ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 90




                                               

Wikipedia:ProyekWiki Sèwu kali ing Bawana Afrika

ProyekWiki Sèwu Kali dikarepaké kanggo mènèhi "dalan" marang para panganggo Wikipedia Jawa kang kersa bareng-bareng nyengkuyung ngisi artikel bab Geografi supaya luwih pepak.

                                               

Pitik ngguyu

Cithakan:Infobox poultry breed Ayam Ketawa utawa "ayam ketawa" minangka jinis pitik sing asale saka wilayah Sidenreng Rappang ing Sulawesi Selatan, Indonesia. Iki minangka salah sawijining jinis pitik sing wis dawa banget kanggo kejelasan lan daw ...

                                               

Agami impor

Agami impor utawi agama pendatang inggih punika satunggaling julukan ingkang dipunparingaken déning para panganut aliran kapitadosan utawi para panyengkuyungipun kanggé nyebat agami-agami kang asalipun saking jawi nagari kaliyan dipunsebaraken dh ...

                                               

Pitik gorèng kalasan

Ayam Goreng Kalasan iku sawijining Indonesia jinis diproses saka pitik goreng sing khas saka dhaérah Kalasan, Sleman, Yogyakarta. Keistimewaan Ayam Goreng Kalasan yaiku rasa pitik sing gurih lan kremesan sing khas banget. Amarga rasane sing khas, ...

                                               

Pisang

Pisang minangka salah sawijining jinis panitia pembangunan desa ing Distrik Manang ing Zona Gandaki ing sisih lor Nepal. Nalika sensus Nepal taun 2011 ana pedunung 307 jiwa wong sing urip ing 105 taun rumah tangga individu. Desa kasebut dununge a ...

                                               

Pizza gulung

Gulung pizza minangka produk panganan beku sing kalebu kanthong pizza roti ukuran, kanthi interior pepperoni cincang, saos tomat, lan keju cair. Dheweke digawe ing Amerika Serikat dening pengusaha industri panganan Jeno Paulucci, sing duwe spesia ...

                                               

Sosis gulung tanpa daging

Gulung sosis tanpa daging minangka salah sawijining jinis olahan arupa cemilan jajanan gurih sing ngemot isi non-daging. Camilan minangka alternatif kanggo gulung sosis konvensional sing umume ngemot daging babi utawa daging sapi. Gulung sosis ta ...

                                               

Pitik rica-rica

Ayam rica-rica iku sawijining panganan Indonesia sing panas lan pedhes panganan pitik. Iki digawe saka pitik sing dimasak ing lada cabai abang lan ijo sing pedhes. Asal-usul panganan iki yaiku saka masakan Minahasan Sulawesi Utara.

                                               

Kèju kalari

Kalari punika salah sawijining jinis olahan tradisional arupa keju produk pribumi kanggo Udhampur saka Jammu provinsi Jammu lan Kashmir negara India. Iki minangka keju sing kandhel banget sing biasane diiseni nganggo lemak dhewe lan asin nalika d ...

                                               

Maksalaatikko

ati yaiku panganan Finlandia sing digawe saka beras, ati, butter, sirup, endhog, bawang, lan kismis. Biasane disajekake nganggo selai lingonberry. Uga didol siyap-siyap lan dipangan minangka panganan padinan, lan umume katon ing wayah awan sekola ...

                                               

Sai krok isan

Sai krok Isan, minangka salah sawijining jinis olahan arupa sosis fermentasi sing asale saka provinsi sisih lor-wétan Thailand. Digawe nganggo daging babi lan beras, lan biasane dipangan minangka cemilan sing disedhiyakake karo lombok mripat ma ...

                                               

Flaugnarde

Flaugnarde uga dikenal minangka flagnarde, flognarde utawa flougnarde, punika salah sawijining jinis olahan panggang saka French panganan cuci mulut karo woh disusun ing sajian butter lan dijamin karo nglukis flan antuk giliran. Mirip karo clafou ...

