Back

ⓘ Pai ngisor ireng. Pie ngisor ireng minangka jinis pie sing asale saka Amerika Serikat sing duwe lapisan krim utawa puding coklat, ireng ngisor sing diiseni krim ..




Pai ngisor ireng
                                     

ⓘ Pai ngisor ireng

Pie ngisor ireng minangka jinis pie sing asale saka Amerika Serikat sing duwe lapisan krim utawa puding coklat, "ireng ngisor" sing diiseni krim kocok utawa meringue. Kerak tunggal wis dipanggang lan komposisi variabel, nanging kerak kerupuk graham umume.

Pie ngisor ireng dianggep sawetara asale saka Kidul, "ngisor ireng" makili dataran ngisor sing rawa lan rawa ing sadawane Kali Mississippi ; sumber liya wis ngidentifikasi asal usul ing Louisiana utawa Kota Oklahoma ing wiwitan taun 1940an. Penemuan kasebut diklaim dening Monroe Boston Strause saka Los Angeles. Strause, sing dikenal kanthi jeneng "Pie King", yaiku panemu pie sifon lan kerak kerupuk graham.