ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 91




                                               

Burger kebo

Buffalo burger minangka hamburger sing digawe daging saka kebo, daging sapi utawa bison Amerika. Panulis Dan OBrien ujar manawa daging kebo iku legi lan lembut lan rasane unik. Dheweke uga ujar manawa kudu nyiyapake kanthi tliti kaya iwak seger. ...

                                               

Pesarattu

Pesarattu, pesara attu, pesara dosa, utawa cheeldo minangka roti kaya crepe, asale ing Andhra Pradesh, India, sing padha karo dosa. Digawe nganggo adonan gram ijo, nanging ora beda karo dosa, ora ngemot urad dal. Pesarattu dipangan minangka sarap ...

                                               

Olahan New Orleans

Masakan New Orleans nyakup masakan lan panganan umum ing New Orleans, Louisiana. Iki bisa uga minangka salah sawijining jinis olahan arupa masakan regional sing paling khas ing Amerika Serikat. Sawetara panganan asale saka New Orleans, dene liyan ...

                                               

Olahan Pomerania

Masakan Pomeranian umume nuduhake panganan khas daerah sing biyen dadi Provinsi Pomerania sing bersejarah ing sisih lor-wetan Jerman lan kalebu Stettin lan Pomerania Luwih. Ditondoi kanthi bahan sing diprodhuksi dening peternakan Pomeranian, kaya ...

                                               

Vatapá

Vatapá minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian Afro-Brasil sing digawe saka roti, urang, santen, kacang tanah sing ditumbuk lan lenga sawit sing ditumbuk dadi pasta krim Iki minangka panganan khas Salvador, Bahia lan umume kanggo wila ...

                                               

Salmis

A salmis minangka persiyapan saka masak klasik Prancis. Nalika manggang utawa sauteed Piece saka daging wis ngiris lan reheated ing saua, asilé iku siji salmis. Preparasi salmis khas kalebu manuk game panggang kayata squab utawa bebek. Ing ancang ...

                                               

Roti Kuba

Roti Kuba minangka salah sawijining jinis olahan arupa roti putih sing cukup sederhana, padha karo roti Prancis lan roti Italia, nanging duwe metode panggang lan dhaptar bahan sing beda-beda ; umume digawe nganggo roti sing dawa lan dawa kaya bag ...

                                               

Roti madu

Roti madu minangka jajanan ragi goreng sing isine madu lan swasana kayu manis ing adonan lan dibungkus es. Boten kados paling nggulung manis, kang umume prodhuk saka bakeries, buns madu sing umum toko penak lan vending machine beya. Biasane didol ...

                                               

Daging kebo

Daging kebo minangka salah sawijining jinis daging kebo, bovid gedhe, kanggo susu lan daging ing pirang-pirang negara kalebu India, Nepal, Pakistan, Bangladesh, Filipina, Bulgaria, Italia, Rusia, Republik Ceko, Slowakia, Australia lan Mesir.

                                               

Kamatengan

Doneness minangka salah sawijining jinis pengukuran kepiye masak daging sing dipotong adhedhasar warna, jus, lan suhu internal. Gradasi paling asring digunakake kanggo referensi daging sapi nanging uga ditrapake kanggo jinis daging liyane.

                                               

Speck

Speck yaiku rokok asap utawa pickled. Ing Jerman, speck yaiku lemak daging babi sing ana utawa ora ana daging. Ing Italia, Turki lan bagean-bagean jagad kuliner sing nganggo basa Inggris, "speck" nuduhake speck Italia, jinis prosciutto, tinimbang ...

                                               

Prague ham

Prague Ham Yaiku jinis brine-nambani, stewed, lan mildly beechwood - garang boneless Ham Originally saka Prague ing Bohemia. Nalika dimasak ing balung, diarani šunka od kosti, dianggep minangka panganan enak. Iku pisanan didol ing taun 1860 denin ...

                                               

Andouille

Andouille yaiku salah sawijining jinis olahan arupa sosis asap sing digawe nganggo daging babi, asale saka Prancis.

