Back

ⓘ Ansu Fati. Anssumane Ansu Fati Vieira yaiku pemain bal-balan sing main dadi pemain sayap kanggo Tim Nasional Spanyol FC Barcelona. Lair ing Guinea-Bissau, Fati ..




                                     

ⓘ Ansu Fati

Anssumane "Ansu" Fati Vieira yaiku pemain bal-balan sing main dadi pemain sayap kanggo Tim Nasional Spanyol FC Barcelona. Lair ing Guinea-Bissau, Fati entuk kewarganegaraan Spanyol liwat naturalisasi lan layak dadi Spanyol dadi internasional.

                                     

1.1. Karir Club Barcelona

Sawise makili tim lokal Herrera lan tim pemuda Sevilla, dheweke gabung karo La Masia Barcelona ing taun 2012, umur sepuluh taun, setaun sawise adhine nggawe tindakan sing padha.

Musim 2019-2020

Tanggal 24 Juli 2019, Fati nandatangani kontrak profesional pertamanya karo Barcelona, ​​setuju karo kesepakatan kasebut nganti taun 2022. Ing tanggal 25 Agustus, sadurunge tampil karo cadangan kasebut, Fati debut dadi tim pertamanya - lan La Liga - debut, dadi pemain pengganti pencetak gol pungkasan Carles Pérez nalika menang 2-2 saka Real Betis. Umur 16 taun lan 298 dina, dheweke dadi pemain paling enom nomer loro kanggo debut ing klub kasebut, mung umure 18 dina tinimbang Vicenç Martínez ing taun 1941.

Ing tanggal 31 Agustus 2019, dheweke nyetak gol profesional pertamane ing babak 2-2 ing antarane Barcelona lan Osasuna nalika umur 16 taun lan 304 dina, dadi pencetak gol paling enom tim senior Barcelona lan pencetak gol paling enom nomer telu ing sejarah La Liga.

Ing tanggal 14 September 2019, ing wiwitan karir kaping pisanan, Fati dadi pemain paling enom ing sejarah La Liga sing entuk skor lan mbantu ing pertandingan sing padha, ing umur 16 taun lan 318 dina. Fati damel gol ing menit kaping 2 sing dibantu dening Frenkie de Jong lan banjur nulungi gol Frenkie de Jong ing menit kaping 7 menang 5-2 saka Valencia.

Ing tanggal 17 September, Fati nggawe debut Liga Champions kanthi babak 0-0 nglawan Borussia Dortmund, dadi pemain paling enom sing tampil kanggo Barcelona ing kompetisi kasebut nalika umur 16 taun lan 321 dina, ngrusak rekor sadurunge sing diselenggarakake dening Bojan Krkić 17 taun lan 22 dina; dheweke uga dadi pemain paling enom nomer telu sing tampil ing kompetisi kasebut. Ing tanggal 10 Desember, Fati dadi pencetak gol paling enom ing sejarah Liga Champions UEFA nalika umure 17 taun lan 40 dina nalika mencetak juara game nalika menang 2-1 Barcelona liwat Inter Milan ing San Siro.

Ing tanggal 2 Februari 2020, Fati dadi pemain paling enom sing nyetak gol ing La Liga, nyetak loro gol nalika menang 2-1 Barcelona liwat Levante. Ing tanggal 5 Juli, Barcelona ngalahake Villarreal adoh saka omah lan mencetak gol kaping papat nalika menang 4-1. Tujuane yaiku nomer 9.000 ing sejarah Barca. Ing tanggal 9 Juli 2020, Fati dipecat sawise ngalahake Fernando Calero ing pertandingan kasebut nglawan Espanyol. Fati mung main 5 menit sawise ngganteni Nélson Semedo ing babak kapindho.

Musim 2020-2021

Ing tanggal 23 September 2020, Fati resmi diangkat dadi tim pertama. Patang dina mengko, ing pertandingan kaping pisanan Barcelona ing musim La Liga taun 2020–21 lan sing dadi juara kaping pisanan ing kepala pelatih anyar Ronald Koeman, Fati mencetak gol lan meksa nindakake perkara penalti nalika menang 4-0 nglawan Villarreal. Dheweke entuk skor maneh ing pertandingan ing ngisor iki, menang 3-0 saka Celta Vigo tanggal 1 Oktober. Pagelaran kasebut nyebabake dheweke dijenengi dadi La Liga Player of the Month kanggo September 2020. Ing tanggal 20 Oktober, dheweke nyetak gol nalika menang 5-1 nglawan Ferencváros ing Liga Champions, dadi pemain pertama sing ngetung luwih saka siji gol ing kompetisi kasebut sadurunge dadi 18. Ing tanggal 24 Oktober, dheweke nyetak gol nalika kalah 1-3 ing Real Madrid, dadi pencetak gol paling enom ing El Clásico, umur 17 taun lan 359 dina. Ing tanggal 7 November, Fati ngalami cedera lutut nglawan Real Betis lan diculik nalika setengah wektu; tes mengko negesake manawa dheweke nyuwek meniskus ing dhengkul kiwa. Rong dina sabanjure, dheweke menjalani operasi lan klub kasebut ngumumake yen bakal metu udakara patang wulan.

                                     

2. Karir Internasional

Fati asline bisa makili Guinea-Bissau ing level internasional, nanging ora makili negara kelairan ing level apa wae. Sawise debut ing La Liga, Federasi Sepak Bola Kerajaan Spanyol RFEF nuduhake minat marang dheweke, karo Diario AS nglaporake manawa pamrentah Spanyol wis menehi tujuan kanggo menehi kewarganegaraan Fati kanthi tujuan supaya bisa kalebu dheweke ing skuad kanggo FIFA U 2019 -17 Piala Dunia. Dheweke uga dilaporake entuk paspor Portugis liwat kelahiran simbah kakung ing Guinea Portugis kolonial.

Fati diparingi kewarganegaraan Spanyol tanggal 20 September 2019, mbatalake kewarganegaraan Bissau-Guinea. Dheweke dijaluk menyang tim Spanyol umur 21 taun tanggal 11 Oktober 2019, sawise cilaka Carles Pérez. Fati debut kanggo tim Spanyol ing-21 taun tanggal 15 Oktober 2019 nglawan Montenegro.

Fati nampa panggilan kaping pisanan menyang skuad Spanyol ing tanggal 20 Agustus 2020, kanggo rong pertandingan awal Liga Bangsa-Bangsa UEFA 2020–21. Dheweke debut internasional ing tanggal 3 September 2020, teka ing bangku suwene 45 menit kaping pindho nalika seri 1-1 menyang Jerman. Dheweke nyetak gol pertama ing wiwitan internasional kaping pisanan ing 6 September 2020, nyetak gol kaping telu Spanyol nglawan Ukraina dadi pencetak gol paling enom ing tim nasional nalika umure 17 taun lan 311 dina; mula ngilangi rekor 95 taun saka Juan Errazquin, umur 18 taun lan 344 dina. Dheweke uga dadi pemain paling enom sing miwiti pertandingan ing Liga Bangsa-Bangsa UEFA, ngilangi rekor pemain Welsh sadurunge, Ethan Ampadu ing 2018, umur 17 taun lan 357 dina. Dheweke misuwur minangka masa depan Sepak Bola Spanyol bebarengan karo kanca tim FC Barcelona, ​​Pedri.