Back

ⓘ Ès parut. cukur es utawa es cukur rambut Hawaii minangka panganan cuci mulut adhedhasar es sing digawe nganggo cukur es. Nalika produk bisa mirip kerucut salju, ..




Ès parut
                                     

ⓘ Ès parut

cukur es utawa es cukur rambut Hawaii minangka panganan cuci mulut adhedhasar es sing digawe nganggo cukur es. Nalika produk bisa mirip kerucut salju, kerucut salju digawe nganggo es remuk, dudu dicukur. Ing Pulo Besar Hawaii, iki uga diarani cukur es.

Cukur es katon putih banget amarga partikel banyu sing sithik. Sirup rasane ditambah diserap karo es lan ora diubengi. Ana arang banget butuh jerami kanggo permen es cukur sing digawe kanthi bener, amarga rasa ana ing es lan ora ana ing sangisore cangkir. Sanajan rempah-rempah tradisional Amerika umume, es cukur ing Hawaii asring dirasakake karo bahan-bahan lokal kayata jambu, nanas, krim klapa, semangat, li hing mui, lychee, kiwi lan mangga Es cukuran Hawaii biasane disajikake ing kertas kerucut utawa cangkir plastik kanthi macem-macem rasa lan es sendok es krim vanilla lan / utawa tempel kacang adzuki ing sisih ngisor cangkir. Susu kental manis sing diombe ing ndhuwur kadhang diarani "topi salju". Gaya cukur es iki umum ing pantai sisih lor Oahu, uga ing Maui, Kauai lan Pulo Besar Hawaii ing endi diarani "gaya Jepang".

                                     

1. Ing negara liya

"Es salju" --nangis, susu, banyu, gula lan woh, beku banjur dicukur lan disedhiyakake ing kerucut - populer ing China, Korea, Taiwan lan Indonesia lan mlebu menyang Amerika Serikat.

  • Republik Dominika - Frío lan uga ing sawetara wilayah kasebut diarani Yun
  • ,Bangladesh - Gola
  • Panama - Raspao, asring ditambah susu kental manis
  • Vietnam - Dá bào
  • Honduras - Minuta, asring ditambah susu kental manis
  • Puerto Rico - Piragua
  • Pakistan, Baraf ka Gola
  • Venezuela - Cepillado Maracaibo
  • Nikaragua - Raspado
  • Mauritius - Glaçon Rapé
  • Kamboja - Teuk Kork Chus / Tuk Kak Chhous ទឹកកក ឈូស
  • India - Chuski / Baraf ka Gola
  • Costa Rica - Copos lan uga diarani Granizado
  • Malaysia, Singapura lan Indonesia - Ais / Es kacang
  • El Salvador - Minuta
  • Guatemala - Granizada nanging ing wilayah liya negara kasebut uga diarani Raspado
  • Kepulauan Inggris lan Prancis Karibia - Bola salju
  • Haïti - Fresco
  • Brasil - Raspadinha
  • Thailand - Nam khaeng sai
  • Kuba - Granizados
  • Guyana - Crush Ice utawa Snow Cone lan diwenehi susu kental.
  • Korea - Patbingsu
  • Peru - Raspadilla
  • Filipina - halo
  • Israel - Barad
  • Italia - Granita, Grattachecca
  • Suriname - Schaafijs
  • Taiwan - Baobing: Uga ana versi sing diarani es serpihan salju sing nggunakake susu beku sing dicukur lan rasa liyane.
  • Kolombia - Raspado utawa Cholado
  • Meksiko - Raspado, Yuki mung ing sisih lor Meksiko
  • Jepang - Kakigōri
  • Amerika Serikat - Ice / Snowball / Snoball sing dicukur, utamane ing Baltimore, Maryland lan New Orleans, Louisiana
  • Prancis - Granité Hawaïen