                                               

Grünkohlessen

Grünkohlessen minangka adat istiadat musim salju lawas ing Jerman Lor, lan bagean-bagean saka Skandinavia, kalebu ngombe, dolanan, lan pesta panganan daerah, biasane ngemot kale, kentang, lan sosis. Iki ditindakake ing Kutha Bremen Hanseatic Grat ...

                                               

Tusha shinni

Tusha Shinni minangka salah sawijining jinis tepung halwa, ara-ara samun sing misuwur ing wilayah Sylhet ing Bangladesh. Sajian saka masakan Sylhet iki pedhes, lembut lan legi. Panganan tradisional iki misuwur banget ing acara agama liyane.

                                               

Leberknödel

Leberknödel minangka panganan tradisional masakan Jerman, masakan Austria lan Ceko. Leberknödel biasane kalebu ati daging sapi, sanajan ing wilayah Palatinate Jerman daging babi digunakake minangka alternatif. Daging digiling lan dicampur karo ro ...

                                               

Asem laktat

Asem laktat yaiku senyawa ing awak lan minangka sisa metabolisme awak kang numpuk. Senyawa iki duwe formula molekul CH 3 CH COOH. Iki warna putih ing fase sing padhet lan ora bisa disengaja ana ing banyu. Nalika ing fase sing larut, wujud solusi ...

                                               

Triklosan

Cithakan:Chembox DrugBankCithakan:Chembox Pharmacology Triklosan minangka agen antibakteri lan antijamur sing ana ing sawetara produk konsumen, kalebu pasta gigi, sabun, deterjen, bahan dolanan, lan perawatan reresik bedah. Iki padha karo panggun ...

                                               

Brésaola

Bresaola yaiku daging sapi sing garing kanthi udhara, nanging uga bisa digawe saka jaran, daging rusa lan daging babi) sing umure wis rong utawa telung wulan nganti dadi hard lan malih dadi warna abang peteng, meh warna wungu. Iki digawe saka ndh ...

                                               

Babi suwir Yuxiang

Babi suwir Yuxiang minangka panganan umum ing masakan Sichuan. Yuxiang minangka salah sawijining rasa tradisional utama ing Sichuan. Daging babi Yuxiang sing wis dirusak katon ana ing pirang-pirang dekade. Pangripta minangka koki saka Sichuan sin ...

                                               

Aksara Nom

Aksara Nom ya iku tatatulis cihnaksara kang biyene kanggo anulis basa Vyetnam. Tatatulis iki anggunakake aksara Kan silihan kanggo têtêmbungan Cina Vyetnam lan saperangan têtêmbungan Vyetnam wiwitan. Dene, aksara-aksara kang anyar kagawe saka tul ...

                                               

Li hing mui

Li hing mui, dikenal minangka huamei ing Tiongkok Daratan, plum Tiongkok asin asin. Iki nduweni rasa sing kuwat, khas lan asring diarani minangka rasa sing dipikolehi, amarga ana kombinasi rasa legi, asem, lan asin. Uga diarani minangka tart lan ...

                                               

Satsuma-agé

Satsuma-age Yaiku kue iwak goreng sing asale saka Kagoshima, Jepang. Surimi lan glepung dicampur kanggo nggawe tempel kompak sing dikencengake liwat nggoreng. Iki minangka spesialisasi ing wilayah Satsuma. Dikenal kanthi macem-macem jeneng region ...

                                               

Japa-mantra

Japa-mantra iku ana sajroning kabudayan Jawa awujud unèn-unèn, tetembungan, utawa ukara kang pinercaya nduwèni daya magis. Istilah japa-mantra uga ateges donga, sidikara, utawa aji-aji. Anggoné ngrapal japa-mantra bisa katujokaké marang Gusti, dé ...

                                               

Urang (kéwan)

Udang minangka crustacea decapod kanthi awak memanjang lan mode lokomosi utamane nglangi - umume Caridea lan Dendrobranchiata. Definisi sing luwih sempit bisa diwatesi kanggo Caridea, kanggo spesies cilik ing salah sawijining klompok utawa mung k ...

                                               

Rajapati kulawarga Setagaya

Rajapati kulawarga Setagaya nuduhake pembunuhan kulawarga Miyazawa ing pendhapa Setagaya, Tokyo, Jepang, tanggal 30 Desember 2000. Mikio Miyazawa, Yasuko Miyazawa, Niina Miyazawa lan Rei Miyazawa dipateni nalika nyerang omah ing wayah wengi denin ...

