ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 79




                                               

Olahan panggang London

Broil London punika daging sapi kang digawé dening broiling marinated daging sapi, banjur nglereni tengen gandum. Sanajan jenenge, sajian lan terminologi iku Amerika Utara, dudu Inggris. broil London biasane ngemot daging ing pirang-pirang jam ng ...

                                               

Merguez

Merguez yaiku salah sawijining olahan daging sapi sing pedhes lan pedhes - utawa sosis seger sing adhedhasar daging sapi saka masakan Maghrebi. Uga misuwur ing Timur Tengah lan Eropa, dadi misuwur banget ing Algeria, Prancis nalika dekade pungkas ...

                                               

Ekstrusi panganan

Ekstrusi digunakake kanggo ngolah panganan, meksa bahan campuran alus liwat bukaan ing piring berlubang utawa mati sing dirancang kanggo ngasilake bentuk sing dibutuhake. Panganan sing diekstrusi banjur dipotong kanthi ukuran tartamtu kanthi agul ...

                                               

Pancit malabon

Pancit Malabon minangka salah sawijining olahan Filipina sing kalebu jinis pancit, utawa olahan mi goreng, sing asale saka Kutha Malabon, Metro Manila, Filipina. Saosé nduweni warna kuning-oranye, bisa nyebabake achuete, duduh kaldu urang, lan re ...

                                               

Pa amb tomàquét

Pa amb tomàquet, utawa Pan con tomate ing basa Spanyol, minangka panganan tradisional masakan Catalan, Valencian, Aragonese, Balearic lan Murcian ing Spanyol. Pa amb tomàquet dianggep minangka pokok masakan lan identitas Catalan. Nalika dianggep ...

                                               

Kacamata Jaran

Tropong iku salah sawijining jeneng abah-abah jaran kanggo kendhali lan panutup mripat Jaran supaya Jaran ora ndeleng mburi lan kiring. Tropong lumrah dipasang ing Jaran kang narik Dokar, Kareta, Andong, Bendi, lan sapanunggale.

                                               

Abah-abah Jaran

Abah-abah Jaran yaiku abah-abah kang dipasang ana jaran supaya bisa kanggo narik kendharaan, luku, utawa bisa ditumpaki. Abah-abah jaran ana rena-rena, kayata Tropong, Kalungan, Tanganan, String, Lapak/Gendhongan, Osrop/Cekatak, Kodokan, Apus, Br ...

                                               

Sétan nunggang jaran

Sétan sing nunggang jaran minangka salah sawijining jinis panganan pembuka panas utawa sajian cilik sing diwungkus daging sing dibungkus daging karo macem-macem bahan kayata keju lan kacang sing dibungkus daging babi utawa daging babi sing padha ...

                                               

Hangikjöt

Hangikjöt minangka panganan perayaan tradisional ing Islandia, disedhiyakake nalika Natal. Iki Icelandic garang lamb, mutton, utawa daging jaran biasane nggodhok lan dadi salah siji panas utawa kadhemen ing irisan-irisan, tradisional karo kentang ...

                                               

Panganan diwungkus daging babi

Panganan sing dibungkus babi minangka panganan sing disiapake kanthi nutupi daging babi kanggo rasa lan tekstur tambahan. Iku wangun saka pangan sing bisa rampung ing sawetara cara sing beda-beda, kalebu baking, frying, lan Grilling. Pangan sing ...

                                               

Roti isi timun

The sandwich timun tradisional dumadi saka irisan-irisan lancip saka timun diselehake antarane rong irisan-irisan lancip saka crustless, entheng buttered putih roti. Sandwich asalé ing Inggris, lan varian modern, umumé saka Amerika Serikat asal, ...

                                               

Crépinette

Crépinette minangka sosis cilik lan rata, kadhangkala diarani bungkus sosis. Wujude padha karo patty sosis, bunder, lan rata. Iki digawe saka daging babi sing dicincang utawa digiling, kalkun, daging sapi, wedhus utawa pitik, lan bisa uga digawe ...

