Back

ⓘ Kèju flor de guía. Sapi, wedhus lan wedhus Keju Flor de Guía yaiku keju Spanyol basa Spanyol: Queso de Flor de guía digawe ing pulau Gran Canaria ing Kepulauan ..




Kèju flor de guía
                                     

ⓘ Kèju flor de guía

Sapi, wedhus lan wedhus

Keju Flor de Guía yaiku keju Spanyol basa Spanyol: Queso de Flor de guía digawe ing pulau Gran Canaria ing Kepulauan Canary. Nduwe perlindungan Denominasi Asal. Keju diklasifikasikake minangka lemu utawa semi-lemu lan digawe saka susu saka wedhus Canaria, kanthi susu saka sapi Canaria lan / utawa wedhus. Susu saka wedhus kudu ngemot paling ora 60% lan kandungan susu sapi ora kudu ngluwihi 40%. Susu wedhus ora kudu luwih saka 10% campuran. Keju diwenehi keju silinder datar sing biasane ukuran 4-8 cm 1.5-3 inci dhuwur lan 20-30 cm 8-12 inci tengen lan bobote antara 2 lan 5 kg 4.5-11 pon. Keju kasebut diwenehi jeneng saka wilayah ing sisih lor Gran Canaria sing diarani Santa María de Guía, ing endi keju digawe, lan flor amarga kasunyatane jus saka kepala kembang spesies kardon lan artichoke globe digunakake kanggo nyusut susu.

Umume rasane yaiku produk susu kanthi rasa asin, beda-beda sithik miturut susu sing digunakake. Ora duwe rasa sing kuat banget, krim lan kadang bisa uga asem utawa pedhes.