                                               

Lyangcha

Lyangcha utawa Langcha utawa Lemcha minangka panganan legi India sing disiapake ing Benggala Barat Jharkhand, Odisha, Assam, Tripura lan ing wilayah wétan bawana India. Iki digawe saka glepung lan bubuk susu kanthi nggoreng banjur dicelupake meny ...

                                               

Pantua

Pantua minangka gula-gula lokal saka anak bawahan India, misuwur ing Benggala Kulon, India Wétan lan Bangladesh. Iku tradisional Bengali manis digawe saka bal jero-goreng semolina, chhana, susu, ghee lan sirup gula. Pantuas wernane wiwit coklat p ...

                                               

Karaton Agung Sajagad

Karaton Agung Sajagad yaiku sawijining laku budaya klenik kang punjeré mapan ing Désa Pogung, Juru Tengah, Bayan, Kabupatèn Purwareja. Yasan iki diprakarsani déning R. Toto Santoso lan Fanni Aminadia ing taun 2018 lan nduwèni anggota cacah 450 wo ...

                                               

Asem salisilat

Asem salisilat ya iku asem monohydroxybenzoic lipofilik, jinis asem fenolik, lan asem beta hidroks i. Asem organik kristal tanpa warna iki digunakaké akèh ing sintesis organik, lan fungsiné minangka hormon tanduran. Asalé saka metabolisme salisin ...

                                               

Omah roti jaé

Omah roti jahe minangka permen anyar sing bentuke kaya bangunan sing digawe saka adonan cookie, dipotong lan dipanggang dadi komponen sing cocog kaya tembok lan atap. Bahan biasa yaiku biskuit jahe sing renyah digawe saka roti jahe - kacang jahe. ...

                                               

Pizza puff

Puff pizza yaiku kanthong adonan goreng sing diisi keju, saos tomat, lan bahan pizza liyane kayata sosis utawa pepperoni. Pribumi ing Chicago, Amérika Sarékat, puff pizza bisa ditemokake ing restoran makan santai ing kana. Puffs pizza padha karo ...

                                               

Varenye

Varenye utawa varenya minangka wadi woh-wohan sing populer, nyebar ing Eropa Wétan, uga wilayah Baltik. Iki digawe kanthi masak woh wohan beri, woh-wohan liyane, utawa sing luwih langka kacang, sayuran, utawa kembang, ing sirup gula. Ing sawetara ...

                                               

Pomazánkové máslo

Pomazánkové máslo minangka produk susu tradisional Ceko lan Slowakia. Iki nyebarake digawe saka krim sing asem, bubuk susu lan bubuk buttermilk. Uga ngemot pati, uyah lan biasane ramuan utawa rasa liyane. Pengatur panganan Ceko mbutuhake pomazánk ...

                                               

Castagnaccio

Castagnaccio paling apik disuguhake nganggo ricotta, madu kastanye utawa anggur manis kayata vin santo. Minangka panganan cuci mulut biasane musim gugur, digawe saka adonan kastanye, banyu, minyak zaitun, kacang pinus, lan kismis, lan dipanggang. ...

                                               

Pysanka

A pysanka yaiku endhog Paskah Ukraina, dihiasi nganggo desain tradisional Ukraina nggunakake metode resisten lilin. Tembung pysanka asalé saka pysaty tembung, "kanggo nulis" utawa "kanggo inscribe ", minangka designs ora dicet ing, nanging dituli ...

                                               

Kaalilaatikko

Gobis casserole minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian tradisional sing dibakar oven Finlandia umume digawe saka gobis, daging gandum, gandum utawa gandum mutiara, lan rasa tambahan - kayata bawang, marjoram - lan sirup utawa molase ...

                                               

Ekmek kadayıfı

Ekmek kadayıfı minangka puding roti sing historis kalebu bagean saka masakan Uthmaniyah lan ing jaman saiki isih kalebu bagean saka masakan bekas Kekaisaran Ottoman. Biasane disajekake nganggo kaymak, jinis krim klambi. Ing Turki, dianggep istime ...

