Back

ⓘ Persak Kebumèn. Persak ya iku sawijining klub Sepak Bola Indonesia sing asalé saka Kebumen, Jawa tengah. Persak wektu iki menyandang status dadi tim pamawa kang ..




                                     

ⓘ Persak Kebumèn

Persak ya iku sawijining klub Sepak Bola Indonesia sing asalé saka Kebumen, Jawa tengah. Persak wektu iki menyandang status dadi tim pamawa kanggo Liga Nusantara. Pendukung utawa suporter saka Persak Kebumen dikenal karo jeneng utawa aran Bumi Mania.

                                     

1.1. Sajarah pangawakan lan taun awal

Persak Kebumen diawakake ana ing taun 1967 dhuwur tuntutan masarakat Kebumen sing mengenke anané siji klub sepakbola ing daerah Kabupatèn Kebumen sing bisa berlaga ing kompetisi resmi Liga Indonesia.

taun 2008 Persak anyak dolanan ing Divisi telu Liga Indonesia Jawa tengah. paling akir pinge Persak Kebumen dolanan ing kompetisi Liga Indonesia ya iku ana ing taun 2011.

                                     

1.2. Sajarah Masa vakum

Persak Kebumen wis vakum ket suwé saka taun 2009 s/d 2013, diamargakne pangarep Umum saka PSSI Kebumen Mohammad Dahsyat ora bisa tandhang gawé karo becik. ngono uga karo pamerentah saka Kebupaten Kebumen sing kurang mendukung keolahragaan paling utama ana ing cabang sepakbola ing Kebumen.

sanajan wis vakum, suporter saka Persak Kebumen, ya iku Bumi Mania tetap mendukung klubnya sanajan wektu Persak Kebumen ngilang lan tenggelam vakum. Bumi Mania dikenal loyal banget pas mendukung klub demene, kuwi kayekten ana ing masa-masa vakumnya Persak Kebumen. lan pamerentah Kebumen wis ngomongke Persak Kebumen dimestekne arep berlaga bali ing Liga Nusantara Jawa tengah ana ing taun 2015.

                                     

1.3. Sajarah Era kebangkitan

Kamis, 15 Mèi 2014, Persak Kebumen anyak ana tanda-tanda kebangkitan sawisé loro taun ora sijia meloni kompetisi resmi sing ana ing Liga Indonesia. kuwi bakal terwujudkan sawisé CEO saka Persatuan sapak Bola Indonesia Patriot Bekasi, ya iku MK Yulianto tokoh asli asal Kebumen tepatnya saka désa Blengor Wétan, Kacamatan Ambal, sing nyoba membangkitkan Persak Kebumen karo anané suntikan dana saka MK Yulianto dhéwé. ning karo sairing mlakune wayah, MK Yulianto ngilang bak ditelan bumi. Padahal Kick Off Liga Nusantara 2014 wis nyedhaki wayah lan pandolan wis dijagakne mbasi pandolan lokal Kebumen kabèh. panggering Persak sing wektu kuwi ditangani Ahmad Bedari bingung, amarga MK Yulianto sing turene arep mengucurkan dana kanggo Persak ora bisa dihubungi, kabèh sing diomongke MK Yulianto mung ujar kosong sing ora ana realisasinya. sawisé MK Yulianto ngilang, muncul pangupadi enom sing praduli karo sapak bola sing prihatin ndeleng kaanan kesebut, karo dana pribadi dhèwèké membiayai Persak ing Liga Nusantara taun 2014 nganti kompetisi rampung.



                                     

1.4. Sajarah Era wektu iki

ana ing taun 2015, poro sijen sapak Bola Kebumen wis nglakoke revolusi. pangarep Umum wis nggenti saka Mohammad Dahsyat menyang H. Arif Ainudin, ST lan manajemen mawa kepengurusannya uga nggenti. Pihak Persak Kebumen nekakake pelatih tingkat Nasional sekelas Sartono Anwar, banjur mbukak lan nglakoke seleksi kanthi umum becik saka jero kutha utawaa njaba kutha sing dibimbing teras saka Sartono Anwar. Pembaharuan stadion juga masih terus dilakukan dan sekarang kondisi lapangan sudah layak pakai dan layak untuk ikut Liga Nusantara 2015.

Untuk mempersiapkan perhelatannya di Liga Nusantara taun 2015, manajemen dari Persak Kebumen telah menyiapkan dana sebesar Rp. 500.000.000,