Back

ⓘ Roti wungkus. Bungkus roti, asring diarani roti, minangka panganan populer ing Karibia, lan kalebu rebus kari sing dilipat kanthi kenceng ing roti dhalpuri utaw ..




Roti wungkus
                                     

ⓘ Roti wungkus

Bungkus roti, asring diarani roti, minangka panganan populer ing Karibia, lan kalebu rebus kari sing dilipat kanthi kenceng ing roti dhalpuri utawa paratha. Rebus umume ngemot kentang lan daging kayata daging pitik, bebek, wedhus, daging sapi, keong utawa udang.

Roti dipangan sacara wiyar ing saindenging India Kulon, utamane ing negara-negara sing akeh populasi Indo-Karibia kayata Guyana lan Trinidad lan Tobago. Originally digawa menyang pulo kasebut dening buruh sing ora duwe omah saka Asia Kidul, roti wis dadi panganan populer ing masakan sing kaya budaya ing Guyana, Suriname, Trinidad lan Tobago, Grenada, Jamaika lan Afrika Selatan. Ing Hindia Kulon, roti umume dipangan minangka iring kanggo macem-macem kari lan rebus. Cara tradisional mangan roti yaiku nyuwek tangan, digunakake kanggo nyoto saos lan potongan daging saka kari. Nanging, ing Hindia Kulon, istilah "roti" bisa uga nuduhake roti sing dipangan dhewe uga panganan jalanan sing luwih populer, roti kasebut dilipat ing sauburan sing enak ing bentuk bungkus.

Bungkus roti kasebut cepet banget misuwur ing saindenging pulau lan nyebar ing saindenging Karibia. "Toko roti" saiki akeh ing Trinidad lan Tobago lan roti sing dibungkus minangka panganan jalanan utama. Bungkus kasebut saiki mung diarani roti utawa mung roti. Nalika wong-wong Karibia pindhah menyang kutha-kutha ing Amerika Utara kayata Toronto, New York, lan Montreal, dheweke ngekspor roti ing bungkus kasebut. Versi ikonik iki minangka sing diarani Amerika Utara minangka roti. Tuwuhing popularitas bubar nyebabake referensi roti rata dhewe sing ngubengi isi minangka "kulit roti" utawa "cangkang roti." Praktek iki saiki wis umum digunakake ing restoran lan perusahaan komersial.