ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 76




                                               

Jeongol

Jeongol minangka panci panas gaya Korea sing digawe nganggo daging, jamur, panganan laut, bumbu, lsp. Ing pot godhog, ditambah duduh kaldu, lan godhok Iki padha karo kategori panganan Korea sing diarani jjigae, kanthi prabédan utama yaiku wijiee ...

                                               

Saos barbecue

Saus barbekyu yaiku saus sing digunakake kanggo marinade, basting, bumbu, utawa kanggo nambah daging sing dimasak nganggo gaya masak barbecue, kalebu daging babi utawa iga sapi lan daging pitik. Iki minangka bumbu ing endi wae ing Amerika Serikat ...

                                               

Yōshoku

Ing masakan Jepang, yōshoku nuduhake gaya masak sing dipengaruhi Barat sing diwiwiti sajrone Restorasi Meiji. Utamane kalebu bentuk masakan Jepang sing khas Jepang, asring nampilake jeneng-jeneng Kulon, lan biasane ditulis nganggo katakana. Iki m ...

                                               

Paksiw

Paksiw minangka gaya masak Filipina, sing jenenge "masak lan rebus ing cuka." Masakan umum sing duwe istilah kasebut bisa beda-beda gumantung apa sing wis dimasak. Pinangat na iwak kadhang kala uga diarani paksiw, sanajan kalebu panganan sing bed ...

                                               

Pit listrik

Pit listrik sing uga dikenal minangka e-bike utawa ebike yaiku sepeda kanthi ana mesin motor listrik terintegrasi sing bisa digunakake kanggo mbantu propulsi. Akeh jinis e-bike kasedhiya ing saindenging jagad, saka e-pit sing mung duwe motor cili ...

                                               

Wong roti jaé

Wong roti jahe yaiku sawijining olahan biskuit utawa cookie sing digawe saka roti jahe, biasane bentuke manungsa gaya, sanajan bentuk liyane, utamane tema musiman uga umum.

                                               

Ombènan geni murub

Minuman murub yaiku koktail utawa minuman campuran liyane sing ngemot alkohol sing bisa dibakar lan bisa diobong sadurunge dikonsumsi. Alkohol bisa dadi bagean integral saka ombenan, utawa bisa uga diapungake minangka lapisan tipis ing sisih ndhu ...

                                               

Olah-olah

Olah-olah utawa masak iku kagiyatan nyiapaké panganan kanthi cara manasaké bahan panganan supaya bahan panganan mau mateng lan énak dipangan. Ana sawatara cara olah-olah, ing antarané: Dikukus, yaiku ngolah panganan nganggo uwab panas, nganggo pi ...

                                               

Spike

Spike the dragon yaiku salah sijine tokoh utama naga bayi ing seri kartun My Little Pony: Friendship is Magic lan dadi asu ing seri kartun My Little Pony: Equestria Girls. Dheweke kanca apik Twilight Sparkle lan asisten pribadine Twilight Sparkle ...

                                               

Donabé

Donabe minangka pot sing digawe saka lempung khusus kanggo digunakake ing geni Jepang, lan ing kasus Banko semi-stoneware isi petalite dhuwur. Asring, pangan wis masak ing meja ing piranti kangge pembakaran gas kanggo macem-macem nabemono pasugat ...

                                               

Papadum

Papadum minangka salah sawijining jinis olahan tradisional arupa roti lapis sing tipis, garing lan bunder saka India. Biasane didhasarake ing adonan bumbu sing biasane digawe saka tepung gram ireng sing dikupas, digoreng utawa dimasak kanthi pana ...

                                               

Dhèndhèng

Dhèndhèng ya iku daging kang dikethok tipis dadi serpihan kang lemake dibuwang, dibumboni nganggo saus asem, asin, utawa legi kanthi digaringaké nganggo geni cilik utawa diasinake lan dipépé. Asilé ya iku dhaging kang asin lan rda legi lan ora pe ...

                                               

Roti untir

Roti untir, stokbrood, utawa roti api unggun minangka jinis roti sing adonan digulung dadi bentuk sosis sing dawa, bengkong ing pucuk tongkat, lan dipanggang ana ing geni sing mbukak. Adonan kasebut minangka adonan roti biasa, racake nganggo ragi ...