                                               

Cazuéla

Cazuela minangka jeneng umum sing diarani macem-macem panganan, utamane saka Amerika Selatan. Jeneng kasebut diarani jeneng saka cazuela - kanthi tradhisional, asring cethek lan earthenware tanpa werno - sing dimasak. Bahan lan persiyapan beda-be ...

                                               

Olahan Hungari

Masakan Hongaria utawa Magyar minangka ciri khas masakan khas negara Hongaria lan etnis utamane, Magyar. Masakan tradisional Hongaria utamane adhedhasar daging, sayuran musiman, woh-wohan, roti, produk susu lan keju. Masakan Hongaria umume bawana ...

                                               

Kabanos

Kabanos, uga dikenal minangka cabanossi utawa kabana, iku panganan dawa, lancip, sosis garing biasane digawe saka daging babi kang asalé ing Polandia. Rasane asap, lan bisa dadi alus utawa tekstur garing banget gumantung saka seger. Biasane, umur ...

                                               

Ají de gallina

Aji de Gallina punika Peru adhedhasar pitik godhok. Piring kasebut dianggep minangka jinis panganan kenyamanan Peru, sing kasusun saka bawang abang, papak lan ají amarillo sofrito ing endi unggas sing wis digodhog, roti sing direndhem ing susu, l ...

                                               

Panggang siram

Basting minangka teknik masak sing nyakup masak daging kanthi jus dhewe utawa sawetara jinis persiyapan kayata saos utawa marinade. Daging kasebut ditinggalake kanggo masak, banjur ditutupi jus kanthi periodik. Digunakake kanthi umum ing panggang ...

                                               

Sniper

Sniper, utawa penembak runduk, iku prajurit infanteri sing kanthi mirunggan dilatih kanggo duwé kemampuan matèni musuh kanthi meneng saka kadohan migunakaké senapan sing mligi kanggo iku. Istilah sniper iki ana ing taun 1770-an, ya iku ing prajur ...

                                               

Juru témbak rundhuk

Sniper, utawa juru témbak rundhuk, ya iku pawongan prajurit infanteri kang kanthi mirunggan terlatih kanggo duwé kemampuan matèni musuh kanthi umpetan saka jarak adoh kanti migunakaké senapan. Istilah iki ana nalika taun 1770-an, ing prajurit-pra ...

                                               

Clurut sunduk

Rat-on-a-stick, uga diarani kebab tikus, yaiku panganan utawa cemilan sing kalebu tikus panggang sing disajekake ing tongkat utawa tusuk sate. Sajian kasebut dikonsumsi ing Thailand lan Vietnam. Sadurunge dipanggang, tikus biasane dikulit lan dik ...

                                               

Babi rajang

Rajangan daging babi, kaya potongan daging liyane, yaiku potongan dowo sing digawe jejeg karo tulang punggung babi lan biasane ngemot iga utawa bagean vertebra. Daging babi ora diproses lan luwih ramping tinimbang potongan liyane. rajangan umume ...

                                               

Pai babi

A pie daging babi iku sawijining pangananuInggris tradisional pie meat, dadi salah siji ing suhu kamar utawa kadhemen. Iki kalebu isi daging babi lan daging babi sing dicincang kira-kira, diubengi karo lapisan stok daging babi sing apik ing jaj ...

                                               

Babi lan kacang

Babi lan kacang buncis minangka panganan olahan sing nggunakake daging babi lan kacang buncis minangka bahan utamane. Akeh variasi sing ana, biasane kanthi jeneng sing luwih spesifik, kayata Fabada Asturiana, Olla podrida, utawa daging babi lan k ...

                                               

Selé babi

Babi sele punika daging babi -based relish, padha menyang wiwitan Austria Verhackert. Iki digawe kanthi proses masak alon daging, uga bawang, cuka, gula coklat lan rempah-rempah, sadurunge dicampur karo prosesor panganan. Iki kaya senggol buah li ...

                                               

Babi giling kukus

Daging babi cincang kukus nuduhake sajian gurih sing kawentar ing Hong Kong lan wilayah Guangdong ing China. 土魷 daging babi sing dicincang lan biasane dicampur karo bahan liyane kayata cumi-cumi sing dikeringake lan disimpen kubis. Iki dimasak ...