                                               

Pannenkoek

A pannenkoek) utawa pancake Walanda minangka olahan pancake kanthi asal-usul ing Walanda. Pannenkoeken biasane luwih gedhe lan luwih tipis tinimbang kanca pancake Amerika utawa Skotch, nanging ora tipis kaya crepe. Bisa uga irisan daging babi, ap ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2021 04

Perang Jawa saka 1741 tumeka 1743 minangka cengkah mawa gaman antaraning gabungan wadyabala Cina lan Jawa lumawan Vereenigde Oostindische Compagnie kang kalakon ing Jawa pérangan tengah lan wétan. Sapungkuring Walanda numpes 10.000-nan wong Cina ...

                                               

Habichuelas con dulce

Habichuelas con dulce minangka panganan cuci mulut cair kacang legi saka Republik Dominika sing misuwur nalika preinan Paskah. panganan cuci mulut minangka bagean saka masakan Republik Dominika lan tradisional dihiasi karo cookie susu utawa karo ...

                                               

Zwetschgenkuchen

Zwetschgenkuchen, Pflaumenkuchen utawa Zwetschgendatschi yaiku kue lembar utawa pie sing digawe saka adonan ragi utawa adonan cekak sing disebar tipis ing lembaran panggang utawa cetakan roti liyane lan ditutup nganggo plum zwetschgen. Iki misuwu ...

                                               

Agung Kembar

Agung Bagus lan Agung Gede kembar kanthi jeneng panggung Agung Kembar yaiku musisi, DJ, rapper saka Bali. Lair ing Denpasar, Bali, 22 Juli 2001; umur 19 taun. Dheweke miwiti karir wiwit taun 2020 kanthi lagu pertama sing judhulé" Senyum ".

                                               

Neyyappam

Neyyappam yaiku gorengan adhedhasar beras sing digoreng ing ghee. Neyyappam asale saka negara Kerala India sisih kidul. Jeneng kasebut asale saka tembung neyy sing artine ghee lan appam sing artine pancake ". Neyyappam biasane digawe saka glepung ...

                                               

Saos bordelaise

Sauce Bordelaise punika salah sawijining jinis olahan klasik Perancis sauce dijenengi sakwise Bordeaux wilayah Prancis, kang misuwur kanggo menehi anggur. Saos digawe nganggo anggur abang sing garing, sumsum balung, mentega, bawang lan saus -alus ...

                                               

Olahan Baden

Masakan Baden dianggep minangka salah sawijining masakan daerah paling apik ing Jerman. Wilayah ing saindenging negara, wilayah iki nduweni kerapatan paling dhuwur ing restoran kanthi rating bintang, padha karo wilayah tetanggan Alsace sing padha ...

                                               

Kukis wanita pramuka

Cookie Pramuka Wanita yaiku cookie sing didol dening Pramuka Prawan ing Amerika Serikat kanggo golek dana kanggo ndhukung dewan Pramuka Prawan lan pasukan individu. Cookie kasebut umume disenengi lan umume didol kanthi mbukak lawang, online, liwa ...

                                               

Suguhan à la française

Service à la française yaiku salah sawijining jinis praktik nyedhiyakake macem-macem sajian ing wektu sing padha, lan para tamu biasane ngrewangi panganan sajian. Iki kontras karo service à la russe ing endi sajian digawa menyang meja kanthi runt ...

                                               

Sop joumou

Sup joumou minangka sup pedhes sing asale saka masakan Haitian. Sayur sup wis tradisional masak karo waluh squash mangsa. Irisan waluh dibungkus ing panci bebarengan karo potongan daging sapi, kentang, pisang lan sayuran kayata peterseli, wortel, ...

                                               

Konggrès Aksara Jawa

Konggrès Aksara Jawa iku minangka kagiyatan kang digelar kanggo ngrembug bab tuwuh rembaka, tata cara nguri-uri, lan prakara kang gayut klawan tata panulisan aksara Jawa. Konggrès aksara Jawa kang sepisanan digelar ing Sriwedari, Surakarta ing ta ...

                                               

Asafoetida

Asafoetida iku pepe latek exuded saka rhizome utawa tunyuk ROOT saka sawetara spesies Ferula, ramuan abadi tuwuh 1 to 1.5 m dhuwur. Dheweke kalebu kulawarga celery, Umbelliferae. Asafoetida dikira ana ing genus sing padha karo silphium, sawijinin ...

