Back

ⓘ Pulo ..




                                               

Pulo

Sawijining pulo iku babagan lemah kang luwih cilik tinimbang bawana lan luwih gedhé tinimbang karang, kang dikupengi banyu. Gugusan pulo dijenengi kapuloan. Dhéfinisi "pulo" miturut konvénsi PBB bab Hukum Laut Internasional taun 1982 UNCLOS ’82, pasal 121 nelaaké: Pulo yaiku dharatan kang diwangun kanthi alami lan dikupengi banyu, lan mesthi ana ing sakdhuwuring lumahing banyu kang dhuwur. Kanthi tembung liya, siji pulo ora éntuk kleleb nalika banyu pasang.

                                               

Pulo Biak

Biak ya iku pulo cilik kang dumunung ing Teluk Cendrawasih jerak ing sebrang Lor pasisir Provinsi Papua, Indonesia. Posisi Biak dumunung ing Kulon-Wétan segara Papua Nugini. Biak iku kagolong pulo kang gedhé dhéwé sarta duwé atol lan terumbu karang. Ing jaman biyèn, Pulo Biak kalebu wewengkon kakuwasan Kasultanan Tidore sing mbagi dadi 9 distrik. Nalika Perang Donya II, lapangan terbang strategis duwèké Pasukan Imperial Jepang dumunung ing pulo iki minangka pangkalan komando Perang Pasifik. Tentara Amérikah Sarékat banjur ngrebut lan nguasani pulo iku lan ing tanggal 29 Mèi 1944, pertempur ...

                                               

Curaçao

Curaçao iku pulo kang dunungé ing Segara Karibia. Pulo iki minangka péranganing Antillen Walanda. Iklim utaman ing pulo iki yaiku iklim tropis. Pulo iki pisanan didunungi manungsa ing taun 1499. Ditemokake déning Alonso de Ojeda.

                                               

Kapuloan Pasifik

Kapuloan Pasifik gadhah kirang langkung 20.000 dugi 30.000 pulo; cacahipun ingkang leres boten dipunmangertos. Pulo-pulo punika kadhang kasebat Oseania, lan kanthi tradhisional dipungolongaken dados tigang golongan: Melanesia, Mikronesia, dan Polynesia. Melanesia artosipun kapuloan ireng {basa krama: kapuloan cemeng}. Pulo-pulo ingkang mlebet kategori punika inggih punika New Guinea pulo Pasifik paling ageng ingkang kapérang dados nagari Papua Nugini lan provinsi Irian Jaya gadhahanipun Indonésia, Kaledonia Baru, Vanuatu, Fiji, lan Kapuloan Solomon. Mikronesia artosipun kapuloan alit. Pulo ...

                                               

Pulo Madura

Madura panggonané ana ing wetané Pulo Jawa. Dawane mila saka pojok kulon lan pojok wétan bisa diliwati 5 jam nganggo kendaraan. Pulo iki jembaré ana 5.250 km2 lan cacahé sing ndunungi ana 3.5 yuta jiwa. Pulo iki kahanané rada gersang, gunung kapur lan tegalan. Yèn ing wetané rada subur lan bisa ditanduri. Wong Madura minangka ètnis sing populasiné cukup akèh ing Indonésia, cacahé watara 20 yuta jiwa, asal sakai Pulo Madura lan pulo-pulo saubengé kaya Gili Raja, Sapudi, Raas, lan Kangean. Kajaba iku, wong Madura akèh uga sing manggon ing tlatah wétan Jawa Wétan sing biyasa karan wewengkon T ...

                                               

Pulo Morotai

Puou Morotai kanthi jembar ya iku jeneng salha sijiné pulo kang dianggo uga kabupatèn alternatif kang dumunung ing kapuloan Halmahera, Kapuloan Maluku, Indonésia. Kanggo péranganing Provinsi Maluku Lor, Pulo iki dumunung ing tlatah Indonésia sisih Lor. Kabupatèn Pulo Morotai diresmèkaké déning Mantri Dalam Negri Indonésia, Mardiyanto, ing tanggal 29 Oktober 2008, saka kasil pangembangan saka Kabupatèn Halmahera Lor.

                                     

