Back

ⓘ Zarda minangka sajian nasi manis sing digodhog tradisional, asale saka bawana India, kanthi pewarna panganan, susu lan gula, lan dirasakake nganggo kapulaga, ki ..




Zarda
                                     

ⓘ Zarda

Zarda minangka sajian nasi manis sing digodhog tradisional, asale saka bawana India, kanthi pewarna panganan, susu lan gula, lan dirasakake nganggo kapulaga, kismis, safron, pistachios utawa almond. Jeneng Zarda asale saka tembung Persia zard زرد ‎ meaning زرد ‎ meaning sing artine kuning, mula dijenengi amarga pewarna panganan sing ditambahake ing beras menehi warna kuning. Zarda biasane disajikake sawise mangan. Ing bawana India, zarda isih dadi panganan cuci mulut sing populer ing acara-acara khusus kayata pesta. Mirip banget karo Sholezard, panganan cuci mulut saka Iran.

Asring ing Pakistan, tinimbang pewarna panganan kuning, pirang-pirang pewarna panganan ditambahake supaya pari-parian pariwara pirang-pirang warna. Kajaba iku, khoya, woh-wohan manisan murabba lan kacang minangka bagean penting saka zarda sing digawe ing acara sing apik. Uga ana nggunakake kismis sing populer, lan woh-wohan garing liyane sing bisa didhahar. Wiwit taun Mughal India, zarda duwe variasi kanthi tambahan potongan-potongan rasa manis sing diarani Mutanjan. Masakan iki minangka favorit Kaisar Shahjahan lan asring digawe miturut panjaluk. Piring nasi iki digawe kanggo tamu ing pesta khusus.