                                               

Piring mangan awan

Piring mangan awan minangka panganan khas Hawaii sing kira-kira padha karo meat-lan-telu Amerika Selatan. Nanging, pengaruh pan-Asia ing masakan Hawaii, lan oyot ing bento Jepang, nggawe piring kasebut unik kanggo Hawaii. Kontribusi etnis Asia li ...

                                               

Sosis Hungaria

Masakan Hongaria ngasilake macem-macem jinis sosis, sing akeh dipengaruhi dening tangga teparo lan sedulur.Wilayah sing beda ing Hongaria bisa uga duwe resep lan selera sosis dhewe. Sosis Hongaria bisa digodhog, seger utawa garing lan dirokok, ka ...

                                               

Dinamita

Dinamita minangka nyamikan saka Filipina sing digoreng jero sing isine kisaran haba sing dibungkus crepe endhog sing lancip. Isian biasane giniling, keju, utawa kombinasi saka kalorone, nanging uga bisa diadaptasi kanggo nggunakake maneka bahan, ...

                                               

Arroz con gandules

Arroz con gandules minangka olahan arupa kombinasi sega, kacang polong, lan daging babi, dimasak ing pot sing padha karo sofrito. Iki minangka panganan nasional Puerto Rico bebarengan karo daging babi panggang.

                                               

Panganan lan seksualitas

Panganan lan seksualitas digandhengake kanthi macem-macem cara sajrone sejarah. Panganan kayata coklat lan kerang diarani afrodisiak. Ing sawetara budaya, testikel kewan lan barang liyane dikonsumsi kanggo nambah kekuatan seksual. Panganan uga ny ...

                                               

Jus kerang

Jus kerang minangka duduh kaldu sing dipikolehi saka kerang. Disiapake nggunakake cairan sing dikoleksi saka kerang kukus. Jus clam digunakake minangka bahan ing macem-macem panganan, minangka omben-omben sing diombe kanthi bentuk, lan minangka b ...

                                               

Lablabi

Lablabi utawa Lablebi ya kuwi olah-olahan Tunisian adhedhasar Kacang polong ing papak lancip lan jinten ing duduh kaldu, dadi liwat bêsik cilik stale crusty roti. Umumé dipangan ing restoran sing murah. Endhog mentah utawa mateng racaké ditambah ...

                                               

Akyra Monet Murray

Akyra Monet Murray ya iku salah sawijiné kurban saka Insiden klub wengi Pulse, Orlando. Akyra iku salah sawijiné siswa ingkang saé ing sékolah ing Philadelphia High School

                                               

Douchi

Douchi, kacang ireng asin, kacang ireng asin, utawa mung kacang ireng. Iki minangka rempah-rempah sing paling populer ing masakan China, sing umume digunakake kanggo nggawe masakan saos kacang ireng. Douchi digawe kanthi fermentasi lan asin kedel ...

                                               

Kutuk marani sunduk

Kutuk marani sunduk iku siji saloka sing tegesé wong sing malah nyedhaki bebaya. Saloka iki ana gegandhèngané utawa mèmper tegesé karo bebasan liya sing uniné: Ula marani gebug utawa Ula marani gepuk.

                                               

Becik ketitik ala ketara

Becik ketitik ala ketara punika satunggaling saloka ingkang ngemu teges sadaya ingkang saé badhé katingal, déné ingkang ala utawi boten becik ugi katingal.

                                               

Rondan

RONDHAN ya iku gardhu kang ana ing ndésa, gunané kanggo jaga rondha saben wengi supaya désanè aman saka maling. Lumrahé anggoné jaga giliran, dados rata kanggo saben warga sing lanang. Ora mung njaga warasan, nanging ing rondhan kono iku dicepaki ...

                                               

Celaket

Celaket utawa tanduran mempulut yaiku salah sawijiné tanduran kang ana ning Indonésia duwuré bisa tékan 30 métér lan médelingé utawa garis tengahé bisa sampé 60 sènti méter. Tanduran Celaket cukulé ing pegunungan kang duwuré kurang luwih 1.200 mé ...

