Back

ⓘ Watu kambang ya iku istilah kanggo watu vulkanik kang rupa lava mumpruk lan madhet, kasusun saka piroklastik beling kang mikroveskular. Watu kambang lumrahé dum ..




Watu kambang
                                     

ⓘ Watu kambang

Watu kambang ya iku istilah kanggo watu vulkanik kang rupa lava mumpruk lan madhet, kasusun saka piroklastik beling kang mikroveskular. Watu kambang lumrahé dumadi nalikané gunung njeblug, lan manéka warna kaanan ukuran lan atosé. Watu kambang duwé sipat vesiclar kang dhuwur, kanthi ronggangan kang akèh jalaran saka ékspansi gas ing njeroné. Ronggangan-ronggangan kang akèh lan diwatesi déning lapisan kang tipis iki ndadékaké watu kambang duwé bobot jinis kang cilik, nganti bisa