge nalika kue lan kue dimasak ing wajan sing padha, lan tembung kas ...

                                               

Pilgrim

Pilgrim utawa Puritan minangka sandwich sing ana gandhengane karo Bapak Pilgrim Amerika lan Dina Thanksgiving. Iki minangka cara tradisional nggunakake sisa panganan saka Dina Thanksgiving lan mula kalebu irisan roti utawa bap, ing endi diselehak ...

                                               

Parkin

Parkin yaiku roti jae tradisional karo oatmeal lan treacle ireng, kang asalé ing lor Inggris. Asring digandhengake karo Yorkshire, utamane wilayah Leeds, nyebar banget lan misuwur ing papan liya, utamane ing Lancashire. Parkin dipanggang ing kue ...

                                               

Turon

Turon, yaiku cemilan Filipina sing digawe saka pisang sing diiris tipis, dibungkus nganggo gula coklat, digulung ing pambungkus spring lan digoreng. Isi liyane uga bisa digunakake bebarengan karo gedhang, umume nangka, uga ubi, mangga, keju chedd ...

                                               

Roti panggang Perancis

Roti bakar Perancis yaiku panganan sing digawe saka irisan roti sing direndhem ing endhog lan biasane susu, banjur digoreng wajan. Jeneng lan varian alternatif kalebu "roti endhog", "roti bakar Bombay", "roti panggang Jerman", "roti panggang gips ...

                                               

Kuwé dundee

Kue dundee minangka kue buah tradisional Skotlandia kanthi rasa sing akeh. Kue kasebut asring digawe nganggo currants, sultanas lan almond ; kadhang, pil woh bisa uga ditambahake. Pengembangan asli kue diwiwiti ing Dundee ing pungkasan taun 1700a ...

                                               

Susu rasa gedhang

Susu Rasa Pisang minangka wedang susu Korea Selatan sing diproduksi dening Binggrae ing Korea. Jeneng "Susu Mat Pisang" ing basa Korea diterjemahake minangka Susu Rasa Pisang.

                                               

Kerucut salju

Kerucut salju minangka variasi es sing dicukur utawa panganan cuci mulut es sing digiling biasane disuguhake ing kerucut kertas utawa cangkir busa. Sanajan ing cangkir, umume diarani bola salju. panganan cuci mulut kalebu serutan es sing ditambah ...

                                               

Kipo

Kipo inggih punika salah satunggaling dhedhaharan tradhisional Jawa khas Kota Gede, Ngayogyakarta, ingkang dipundamel saking wos ketan. Wujudipun kipo punika bunder alit-alit, agengipun boten langkung saking sanyari jempol tiyang diwasa. Kanggé k ...

                                               

Love is Brondong

Love is Brondong inggih punika filem drama Indonesia ingkang dipunrilis 15 Maret 2012. Film punika dipunsutradarani Chiska Doppert sarta dipunparagani Zacky Zimah, Joanna Alexandra, saha Ajun Perwira.

                                               

Kerak krèkèr graham

Kerak kerupuk graham minangka gaya kulit pai sing digawe saka krupuk graham sing remuk. Graham krupuk sing Amérika manis krupuk digawe saka unbleached, kabèh gandum Graham glepung. Kerak biasane roso lan kaku karo mentega utawa minyak sayur lan k ...

                                               

Takuan

Takuan, utawa takuan-zuke, dikenal minangka danmuji ing konteks masakan Korea, minangka persiapan jeruk lobak daikon. Minangka bagean populer saka masakan tradisional Jepang, takuan asring disajikake tanpa dimasak karo jinis tsukemono. Uga dirasa ...