ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 88




                                               

Kèju maroilles

Maroilles minangka keju susu sapi digawe ing wilayah Picardy lan Nord-Pas-de-Calais ing sisih lor Prancis. Jeneng kasebut asale saka desa Maroilles ing wilayah kasebut isih diprodhuksi. Keju kasebut didol ing blok persegi panjang individu kanthi ...

                                               

Kèju muenster

Muenster Cara Inggris pangucapan: / ˈ m ʌ n s t ər / utawa / ˈ m ʊ n s t ər) utawa District punika semi-alus keju saka Amerika Serikat. Dikira minangka tiruan saka keju Munster sing dicuci Alsatian, sing dikenalake para imigran Jerman. Beda karo ...

                                               

The Reluctant Dragon (filem)

The Reluctant Dragon iku sawijining filem animasi Amérikah Sarékat taun 1941 sing diprodhuksi déning Alfred L. Werker lan dirilis déning Walt Disney Productions.

                                               

Milea: Suara dari Dilan (filem)

Milea: Suara dari Dilan minangka salah sawijining film katresnan ing Indonesia taun 2020 sing disutradarai dening Fajar Bustomi lan Pidi Baiq, lan ditulis dening Pidi lan Titien Wattimena. Film kasebut diganti saka novel kanthi irah-irahan karya ...

                                               

Kèju garrotxa

Garrotxa minangka salah sawijining jinis olahan arupa keju susu wedhus Catalan tradisional. Meh punah ing wiwitan taun 1980an, wis diuripake maneh dening para juru keju lan koperasi petani wedhus enom ing wilayah Garrotxa Catalonia. Kebangkitan k ...

                                               

Khao tom

Khao tom w tôm" ; uga dieja kao tom), utawa Khao tom mat w tôm mát") minangka panganan cuci mulut Asia Tenggara sing dipangan wong-wong Laos lan Thailand, kalebu beras ketan kukus sing dibungkus nganggo godhong gedhang. Jeneng liya kalebu Khao to ...

                                               

Pilpelchuma

Pilpelchuma, uga dieja pilpelshuma, yaiku tempel cabai-papak sing padha karo saos panas sing asale saka wong-wong Yahudi Libya lan umume digunakake ing masakan Israel. Pilepchuma kanthi tradisional wis dadi bahan bumbu utama kanggo masakan Yahudi ...

                                               

Dilan 1991

Dilan 1991 minangka film remaja Indonesia taun 2019 sing disutradarai Fajar Bustomi lan Pidi Baiq. Film iki minangka sekuel kanggo Dilan 1990 sing ditayangake Januari 2018. Film iki diwiwiti kaping pisanan tanggal 24 Februari 2019 ing "Hari Dilan ...

                                               

Sandesh

Sandesh minangka panganan cuci mulut, asale saka wilayah Bengal ing sisih wétan bawana India, digawe nganggo susu lan gula. Sawetara resep Sandesh mbutuhake panggunaan chhena utawa paneer tinimbang susu dhewe. Sawetara wong ing wilayah Dhaka ngar ...

                                               

Samanu

Samanu, Samanak, Sümelek Sumanak ; Sumalak Basa Uzbèk: sumalak) utawa Sümölök minangka tempel manis sing digawe saka gandum sing ditandur, sing disiyapake khusus kanggo Nowruz ing pot gedhe Praktek iki diwiwiti saka Kekaisaran Persia sadurunge Is ...

                                               

Leblebi

Leblebi minangka cemilan sing digawe saka kacang panggang, umume lan populer ing Iran, Suriah, Libanon, Irak lan Turki, lan kadhang dibumbui karo uyah, rempah-rempah panas, cengkeh garing, utawa permen sing dilapisi. Ing Tunisia, istilah kasebut ...

                                               

Mrambut

Brambut utawa mbrambut minangka bagean saka gandum kanthi lembaran garing, bersisik, lan ora bisa dipangan, sing nglindhungi njero. Sekam bisa ditemokake ing meh kabeh anggota suket, sanajan ing sawetara jinis budidaya uga ana variasi ing biji ta ...