                                               

Masjid Pathok Nagara

Masjid Pathok Negara ya iku aran kanggo masjid kagungan dalem Kasultanan Nayogyakarta ing sajeroné negaragung. Cacahé ana lima lan yasan saka Sultan Hamengkubuwana II, ya iku: Masjid Nurul Huda Dhongkèlan ing sisih kidul; Masjid Sulthani Plasakun ...

                                               

Gwangyang

Gwangyang inggih menika satunggaling kutha industri ingkang mapan wonten ing Provinsi Jeolla Kidul, Korea Kidul. kanthi tebihipun 90.1 km wonten ing kidul wetan Gwangju, 53 km saking kutha Yeosu. Ing sisih wetan menika winatesan kaliyan Kabupaten ...

                                               

Mi nyebrang kreteg

Mie nyebrang-jembatan yaiku sup mi saka provinsi Yunnan, China. Iki minangka salah sawijining sajian sing paling misuwur ing masakan Yunnan.Dilaporake ana akeh variasi liyane babagan asal jeneng kasebut.

                                               

Gandhok

Ruang makan minangka ruangan kanggo mangan panganan. Ing jaman saiki umume jejer karo pawon supaya gampang diladeni, sanajan ing jaman abad pertengahan umume beda ing level lantai sing beda-beda. Secara historis, ruang makan kasebut dilengkapi me ...

                                               

Minions

Minions Minions inggih punika tokoh fiksi uga boten nyata ingkang didamel kaliyan studhio kartun Illumination Entertaintment saking nagari Amérikah Sarékat. Film kartun punika didamel kaliyan Brian Lynch, déning filem kartun punika didamel kaliya ...

                                               

Umar Hasyim

Umar Hasyim,SE., agama islam, SD, SMP, lan SMEA dirampungake ing Klaten. Banjur nuthukake kuliah ing IKIP Muhammadyah Surakarta, nganti nginthuke Sarjana Muda. Sarjana Ekonomine dienthuke ing Universitas Adibuana Surabaya.

                                               

Laddu

Laddu utawa laddoo utawa avinsh minangka olahan sajinis manisan sing asale saka anak bawana India. Laddus umume digawe saka glepung, lemak lan gula. Laddus asring digawe saka glepung gram nanging uga bisa digawe nganggo semolina. Kadhangkala baha ...

                                               

Vanillekipferl

Vanillekipferl sing Austria, Jerman, Ceko, Slowakia, Polandia lan Hungaria cilik, Crescent shaped roti. Wiwitane digawe nganggo kenari, nanging uga kacang almond utawa kacang kemiri. Dheweke entuk rasa khas saka lebu gula vanila sing akeh dibuwan ...

                                               

Gathutkacasraya

Gathutkacasraya yaiku kitab sing karang karo Empu Panuluh seka jaman Prabu Jayabaya ing Kediri. Kitab iki nyritakake nalikane Gathutkaca disraya dewa perang karo Dityasekipu lan Pracona.

                                               

Sanjeok

Sanjeok yaiku salah sawijining jinis olahan tradisional arula jeok ing masakan Korea. Biasane digawe kanthi nyelehake irisan daging sapi kanthi sayuran ing tusuk sate lan panggang utawa wajan. Kabeh bahan diiris nganti 5–6 cm potongan dawa. Beda ...

                                               

Harry Potter and The Goblet of Fire (filem)

Harry Potter and The Goblet of Fire ya iku filem kaping papat saka seri Harry Potter kang diadaptasi saka panyerat kang wis misuwur ya iku J.K. Rowling. Disutradarai déning Mike Newelldan dirilis ing tanggal 18 November 2005.Film iki olèh nominas ...

                                               

Harry Potter and the Deathly Hallows 1

Harry Potter lan Pusaka Pati 1 utawa Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 yaiku sawijining filem fantasi kang kaarahaké déning David Yates lan kababar déning Warner Bros Pictures. Filem iki dijupuk saka novèl fantasi J. K. Rowling kang m ...