                                               

Kołacz

Kołacz artine kue, kue rodha, utawa kue kopi minangka jajanan tradisional Polandia, sing asale kue pengantin diwiwiti abad kaping 13, sing mlebu omah Amerika ing preinan Natal lan Paskah. kue yaiku adonan sing empuk lan empuk sing diisi macem-mac ...

                                               

Tapayan

Tapayan utawa tempayan sing gedhe sudhut-mouthed earthenware utawa stoneware lodhong ketemu ing macem-macem Austronesia budaya ing pulo Asia Kidul-Wétan. Maneka fungsine kalebu fermentasi pari, fermentasi cuka utawa minuman beralkohol, nyimpen pa ...

                                               

Pyeonsu

Pyeonsu yaiku salah sawijining jinis olahan arupa mandu kanthi bentuk persegi ing masakan Korea. Iki minangka panganan sing biasane disajikake ing musim panas, disedhiyakake kanthi adhem, lan dicelupake karo kecap lan cuka. Kutha Gaeseong ing Pro ...

                                               

Sosialisme kanggo wong sugih lan kapitalisme kanggo wong mlarat

Sosialisme kanggo wong sugih lan kapitalisme kanggo wong mlarat minangka argumen politik-ekonomi klasik sing negesake manawa, ing masyarakat kapitalis maju, kabijakan negara njamin manawa luwih akeh sumber daya sing mili menyang wong sugih tinimb ...

                                               

Jagal

Jagal minangka wong sing bisa nyembeleh kewan, ndandani daginge, adol daginge, utawa melu kombinasi telung tugas kasebut. Dheweke bisa nyiyapake potongan daging lan unggas standar kanggo didol ing perusahaan panganan ritel utawa Grosir. Jagal bis ...

                                               

Bolinho de chuva

Bolinho de chuva minangka panganan cuci mulut ing Portugal lan Brasil. Iki digawe saka glepung, endhog, susu lan bubuk manggang utawa soda manggang. Pangsit kasebut digoreng lan dicampur karo kayu manis lan gula. Jeneng kasebut nuduhake bentuk te ...

                                               

Yuyu sétan

Yuyu setan punika daging kepiting croquette. Kroket kepiting sing setan asale ing Tampa, Florida, sing dikembangake ing komunitas imigran Spanyol, Kuba lan Italia ing Ybor City. Biasane disajikake kanggo nedha awan utawa minangka cemilan, lan iku ...

                                               

Stroganina

Stroganina iku panganan saka wong pribumi saka lor Arctic Siberia dumadi saka mentahan, lancip, iwak beku dawa-ngiris. Ing sekitar Danau Baikal, sajian kasebut diarani raskolotka. Stroganina tradisional digawe nganggo iwak putih banyu tawar salmo ...

                                               

Mulukhiyah

Mulukhiyah, molokheyya, molokhia utawa mulukhiyyah Yunani: molokha minangka godhong Corchorus olitorius, umume dikenal ing basa Inggris minangka denjecjute, nalta jute, tossa jute, jute mallow utawa mallow Yahudi. Iki digunakake minangka sayuran. ...

                                               

Olahan Oaxaca

Masakan Oaxacan minangka masakan daerah ing Meksiko, pusaté ing kutha Oaxaca, ibukutha negara kanthi jeneng sing padha ing Meksiko kidul. Oaxaca minangka salah sawijining pusat gastronomis, sejarah, lan gastro-sejarah utama Meksiko sing masakane ...

                                               

Olahan Bahrain

Masakan Bahrain kalebu masakan kayata Biryani, Harees, Khabeesa, Machboos, Mahyawa, Maglooba, Qouzi, lan Zalabia. Qahwah minangka omben-omben nasional. Bahrain minangka negara pulau cilik sing cedhak karo gisik kulon Teluk Persia. Umume masakan B ...

                                               

Volkswagen currywurst

Volkswagen currywurst minangka salah sawijining jinis olahan arupa merek sosis sing diprodhuksi dening pabrikan mobil Volkswagen wiwit taun 1973. Iki diproduksi ing pabrik Wolfsburg perusahaan lan didol ing restoran ing enem pabrik Jerman. Curryw ...