                                               

Hot dog leléwa Chicago

Asu panas gaya Chicago, Dog Dog, utawa Chicago Red Hot minangka frankfurter daging sapi kabeh ing roti wiji poppy asale saka kutha Chicago, Illinois. Ing asu panas paling ndhuwur karo kuning sawi, disigar putih bawang, padhang ijo manis pickle re ...

                                               

David Moyes

David William Moyes minangka pelatih bal-balan profesional Skotlandia lan mantan pemain. Dheweke saiki dadi manajer klub Liga Premier West Ham United. Sadurunge dadi manajer Preston North End, Everton, Manchester United, klub La Liga Real Socieda ...

                                               

Marengo pitik

Iwak pitik Marengo minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian saka Prancis sing kalebu pitik sing diiseni lenga bawang putih lan tomat, dihiasi endhog goreng lan udang karang. Panganan kasebut mirip karo pitik à la Provençale, nanging ka ...

                                               

Kazan

A Kazan utawa qazan punika jinis gedhe pot masak digunakake ing saindhenging Asia Tengah, Azerbaijan, Turki, lan ing Semenanjung Balkan, kira-kira padha karo menyang cauldron, ketel, utawa Landa open. Dheweke duwe macem-macem ukuran, lan asring d ...

                                               

Masakan Yunani-Amerika

Masakan Yunani-Amerika minangka salah sawijining jinis olahan saka masakan Amerika Yunani lan keturunane, sing wis ngowahi masakan Yunani kanthi pengaruh budaya Amerika lan pola imigrasi Yunani menyang Amerika Serikat. Nalika para imigran saka ma ...

                                               

Frankfurter rindswurst

Frankfurter Rindswurst minangka sosis sing digawe saka daging sapi. Iki dikenalake ing taun 1894 dening juru jagal Frankfurt Gref-Volsing kanggo memenuhi tuntutan umume wong-wong Yahudi ing kutha kasebut lan wiwit saiki dadi salah sawijining pang ...

                                               

Kuwé lapis Sarawak

Kue lapis sarawak, sing diarani kek lapis sarawak utawa kek lapis modern sarawak ing basa melayu, yaiku kue lapis saka negara sarawak ing malaysia. Kue iki bisa ditemokake meh ing endi wae ing negara Malaysia, Sarawak. Biasane Kek Lapis Sarawak b ...

                                               

Olahan Assyria

Masakan Asiria minangka salah sawijining jinis olahan arupa masakan masarakat etnik Asiria pribumi, wong Aram Wétan -ngomong Kristen Siria ing Irak, wétan Siria, Iran sisih Lor-kulon lan Turki kidul wétan. Masakan Asiria utamane padha karo masaka ...

                                               

Kothak munchy

Kothak munchi utawa kothak munchie minangka produk panganan cepet sing larang didol saka restoran sing dijupuk, utamane ing sisih kulon Skotlandia lan Glasgow, nanging uga ing sisih Wétan saka Aberdeen nganti St Boswells. Dheweke uga saiki didol ...

                                               

Olahan Cornish

Masakan Cornish kalebu gaya masak, tradhisi lan resep sing ana gandhengane karo Cornwall lan wong Cornish. Wis dipengaruhi banget karo geografi kabupaten uga sejarah sosiale. Cornwall, minangka semenanjung sing diubengi segara kanthi sejarah ngem ...

                                               

Tiram Rocky Mountain

Tiram Mountain Rocky utawa kerang gunung, utawa bal daging, uga dikenal minangka kerang padang rumput ing Kanada, yaiku panganan sing digawe saka testis bantheng. Organ-organ kasebut asring digoreng sawise dikuliti, ditutupi glepung, mrico lan uy ...

                                               

Doclang

Doclang (Raw Sundanese Script: ᮓᮧᮎᮣᮀ iku sawijining tradisional Bogor panganan saka cake beras karo cipratan bumbu kacang nglukis. Ing Bogor, panganan iki saya angel ditemokake. Panganan iki biasane didol saka daerah siji menyang daerah liyane ng ...

                                               

Pai frito

Pai Frito minangka sajian sing populer ing Midwestern lan Southwestern Amerika Serikat, sing bahan utamane yaiku cabai, keju, lan kripik jagung. Tambahan bisa kalebu salsa, kacang-kacangan refried, krim kecut, bawang, beras, utawa jalapeños. Ana ...