                                               

Bocah kodhok

Bocah kodhok minangka klompok limang bocah lanang sing ilang ing Daegu, Korea Selatan tanggal 26 Maret 1991. Woo Cheol-won, Jo Ho-yeon, Kim Young-gyu, Park Chan-in lan Kim Jong-sik, umur antara 9 lan 13 taun, ilang sawise nggoleki endhog salamand ...

                                               

Daging babi katutup soklat

Daging babi sing ditutupi coklat iku panganan Amerika sing kasusun saka daging masak kanthi lapisan coklat susu utawa coklat peteng. Bisa ditambah karo uyah laut, pistachios sing hancur, kenari, utawa potongan almond. Referensi ing internet diwiw ...

                                               

Latihan Jogetan Kanggo Pondasi Joget Tradisional

Latihan Jogetan Kanggo Pondasi Joget Tradisional Dina iki dina Minggu ta? Dina sing paling dienteni poro bocah sanggar. Dina Minggu padha gladi bareng. Iki minangka gladi kanggo ngisi liburan kanthi kegiyatan sing apik. Sinau ilmu anyar kang pung ...

                                               

Siti Aisyah Hilal

Siti Aisyah Hilal ya iku salah siji anggota Aisyiyah kang lair ing Kampung Kauman, Kalurahan Ngupasan, Kacamatan Gandamanan, Provinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta.

                                               

Muhammad Sangidu

Ketib Anom Kiai Muhammad Sangidu, Kiai Haji Muhammad Sangidu, utawa KRPH Muhammad Kamaluddiningrat ya iku Kepala Kasultanan Ngayogyakarta kaping 13 sing diresmekake ing taun 1914 kanggo ngganti pimpinan sakdurunge, ya iku K.R.P.H. Muhammad Khalil ...

                                               

Knieperkohl

Knieperkohl minangka sajian go bis acar sing padha karo sauerkraut. Isine ora mung Gobis putih nanging uga sayur-sayuran collard utawa godhong kubis abang lan kale, uga godhong anggur lan godhong ceri. Knieperkohl dianggep minangka bahan represen ...

                                               

Omah Hasmo Sugijarto

Omah Hasmo Sugijarto ya iku wewangunan kang terinventarisasi kanggo didadèkake salah siji cagar budaya, kang ana ing Jalan Moh. Yamin No. 4, Kalurahan Salatiga, Kacamatan Sidorejo, Kutha Salatiga, Provinsi Jawa Tengah.

                                               

Pan de pascua

Pan de Pascua minangka salah sawijining jinis olahan arupa kue Chili sing tradisional dipangan udakara Natal. Sanajan "Pascua" utamane tegese Paskah lan sing nomer loro tegese Paskah, nanging uga tegese Natal lan Epiphany. Ing Chili, Navidad lan ...

                                               

Omah Notosoegondo

Omah Notosoegondo ya iku wewangunan kang terinventarisasi kanggo didadèkake salah siji cagar budaya, kang ana ing Jalan Diponegoro No. 21/23, Kalurahan Salatiga, Kacamatan Sidorejo, Kutha Salatiga, Provinsi Jawa Tengah.

                                               

Bagoes Hadikoesoemo

Ki Bagoes Hadikoesoemo utawa Ki Bagus Hadikusumo ya iku sawijining tokoh Badan Panyelidik Usaha Persiapan Kamardikan Indonésia.

                                               

Macbeth (Sandiwara)

Macbeth ya iku sandiwara kang diripta dening William Shakespeare ing taun 1606. Sandiwara tragedi iki dumadi ing limang bab lan diterbitake dening First Folio taun 1623 kang awujud buku transkrip. Sawetara bagean teks asli rusak utawa ilang saka ...

                                               

Asem bènzowat

Asem bènzowat / b ɛ n ˈ z oʊ. ɪ k / ya iku zat padhet putih kanthi formula C 6 H 5 CO 2 H. Iki minangka asem karboksilat aromatik sing paling gampang. Jeneng kasebut asalé saka permèn karèt benzoin, sing wis suwé mung siji-sijinè. Asem bènzowat a ...