Back

ⓘ Bebek, Besiktas. Bebek minangka lingkungan Istanbul sing bersejarah sing ana ing wates lan administrasi distrik Besiktas. Dumunung ing Teluk Bebek ing sadawane ..




Bebek, Besiktas
                                     

ⓘ Bebek, Besiktas

Bebek minangka lingkungan Istanbul sing bersejarah sing ana ing wates lan administrasi distrik Besiktas. Dumunung ing Teluk Bebek ing sadawane pesisir Eropa ing selat Bosphorus lan diubengi karo lingkungan sing padha kayadene Arnavutköy lan Etiler.

Makna harfiah saka tembung "Bebek" ing basa Turki yaiku "bayi", sing minangka referensi posisi sing apik ing lingkungan Bosphorus kanthi teluk sing jero lan ndhelik ing sisih loro ing dalan kasebut. Dipercaya minangka wujud "Boğazın gözbebeği" sing disingkat, sing diterjemahake, kanthi harfiah, minangka "murid Bosphorus", utawa luwih cocog, "apel mripat Bosphorus", minangka terjemahan harfiah saka "pupil" ing basa Turki yaiku "bayi mata" utawa "anak mata".