                                               

Kuwé sunduk

A cake sunduk punika salah sawijining jinis panganan kuwe Eropah cake digawe karo lapisan saka keuangan utawa antuk giliran setor, siji ing wektu, dhateng tapered bentuke silinder puteran muntahake. Adonan dipanggang nganggo geni sing mbukak utaw ...

                                               

Arroz chaufa

Chaufa Arroz uga dikenal kanthi sebutan Arroz de chaufa yaiku sajian nasi goreng Cina. Iki minangka masakan ala chifa, masakan Cina. Iki kalebu campuran nasi goreng karo sayuran, biasane kalebu scallion, endhog, lan pitik, kanthi cepet dimasak ka ...

                                               

Mustamakkara

Mustamakkara minangka salah sawijining sosis getih Finnish sing biasane dipangan nganggo selaiberry. Saiki kasedhiya ing akeh toko ing saindenging Finlandia, nanging ditahan kanthi posisi istimewa lan khas Kota Tampere, Pirkanmaa. Mustamakkara pa ...

                                               

Daging sapi giling

Daging sapi giling daging sapi cincang utawa daging sapi cincang yaiku daging sapi sing wis disigar nganggo piso utawa penggiling daging utawa mesin cincang. Iki digunakake ing resep-resep kalebu hamburger lan spaghetti Bolognese. Ing pirang-pira ...

                                               

Uttapam

Adonan Uttapam digawe saka rasio 1: 3 vigna mungo lan pari ; Beras bisa dadi kombinasi sego rebus lan macem-macem rutin kayata basmati. Lentil lan pari dikum sewengi, digiling lan difermentasi nganti umure. Adonan disebar ing wajan panas, umume b ...

                                               

Induktor

Induktor ya iku komponèn kang kasusun saka lilitan kawat. Bebarengan kapasitor, induktor bisa duwé fungsi minangka rerangkèn resonator kang bisa beresonasi ing frekuensi katentu. induktor ya iku komponèn elektronika kang bisa nyiimpen ènergi ing ...

                                               

Gravitasi ombènan

Gravitasi, ing konteks fermentasi minuman beralkohol, nuduhake gravitasi tartamtu, utawa kerapatan relatif dibandhingake karo banyu, wort utawa kudu ing macem-macem tahapan fermentasi. Konsep kasebut digunakake ing industri pembuatan bir lan pemb ...

                                               

Teleskop Hubble

Cithakan:Infobox teleskop akasa Teleskop akasa Hubble iku siji teleskop njaba akasa kang ana ing orbit bumi. Jeneng Hubble dijupuk saka jeneng èlmuwan misuwur Amérika, Edwin Hubble kang uga wujud panemu hukum Hubble. Sapérangan gedhé saka bendha- ...

                                               

Roti pita Israel

Roti Pita Israel beda karo roti lapis lan pitas liyane kanthi sawetara cara. Pita Israel umume luwih lembut, kenthel lan adonan tinimbang roti lapis liyane, lan umume ngemot kanthong. Pita Israel umume luwih kenthel tinimbang pitas liyane. Akeh p ...

                                               

Bendungan

Bendungan ya iku wangunan kanggo ngalang alangi miline banyu, klebu miline rembesan banyu njero lemah. Banyu kang dialangi miline iku, ngembeng dadi wadhuk kang sakliyane bisa nyuda banjir uga bisa nyadhiyani banyu kanggo irigasi, PDAM, budi daya ...

                                               

Troll

Troll iku makluk buas sajenis raseksa sajeroning carita-carita rakyat Skandinavia. Troll urip ing guwa-guwa sing jero lan peteng, utawa ing njero lemah. Troll ukuranné luwih gedhé tinimbang manungsa lan duwé tenaga sing gedhé. Karakter Troll mèmp ...

                                               

Uyah lan mrica

Uyah lan mrica minangka salah sawijining jeneng umum kanggo uyah sing bisa dipangan lan mrica ireng ing lemah, sing biasane dipasang ing meja makan Kulon supaya bisa nambah bumbu panganan sawise disiyapake. Sajrone nyiyapake panganan utawa masak, ...