                                               

Amchoor

Amchoor utawa aamchur utawa amchur, uga diarani bubuk mangga, yaiku bubuk rempah-rempah buah sing digawe saka pelem ijo sing durung mateng lan digunakake kanggo bumbu jeruk. Umume diproduksi ing India lan Pakistan, lan digunakake kanggo ngicipi p ...

                                               

Oven bata

oven masonry, utawa dikenal minangka salah sawijining jinis oven bata utawa oven watu, yaiku oven sing kasusun saka ruang panggang sing digawe saka bata, beton, watu, lempung, utawa tongkol. Sanajan tradisional dipecat kayu, tungku sing diobong b ...

                                               

Cheez Whiz

Cheez Whiz minangka saus keju olahan utawa panyebaran sing didol dening Kraft Foods. Iki dikembangake dening tim sing dipimpin ilmuwan panganan Edwin Traisman. Nalika akeh sumber menehi debut nasional ing taun 1953, diiklanake dening Kraft lan pe ...

                                               

Teluk Osaka

Osaka Bay yaiku teluk ing sisih kulon Jepang. Minangka bagéan wétan Segara Pedalaman Seto, kapisah saka Samodra Pasifik karo Kanal Kii lan saka sisih kulon sisih kidul Segara Pedalaman karo Selat Akashi. Pesisir sisih kulon digawe dening Pulo Awa ...

                                               

Pangawètan iwak

Ngawetake iwak kalebu panggaringan lan ngawetake iwak kanthi cara nggaringake, panguyahan, ngrokok, lan pangaseman, utawa kanthi kombinasi proses kasebut digunakake wiwit jaman kuno. Cara kuno nglestarekake iwak kalebu pangatusan, salting, pickli ...

                                               

Caffè mocha

Caffè mocha, uga disebut mocaccino palafalan jroning basa Italia, minangka varian coklat -favorour saka caffè latte, umume disajikake ing gelas. Ejaan liyane sing umum digunakake yaiku mochaccino lan uga mochachino. Jeneng kasebut asale saka kuth ...

                                               

Durum

Durum gandum, uga disebut pasta gandum utawa gandum macaroni, punika tetraploid spesies gandum. Iku spesies paling lestarekake liya saka gandum sawise gandum umum, senajan nggantosi mung 5% kanggo 8% saka produksi gandum global. Iki digawe kanthi ...

                                               

Akhni

Akhni minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian campuran karo asale ing antarane umat Islam Bengali saka Sylhet lan Chittagong, ing Bangladesh sisih wetan. Iki asring dianggep minangka variasi tartamtu saka biryani utawa polao ; mula is ...

                                               

Donauwelle

Donauwelle minangka kue lembaran tradisional sing populer ing Jerman lan Austria. Iki digawe saka lapisan kue pon polos lan coklat sing dikombinasikake kanggo nduwe wates bergelombang ing antarane. Isine cherries nguntungke lan paling ndhuwur kar ...

                                               

Matoké

Matoke, sing uga dikenal kanthi jeneng matooke, amatooke, ekitookye ing sisih kidul-kulon Uganda, ekitooke ing sisih kulon Uganda, ebitooke ing sisih lor-kulon Tanzania, igitoki ing Rwanda, lan kanthi jeneng kultivar pisang Highland Afrika Wétan, ...

                                               

Nonpareils

Nonpareil minangka hiasan bal-balan cilik digawe saka gula lan pati, umume putih legap nanging saiki wis ana pirang-pirang warna. Asalé durung mesthi, nanging bisa uga ora ana gunané saka obat-obatan gula, amarga kalebu miniatur klambi. Jeneng Pr ...

                                               

Chanh muối

Chanh muối minangka jeruk asin sing asin ing masakan Vietnam. Jeneng kasebut asale saka tembung Vietnam chanh lan muối. Kanggo nggawe muối chanh, akeh jeruk nipis dikemas kanthi uyah ing wadhah kaca lan dilebokake ing srengenge nganti diasinake. ...

