Back

ⓘ Tapioka bal. Bal tapioca minangka bola tembus sing diprodhuksi saka tapioka, pati sing diekstrak saka oyot singkong. Asale kasebut minangka alternatif sing luwi ..




Tapioka bal
                                     

ⓘ Tapioka bal

Bal tapioca minangka bola tembus sing diprodhuksi saka tapioka, pati sing diekstrak saka oyot singkong. Asale kasebut minangka alternatif sing luwih murah kanggo sagu mutiara ing masakan Asia Tenggara. Dheweke umume diarani boba utawa mutiara nalika ana ing tèh gelembung ; iki biasane five- kanggo sepuluh-millimeter pati bal, dumadi saka manis kentang wêdakakêna, kentang wêdakakêna, utawa sele. Ing bawana India dikenal minangka sābudānā sing digawe saka oyod singkong. Maneka warna werni tapioka kalebu ireng asli, roso, popping, mini, lan bening. Kanthi nambah macem-macem bahan, kayata banyu, gula, lan bumbu, baloka tapioka bisa beda-beda warna lan tekstur. Baloka tapioka sing paling umum lan asli biasane direndhem ing sirup gula sing gampang kanggo menehi rasa legi nalika tetep seger. Biasane ora duwe rasa lan gel kanthi gampang, mula asring digunakake minangka agen penebal ing panganan kaya puding. Mutiara tapioka mung ana kanggo nyedhiyakake tekstur, rasane asale saka minuman kasebut.

Nggawe panganan cuci mulut kaya jeli saka pati lan digunakake ing sajian panganan cuci mulut lan omben-omben asale saka Pulo Asia Tenggara. Versi tradisional "mutiara" biasane digawe saka sumber pati asli kayata jantung sawit utawa beras ketan, kalebu sagu mutiara, landang, lan kaong, lan liya-liyane. Iki digunakake ing macem-macem sajian lan omben kayata bilo-bilo, binignit, es campur, es doger, lan halo-halo, lan liya-liyane. Pengenalan singkong saka Amerika Selatan sajrone jaman kolonial nambah sumber pati liyane kanggo masakan Asia Tenggara, ngasilake versi tradisional singkong saka masakan Asia Tenggara sing biyen digawe saka sumber pati asli. Antarane kalebu mutiara tapioka, sing asale minangka alternatif kanggo sagu mutiara sing luwih murah. Dheweke sejatine ora bisa dibedakake karo rasa lan bisa digunakake kanthi ganti.