Back

ⓘ Roti lapis selé kacang lan gudir utawa uga dikenal minangka PB&J, yaiku roti lapis sing komposisi kalebu siji utawa luwih lapisan selé kacang lan siji utawa ..




Roti lapis selé kacang lan gudir
                                     

ⓘ Roti lapis selé kacang lan gudir

Roti lapis selé kacang lan gudir utawa uga dikenal minangka PB&J, yaiku roti lapis sing komposisi kalebu siji utawa luwih lapisan selé kacang lan siji utawa luwih lapisan gudir utawa senggol ing roti. Kadhangkala roti lapis dipangan mbukak utawa siji roti ditaleni.

                                     

1. Sajarah

Selé kacang asliné digandhengaké karo macem-macem panganan, kaya ta cengkeh, keju, celery, watercress, lan roti panggang. Ing artikel Good Housekeeping sing diterbitake ing Mei 1896, resep "dumadakan ibu omah tangga nggunakake penggiling daging kanggo nggawe selé kacang lan mènèhaké asile ing roti". Ing wulan candhakipun, majalah kuliner Table Talk nerbitake "roti lapis selé kacang". Ing wiwitan taun 1900, sandwich iki ngalami transfer struktur kelas amarga regane selé kacang. Dadi misuwur karo bocah-bocah ing taun 1920an nalika produsen wiwit nambah gula ing selé kacang. Wiwit Perang Donya II, selé kacang lan roti lapis roti wis ditemokake ing dhaptar jabatan militer AS.

                                     

2. Nutrisi

Mentega kacang lan roti lapis digawé karo roti putih, loro sendok saben butter kacang lan senggol strawberry, menehi 27% intake saben dina sing disaranake kanggo kabutuhan lemak lan 22% kalori.

Nalika udakara 50% kalori asalé saka gajih, umume asalé saka lemak monounsaturated lan lemak poliaturatur, sing wis ana gandhengane karo kesehatan jantung.