Back

ⓘ Kopanisti. 16.7% 45-60 dina PDO Kopanisti Yunani: Κοπανιστή yaiku keju asin, pedhes, kanthi sebutan sing dilindhungi PDO diproduksi ing pulau-pulau Yunani Cycla ..




Kopanisti
                                     

ⓘ Kopanisti

16.7% 45-60 dina PDO

Kopanisti Yunani: Κοπανιστή yaiku keju asin, pedhes, kanthi sebutan sing dilindhungi PDO diproduksi ing pulau-pulau Yunani Cyclades ing Segara Aegean kayata Mykonos, Tinos, Andros, Syros, Naxos lsp; wis diproduksi ing Mykonos luwih saka 300 taun. Iki duwe rasa mrica lan pedhes khusus kanggo lipolisis lan proteolisis sing cepet lan ekstensif sing disebabake tuwuh mikroba sing akeh disengkuyung karo uli sing diulang sajrone proses mateng.

Ing Turki dikenal kanthi jeneng kopanisti peyniri utawa acı peynir keju kopanisti lan keju pait, ing basa Turki, lan tradhisional digawe ing Çesme lan distrik Karaburun Provinsi Izmir. Ing Turki, umume digawe saka susu wedhus.