Back

ⓘ Pulo Yeonpyeong. Pulau Yeonpyeong inggih menika satunggaling kapuloan wonten ing Laut Kuning, Korea Kidul. Kapuloan menika mapanipun kirang langkung 80 km wonte ..




                                     

ⓘ Pulo Yeonpyeong

Pulau Yeonpyeong inggih menika satunggaling kapuloan wonten ing Laut Kuning, Korea Kidul. Kapuloan menika mapanipun kirang langkung 80 km wonten ing sisih kulon Incheon. Pulo utama wonten ing kapuloan menika ajeneng pulau Daeyeonpyeong, kanthi wiyaripun 7.01 km² lan cacahipun padunung kirang langkung 1.176 jiwa. Pulau sanès ingkang dipun-ginakaken inggih menika Soyeonpyeong, kanthi cacahing padunung ingkang langkung alit saha wewengkonipun kanthi wiyar 0.24 km².

Yeonpyeong menika mapan wonten ing Garis Wates Lor, lan namung 12 km saking segara Korea Kidul. Awit saking papanipun saha kathahipun sumber daya ulam pramila pulau menika dados sengkéta antawisipun Korea Kidul lan Korea Lor. 1000 bala Korea Kidul nglampahi patroli wonten ing kapuloan menika lan kalih perang wonten segara sampun kedadosan ing celak pulo menika ing taun 1999 lan 2002. Nalika tanggal 23 Novèmber 2010, artileri Korea Lor nembaki Yeonpyeong. Korea Kidul langsung paring piwales awit saking prastawa témbakan kasebut.