Back

ⓘ Whey minangka cairan sing isih ana sawise susu digulung lan disaring. Iki minangka produk sampingan saka pabrik keju utawa kasein lan duwe sawetara kagunan kome ..




Whey
                                     

ⓘ Whey

Whey minangka cairan sing isih ana sawise susu digulung lan disaring. Iki minangka produk sampingan saka pabrik keju utawa kasein lan duwe sawetara kagunan komersial. Whey manis minangka produk sampingan sing digawe saka jinis keju rennet, kaya ta keju cheddar utawa Swiss. Asam whey minangka produk sampingan sing digawe nalika nggawe jinis asam produk susu, kaya ta keju pondok utawa yogurt saring. Protein whey minangka kumpulan protein globular sing diisolasi saka whey. Protein ing susu sapi yaiku 20% protein whey lan 80% protein kasein, dene protein ing susu manungsa 70% whey lan 30% casein. Fraksi protein ing whey kalebu udakara 10% saka total padatan garing ing whey. Protein iki biasane campuran beta-lactoglobulin, alpha-lactalbumin, albumin serum sapi, lan immunoglobulin. Iki larut ing bentuk asale, ora gumantung karo pH.