                                               

Tayamum

Tayamum miturut basa inggih menika nyedhak marang lebu. Dene miturut pangertosan syariat, tayamum inggih menika ngusapaken lebu wonten ing pasuryan kaliyan asta kanthi niat kagem sholat utawi sanesipun. Tayamum menika sampun katetapaken wonten in ...

                                               

Pâté chinois

Pâté chosaur minangka sajian Perancis Prancis sing mirip karo pie angon Inggris utawa hachis Prancis Parmentier. Sajian iki digawe karo dilapisi lemah daging sapi sok nyampur karo sauteed diced bawang ing lapisan ngisor, dikemas kaleng jagung kan ...

                                               

Lumpiang Shanghai

Lumpiang shanghai, punika Filipino jero-goreng appetizer dumadi saka dicampur saka giniling kebungkus ing endhog lancip Pancake. Lumpiang Shanghai dianggep minangka jinis lumpia paling dhasar ing masakan Filipina, lan umume luwih cilik lan luwih ...

                                               

Kacang gulung

Gulung kacang minangka jajanan kang kalebu adonan ragi manis kang digulung tipis banget, disebar nganggo tempel kacang kang digawe saka kacang lemah lan pemanis kaya madu, banjur digulung dadi bentuk log. Log iki kiwa dawa lan lurus utawa asring ...

                                               

Ngohiong

Ngohiong, uga dikenal ditulis minangka ngoyong, punika salah sawijining jinis panganan tradisional Filipino appetizer dumadi saka julienned utawa Cubed sayuran karo daging lemah utawa urang akeh pengalamane karo wêdakakêna limang spice ing endhog ...

                                               

Güveç

Güveç iku jeneng saka macem-macem earthenware panci digunakake ing masakan Turki, lan saka sawetara casserole / godhok pasugatan sing masak ing wong. Panci ukurane sedheng, bisa dibungkus utawa ora dihiasi, lan sajian kasebut dimasak nganggo cair ...

                                               

Biskuit lan duduh

Biskuit lan kuah minangka sajian sarapan sing populer ing Amerika Serikat, utamane ing sisih Kidul. Sajian iki kasusun saka keuangan alus roti dijamin ing salah siji sawmill utawa daging duduh, digawe saka drippings saka masak daging babi sosis, ...

                                               

Potée

Potée minangka salah sawijining olahan kuliner Prancis sing, umume, nyebutake babagan persiyapan sing dimasak ing panci lempung. Sing luwih khusus, yaiku sup utawa sup sing digawe saka daging babi lan sayuran, sing paling asring, kubis lan kentan ...

                                               

Meigan cai

Meigan cai minangka jinis mustar Cina acar garing kanggo masarakat Hakka saka Huizhou, provinsi Guangdong, China. Meigan cai uga digunakake ing masakan Shaoxing, Provinsi Zhejiang, China. Pickle kasusun saka kabèh kepala saka macem-macem varietie ...

                                               

Kho

Kho minangka teknik masak ing masakan Vietnam sing artine braise ", stew ", utawa simmer ing endi sumber protein kayata iwak, urang, unggas, daging babi, daging sapi, utawa tahu goreng digoreng panas sithik ing campuran saos iwak, gula, lan banyu ...

                                               

Kari domba

Mutton curry yaiku panganan sing wis disiapake saka Daging Kambing lan sayuran. Sajian kasebut ditemokake kanthi macem-macem variasi ing kabeh negara, negara lan wilayah ing Asia Kidul. Kari daging Mutton wiwitane disiapake kanggo nyelehake kabeh ...

                                               

Kamameshi

Kamameshi secara harfiah diterjemahake menyang "nasi ketel" lan minangka sajian beras tradisional Jepang sing dimasak ing panci wesi sing diarani kama. Kamameshi asline nyebutake nasi sing dipangan umum saka kama. Kanca utawa anggota kulawarga ma ...

