Back

ⓘ Bilo-bilo yaiku panganan saka Filipina sing digawé saka bunderan ketan cilik ing santen klapa lan gula. Banjur nangka, gedhang saba, macem-macem bahasa, lan mut ..




Bilo-bilo
                                     

ⓘ Bilo-bilo

Bilo-bilo yaiku panganan saka Filipina sing digawé saka bunderan ketan cilik ing santen klapa lan gula. Banjur nangka, gedhang saba, macem-macem bahasa, lan mutiara tapioka ditambah. Asal saka bilo yaiku ing Luzon, yaiku pulo Filipina sisih lor. Ana macem-macem versi resep gumantung saka wilayah ing Filipina. Sawetara resep migunakake

daging klapa enom lan ana sing ujar nambah godhong pandan. Iki biasane lan biasane mangan panas nalika liyane seneng mangan mau sawise kulkas.

                                     

1. Nyepakake

Kanggo nyiapake bilo-bilo bal bal, nyampur glepung beras nganggo banyu ing mangkok lan digelindhingi ampih dadi bal cilik, diameter udakara 1/2. Banjur, selehake saben bal ing banyu sing umub; masak nganti dheweke ngawang. Kanggo bal tapioca, godhok nganti alus lan tembus, banjur luwang. Campuran lan godhok susu klapa lan banyu, banjur tambah tela sing manis, bubuk, gula lan bilo-bilo sing wis dimasak. Kanggo rasa sing luwih enak, tambahake rajangan nangka lan lembut lan pisang.