Back

ⓘ Kaiserschmarrn utawa Kaiserschmarren yaiku panganan cuci mulut legi sing njupuk jeneng saka kaisar Australia Franz Joseph I, sing seneng banget karo pancake sin ..




Kaiserschmarrn
                                     

ⓘ Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn utawa Kaiserschmarren yaiku panganan cuci mulut legi sing njupuk jeneng saka kaisar Australia Franz Joseph I, sing seneng banget karo pancake sing ngembang gedhe.

Kaiserschmarrn minangka dhaharan utawa panganan cuci panganan sing populer ing Austria, Bavaria, lan ana pirang-pirang bagéan saka tilas kekaisaran Austro-Hungaria, kaya ta Hongaria, Slovenia, lan Kroasia sisih lor, sing biasane nggunakake jeneng kasebut minangka tembung utangan utawa jarwan kasebut. Ing Slovenia, diarani "cesarski praženec" utawa "šmorn". Jeneng Hong Kong minangka "császármorzsa"; Jeneng Ceko yaiku "Císařský trhanec" utawa "kajzršmorn".