Back

ⓘ Mapel. Acer ˈ eɪ s ər ya iku genus saka wit utawa suket kang umum dimengerteni minangka Maple. Ana kurang luwih sawatara 128 spesies, kang saka Asia, karo saw ..




Mapel
                                     

ⓘ Mapel

Acer / ˈ eɪ s ər / ya iku genus saka wit utawa suket kang umum dimengerteni minangka Maple. Ana kurang luwih sawatara 128 spesies, kang saka Asia, karo sawetara uga ana ing Eropah, Afrika Lor lan Amerika lor. Mung siji spesies, Acer laurinum, ana ing Hemisphere Kidul. Spesies khas saka genus iki yaiku maple cycamor, Acer pseudoplatanus, spesies maple paling dimangerteni ing Eropa. Ing nagara Indonesia, tanduran iki mung ditemokake ana ing bageyan cilik saka Pulo Sumatra lan Pulo Jawa. Biasane ditemokake ing alam, alas blantara, utawa ing gunung.

Tlutuh xylem godhong maple ldijupuk minangka bahan mentah kanggo nggawe sirup maple sing digunakake kanggo gegenep nalika mangan roti lan kue.

                                     

1. Rujukan

Bibliografi

  • Philips, Roger 1979. Trees of North America and Europe. New York: Random House, Inc. ISBN 0-394-50259-0. Philips, Roger 1979. Trees of North America and Europe. New York: Random House, Inc. ISBN 0-394-50259-0. Philips, Roger 1979. Trees of North America and Europe. New York: Random House, Inc. ISBN 0-394-50259-0. Philips, Roger 1979. Trees of North America and Europe. New York: Random House, Inc. ISBN 0-394-50259-0.
                                     

2. Pranala njaba

  • Eichhorn, Markus November 2011. "The Maple Tree". Test Tube. Brady Haran for the University of Nottingham. Eichhorn, Markus November 2011. "The Maple Tree". Test Tube. Brady Haran for the University of Nottingham. Eichhorn, Markus November 2011. "The Maple Tree". Test Tube. Brady Haran for the University of Nottingham. Eichhorn, Markus November 2011. "The Maple Tree". Test Tube. Brady Haran for the University of Nottingham.