                                               

Banyu soda

Banyu karbonat minangka banyu seltzer utawa seltzer) yaiku banyu sing ngemot gas karbon dioksida terlarut, bisa disuntik kanthi tekanan utawa kedadeyan amarga geologis alami proses. Karbonasi nyebabake umpluk cilik kanggo mbentuk, supaya banyu bi ...

                                               

Uyah Himalaya

Uyah Himalaya minangka salah sawijining jinis uyah atos sing ditambang saka wilayah Punjab ing Pakistan. Uyah, sing asring duwe warna pinkish amarga mineral tilak, utamane digunakake minangka aditif panganan kanggo ngganti uyah meja nanging uga d ...

                                               

Pasté

Paste minangka jajanan cilik sing diproduksi ing negara Hidalgo ing Meksiko tengah lan ing sekitar wilayah kasebut. Dheweke diisi karo macem-macem isine kalebu kentang lan daging sapi, apel, nanas, nasi legi, utawa bahan khas Meksiko liyane, kaya ...

                                               

Unggah-ungguh mertamu

Unggah-ungguh mertamu ya iku solah bawa utawa tumindak nalika mertamu. Mertamu ya iku salah sawijiné fungsi sosial ana ing masarakat lan wis lumrah kanggoné kabèh uwong. Ananging uwong ora bisa mertamu ana ing ngomahé wong liya tanpa unggah-unggu ...

                                               

Ès watu

Kubus es minangka potongan es cilik, sing biasane segi papat kaya sing dideleng saka ndhuwur lan trapezoidal sing dideleng saka sisih. Kubus es minangka produk saka kulkas mekanik lan biasane digawe kanggo omben-omben sing adhem. Bisa diproduksi ...

                                               

Kuwé awu

Kue awu minangka jinis roti sing dipanggang ing lapisan watu utawa pasir sing digawe panas lan ditutupi awu panas, sawijining praktik sing isih ditemokake umume ing negara-negara Arab, utamane ing antarane Badwi.Miturut Epiphanius, jeneng Ibrani ...

                                               

Llajua

Llajua utawa llajwa iku chili sauce disiapake saka locotos chili mrico panas, lan tomat ; kadang bawang ditambahake ing campuran. Siji utawa loro bumbu bisa ditambahake, gumantung saka wilayah lan rasa: quirquiña ing Cochabamba lan wakataya ing A ...

                                               

Fenalår

Fenalår minangka daging tradisional Norwegia sing wis diobati saka wedhus sikil sing asin lan garing. Fenalår minangka panganan sing misuwur banget ing Norwegia lan asring disajikake karo panganan liyane nalika prasmanan Natal utawa ing Dina Kons ...

                                               

Sari apel

Sari apel yaiku jeneng sing digunakake ing Amerika Serikat lan Kanada kanggo omben-omben tanpa migunakake alkohol sing ora disaring, tanpa gula, digawe saka apel. Masiya biasane diarani "cider" ing Amerika Serikat, nanging ora kudu bingung karo o ...

                                               

Vodka babi

Vodka bacon yaiku salah sawijining jinis ombenan vodka sing diinfus karo rasa daging lan tambahan rasa gurih kanggo minuman campuran. Alkohol sing diinfus bisa disedhot nanging biasane digunakake ing omben-omben campuran kaya ta Bloody Mary utawa ...

                                               

Soklat salami

Coklat salami minangka panganan cuci mulut Italia lan Portugis sing digawe saka kakao, biskuit sing rusak, mentega, endhog lan kadang alkohol kayata anggur port utawa rum. panganan cuci mulut dadi populer ing saindenging Eropa lan ing endi wae, a ...

                                               

Squash

Squash yaiku sirup konsentrat non-alkohol sing digunakake nalika nggawe minuman. Biasane rasane woh-wohan, digawe saka jus buah, banyu, lan gula utawa sulih gula. Squash modern uga ngemot pewarna panganan lan rasa tambahan. Sawetara labu tradisio ...

                                               

Joulupöytä

Joulupöytä minangka macem-macem panganan tradisional sing disajikake ing Natal ing Finlandia, padha karo julbord Swedia. Isine macem-macem sajian, umume kanggo mangsa iki. Panganan utamane biasane yaiku ham Natal sing gedhe, sing dipangan nganggo ...