Back

ⓘ Pandhan eri. Pandan ri, pandan klasa, pandan suket, utawa pandan pudak ya iku tanduran kaya wit, anggota suku Pandanaceae. Iki kasebar ing kabèh pesisir lan pul ..




Pandhan eri
                                     

ⓘ Pandhan eri

Pandan ri, pandan klasa, pandan suket, utawa pandan pudak ya iku tanduran kaya wit, anggota suku Pandanaceae. Iki kasebar ing kabèh pesisir lan pulo ing Asia Kidul lan Wétan nganti Polinesia.

Wit utawa suket kang akèh dipisah, dhuwuré ya iku 3-7 m, kadhangkala duwéni akèh stem. Asring kanthi oyot tunjang saka sak njaba galih lan cabangé oyot saka cabang; werna kasebut kanthi kukul lan gedhe lan gedhe.