Back

ⓘ Kacang ginjel minangka macem-macem kacang umum. Iki dijenengi amarga mirip visual lan - kanggo macem-macem warna abang - ginjel manungsa. Kacang ginjel abang or ..




Kacang ginjel
                                     

ⓘ Kacang ginjel

Kacang ginjel minangka macem-macem kacang umum. Iki dijenengi amarga mirip visual lan - kanggo macem-macem warna abang - ginjel manungsa. Kacang ginjel abang ora kudu dibingungake karo kacang abang liyane, kayata kacang adzuki.

Kacang ginjel sing dimasak kanthi nggodhok yaiku 67% banyu, karbohidrat 23%, protein 9%, lan ngemot lemak tabel sing bisa diabaikan. Ing jumlah referensi 100 gram, kacang ginjel masak kasedhiya 127 kkal 530 kJ, lan minangka sumber sugih 20% utawa luwih saka Nilai Saben Dina, DV protein, folat 33% DV, zat besi 22% DV, lan fosfor 20% DV, kanthi jumlah moderat 10 -19% DV thiamin, tembaga, magnesium, lan seng 11-14% DV.