Back

ⓘ Halloumi utawa haloumi iku, unripened, brined semi-atos keju digawe saka campuran wedhus kang lan susu wedhus kang, lan kadhangkala uga cow kang susu. Iki nduwe ..




Halloumi
                                     

ⓘ Halloumi

Halloumi utawa haloumi iku, unripened, brined semi-atos keju digawe saka campuran wedhus kang lan susu wedhus kang, lan kadhangkala uga cow kang susu. Iki nduweni titik leleh sing dhuwur lan mula gampang digoreng utawa dipanggang. Properti iki nggawe pengganti daging sing kawentar. Rennet digunakake kanggo nyusut susu ing produksi halloumi, sanajan ora ana bakteri sing ngasilake asam kanggo nyiyapake.

Halloumi asring digandhengake karo pulo Siprus, ing kana wis diprodhuksi dening pirang-pirang etnik sajrone pirang-pirang atus taun. Uga misuwur ing saindenging tlatah sing umum dikenal kanthi jeneng Levant. Kasedhiya dadi wiyar ing Turki sawise taun 2000. Ing taun 2013, panjaluk ing Inggris wis ngungkuli kabeh negara Eropa kajaba Siprus.