                                               

Mali (GPU)

Seri pemrosesan grafis lan mutimedia seri Mali minangka inti prosesor semikonduktor sing diproduksi dening ARM Holdings kanggo lisensi ing macem-macem desain ASIC dening mitra ARM. GPU Mali dikembangake dening Falanx Microsystems A/S, sing dadi p ...

                                               

Hostess CupCake

Hostess CupCake minangka salah sawijining merek cemilan Amerika sing diproduksi lan disebarake dening Hostess Brands lan saiki diduweni dening perusahaan ekuitas pribadi Apollo Global Management lan Metropoulos & Co. Formulir sing paling umum yai ...

                                               

Okazu

Okazu yaiku tembung Jepang sing artine salah sawijining jinis olahan arupa sajian kanggo ngancani nasi ; artikel diet anak perusahaan. Dheweke dimasak lan dibumboni kanthi cara cocog banget yen dipangan karo nasi, lan umume digawe saka iwak, dagi ...

                                               

Bebinca

Bebinca, uga dikenal minangka bibik utawa bebinka, minangka kue lapis tradisional Goa, India sing asale saka masakan Indo-Portugis. Biasane, Bebinka duwe lapisan 7 nganti 16, nanging bisa dimodifikasi kanggo rasa lan rasa. Roti kasebut misuwur ba ...

                                               

Pânsâwân

Pânsâwân, utawa daging garing, minangka salah sawijining produk daging asap garing sing digawe dening masarakat adat Kanada kalebu Cree, Dene, lan Métis. Tembung kasebut bebas diterjemahake saka basa Cree dadi "daging irisan tipis" kanthi daging ...

                                               

Koeksister

A koeksister / ˈ k ʊ k s ɪ s t ə / punika salah sawijining jinis olahan tradisional Afrikaner kitha digawe saka goreng keuangan infused ing sirup utawa madu. Sampeyan ora kudu bingung kanthi swara Cape Malay koesister sing padha, yaiku adonan waj ...

                                               

Brik

Brik yaiku sajian Berber. Isine jajanan sing lancip sak isine lan biasane digoreng. Versi sing paling misuwur yaiku brik endhog, endhog utuh ing kanthong pastry segi telu kanthi bawang bombay, tuna, harissa lan peterseli sing dicincang. Kanthi wa ...

                                               

Ham alas ireng

Hutan Ireng yaiku macem-macem ham ngrokok garing sing diasilake ing wilayah Hutan Ireng ing Jerman. Ing taun 1959, Hans Adler saka Bonndorf ngrintis pabrik lan adol ham Black Forest Asli kanthi pesen ritel lan mail. Wiwit taun 1997, istilah ham H ...

                                               

Matzoon

Matzoon utawa matsoni minangka salah sawijining jinis olahan arupa produk susu fermentasi sing asale saka Armenia disebarake ing Armenia lan Georgia. Ing Jepang, diarani yoghurt Laut Kaspia.

                                               

Filo

Filo utawa phyllo minangka salah sawijining jinis olahan arupa adonan tanpa ragi tipis banget sing digunakake kanggo nggawe kue - kue kayata baklava lan börek ing masakan Timur Tengah lan Balkan. Kue sing digawe saka bahan digawe kanthi nutupi pi ...

                                               

Sklandrausis

Sklandrausis, žograusis utawa dižrausis minangka panganan tradisional Latvia sing asale saka Livonia. Iki minangka kue sing legi, digawe saka adonan rai lan diisi karo pasta kentang lan wortel lan caraway. Ing 2013 Komisi Eropa milih sklandrausis ...

                                               

Waakye

Waakye iku Ghanaian sajian saka masak beras lan kacang buncis, biasa dipangan kanggo sarapan utawa nedha awan. Nanging, liyane mangan kanggo nedha bengi. Sega lan kacang buncis, biasane kacang polong bermata ireng utawa kacang sapi, dimasak baren ...

                                               

Tempering

Tadka / Thaalimpu / Tempering minangka salah sawijining jinis olahan arupa teknik masak sing digunakake ing India, Bangladesh, Nepal, Pakistan lan Sri Lanka, ing endi rempah-rempah utuh dibakar sedhela ing minyak utawa ghee kanggo mbebasake minya ...