                                               

Pálinka

Pálinka minangka salah sawijining jinis ombenan saka semangat woh tradisional ing Eropa Tengah kanthi asal usul ing Hongaria, dikenal kanthi pirang-pirang jeneng, lan ditemokake ing Abad Pertengahan. Dilindhungi minangka indikasi geografis Uni Er ...

                                               

Sega Spanyol

Nasi Spanyol, uga dikenal minangka beras Meksiko, beras abang, utawa rojo arroz, minangka salah sawijining jinis panganan Meksiko utawa bahan ing sajian liyane sing digawe saka beras putih, tomat, bawang putih, bawang, lsp. Jeneng beras Spanyol m ...

                                               

Andong jjimdak

Andong-jrimdak yaiku salah sawijining olahan arupa macem-macem jinis jim, sing asale saka kutha Andong, Provinsi Gyeongsangbuk-do lan digawe karo pitik, macem-macem sayuran sing diasinake ing saos adhedhasar ganjang. Jeneng kasebut tegese "pitik ...

                                               

Lapacho

Lapacho utawa taheebo yaiku teh herbal sing digawe saka kulit ing njero wit pau darco Handroanthus impetiginosus. Lapacho digunakake ing obat-obatan herbal saka sawetara masarakat pribumi Amerika Selatan lan Tengah kanggo ngobati pirang-pirang pe ...

                                               

Mi China

Mie sing penting lan pokok ing masakan Cina. Mi Cina beda-beda gumantung karo wilayah produksi, bahan, bentuk utawa jembar, lan cara nyiyapake. Iki minangka bagéyan penting saka panganan regional ing China, lan negara liya kanthi populasi Cina in ...

                                               

Masak ing panas

Kompor termal, utawa kompor flask vakum, minangka salah sawijining jinis piranti masak sing nggunakake insulasi termal kanggo njaga panas lan masak panganan tanpa nggunakake bahan bakar utawa sumber panas liyane. Iki minangka implementasi modern ...

                                               

Salsa golf

Salsa golf yaiku saus adhem kanthi konsistensi sing kenthel, umume ing Argentina. Miturut legenda, diciptakake dening pemenang Nobel, Luis Federico Leloir, ing pertengahan taun 1920an ing sawijining klub golf ing resor pinggir laut Mar del Plata. ...

                                               

Daging sapi Mongolia

Daging sapi Mongolia minangka sajian sing disajikake ing restoran Tionghoa sing diiris daging sapi, biasane steak, biasane digawe karo bawang. Daging sapi umume dipasangake karo daun bawang utawa sayuran campuran lan asring ora pedhes. Piring kas ...

                                               

Karnaval mawar

Karnaval mawar minangka jajanan manis Polandia sing wis disiyapake kanthi tradisional kanggo pahargyan karnaval, khusus dina Kamis Lemak. Mawar karnaval digawe nganggo telung cakram adonan faworki sing ukurane mudhun. Adonan digawe saka glepung, ...

                                               

Olahan Mexico City

Masakan Mexico City minangka salah sawijining jinis olahan kalebu macem-macem masakan. Restoran khusus kanggo masakan daerah ing 31 negara bagian Meksiko, lan kutha iki uga duwe sawetara cabang restoran sing diakoni sacara internasional.

                                               

Panganan bayi

Panganan bayi minangka salah sawijining olahan alus, gampang migunakake pangan liyane saka breastmilk utawa bayi rumus sing wis digawe khusus kanggo manungsa bayi papat lan enem sasi lan umur rong taun. Panganan kasebut kalebu macem-macem jinis l ...

                                               

Ham isi

Ham isi yaiku salah sawijining olahan macem-macem Ham kang isi Gobis, kale, bawang, rempah-rempah lan seasonings sing disigar lan campuran, banjur diiseni menyang slits jero slashed ing kabèh corned utawa garang Ham. Ham ditutupi diiseni ekstra, ...

                                               

Olahan Brunei

Masakan Brunei gegayutan karo masakan Brunei. Babagan iki padha karo, lan akeh pengaruhe saka masakan tetanggan Malaysia, Singapura, lan Indonesia, kanthi pengaruh tambahan saka India, China, Thailand, lan Jepang. Kaya umume ing wilayah kasebut, ...