Back

ⓘ Mughlai paratha minangka panganan jalanan Benggala sing misuwur sing diyakini asale saka Bengal Subah nalika jaman Kekaisaran Mughal. Piring kasebut dipercaya d ..




Mughlai paratha
                                     

ⓘ Mughlai paratha

Mughlai paratha minangka panganan jalanan Benggala sing misuwur sing diyakini asale saka Bengal Subah nalika jaman Kekaisaran Mughal. Piring kasebut dipercaya disiapake ing kraton Kaisar Mughal Jahangir. Bisa dadi roti goreng empuk sing ditambah karo keema, endhog, bawang lan mrico; utawa paratha diiseni bahan sing padha utawa padha. Kadhangkala, keema pitik utawa daging domba uga digunakake ing sawetara jinis. Uga bisa disajikake tanpa diiseni daging.