Back

ⓘ Olahan Ainu. Masakan Ainu minangka masakan etnik Ainu ing Jepang. Masakan kasebut beda-beda karo umume wong - wong Yamato ing Jepang. Contone, daging mentah kay ..




Olahan Ainu
                                     

ⓘ Olahan Ainu

Masakan Ainu minangka masakan etnik Ainu ing Jepang. Masakan kasebut beda-beda karo umume wong - wong Yamato ing Jepang. Contone, daging mentah kaya sashimi, arang disuguhake ing masakan Ainu, sing nggunakake metode kayata nggodhok, manggang lan ngobati kanggo nyiyapake daging. Ora beda karo masakan Jepang, masakan Ainu tradisional ora nggunakake miso, kecap, utawa gula, sanajan bumbu kasebut katon ing masakan Ainu modern. Pulo Hokkaidō ing sisih lor Jepang minangka papan dununge umume Ainu; Nanging, dheweke nate ngenggoni sebagian besar pulau Kuril, sisih kidul pulau Sakhalin, lan bagean saka Pulo Honshū sisih lor.

"Panganan" ing Ainu yaiku ipe ”. Biasane, rong panganan dipangan saben dina, sarapan kunneywa ipe lan nedha bengi onuman ipe, lan panganan kaping telu, nedha awan tokes ipe, ditambahake sajrone periode Taisho. Panganan wengi kunne ipe kadang dipangan nalika mancing wengi utawa kegiatan telat liyane.