Back

ⓘ Wong Sarmi iku golongan etnis sing dedunung ana ing daerah arah aliran Kali Memberami lan Kali Tor sing ngalir nganthi pantai lor Irian Jaya. Bates wilayahe per ..




                                     

ⓘ Wong Sarmi

Wong Sarmi iku golongan etnis sing dedunung ana ing daerah arah aliran Kali Memberami lan Kali Tor sing ngalir nganthi pantai lor Irian Jaya. Bates wilayahe persebaran golongan etnis iki yoiku ing pedalaman nganthi kaki gunung lan danau-danau. Populasi Wong Sarmi ana sekitar 400 jiwa. Masyarakate rata-rata duwe penggawean ngolah wit sagu sing akeh tukhul ing Hutan berawa-rawa kuwi. Wong Sarmi berburu celeng, kuskus, manuk, lan iwak ing kali.

                                     

1. Budaya

Wong Sarmi urip sakkelompok ing kesatuan kerabatan sing sifate bilateral. Contoh kesatuan kerabatan sing paling penting iku keluarga gedhe sing isiné wong lanang lan dulur anak-anak lanang e