ⓘ Pulo

  • Sawijining pulo iku babagan lemah kang luwih cilik tinimbang bawana lan luwih gedhé tinimbang karang, kang dikupengi banyu. Gugusan pulo dijenengi kapuloan
  • Pulo Lomblen Pulo Lembata en Pulo Palue id Pulo Pamana id Pulo Pamana Besar id Pulo Pantar id Pulo Rote id en Pulo Sawu id en Pulo Solor id en Pulo
  • sakiteré pulo Kelemar kapengkar pulo cilik ya iku: Pulo Gersik Pulo Aur Pulo Kalangbau Pulo Bakau Pulo Kuil Pulo Massalemma Pulo Lima Pratélan pulo paling
  • Kacamatan Pulo Gadhung utawa Pulo Gadung iku kacamatan ing Jakarta Wétan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonésia.
  • Pulo Christmas iku pulo sakiduling Pulo Jawa. Tlatah iki saiki diparéntah déning Australia nanging sadurungé saka taun 1900 nganti 1958 déning Singapura
  • kilén pulo Flores, sabibaripun gugusan pulo - pulo alit mau, wonten pulo Sumbawa Nusa Tenggara Barat déné ing sisih wétan sabibaripun gugusan pulo - pulo alit
  • Halmahéra uga mau Jilolo utawa Gilolo yaiku pulo kang gedhé dhéwé Kapuloan Maluku. Pulo iki minangka péranganing provinsi Maluku Lor, Indonésia. Halmahéra
  • Pulo Ternaté inggih kalebet salah satunggaling pulo ing Indonesia ingkang mapan ing sisih kilèn Pulo Halmahera. Pulo Térnaté taksih kalebet wewengkon Provinsi
  • Pulo Ayer ya iku sawijining pulo kang manggon ana ing gugusan Kapuloan Seribu. Ana ing administratif pulo Anyer kalebu ing wilayan kabupatèn KapuloanSeribu
  • asma klintu sawijiné pulo lebet indonésia, jembaré wonten 132, 000 km², kaliyan pendhudhuké wonten 114 yuta jiwa. pulo menika pulo ingkang padhet kaliyan
Dalma
                                               

Dalma

Dalma iku pulo kang dumunung ing Emarati ing Lempongan Pèrsi watara 26 mil saka pesisir Abu Dhabi lan 72 mil saka Doha. Abu Dhabi Islands Archaeological Survey ADIAS miwiti panelitèn arkéologi ing pulo Dalma ing taun 1992. Kurang luwih 20 situs arkéologi tinemu ing pulo iki, wiwit saka jaman Néolitik. Padunung ing pulo iki watara 10 èwu jiwa, akèh-akèhé dumadi saka wong Arab Iran Hansens lan Qatar kang wis olèh kawarganagaraan Uni Emirat Arab. Cithakan:UAE-geo-stub

                                               

Pulo Dolangan

Pulo Dolangan ya iku salah siji saka pulo paling jaba ing Indonésia sing dumunung ing tlatah Segara Sulawesi lan wewatesan karo nagara Filipina. Pulo Dolangan kalebu sajeroning tlatah pamaréntahan Kabupatèn Toli-Toli, provinsi Sulawesi Tengah. Pulo Dolangan dumunung ana ing saloré kutha Toli-Toli, kanthi koordinat 1° 22′40″ LU, 120° 53′4″ BT.

                                               

Pulo Kuil

Pulo Kuil iku pulo kang dumunung kacamatan Selat Nasik kabupatèn Belitung provinsi Bangka Belitung, Indonésia. Pulo iki dumunung ana ing selat Gaspar ing sebrang kulon pulo Belitung, ing sebrang kulon Pulo Aur lan Pulo Kelemar ing sebrangwètan Pulo Liat. Sacara astronomi dumunung ing titik koordinat 3°27′58″S 107°8′29″E.

Pulo Tiga
                                               

Pulo Tiga

Pulo Tiga ya iku pulo kang ora dipanggoni déning pandhudhuk utawa manungsa uga dumunung ana ing yang Segara Cina Kidul, cerak pasisir Sabah, Malaysia. Pulo Tiga dumadi minangka tanggal 21 September 1897 ya iku ing mangsa lindhu kang kadadéan ana ing Mindanao lan njalari njeblugé gunung geni ing cerak Borneo. Pulo Tiga misuwur minangka tlatah syuting babagan utawa acara realitas Survivor.

Pulo Salawati
                                               

Pulo Salawati

Salawati ya iku salah sijiné pulo kang utama dumunung ing tlatah Kapuloan Raja Ampat ing Provinsi Papua Kulon, Indonésia. Pulo Salawati duwé jembar wewengkon ya iku 1.623 km².

Pulo Supiori
                                               

Pulo Supiori

Pulo Supiori ya iku salah sijiné pulo ing Indonésia kang dumunung ing tlatah Kabupatèn Biak provinsi Papua, Indonésia. Pulo iku dumunung ana ing Kulon-Kidul Pulo Biak

Pulo Batanta
                                               

Pulo Batanta

Pulo Batanta inggih punika salah satunggalipun pulo ing Kapuloan Raja Ampat ing Provinsi Papua Kilen, Indonesia. Wiyaripun pulo punika inggih punika 453 km ². Pulo-pulo sanèsipun ing kapuloan punika inggih punika Pulo Salawati, Pulo Misool, lan Pulo Waigéo.

Pulo Yapen
                                               

Pulo Yapen

Pulo Yapen uga dadi talatah Kabupatèn Yape Waropen ya iku salah sijiné pulo kang dumunung ana ing tlatah Kabupatèn Yapen Waropen provinsi Papua, Indonésia. Pulo iki dumunung ana ing selat Pulo Bial lan ing Lor Kabupatèn Waropen.

Users also searched:

pulo aceh, pulo cinta eco resort,

...
...
...