Back

ⓘ Bèbèk prèsto almond. Bebek ditekan almond, uga dikenal kanthi bebek sing ditekan Mandarin, minangka panganan Kanton sing populer ing restoran bertema Tionghoa l ..




Bèbèk prèsto almond
                                     

ⓘ Bèbèk prèsto almond

Bebek ditekan almond, uga dikenal kanthi bebek sing ditekan Mandarin, minangka panganan Kanton sing populer ing restoran bertema Tionghoa lan Polinesia ing Amerika Serikat ing pertengahan abad kaping 20. Renyah lan tanpa rambut, digoreng lan disajikake kanthi ukuran seragam kanthi ukuran seragam utawa bebek. Umume disajekake kanthi saos sing diwutahake, coklat utawa manis lan ora nguntungke. Kacang almond sing wis diremuk utawa digodhog asring ditaburi sadurunge dipangan, mula ana salah sawijining jenenge. Persiyapane bisa dadi proses sing dawa kanthi sawetara langkah sajrone pirang-pirang dina, nggawe sajian sing katon sederhana iki minangka proses intensif tenaga kerja. Iki bisa nerangake babagan ilang virtual saka restoran saiki: saiki mung sawetara restoran sing nampilake menu biasa.

Panganan Kanton, salah sawijining sumber ujar manawa asale saka sisih lor China lan digawa mangidul ing abad kaping 17 ing pungkasan wangsa Ming dening akeh wong sing mlayu saka panguwasa Manchu anyar. Paling ora ana telung variasi utama ing metode nyiyapake, sanajan rasa lan prosedur umum tetep cedhak. Ing kabeh kasus, bebek kabeh dibumboni lan dikukus utawa direndhem nganti lembut. Daginge banjur dirasakake lan dilapisi adonan utawa glepung. Banjur bisa dikukus kaping pindho; pungkasane, sadurunge disajikake, daging digoreng nganti garing. Sadurunge masak pungkasan, Nanging, sawetara resep njaluk daging bebek kanthi kulit dibuwang dirusak banjur dicithak dadi patty utawa patty; resep liyane duwe potongan-potongan bebek boned sing dicet kanthi kuat ing njero amplop kulit sing wis dilindhungi; cara kaping telu yaiku menehi balung kanthi tliti kabeh bebek nalika njaga tampilan. Ing kasus pungkasan, bebek kabeh pungkasane digoreng lan diwenehi meja.