Back

ⓘ Serotan poppy. Sedotan poppy asale saka popium candu sing dipanen nalika diwasa lan garing kanthi cara mekanik, nyuda wiji poppy sing mateng. Sedotan candu opiu ..




Serotan poppy
                                     

ⓘ Serotan poppy

Sedotan poppy asale saka popium candu sing dipanen nalika diwasa lan garing kanthi cara mekanik, nyuda wiji poppy sing mateng. Sedotan candu opium saiki bisa dadi salah sawijining prekara sing beda. Yaiku sing isih ana sawise panen winih popia, yaiku gagang garing, batang lan godhong popi sing ditandur kanggo wiji. Godhong lan gagang garing dipanen sawise polong wiji digunakake kanggo ekstraksi candu tradisional. Tanduran godhong, tangkai lan polong garing digunakake ing produksi komersial morfin utawa obat-obatan alkaloid poppy liyane, kanthi ngolah luwih dhisik kanggo nggawe jerami empuk sing misahake wiji banjur nggawe konsentrat jerami, ora ana ekstraksi nggunakake tradisional cara ekstraksi lateks wis digawe. Jerami kasebut asale minangka produk sampingan saka panen winih mekanik, sing biasane ditandur minangka wiji sing bisa dipangan lan ngasilake minyak. Iki diganti ing taun 1927 nalika János Kabay nggawe proses kimia kanggo ngekstrak morfin saka kapsul remuk. Jerami empuk konsentrasi sing umume kalebu kapsul sing remuk tanpa wiji banjur dadi sumber morfin sing terkenal. Saiki, konsentrasi jerami empuk minangka sumber utama akeh candu lan alkaloid liyane. Iki minangka sumber 90% pasokan morfin legal lan ing sawetara negara uga minangka sumber morfin ilegal, sing bisa diproses dadi heroin ilegal. Produsen / petani lan grosir Kembang Garing Dekoratif, milih polong / endhas winih dekoratif kanthi utawa tanpa gagang kanggo digunakake minangka hiasan kembang kanggo kepuasan visual nalika ditata. Iki banjur mekanis garing ing suhu dhuwur ing tungku gedhe kanggo nggawe serangga mati lan wiji ora bisa dienggo supaya panen kalebu meh kabeh wiji / endhog wiji kembang garing. Wiji sing digunakake kanggo pasar iki dipilih utamane kanggo ukuran lan bentuk polong / kepala wiji poppy sing diwasa dudu konten alkaloid. Akeh jinis, galur, lan kultivar Papaver somniferum sing ana, lan isi alkaloid bisa beda-beda kanthi beda.